Shopify-tunnuksen määrittäminen

Shopify-tunnus (myös kertakirjautuminen tai SSO) sisältää sähköpostiosoitteen ja salasanan. Shopify-tunnuksella voit kirjautua kaikkiin Shopifyn kauppoihin, ohjelmiin ja resursseihin, joihin sinulla on pääsy. Shopify-tunnus kuuluu yksittäiselle käyttäjälle, ei kaupalle. Jokaisen käyttäjän pitää luoda oma Shopify-tunnus ja käyttää sitä kirjautuessaan kauppoihin, Shopify Learniin, yhteistyökumppanin hallintapaneeliin tai Shopify-yhteisön foorumeihin.

Kauppojen läpi käymiseen ja Shopify-tunnuksen määrittämiseen menee vain hetki. Kun määritys on valmis, käytät tätä sähköpostiosoitetta ja salasanaa aina sisään kirjautuessasi.

Shopify-tunnuksen hyödyt

Shopify-tunnus selkeyttää sisäänkirjautumista ja tarjoaa seuraavat edut:

• Voit siirtyä kauppojesi välillä nopeammin.
  • Joudut kirjautumaan sisään harvemmin.
  • Muistettavana on vain yksi salasana kaikkia Shopifyn tuotteita varten.

Jokaisen työntekijän tulee määrittää henkilökohtainen Shopify-tunnus omalle tililleen. Tunnus kehotetaan määrittämään sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Seuraavat osa-alueet pysyvät ennallaan, kun Shopify-tunnus otetaan käyttöön:

• Pääsy Shopify POS:iin; henkilöstö käyttää edelleen PIN-koodia sisäänkirjautumiseen.
  • Kaupan tai Partner Dashboardin asetukset.
  • Asiakastilit.

Ennen kuin aloitat

Sinua kehotetaan määrittämään Shopify-tunnus vain, jos käytät samaa sähköpostiosoitetta useammassa kuin yhdessä kaupassa, ohjelmassa tai resurssissa. Voit tarkistaa tilisi asetuksista, mitä sähköpostiosoitetta kaupassasi käytät. Varmista, että käytät samaa sähköpostiosoitetta kaikissa kaupoissa, ohjelmissa tai resursseissa, joita haluat käyttää samalla Shopify-tunnuksella.

• Jos käytät samaa sähköpostiosoitetta kaupoissa, joita et halua sisällyttää Shopify-tunnukseen, ota eri sähköpostiosoite käyttöön näissä kaupoissa. Tilanteen voi tarkistaa helposti kauppaluettelosta kaupanvaihtajassa. Luettelo on sama kuin Shopify-tunnusta määrittäessä näkyvät kaupat.
  • Jos sinulla ja/tai henkilöstölläsi on tällä hetkellä yhteiset kirjautumistunnukset, muista lähettää kaikille kutsu oman Shopify-tunnuksen luomiseen. Kauppasi turvallisuuden takia on tärkeää, että jokaisella on oma Shopify-tunnuksensa. Muussa tapauksessa omaa Shopify-tunnustasi käyttävät työntekijät saavat käytännössä kaupan omistajan oikeudet kaikkiin kyseisen tunnuksen alla toimiviin kauppoihisi.
  • Jos käytät salasananhallintaa, varmista pääsysi sen asetuksiin, jotta voit tarvittaessa päivittää salasanasi.
  • Jos olet aktivoinut kaksivaiheisen tunnistautumisen, varmista, että sinulla on edelleen käytössäsi valtuutukseen käyttämäsi puhelinnumero tai todennussovellus. Todennus vaaditaan osana Shopify-tunnuksen määritysprosessia.
  • Jos sinulla on vahvistamaton sähköpostiosoite, se täytyy vahvistaa ennen Shopify-tunnuksen määrittämistä.

Voit tehdä henkilöstöä koskevia muutoksia Shopify-ylläpitäjän kohdassa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

Shopify-tunnuksen määrittäminen

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään Shopify-kauppaan, jolla on sama sähköpostiosoite kuin muilla kaupoillasi.
  2. Kun olet kirjautunut sisään, sinulle tarjotaan luettelo kyseiseen sähköpostiosoitteeseen liittyvistä kaupoista ja palveluista. Tarkista kaupat ja varmista, että haluat määrittää Shopify-tunnuksen kaikille kaupoille.
  3. Klikkaa Määritä Shopify-tunnus.
  4. Anna kaupan tämänhetkinen salasana.

