Administrere Shopify-kontoen din

Fra Innstillinger-siden kan du administrere Shopify-abonnementet, butikktype og butikkens status.

For å finne ut mer om personaltillatelser som styres av butikkeiere, kan du se Personaltillatelser. For å finne ut hvordan du endrer butikkstatus, kan du se Pause eller deaktivere butikken.

Autentisere kontoen din

Kontoen din identifiseres med en URL-kobling av typen .myshopify.com, som angis når du setter opp Shopify-kontoen første gang.

Shopifys brukerstøtte ber deg oppgi URL-koblingen din hvis du kontakter dem for å få hjelp. Du må oppgi URL-koblingen for å bekrefte at du er butikkeieren. Hvis du setter opp et egendefinert domene for butikken din, vil URL-koblingen din av typen .myshopify.com være ulik fra den URL-koblingen som kundene ser.

Selv om du endrer nettbutikknavnet som kundene ser eller offentlig forretningsnavn, forblir .myshopify.com-URL-adressen den samme.

Du finner URL-koblingen din av typen .myshopify.com i nettleserens adresselinje når du er logget på butikkens administrator:

Finn URL-koblingen din av typen .myshopify.com i nettleserens adresselinje når du er logget på Shopify-administratoren.

Oppdater abonnementet ditt

Du kan bare oppdatere abonnementet til gjeldende tilgjengelige abonnementer, som du finner på Shopifys prissettingsside. Hvis butikken har et abonnement som ikke lenger tilbys, kan du ikke bytte tilbake hvis du endrer abonnement eller setter butikken på pause.

Hvis du oppdaterer abonnementet, utstedes det øyeblikkelig en faktura som kun inneholder abonnementsavgiften for det nye abonnementet. Prisen på det forrige abonnementet er forholdsmessig beregnet og anvendes mot kostnaden av det nye abonnementet for måneden som du endrer abonnementet for. Fakturaen du mottar for abonnementet inkluderer ikke andre ventende omkostninger på kontoen din. Disse omkostningene faktureres når utestående avgifter på kontoen din når faktureringsterskelen eller ved slutten av faktureringsperioden.

Kontroller det gjeldende abonnementet ditt

Oppgrader abonnementet

Hvis butikken din er i en gratis prøveperiode når du oppgraderer abonnementet, mister du ikke butikkinformasjon, og lengden på den gratis prøveperioden forblir den samme.

Oppgraderingen trer i kraft umiddelbart. Du kan bruke det nye abonnementet ditt med én gang, og abonnementskostnadene dine belastes automatisk, så du blir belastet for det nye abonnementet fra den datoen du oppgraderer.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.
  1. Klikk på Endre abonnement.

2. Gå gjennom abonnementene som er tilgjengelig for øyeblikket, og klikk på Velg abonnement.

3. Velg en faktureringsperiode og les beskrivelsen av kredittkortomkostningene du godtar.

4. Klikk på Start abonnement for å godta den nye avtalen, eller klikk Avbryt.

Endre abonnement

Hvis du vil endre abonnementet kan du velge én av de tilgjengelige alternativene.

Du kan bruke det nye abonnementet ditt med én gang, og abonnementskostnadene dine belastes med en gang, så du blir belastet for det nye abonnementet fra den datoen du endrer abonnementet. Hvis du endrer faktureringsperioden, kan du:

• en faktura er utstedt
  • en ny faktureringsperiode starter for det nye abonnementet
  • du mottar en utdatert kreditt hvis det nye abonnementet koster mindre enn det gamle abonnementet

Hvis du endrer abonnementet uten å endre faktureringsperioden, fortsetter du i samme faktureringsperiode, og betalingene blir justert. Hvis du endrer faktureringsperioden, sendes det gjeldende abonnementets faktura umiddelbart til deg for betaling. Samtidig starter en ny faktureringssyklus for det nye abonnementet, og du krediteres for enhver ubrukt tid du allerede har betalt for.

Trinn:

1. Fra Abonnement-siden klikker du på Endre abonnement i seksjonen Abonnementsdetaljer.

2. Gå gjennom abonnementene som er tilgjengelig for øyeblikket, og klikk på Velg abonnement.

3. Velg en faktureringssyklus og betalingsmåte, og se gjennom abonnementsdetaljer, faktureringsdato og abonnementskostnader.

4. Klikk på Start abonnement. Hvis du ikke vil endre abonnement, klikker du på Avbryt.

Endre butikkadressen din

Adressen til butikken brukes for å avgjøre butikkens plassering. Hvis butikkens valuta endres kan det påvirke abonnementsavgifter og faktureringsvaluta.

1. Klikk Rediger i Adresse-seksjonen på siden Butikkdetaljer.

2. Rediger adressen din.

3. Bla til bunnen av siden og klikk Lagre

Endre butikktype

Hvis du er butikkeieren, kan du når som helst endre butikktypen.

Trinn:

1. Logg inn som butikkeier.
  1. Fra siden med innstillinger for Salgskanaler kan du legge til eller fjerne en nettbutikk, en Shopify POS-butikk eller en annen tilgjengelig butikktype.

Endre e-postadressen til butikkeierens konto

E-postadressen til kontoen din er e-postadressen du brukte for å registrere deg for Shopify. Hvis du er butikkeieren, er dette e-postadressen du bruker til å logge inn på Shopify-administrator. Denne e-postadressen brukes til å kontakte deg om Shopify-kontoen din, og er separert fra e-postadressen til butikkens kontakt som kundene bruker til å kontakte deg.

Shopify-fakturaer sendes på e-post til butikkeieren, og til personale med tillatelsen Vis fakturering og motta e-post om fakturering. For å endre e-postadressen du bruker til å logge på Shopify-administratoren eller mottar fakturaer på, må du oppdatere butikkeierens personalopplysninger.

Trinn:

Endre butikkens e-postadresse som vises til kundene

E-postadressen som vises for kundene er e-postadressen kundene dine bruker til å kontakte deg om produkter, bestillinger eller andre spørsmål de har om butikken din. Dette er også e-postadressen som vises til kundene når de mottar et bestillingsvarsel på e-post fra butikken.

Trinn:

1. Klikk på Butikkdetaljer.

2. Klikk på Rediger i seksjonen Kontakinformasjon.

3. Angi adressen din i feltet Avsender-e-post.

4. Klikk på Lagre.

Endre butikkeierens profil

Butikkeieren har en profil som minner om personale. E-postadressen og passordet som kontoinnehaveren bruker til å logge på Shopify er knyttet til vedkommendes profil.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Fra Shopify administrator klikker du på brukernavnet og kontobildet ditt.

3. Klikk på Administrer konto.

4. Oppdater butikkeierens kontoinformasjon.