Shopify-tunnuksen määrittäminen

Shopify-tunnus (kutsutaan myös nimellä kertakirjautuminen tai SSO) sisältää sähköpostiosoitteen ja salasanan. Shopify-tunnuksella voit kirjautua kaikkiin Shopifyn kauppoihin, ohjelmiin ja resursseihin, joihin sinulla on pääsy. Shopify-tunnus kuuluu yksittäiselle käyttäjälle, ei kaupalle. Jokaisen käyttäjän täytyy luoda ja käyttää omaa Shopify-tunnusta kirjautuessaan sisään kauppoihin, Shopify Compassiin, yhteistyökumppanin hallintapaneeliin tai Shopify-yhteisön foorumeihin.

Kauppojen tarkastaminen ja Shopify-tunnuksen määrittäminen vievät vain hetken. Kun määritys on valmis, käytät tätä sähköpostiosoitetta ja salasanaa aina, kun kirjaudut sisään.

Shopify-tunnuksen edut

Shopify-tunnus selkeyttää sisäänkirjautumista ja tarjoaa seuraavat edut:

• Voit siirtyä kauppojesi välillä nopeammin.
  • Voit kirjautua sisään harvemmin.
  • Sinun tarvitsee muistaa vain yksi salasana kaikkia Shopifyn tuotteita varten.

Jokaisen henkilöstön jäsenen täytyy määrittää Shopify-tunnus omalle henkilökohtaiselle tililleen. Heitä kehotetaan määrittämään tunnus sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Seuraavat osa-alueet pysyvät ennallaan, kun Shopify-tunnus otetaan käyttöön:

• Pääsy Shopify POS -sovellukseen. Henkilöstön jäsenet käyttävät edelleen PIN-koodia sisäänkirjautumiseen.
  • Kaupan tai Partner Dashboardin asetukset.
  • Asiakastilit.

Ennen kuin aloitat

Sinua kehotetaan määrittämään Shopify-tunnus vain, jos käytät samaa sähköpostiosoitetta useammassa kuin yhdessä kaupassa, ohjelmassa tai resurssissa. Voit tarkistaa tilisi asetuksista, mitä sähköpostiosoitetta kaupassasi käytät. Varmista, että käytät samaa sähköpostiosoitetta kaikissa kaupoissa, ohjelmissa tai resursseissa, joita haluat käyttää samalla Shopify-tunnuksella.

• Jos käytät kyseistä sähköpostiosoitetta kaupoissa, joita et halua sisällyttää Shopify-tunnukseen, sinun täytyy ottaa eri sähköpostiosoite käyttöön näissä kaupoissa. Varmistaminen onnistuu helposti tarkistamalla kauppaluettelo kaupanvaihtajassa. Luettelo on sama kuin se, jonka näet, kun määrität Shopify-tunnuksen.
  • Jos sinulla ja henkilöstölläsi on tällä hetkellä yhteiset kirjautumistunnukset tai jos henkilöstösi jäsenet jakavat kirjautumistunnukset toistensa kanssa, varmista, että lähetät jokaiselle henkilöstön jäsenelle kutsun Shopify-tunnuksen luomista varten. Kauppasi turvallisuuden takia on tärkeää, että jokaisella henkilöstön jäsenellä on oma Shopify-tunnus. Muussa tapauksessa ne työntekijät, jotka käyttävät sinun Shopify-tunnusta sisäänkirjautumiseen, saavat käytännössä kaupan omistajan käyttöoikeudet kaikkiin kauppoihisi, joihin kirjaudut kyseisellä tunnuksella.
  • Jos käytät salasananhallintaa, varmista, että sinulla on pääsy sen asetuksiin, jotta voit tarvittaessa päivittää salasanasi.
  • Jos olet ottanut käyttöön kaksivaiheisen valtuutuksen, varmista, että sinulla on käytössäsi edelleen valtuutukseen käyttämäsi puhelinnumero tai todennussovellus. Todennus vaaditaan osana Shopify-tunnuksen määritysprosessia.
  • Jos sinulla on vahvistamaton sähköpostiosoite, sinun täytyy vahvistaa sähköpostisi, ennen kuin määrität Shopify-tunnuksen.

Tarvittaessa voit tehdä muutoksia henkilöstön jäsenien tileihin Shopify adminissa kohdassa Asetukset > Sopimus ja käyttöoikeudet.

Shopify-tunnuksen määrittäminen

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu sisään Shopify-kauppaan, jolla on sama sähköpostiosoite kuin muilla kaupoillasi.
  2. Kun olet kirjautunut sisään, sinulle tarjotaan luettelo kyseiseen sähköpostiosoitteeseen liittyvistä kaupoista ja palveluista. Tarkista kaupat ja varmista, että haluat määrittää Shopify-tunnuksen kaikille kaupoille.
  3. Klikkaa Määritä Shopify-tunnus.
  4. Anna kaupan tämänhetkinen salasana.