• Jos sinulla on kaksivaiheinen tunnistautuminen, joka on määritetty joihinkin tähän sähköpostiosoitteeseen liitettyihin kauppoihin, sinun täytyy valtuuttaa nämä kaupat, ennen kuin jatkat.
  5. Luo uusi salasana. Tällä sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmällä kirjaudut kaikkiin Shopify-tunnuksen piiriin kuuluviin kauppoihin.

6. Suositus: Määritä Shopify-tunnuksellesi kaksivaiheinen tunnistautuminen. Tämä on paras tapa pitää kauppasi suojattuna.

Näiden vaiheiden jälkeen voit käyttää tunnusta kirjautuessasi sisään Shopify-kauppoihin, -ohjelmiin ja -resursseihin.

Esimerkki

Leena työskentelee yrityksessä Kauppari ja hänellä on henkilöstön käyttöoikeudet kolmeen eri Shopify-kauppaan: Kauppari1, Kauppari2 ja Kauppari3.

Kauppa Sähköposti Salasana
Kauppari1 leena@kauppari.com s4las4na1
Kauppari2 leena@kauppari.com toinensalasana
Kauppari3 leena@kauppari.com artem1s

Kun Leena kirjautuu sisään Kauppari3:een, häntä kehotetaan määrittämään Shopify-tunnus. Kun Leena on suorittanut kaikki vaiheet, hänellä on yksi Shopify-tunnus, jossa käytetään yhden sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmää. Tällä tunnuksella hän voi käyttää kaikkia kolmea kauppaa.

Kauppa Sähköposti Salasana
Kauppari1, Kauppari2, Kauppari3 leena@kauppari.com yhd15tettys4lasan4

Uuden kaupan lisääminen olemassa olevaan Shopify-tunnukseen

Kun luot uuden kaupan käyttämällä sähköpostiosoitetta, jolle olet jo määrittänyt Shopify-tunnuksen, voit lisätä tai yhdistää kirjautumistiedot uutta kauppaasi varten.

Jos haluat kirjautua tähän uuteen kauppaan olemassa olevilla tunnuksillasi, syötä uuden kauppasi salasana. Jos haluat käyttää uudessa kaupassasi eri kirjautumista, valitse Muistuta minua myöhemmin, jolloin voit kirjautua yhdistämättä muita kauppojasi. Kirjautumisen jälkeen voit muuttaa sähköpostiosoitteen asetuksia Shopify Adminissa kohdassa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

Usein kysyttyä

Minulla on vain yksi kauppa. Vaikuttaako tämä minuun lainkaan?

Kyllä, mutta sinulta ei vaadita toimenpiteitä. Jos kauppoja on vain yksi, sille luodaan Shopify-tunnus automaattisesti. Jos lisäät uusia kauppoja ja palveluja tulevaisuudessa, voit käyttää samaa Shopify-tunnusta niiden sisäänkirjautumiseen.

Jos sinulla on yksi kauppa, mutta käytät myös muita ohjelmia tai resursseja, kuten Shopify Partners- tai Shopify-yhteisön palveluja, sinua kehotetaan luomaan Shopify-tunnus.

Mistä tiedän, mitä kauppoja käytetään Shopify-tunnuksella?

Kaupanvaihtajassa näkyviä kauppoja voidaan käyttää Shopify-tunnuksen avulla.

Jos et ole vielä määrittänyt Shopify-tunnusta, saat mahdollisuuden tarkastella kauppojen luetteloa, kun Shopify-tunnuksen määrittämistä kehotetaan.

Voinko jättää kauppoja Shopify-tunnuksen ulkopuolelle?

Kyllä. Kun sinua kehotetaan määrittämään Shopify-tunnus, voit jättää kauppoja sen ulkopuolelle klikkaamalla kohtaa ... kaupan nimen vieressä. Tämän jälkeen voit vaihtaa pois jätettävän kaupan sähköpostiosoitteen toiseen sähköpostiosoitteeseen. Voit myös ohittaa ne kaupat, joissa et voi suorittaa kaksivaiheista tunnistautumista.

