Administrere Shopify-kontoen din

Fra Innstillinger-siden kan du administrere faktureringssyklusen, faktureringsinformasjonen, Shopify-abonnementet, kontoer og tillatelser, butikktype og butikkstatus. Du kan også leie inn en Shopify Expert.

For å finne ut mer om innstillingene for personalkontoer som kontrolleres av kontoinnehavere, kan du se Angi tillatelser for personalkontoer For å finne ut hvordan du endrer butikkstatusen kan du se Stenge butikken eller sette den på pause.

Godkjenning av kontoen din

Kontoen din identifiseres med en URL-kobling av typen .myshopify.com, som angis når du setter opp Shopify-kontoen første gang.

Shopifys brukerstøtte ber deg oppgi URL-koblingen din hvis du kontakter dem for å få hjelp. Du må oppgi URL-koblingen for å bekrefte at du er butikkeieren. Hvis du setter opp et egendefinert domene for butikken din, vil URL-koblingen din av typen .myshopify.com være ulik fra den URL-koblingen som kundene ser.

Selv om du endrer nettbutikknavnet som kundene ser eller forretningens juridiske navn, forblir URL-koblingen din av typen .myshopify.com den samme.

Du finner URL-koblingen din av typen .myshopify.com i nettleserens adresselinje når du er logget på butikkens administrator:

Finn URL-koblingen din av typen .myshopify.com i nettleserens adresselinje når du er logget på Shopify-administratoren.

Oppdater faktureringsperioden

Faktureringsperioden eller faktureringssyklusen er tidsperioden mellom fakturaene. Du kan øke dette tidsintervallet, men du kan ikke velge hvilken dag i måneden du mottar fakturaen. Standard faktureringssyklus er hver 30. dag og den aktuelle prisen for Shopify-abonnementet ditt er inkludert i fakturaen som utstedes ved slutten av hver syklus.

Hvis alternativet ikke er tilgjengelig for abonnementet ditt, kan du få rabatt ved å godta en lengre faktureringssyklus.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.
  1. Klikk på Sammenlign abonnementer.

2. Klikk Endre faktureringsperioden (hvis du ikke ser knappen Endre faktureringsperioden, kan du ikke øke faktureringssyklusen for det gjeldende abonnementet).

Hvis du ikke ser koblingen må du finne det gjeldende abonnementet ditt og klikke på Velg dette abonnementet.

3. Når faktureringsalternativene vises velger du faktureringssyklusen du vil ha.

4. Les beskrivelsen for kredittkortomkostningene du godtar.

1. Klikk på Bekrefte endringer for å godta den nye avtalen.

Oppdater faktureringsinformasjonen

Faktureringsinformasjonen omfatter kedittkortnummeret og fakturaadressen din. Hvis du må oppdatere faktureringsinformasjonen, er den tilgjengelig fra Innstillinger-menyen i administratoren din.

Endre kredittkortdetaljer

Hvis kredittkortnummeret ditt endres må du påse at du har oppdatert det i Shopify-kontoen.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.

2. Klikk på Innstillinger og deretter Fakturering.

3. I Faktureringsinformasjon-delen klikker du på Erstatt kredittkort

4. Fyll inn feltene for kredittkortinformasjon og klikk på Bekreft.

Endre fakturaadresse

Hvis du endrer adressen knyttet til kredittkortet ditt, må du påse at du oppdaterer faktureringsinformasjonen din.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.

2. Klikk på Innstillinger og deretter Fakturering.

3. I Faktureringsinformasjon-delen klikker du på Erstatt kredittkort

4. Klikk på Oppdater faktureringsinformasjon.

5. Fyll inn fakturaadresse og klikk på Bekreft.

Oppdater abonnementet ditt

Hvis du er i en prøveperiode og bestemmer deg for å registrere deg for et abonnement, eller hvis du ønsker å endre det gjeldende abonnementet ditt, kan du gjøre dette fra Innstillinger-siden i administratoren.

Hvis du oppdaterer abonnementet, utstedes det øyeblikkelig en faktura som kun inneholder abonnementsavgiften for det nye abonnementet. Prisen på det forrige abonnementet er forholdsmessig beregnet og anvendes mot kostnaden av det nye abonnementet for måneden som du endrer abonnementet for. Fakturaen du mottar for abonnementet inkluderer ikke andre ventende omkostninger på kontoen din. Disse omkostningene faktureres når utestående avgifter på kontoen din når faktureringsgrensen eller ved slutten av faktureringssyklusen.

Obs: Hvis du endrer abonnement fra et månedlig Basic Shopify eller månedlig Shopify til et årlig abonnement, og du bruker beregnet frakt på månedsabonnementet, tilbakestilles informasjonen om budfirma siden du starter en ny kontrakt med Shopify. I dette tilfellet må du legge inn kontoinformasjon for hver enkelt budfirma på nytt.

Kontroller det gjeldende abonnementet ditt

Gjør følgende for å vise en oversikt over det gjeldende Shopify-abonnementet ditt:

Du kan se hvilket abonnement du har i Kontooversikt-seksjonen.

