Administrere Shopify-kontoen din

Fra Innstillinger-siden kan du administrere Shopify-abonnementet, butikktype og butikkens status.

For å finne ut mer om personaltillatelser som styres av butikkeiere, kan du se Personaltillatelser. For å finne ut hvordan du endrer butikkstatus, kan du se Pause eller deaktivere butikken.

Oppdater abonnementet

Du kan bare oppdatere abonnementet til gjeldende tilgjengelige abonnementer, som du finner på Shopifys prissettingsside. Hvis butikken har et abonnement som ikke lenger tilbys, kan du ikke bytte tilbake hvis du endrer abonnement eller setter butikken på pause.

Hvis du oppdaterer abonnementet, utstedes det øyeblikkelig en faktura som kun inneholder abonnementsavgiften for det nye abonnementet. Prisen på det forrige abonnementet er forholdsmessig beregnet og anvendes mot kostnaden av det nye abonnementet for måneden som du endrer abonnementet for. Fakturaen du mottar for abonnementet inkluderer ikke andre ventende omkostninger på kontoen din. Disse omkostningene faktureres når utestående avgifter på kontoen din når faktureringsterskelen eller ved slutten av faktureringsperioden.

Kontroller det gjeldende abonnementet

Oppgradere abonnementet ditt

Hvis butikken din er i en gratis prøveperiode når du oppgraderer abonnementet, mister du ikke butikkinformasjon, og lengden på den gratis prøveperioden forblir den samme.

Oppgraderingen trer i kraft umiddelbart. Du kan bruke det nye abonnementet ditt med én gang, og abonnementskostnadene dine belastes automatisk, så du blir belastet for det nye abonnementet fra den datoen du oppgraderer.

For å oppgradere abonnementet må du være butikkeier eller et personalmedlem med tillatelsen Administrer abonnement.

Trinn:

Endre abonnement

Hvis du vil endre abonnementet kan du velge én av de tilgjengelige alternativene.

Du kan bruke det nye abonnementet ditt med én gang, og abonnementskostnadene dine belastes med en gang, så du blir belastet for det nye abonnementet fra den datoen du endrer abonnementet. Hvis du endrer faktureringsperioden, kan du:

• en faktura er utstedt
  • en ny faktureringsperiode starter for det nye abonnementet
  • du mottar en utdatert kreditt hvis det nye abonnementet koster mindre enn det gamle abonnementet

Hvis du endrer abonnementet uten å endre faktureringsperioden, fortsetter du i samme faktureringsperiode, og betalingene blir justert. Hvis du endrer faktureringsperioden, sendes det gjeldende abonnementets faktura umiddelbart til deg for betaling. Samtidig starter en ny faktureringssyklus for det nye abonnementet, og du krediteres for enhver ubrukt tid du allerede har betalt for.

For å endre abonnement må du være butikkeier eller personalmedlem med tillatelsen Administrer abonnement.

Trinn:

Endre butikkadressen

Butikkadressen brukes til å beregne butikkens plassering. Hvis du endrer butikkens land, kan det påvirke følgende detaljer:

• abonnementsavgifter og faktureringsvaluta
  • det lokale språket og valutaen for butikken
  • skatte- og tollforpliktelser
  • frakttilgjengelighet
  • din tilgang til Shopify-produkter og -tjenester

Shopifys vilkår for bruk krever at du opprettholder en nøyaktig plassering basert på din gjeldende jurisdiksjon.

Trinn:

1. Klikk på Innstillinger > Butikkdetaljer fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Rediger i seksjonen Faktureringsinformasjon.
  3. Rediger butikkadressen
  4. Klikk på Lagre.

Endre butikktype

Hvis du er butikkeier eller et personalmedlem med tillatelsen Administrere og installere apper og kanaler kan du når som helst endre butikktype.

Trinn:

Endre e-postadressen til butikkeierens konto

Konto-e-postadressen er den e-postadressen du brukte da du registrerte deg for Shopify. Hvis du er butikkeier er det denne e-postadressen du bruker for å logge på Shopify-administrator. E-postadressen brukes til å kontakte deg om Shopify-kontoen din, og er ikke den samme som butikk-e-postadressen kundene bruker for å kontakte deg.

Shopify-fakturaer sendes på e-post til butikkeieren, og til personale med tillatelsen Vis fakturering og motta e-post om fakturering. For å endre e-postadressen du bruker til å logge på Shopify-administratoren eller mottar fakturaer på, må du oppdatere butikkeierens personalopplysninger.

Trinn:

Endre butikkens e-postadresse som vises til kundene

E-postadressen som vises for kundene er e-postadressen kundene dine bruker til å kontakte deg om produkter, bestillinger eller andre spørsmål de har om butikken din. Dette er også e-postadressen som vises til kundene når de mottar et bestillingsvarsel på e-post fra butikken.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Varsler.
  2. Angi e-postadressen din i seksjonen Avsender-e-post.
  3. Klikk på Lagre.

Endre butikkeierens profil

Butikkeieren har en profil som minner om personale. E-postadressen og passordet som kontoinnehaveren bruker til å logge på Shopify er knyttet til vedkommendes profil.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Klikk på butikknavnet og kontobildet ditt fra Shopify-administrator.

3. Klikk på Administrer konto.

4. Oppdater butikkeierens kontoinformasjon.