Jos sinulla on kaksivaiheinen valtuutus, joka on määritetty joihinkin tähän sähköpostiosoitteeseen liitettyihin kauppoihin, sinun täytyy valtuuttaa nämä kaupat, ennen kuin jatkat.

5. Luo uusi salasana. Tämä sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmä on se, jolla kirjaudut kaikkiin kauppoihin, jotka kuuluvat Shopify-tunnuksen piiriin.

6. Suositus: Määritä Shopify-tunnuksellesi kaksivaiheinen todennus. Tämä on paras tapa varmistaa, että kauppasi pysyy suojattuna.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, voit käyttää Shopify-tunnusta kirjautuessasi sisään Shopify-kauppoihin, -ohjelmiin ja -resursseihin.

Esimerkki

Fatima työskentelee yrityksessä StoreCo ja hänellä on henkilöstön käyttöoikeudet kolmeen eri Shopify-kauppaan: StoreCo1, StoreCo2 ja StoreCo3.

Kauppa Sähköposti Salasana
StoreCo1 fatima@storeco.co password0ne
StoreCo2 fatima@storeco.co secondpassword
StoreCo3 fatima@storeco.co artem1s

Kun Fatima kirjautuu sisään StoreCo3:een, häntä kehotetaan määrittämään Shopify-tunnus. Kun Fatima on suorittanut kaikki vaiheet loppuun, hänellä on yksi Shopify-tunnus, jossa käytetään yhden sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmää. Tämän tunnuksen avulla hän voi käyttää kaikkia kolmea kauppaa.

Kauppa Sähköposti Salasana
StoreCo1, StoreCo2, StoreCo3 fatima@storeco.co c0mb1inedpassword

Uuden kaupan lisääminen olemassa olevaan Shopify-tunnukseen

Kun luot uuden kaupan käyttämällä sähköpostiosoitetta, jolle olet jo määrittänyt Shopify-tunnuksen, voit lisätä tai yhdistää kirjautumistiedot uutta kauppaasi varten.

Jos haluat kirjautua tähän uuteen kauppaan käyttämällä olemassa olevia kirjautumistunnuksiasi, syötä uuden kauppasi salasana. Jos haluat käyttää uudessa kaupassasi eri kirjautumista, valitse Muistuta minua myöhemmin, jolloin voit kirjautua kauppaasi yhdistämättä kauppojasi. Kun olet kirjautunut kauppaasi, voit muuttaa sähköpostiosoitteen asetuksia Shopify adminissa kohdassa Asetukset > Sopimus ja käyttöoikeudet.

Usein kysyttyä

• Minulla on vain yksi kauppa. Vaikuttaako tämä minuun ollenkaan?
  • Mistä tiedän, mitä kauppoja käytetään Shopify-tunnuksella?
  • Voinko jättää kauppoja Shopify-tunnuksella käyttämisen ulkopuolelle?
  • Luettelosta puuttuu kauppa. Miten voin lisätä sen Shopify-tunnukseen?
  • Yhdistetäänkö myös tilaukseni, tuotteeni tai laskutusasetukseni?
  • Muuttaako tämä henkilöstön jäsenten käyttöoikeuksia?
  • Entä jos useampi henkilöstön jäsen jakaa saman tilin?
  • Voinko ohittaa tämän prosessin?
  • Miten kirjaudun sisään Shopify-tunnuksen määrittämisen jälkeen?
  • Miten tämä vaikuttaa minuun, jos käytän salasananhallintaa?
  • Voinko määrittää Shopify-tunnuksen henkilöstön jäsenten puolesta?
  • Voinko vaatia henkilöstöäni käyttämään monivaiheista valtuutusta?
  • Voinko poistaa kaupan jäsenten tilejä kaupasta, jos tilit eivät ole enää aktiivisia?

Minulla on vain yksi kauppa. Vaikuttaako tämä minuun ollenkaan?

Kyllä, mutta sinun ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä. Jos sinulla on vain yksi kauppa, sille luodaan Shopify-tunnus automaattisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että jos lisäät uusia kauppoja ja palveluja tulevaisuudessa, voit käyttää samaa Shopify-tunnusta niiden sisäänkirjautumista varten.

Jos sinulla on yksi kauppa, mutta käytät myös muita ohjelmia tai resursseja, kuten Shopify Partners- tai Shopify Community -palveluja, sinua kehotetaan luomaan Shopify-tunnus.

Mistä tiedän, mitä kauppoja käytetään Shopify-tunnuksella?

Kaupanvaihtajassa näkyviä kauppoja voidaan käyttää Shopify-tunnuksen avulla.

