Använda huvudnycklar

Huvudnycklar är en säkrare ersättning till lösenord. De gör att du kan logga in på ett konto utan att ange ett lösenord, men är säkrare och mer effektiva än ett lösenord. Om du använder huvudnyckel försvinner risken att glömma bort och behovet av att återställa ett lösenord och risken att ange fel lösenord och bli utelåst från ditt konto.

Användning av en huvudnyckel kan bidra till att undvika nätfiske och stöld av ditt lösenord.

Du kan lägga till en huvudnyckel genom någon av de autentiseringsmetoder du använder för att låsa upp din enhet, till exempel fingeravtryck, ansiktsigenkänning eller PIN-kod.

Lösenord kan synkroniseras över enheter som är inloggade på samma plattform. Om du till exempel skapar ett lösenordsnyckel med en iPhone kan du komma åt samma lösenordsnyckel på dina andra Apple-enheter via iCloud. Du kan även använda samma lösenordsnyckel på en annan plattform genom att skanna en QR-kod.

Skapa en huvudnyckel

Du kan bara lägga till en inloggningsnyckel per plattform. Om du till exempel är inloggad på samma Apple-ID på din iPhone och din MacBook Air använder båda enheterna samma inloggningsnyckel.

När en inloggningsnyckel har skapats läggs den till i avsnittet Inloggningsnycklar under fliken Säkerhet på ditt Shopify-konto. I det här avsnittet kan du kontrollera vilka inloggningsnycklar som finns tillgängliga över dina enheter. Om en inloggningsnyckel är märkt med Synkroniserad över enheter, är den automatiskt tillgänglig på andra enheter som är inloggade på samma plattform. Om en inloggningsnyckel är märkt med Endast enhet är den endast tillgänglig på den enheten.

Logga in med en huvudnyckel

Gör något av följande för att logga in på sidan Shopify-inloggning:

Använd Logga in med inloggningsnyckel

Du kan använda flödet Logga in med inloggningsnyckel för att snabbt och säkert logga in på ditt Shopify-konto med hjälp av en sparad inloggningsnyckel.

Steg:

Använd din e-postadress

Du kan ange din e-postadress och sedan logga in med en inloggningsnyckel.

Steg:

Använd en inloggningsnyckel från en annan enhet

Steg:

Radera en huvudnyckel

Du kan när som helst radera en inloggningsnyckel.