Wachtwoordcodes gebruiken

Wachtwoordcodes zijn een veiligere vervanging van wachtwoorden. Ze zorgen ervoor dat je kunt inloggen bij een account zonder een wachtwoord in te voeren, maar zijn veiliger en efficiënter dan een wachtwoord. Als je wachtwoordcodes gebruikt, hoef je geen wachtwoorden meer resetten als je ze vergeten bent en loop je niet het risico om geblokkeerd te worden omdat je je wachtwoord te vaak verkeerd hebt ingevoerd.

Het gebruik van een wachtwoordcode kan helpen voorkomen dat je slachtoffer wordt van phishing of dat je wachtwoord wordt gestolen.

Je kunt een wachtwoordcode toevoegen waarmee je je apparaat ontgrendelt, zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning, of een pincode voor je apparaat.

Wachtwoordcodes kunnen worden gesynchroniseerd op meerdere apparaten die op hetzelfde platform zijn ingelogd. Als je bijvoorbeeld een wachtwoordcode aanmaakt met een iPhone, heb je via iCloud toegang tot dezelfde wachtwoordcode op je andere Apple-apparaten. Je kunt ook dezelfde wachtwoordcode op een ander platform gebruiken door een QR-code te scannen.

Een wachtwoordcode aanmaken

Wanneer een wachtwoordcode is aangemaakt, wordt deze in de sectie Wachtwoordcodes toegevoegd. In deze sectie kun je zien welke wachtwoordcodes op je apparaten beschikbaar zijn. Als een wachtwoordcode is gemarkeerd als Gesynchroniseerd op meerdere apparaten, wordt deze automatisch beschikbaar op andere apparaten die bij hetzelfde platform zijn ingelogd. Als een wachtwoordcode is gemarkeerd als Alleen op apparaat, is deze alleen op dat apparaat beschikbaar.

Inloggen met een wachtwoordcode

Een wachtwoordcode verwijderen