Bruke passkeyer

Passkeyer er en sikrere erstatning for passord. Med dem kan du logge på en konto uten å oppgi passord, men de er tryggere og mer effektive enn et passord. Ved å bruke passkeyer fjerner du muligheten for å glemme og måtte tilbakestille passord, eller angi feil passord og bli låst ute fra kontoen.

Bruk av en passkey bidrar til å unngå phishingsvindel, eller at passordet ditt blir stjålet.

Du kan legge til en passkey med samme godkjenningsmetode som du bruker til å låse opp enheten din, som et fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning, eller en enhets-PIN-kode.

Passkeyer kan synkroniseres på tvers av enheter som er logget på samme plattform. Hvis du for eksempel oppretter en passkey med en iPhone, har du tilgang til samme passkey på andre Apple-enheter gjennom iCloud. Du kan også bruke samme passkey på en annen plattform ved å skanne en QR-kode.

Opprett en passkey

Når en passkey er opprettet, legges den til i seksjonen Passkeyer. I denne seksjonen kan du se hvilke passkeyer som er tilgjengelige på tvers av enhetene dine. Hvis en passkey er merket som Synkronisert på tvers av enheter, er den automatisk tilgjengelig på andre enheter som er logget på samme plattform. Hvis en passkey er merket som Kun på enheten, er den bare tilgjengelig på den enheten.

Logg på med en passkey

Slett en passkey