Sette opp en Shopify-ID

En Shopify-ID (også kjent som enkeltpålogging, enkeltinnlogging eller SSO) inneholder e-postadressen din og et passord. Du bruker Shopify-ID til å logge på alle butikker, programmer og ressurser som du har tilgang til på Shopify. En Shopify-ID tilhører en individuell bruker, og ikke en butikk. Hver bruker må opprette og bruke sin egen Shopify-ID for å få tilgang til en butikk, Shopify Learn, Partnerinstrumentbordet og Shopify-fellesskapsfora.

Det tar bare et øyeblikk å gå gjennom butikkene dine og sette opp Shopify-ID. Etter at oppsettet er fullført, vil du bruke denne e-postadressen og passordet hver gang du logger på.

Fordeler med en Shopify-ID

Shopify-ID forenkler påloggingen, og gir følgende fordeler:

• Du kan bytte mellom butikkene raskere.
  • Du må logge inn sjeldnere.
  • Du har bare ett passord å huske for alle Shopify-produkter.

Alle personalmedlemmer må sette opp en Shopify-ID for deres egne kontoer. De blir bedt om å gjøre dette når de logger på.

Bruk av en Shopify-ID påvirker ikke følgende:

• Tilgang til Shopify POS; personalmedlemmer bruker fortsatt en PIN-kode for å logge inn.
  • Butikkinnstillinger eller innstillinger for partnerinstrumentbordet.
  • Kundekontoer

Før du starter

Du blir bare bedt om å sette opp en Shopify-ID hvis du bruker samme e-postadresse for mer enn én butikk, program eller ressurs. For å se hvilken e-postadresse du bruker til en butikk, må du sjekke kontoinnstillingene dine. Sørg for at du bruker den samme e-postadressen for butikker, programmer eller ressurser du vil ha tilgang til med samme Shopify-ID.

• Hvis du bruker den samme e-postadressen for butikker du ikke vil inkludere i Shopify-ID-en, bør du bruke en annen e-postadresse for disse butikkene. En god måte å dobbeltsjekke dette på er ved å gjennomgå listen over butikker i butikkbytteren. Dette er det samme som butikklisten som vises når du konfigurerer Shopify ID.
  • Hvis du for øyeblikket deler påloggingsinformasjon med personalet, eller hvis personalet deler påloggingsinformasjon med hverandre, må du sikre at du sender alle personalmedlemmer en invitasjon til å opprette sin egen Shopify-ID. Det er viktig for butikkens sikkerhet at alle personalmedlemmer har sin egen Shopify-ID. Hvis ikke, kan personalet som har påloggingsinformasjonen for din Shopify-ID ha butikkeiertillatelser for alle butikkene du logger inn på med denne ID-en.
  • Hvis du bruker en passordbehandler, må du sørge for at du har tilgang til innstillingene, slik at du kan oppdatere passordet dersom det er nødvendig.
  • Hvis du har aktivert totrinnsautentisering, må du sikre at du fortsatt har tilgang til telefonnummeret eller autentiseringsappen du brukte. Autentisering er nødvendig som en del av oppsettsprosessen for Shopify-ID.
  • Hvis du har en ikke-bekreftet e-postadresse, må du bekrefte e-postadressen din før du setter opp en Shopify-ID.

Du kan gjøre endringer i personalmedlemmer i Shopify-administrator, under Innstillinger > Brukere og tillatelser.

Sett opp en Shopify-ID

Trinn:

1. Logg på en Shopify-butikk som bruker samme e-postadresse som de andre butikkene dine.
  2. Når du har logget inn, vil du få se en liste over butikker og tjenester som er tilknyttet e-postadressen. Gå gjennom butikkene for å være sikker på at du ønsker å konfigurere en Shopify-ID for alle butikkene.
  3. Klikk på Konfigurer Shopify-ID.
  4. Angi det nåværende passordet for butikken.

• Hvis du har satt opp totrinnsautentisering for noen butikker som er knyttet til denne e-postadressen, må du autorisere disse butikkene før du fortsetter.
  5. Opprett et nytt passord. Denne kombinasjonen av e-postadresse og passord er den du bruker til å logge på alle butikkene som er inkludert i Shopify-ID-en.

6. Anbefalt: Sett opp totrinnsautentisering for Shopify-ID-en din. Det er den beste måten å sørge for sikkerheten til kontoen din på.

Når du har fullført disse stegene, bruker du Shopify-ID til å logge på Shopify-butikker, programmer og ressurser.

Eksempel:

Fatima jobber på StoreCo, og har personaltillatelser for tre ulike Shopify-butikker: StoreCo1, StoreCo2 og StoreCo3.

Butikk E-postadresse Passord
StoreCo1 fatima@storeco.no førstePassord
StoreCo2 fatima@storeco.no andrePassord
StoreCo3 fatima@storeco.no artem1s

Når Fatima logger på StoreCo3, vises beskjeden om å konfigurere en Shopify ID. Når Fatima har gjennomført prosessen, har hun én Shopify ID med én kombinasjon av e-postadresse og passord, som hun kan bruke for å få tilgang til alle tre butikkene.