Jos et ole määrittänyt Shopify-tunnustasi vielä, sinulla on mahdollisuus tarkastella kauppojen luetteloa, kun sinua kehotetaan määrittämään Shopify-tunnus.

Voinko jättää kauppoja Shopify-tunnuksella käyttämisen ulkopuolelle?

Kyllä. Kun sinua kehotetaan määrittämään Shopify-tunnus, voit jättää kauppoja ulkopuolelle napauttamalla ... kaupan nimen vieressä. Tämän jälkeen voit vaihtaa pois jätettävän kaupan sähköpostiosoitteen toiseen sähköpostiosoitteeseen. Voit myös ohittaa ne kaupat, joissa et voi suorittaa kaksivaiheista todennusta.

Jos kuitenkin haluat jättää kaupan pois siksi, että et enää ole kyseisen kaupan henkilöstön jäsen, poista oma tilisi kaupasta, ennen kuin määrität Shopify-tunnuksen.

Luettelosta puuttuu kauppa. Miten voin lisätä sen Shopify-tunnukseen?

Jos luettelosta puuttuu kauppa, se tarkoittaa, että kyseinen kauppa on kytketty toiseen sähköpostiosoitteeseen. Kun olet suorittanut Shopify-tunnuksen määrittämisen loppuun muita kauppojasi varten, voit lisätä Shopify-tunnuksen puuttuvaan kauppaan.

Yhdistetäänkö myös tilaukseni, tuotteeni tai laskutusasetukseni?

Ei. Kaikki Shopify adminin tiedot pysyvät erillään ja muuttumattomina. Shopify-tunnus vaikuttaa vain kirjautumistunnuksiisi, joita ovat käyttäjätunnuksen, salasanan ja kaksivaiheisen todennuksen asetukset.

Muuttaako tämä henkilöstön jäsenten käyttöoikeuksia?

Ei. Työntekijöillesi myönnetyt käyttöoikeudet myönnetään edelleen kauppakohtaisesti. Shopify-tunnus ei anna henkilöstön jäsenille muita käyttöoikeuksia.

Jos jaat Shopify-tunnuksesi toisten ihmisten kanssa, he voivat käyttää kaikkia toimintoja, joihin pääsee Shopify-tunnuksella. Suosittelemme, että pidät Shopify-tunnuksesi yksityisenä ja suojattuna, ja ettet koskaan anna sitä muille.

Entä jos useampi henkilöstön jäsen jakaa saman tilin?

Ennen kuin poistat henkilöstön jäsenten jaetun tilin, luo erillinen tili jokaista aktiivista henkilöstön jäsentä varten. Yhteistyökumppaneiden on hyvä käyttää yhteistoimitiliä, ei henkilöstön jäsenen tiliä.

Voinko ohittaa tämän prosessin?

Et. Maaliskuusta 2020 alkaen et voi kirjautua kauppaasi, ennen kuin määrität Shopify-tunnuksen.

Miten kirjaudun sisään Shopify-tunnuksen määrittämisen jälkeen?

Kun olet määrittänyt Shopify-tunnuksen, käytät valitsemaasi sähköpostiosoitetta ja salasanaa kaikkiin kyseistä osoitetta käyttäviin kauppoihin kirjautumiseen. Voit käyttää tätä sähköpostiosoitetta ja salasanaa myös muihin Shopifyn resursseihin kirjautumiseen.

Miten tämä vaikuttaa minuun, jos käytän salasananhallintaa?

Osana Shopify-tunnuksen määritysprosessia sinua kehotetaan valitsemaan uusi salasana Shopify-kauppaasi varten. Sinun on varmistettava, että salasana päivitetään salasananhallinnassa. Useimmissa tapauksissa salasananhallinta kehottaa sinua päivittämään salasanasi. Jos käyttämääsi salasananhallintaa hallinnoi joku muu, sinun on ehkä otettava yhteyttä henkilöön, joka vastaa salasananhallinnasta salasanan päivittämistä varten.

Voinko määrittää Shopify-tunnuksen henkilöstön jäsenten puolesta?

Useimmissa tapauksissa et. Shopify-tunnuksen määrittäminen edellyttää käyttäjän salasanaa, joten tavallisesti tämä ei ole mahdollista. Poikkeuksena on, jos hallitset käyttäjien salasanoja ja henkilökuntaasi käyttää salasananhallintaa kirjautumiseen.

Voinko vaatia henkilöstöäni käyttämään monivaiheista valtuutusta?

Et. Henkilöstöä ei voi pakottaa käyttämään kaksivaiheista valtuutusta.

Voinko poistaa kaupan jäsenten tilejä kaupasta, jos tilit eivät ole enää aktiivisia?

Kyllä. Kaupan omistajat voivat poistaa kaikki henkilöstön jäsenten tilit, ja henkilöstön jäsenet voivat poistaa ne itse.

Aiheeseen liittyvät linkit