Administrere Shopify-kontoen din

Fra Innstillinger-siden kan du administrere faktureringssyklusen, faktureringsinformasjonen, Shopify-abonnementet, butikktype og butikkstatus.

For å finne ut mer om personaltillatelser som styres av butikkeiere, kan du se Personaltillatelser. For å finne ut hvordan du endrer butikkstatus, kan du se Pause eller stenge butikken.

Autentisere kontoen din

Kontoen din identifiseres med en URL-kobling av typen .myshopify.com, som angis når du setter opp Shopify-kontoen første gang.

Shopifys brukerstøtte ber deg oppgi URL-koblingen din hvis du kontakter dem for å få hjelp. Du må oppgi URL-koblingen for å bekrefte at du er butikkeieren. Hvis du setter opp et egendefinert domene for butikken din, vil URL-koblingen din av typen .myshopify.com være ulik fra den URL-koblingen som kundene ser.

Selv om du endrer nettbutikknavnet som kundene ser eller forretningens juridiske navn, forblir URL-koblingen din av typen .myshopify.com den samme.

Du finner URL-koblingen din av typen .myshopify.com i nettleserens adresselinje når du er logget på butikkens administrator:

Finn URL-koblingen din av typen .myshopify.com i nettleserens adresselinje når du er logget på Shopify-administratoren.

Oppdater faktureringsperioden

Faktureringsperioden eller faktureringssyklusen er tidsperioden mellom fakturaene. Du kan øke dette tidsintervallet, men du kan ikke velge hvilken dag i måneden du mottar fakturaen. Standard fakturaperiode er hver 30. dag, og prisen som er knyttet til butikkens Shopify-abonnement inkluderes i fakturaen som utstedes ved utgangen av hver periode.

Hvis alternativet ikke er tilgjengelig for abonnementet ditt, kan du få rabatt ved å godta en lengre faktureringssyklus.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Fra Shopify-administrator klikker du Innstillinger og deretter Abonnement.

3. Klikk på Endre abonnement.

4. Klikk på Endre faktureringsperiode. Hvis du ikke ser knappen Endre faktureringsperiode, kan du ikke øke faktureringsperioden for det gjeldende abonnementet. Hvis du ikke ser koblingen, finner du abonnementet du har og klikker på Velg abonnement.

5. Når faktureringsalternativene vises velger du faktureringssyklusen du vil ha.

6. Les beskrivelsen for kredittkortomkostningene du samtykker til.

7. Klikk på Bekrefte endringer for å godta den nye avtalen.

Oppdater faktureringsinformasjonen

Faktureringsinformasjonen omfatter kedittkortnummeret og fakturaadressen din. Hvis du må oppdatere faktureringsinformasjonen, er den tilgjengelig fra Innstillinger-menyen i administratoren.

Endre kredittkortdetaljer

Hvis kredittkortnummeret ditt endres må du påse at du har oppdatert det i Shopify-kontoen.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Gå til Innstillinger > Fakturering.

3. I Faktureringsinformasjon-delen klikker du på Erstatt kredittkort

4. Fyll inn feltene for kredittkortinformasjon og klikk på Bekreft.

Endre fakturaadresse

Hvis du endrer adressen knyttet til kredittkortet ditt, må du påse at du oppdaterer faktureringsinformasjonen din.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Gå til Innstillinger > Fakturering.

3. I Faktureringsinformasjon-delen klikker du på Erstatt kredittkort

4. Klikk på Oppdater faktureringsinformasjon.

5. Fyll inn fakturaadresse og klikk på Bekreft.

Oppdater abonnementet ditt

Du kan bare oppdatere abonnementet til gjeldende tilgjengelige abonnementer, som du kan se på Shopifys prisside. Hvis butikken din har et abonnement som ikke lenger tilbys, kan du ikke bytte tilbake hvis du endrer abonnement eller setter butikken på pause.

Hvis du oppdaterer abonnementet, utstedes det øyeblikkelig en faktura som kun inneholder abonnementsavgiften for det nye abonnementet. Prisen på det forrige abonnementet er forholdsmessig beregnet og anvendes mot kostnaden av det nye abonnementet for måneden som du endrer abonnementet for. Fakturaen du mottar for abonnementet inkluderer ikke andre ventende omkostninger på kontoen din. Disse omkostningene faktureres når utestående avgifter på kontoen din når faktureringsgrensen eller ved slutten av faktureringssyklusen.