Butikk E-postadresse Passord
StoreCo1, StoreCo2, StoreCo3 fatima@storeco.no k0mb1nertpassord

Legge til en ny butikk i din eksisterende Shopify-ID

Når du oppretter en ny butikk med e-postadressen du allerede har satt opp for en Shopify-ID, kan du legge til eller flette påloggingsinformasjonen for den nye butikken.

Hvis du vil bruke de eksisterende påloggingsopplysningene dine til å logge deg på denne butikken, taster du inn passordet for den nye butikken. Hvis du vil bruke en annen pålogging for den nye butikken, kan du klikke Minn meg på det senere for å logge deg på butikken uten å legge til kontoene dine. Etter at du har logget inn i butikken, kan du endre innstillingene for e-postadresse i Innstillinger > Brukere og tillatelser i Shopify-administrator.

Vanlige spørsmål

Jeg har bare én butikk. Kommer dette til å påvirke meg?

Ja, men ingen handling vil være nødvendig fra din side. Hvis du bare har én butikk, vil det automatisk bli opprettet en Shopify-ID for deg. Dette betyr at hvis du legger til nye butikker og tjenester i fremtiden, kan du bruke samme Shopify-ID for å få tilgang til dem.

Hvis du har én butikk, men også bruker andre programmer eller ressurser, for eksempel Shopify-partnere eller Shopify-samfunnet, blir du bedt om å opprette en Shopify-ID.

Hvordan vet jeg hvilke butikker man får tilgang til gjennom en Shopify-ID?

Du får tilgang til butikkene som vises i butikkbytteren ved hjelp av en Shopify ID.

Hvis du ikke har konfigurert en Shopify ID ennå, får du muligheten til å gå gjennom en liste butikker når du blir bedt om å konfigurere en Shopify ID.

Kan jeg ekskludere butikker fra tilgang med en Shopify-ID?

Ja. Når du blir bedt om å sette opp en Shopify-ID, kan du ekskludere butikker ved å klikke på ... ved siden av butikknavnet. Du kan deretter endre e-postadressen for den ekskluderte butikken til en annen e-postadresse. Du kan også hoppe over butikker som du ikke kan fullføre totrinnsautentisering for.

Hvis du vil ekskludere en butikk fordi du ikke lenger er et personalmedlem, må du fjerne din egen konto fra butikken før du konfigurerer en Shopify ID.

Listen min mangler en butikk. Hvordan kan jeg legge den til i en Shopify-ID?

Hvis en butikk mangler i listen, betyr det at den er knyttet til en annen e-postadresse. Når du har fullført konfigurasjonen av en Shopify ID for dine andre butikker, kan du legge til en manglende butikk i Shopify ID.

Blir bestillinger, produkter eller faktureringsinnstillinger også kombinert?

Nei. All informasjon i Shopify-administratorene dine forblir atskilte og uendrede. Shopify-ID-en påvirker bare påloggingsinformasjonen din. Dette inkluderer brukernavn, passord og innstillinger for totrinnsautentisering.

Vil dette endre personaltillatelsene mine?

Nei. Tillatelsene du har gitt personalet gis fortsatt på enkeltbutikknivå. Shopify-ID gir ikke personalet noen ytterligere tillatelser.

Hvis du deler Shopify-ID med andre personer, kan de få tilgang til alt som din Shopify-ID har tilgang til. Vi anbefaler at du beholder din Shopify-ID privat og sikker, og aldri deler den med andre.

Hva om mer enn ett personalmedlem deler samme konto?

Før du fjerner den delte personalkontoen må du opprette en separat konto for hvert aktive personalmedlem. Partnere bør bruke en samarbeidskonto.

Kan jeg hoppe over denne prosessen?

Nei. Per mars 2020 kan du ikke logge inn i butikken før du har satt opp Shopify-ID-en.

Hvordan logger jeg inn etter å ha satt opp en Shopify-ID?

Etter at du har satt opp en Shopify-ID, vil du bruke den e-postadressen og det passordet du har valgt til å logge inn i alle butikker via denne adressen. Du kan også bruke denne adressen og dette passordet til å logge inn i andre Shopify-ressurser.

Jeg bruker en passordbehandler. Hvordan påvirker dette meg?

Som en del av oppsettsprosessen for Shopify-ID, vil du bli bedt om å velge et nytt passord for Shopify-kontoen din. Du må sørge for at dette er oppdatert i passordbehandleren. I de fleste tilfeller bør passordbehandleren be deg om å oppdatere passordet ditt. Hvis passordbehandleren du bruker administreres av noen andre, kan det være nødvendig å snakke med personen som er ansvarlig for passordbehandleren for å få oppdatert passordet.

Kan jeg konfigurere en Shopify-ID på vegne av personalet?

I de fleste tilfeller, nei. Å sette opp en Shopify-ID krever et brukerpassord, så vanligvis er dette ikke mulig. Unntaket vil være dersom du administrerer brukerpassordene, og personalet bruker en passordbehandler for å logge inn.

Kan jeg kreve at personalet skal bruke flerfaktorautentisering?

Nei. Personalet kan ikke tvinges til å bruke totrinnsautentisering.

Kan jeg fjerne personalmedlemmer fra en butikk hvis kontoene ikke lenger er aktive?

Ja. Butikkeiere kan fjerne alt personale, og personale kan fjerne sin egen.

Relaterte koblinger