Jos haluat kuitenkin jättää kaupan pois, koska et kuulu enää sen henkilöstöön, poista oma tilisi kaupasta ennen Shopify-tunnuksen määrittämistä.

Luettelostani puuttuu kauppa. Miten voin lisätä sen Shopify-tunnukseen?

Jos luettelosta puuttuu kauppa, se tarkoittaa, että kyseinen kauppa on liitetty toiseen sähköpostiosoitteeseen. Kun olet suorittanut Shopify-tunnuksen määrittämisen loppuun muita kauppojasi varten, voit lisätä puuttuvan kaupan Shopify-tunnukseen.

Yhdistetäänkö myös tilaukseni, tuotteeni tai laskutusasetukseni?

Ei. Kaikki Shopify Adminin tiedot pysyvät erillään ja muuttumattomina. Shopify-tunnus vaikuttaa vain kirjautumistunnuksiisi, joita ovat käyttäjätunnus, salasana ja kaksivaiheisen tunnistautumisen asetukset.

Muuttaako tämä henkilöstöni käyttöoikeuksia?

Ei. Henkilöstölle myönnetyt käyttöoikeudet myönnetään edelleen kauppakohtaisesti. Shopify-tunnus ei anna henkilöstölle muita käyttöoikeuksia.

Jos jaat Shopify-tunnuksesi toisten kanssa, he voivat käyttää kaikkia toimintoja, joihin pääsee Shopify-tunnuksella. Suosittelemme pitämään Shopify-tunnuksesi yksityisenä ja suojattuna olemaan jakamatta sitä muille koskaan.

Entä jos useampi henkilöstön jäsen jakaa saman tilin?

Ennen kuin poistat jaetun henkilöstötilin, luo erillinen tili jokaiselle aktiiviselle henkilöstön jäsenelle. Yhteistyökumppaneiden tulee käyttää yhteistoimitiliä.

Voinko ohittaa tämän prosessin?

Et. Maaliskuusta 2020 alkaen et voi kirjautua kauppaasi, ennen kuin määrität Shopify-tunnuksen.

Miten kirjaudun sisään Shopify-tunnuksen määrittämisen jälkeen?

Kun olet määrittänyt Shopify-tunnuksen, käytät valitsemaasi sähköpostiosoitetta ja salasanaa kaikkiin kyseistä osoitetta käyttäviin kauppoihin kirjautumiseen. Voit käyttää tätä sähköpostiosoitetta ja salasanaa myös muihin Shopifyn resursseihin kirjautumiseen.

Miten tämä vaikuttaa minuun, jos käytän salasananhallintaa?

Osana Shopify-tunnuksen määritysprosessia sinua kehotetaan valitsemaan uusi salasana Shopify-kauppaasi varten. Sinun on varmistettava tämän päivittyminen salasananhallinnassa. Useimmissa tapauksissa salasananhallinta kehottaa sinua päivittämään salasanasi. Jos käyttämääsi salasananhallintaa hallinnoi joku muu, voit joutua ottamaan salasanan vaihtamista varten yhteyttä salasananhallinnasta vastaavaan henkilöön.

Voinko määrittää Shopify-tunnuksen henkilöstön puolesta?

Useimmissa tapauksissa et. Shopify-tunnuksen määrittäminen edellyttää käyttäjän salasanaa, joten tavallisesti tämä ei ole mahdollista. Tämä ei päde, jos hallinnoit käyttäjien salasanoja ja henkilökuntasi käyttää salasananhallintaa kirjautumiseen.

Voinko vaatia henkilöstöäni käyttämään monivaiheista tunnistautumista?

Et. Henkilöstöä ei voi pakottaa käyttämään monivaiheista tunnistautumista.

Voinko poistaa henkilöstöä kaupasta, jos tilit eivät ole enää aktiivisia?

Kyllä. Kaupan omistajat voivat poistaa kenet tahansa työntekijän, ja työntekijä voi poistaa oman tilinsä.

Aiheeseen liittyvät linkit