Kontroller det gjeldende abonnementet ditt

Oppgrader abonnementet

Hvis butikken din er i en gratis prøveperiode når du oppgraderer abonnementet, mister du ikke butikkinformasjon, og lengden på den gratis prøveperioden forblir den samme.

Oppgraderingen trer i kraft umiddelbart. Du kan bruke det nye abonnementet ditt med én gang, og abonnementskostnadene dine belastes automatisk, så du blir belastet for det nye abonnementet fra den datoen du oppgraderer.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.
  1. Klikk på Endre abonnement.

2. Gå gjennom abonnementene som er tilgjengelig for øyeblikket, og klikk på Velg abonnement.

3. Velg en faktureringsperiode og les beskrivelsen av kredittkortomkostningene du godtar.

4. Klikk på Start abonnement for å godta den nye avtalen, eller klikk Avbryt.

Endre abonnement

Hvis du vil endre abonnementet kan du velge én av de tilgjengelige alternativene.

Trinn:

1. Fra Abonnement-siden klikker du på Endre abonnement i seksjonen Abonnementsdetaljer.

2. Gå gjennom abonnementene som er tilgjengelig for øyeblikket, og klikk på Velg abonnement.

3. Velg en faktureringssyklus og betalingsmåte, og se nøye gjennom abonnementsdetaljene, faktureringsperioden og fakturadatoen og abonnementsavgifter.

4. Klikk på Start abonnement. Hvis du ikke vil endre abonnement, klikker du på Avbryt.

Du kan bruke det nye abonnementet ditt med én gang, og abonnementskostnadene dine belastes med en gang, så du blir belastet for det nye abonnementet fra den datoen du endrer abonnementet. Hvis du endrer faktureringsperioden, kan du:

• en faktura er utstedt
  • en ny faktureringsperiode starter for det nye abonnementet
  • du mottar en utdatert kreditt hvis det nye abonnementet koster mindre enn det gamle abonnementet

Hvis du endrer abonnementet uten å endre faktureringsperioden, fortsetter du i samme faktureringsperiode, og betalingene blir justert. Hvis du endrer faktureringsperioden, sendes det gjeldende abonnementets faktura umiddelbart til deg for betaling. Samtidig starter en ny faktureringssyklus for det nye abonnementet, og du krediteres for enhver ubrukt tid du allerede har betalt for.

Endre butikktype

Hvis du er butikkeieren, kan du når som helst endre butikktypen.

Trinn:

1. Logg inn som butikkeier.
  1. Fra siden med innstillinger for Salgskanaler kan du legge til eller fjerne en nettbutikk, en Shopify POS-butikk eller en annen tilgjengelig butikktype.

Endre e-postadressen til butikkeierens konto

E-postadressen til kontoen din er e-postadressen du brukte for å registrere deg for Shopify. Hvis du er butikkeieren, er dette e-postadressen du bruker til å logge inn på Shopify-administrator. Denne e-postadressen brukes til å kontakte deg om Shopify-kontoen din, og er separert fra e-postadressen til butikkens kontakt som kundene bruker til å kontakte deg.

Shopify-fakturaer sendes til butikkeieren og til alle ansatte med tillatelsen Vis fakturering og motta fakturerings-e-poster. For å endre e-postadressen du bruker til å logge på Shopify-administrator eller mottar fakturaer på, må du oppdatere butikkeierens personalopplysninger.

Trinn:

Endre butikkens e-postadresse som vises til kundene

E-postadressen som vises for kundene er e-postadressen kundene dine bruker til å kontakte deg om produkter, bestillinger eller andre spørsmål de har om butikken din. Dette er også e-postadressen som vises til kundene når de mottar et bestillingsvarsel på e-post fra butikken.

Trinn:

1. Generelt-siden finner du seksjonen Butikkdetaljer.

2. Endre Avsender-e-post-adressen.

3. Klikk på Lagre.

Endre butikkeierens profil

Butikkeieren har en profil som minner om personale. E-postadressen og passordet som kontoinnehaveren bruker til å logge på Shopify er knyttet til vedkommendes profil.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Fra Shopify administrator klikker du på brukernavnet og kontobildet ditt.

3. Klikk på Administrer konto.

4. Oppdater butikkeierens kontoinformasjon.