Du kan også se en kort beskrivelse av fordelene av å oppgradere til et høyere abonnement. Hvis du vil oppgradere abonnementet klikker du Oppgrader abonnement.

Oppgrader abonnementet

Hvis du vet at du vil oppgradere abonnementet, kan du gjøre dette fra Kontooversikt-seksjonen.

Hvis du oppgraderer til et aktivt abonnement mens du er i en gratis prøveperiode, mister du ikke noe du har fullført i løpet av prøveperioden. Du mottar en e-post fra Shopify som forteller deg at faktureringsdatoen har blitt endret.

Shopify vil ikke lenger belaste deg for det forrige abonnementet og begynner å belaste deg for det nye på den datoen du oppgraderer. Hvis du er i en gratis prøveperiode påvirkes ikke lengden av prøveperioden på noen måte.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.
  1. Klikk på Oppgrader abonnement.

2. Klikk på Oppgrader abonnement på nytt og fortsett.

3. Velg en faktureringssyklus og les beskrivelsen av kredittkortomkostningene du godtar.

1. Klikk på Bekrefte endringer for å godta den nye avtalen eller klikk på Avbryt.

Endre abonnement

Hvis du vil endre abonnementet kan du velge én av de tilgjengelige alternativene.

Trinn:

1. I Kontooversikt-seksjonen klikker du på Sammenlign abonnementer.

2. Klikk på Velg dette abonnementet for å velge en av de tilgjengelige abonnementene.

3. Klikk på en faktureringssyklus og les beskrivelsen av kredittkortomkostningene du godtar.

1. Klikk på Bekrefte endringer for å godta den nye avtalen eller klikk på Avbryt.

Endre butikktype

Hvis du er Kontoinnehaver kan du når som helst endre butikktypen.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.
  1. Fra siden med innstillinger for Salgskanaler kan du legge til eller fjerne en nettbutikk, en Shopify POS-butikk eller en annen tilgjengelig butikktype.

Endre kontoens e-postadresse

Kontoens e-postadresse er den du brukte til registrering hos Shopify. Shopify bruker denne e-postadressen til å kontakte deg om kontoen din.

Butikkens interne e-postadresse er ikke e-postadressen du bruker til å logge på Shopify-administratoren. Hvis du er kontoinnehaveren, er e-postadressen du bruker til å logge på administratoren knyttet til kontoinnehaverens personalkonto. Shopify-fakturaer sendes også til e-postadressen som er knyttet til kontoinnehaverens personalkonto. For å endre e-postadressen du bruker til å logge på Shopify-administratoren eller mottar fakturaer på, må du oppdatere kontoinnehaverens personalkonto.

Trinn:

1. Generelt-siden finner du feltet Butikkdetaljer.

2. Endre kontoens e-postadresse.

3. Klikk på Lagre.

Endre butikkens e-postadresse som vises til kundene

E-postadressen som vises til kundene er den e-postadressen kundene ser. På den måten kan de kontakte deg angående produkter, bestillinger eller andre spørsmål de har om butikken. Dette er også adressen kundene ser når de mottar et bestillingsvarsel per e-post fra butikken.

Trinn:

1. Generelt-siden finner du seksjonen Butikkdetaljer.

2. Endre E-postadressen for kunder.

3. Klikk på Lagre.

Endre kontoinnehaverens profil

Kontoinnehaveren har en lignende profil til en personalkonto. E-postadressen og passordet som kontoinnehaveren bruker til å logge på Shopify er knyttet til vedkommendes profil.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.

2. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Konto.

3. I Kontoer og tillatelser-delen klikker du på navnet til kontoinnehaveren.

4. Oppdater kontoinnehaverens kontoinformasjon.

5. Klikk på Lagre.

Lei inn en Shopify Expert

Hvis du vil ha hjelp til å sette opp butikken, kan du leie inn en Shopify Expert. En ekspert gir deg spesialisert hjelp fra Shopify-partnere.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.
  1. I Butikkstatus-delen klikker du på Lei en Shopify Expert.

2. Klikk for å utvide en av de oppførte målene for butikken din og velg et mål.

3. Angi detaljene for jobben du forespør og klikk på Neste.

Detaljene du må angi for jobbforespørselen varierer avhengig av målet du velger for butikken.

4. Angi detaljer om forretningen for å gjøre det enklere for ekspertene å forstå behovene dine, og klikk deretter på Neste.

5. Angi detaljer om kundene for å gjøre det enklere for ekspertene å avgjøre den beste løsningen for forretningen, og klikk deretter på Neste.

6. Angi detaljer om prosjektets hastegrad og budsjett for å gjøre det enklere å finne riktig ekspert for jobben, og klikk deretter på Neste.

7. Bekreft detaljene til jobbforespørselen og klikk på Send forespørsel.

Når du sender inn en jobbforespørsel om en Shopify Expert forplikter du deg ikke til noe. Ekspertene mottar forespørselen og kontakter deg angående de neste stegene.