Henkilöstön hallinta

Voit lisätä kauppaasi henkilöstöä, jotta henkilöstösi voi suorittaa tehtäviä Shopify Adminissa. Voit antaa henkilöstöllesi käyttöoikeuksia ja hallinnoida näin sitä, mitä kaupan henkilöstö voi tarkastella ja tehdä Shopify Adminissa tai Shopify POS:issa. Kauppasi sopimus määrittää, kuinka monta henkilöstön jäsentä voit lisätä kaupan omistajan lisäksi.

Oletusarvoisesti henkilöstöllä ei ole mitään käyttöoikeuksia ja käyttöoikeudet on annettava heille. Vain kaupan omistaja voi suorittaa osan toiminnoista. Harkitse tarkkaan, mitä käyttöoikeuksia annat henkilöstöllesi. Luo turvallisuussyistä vain yksi henkilöstön kirjautumistunnus yhtä henkilöstön jäsentä kohti.

Kun annat henkilöstön jäsenelle henkilöstön kirjautumistunnuksen, hän voi myös saada erityistukea. Shopify-tuki tarjoaa neuvoja ja apua henkilöstön jäsenen käyttöoikeuksien perusteella. Jos henkilöstön jäsenellä on henkilöstötili, Shopify-tuki voi antaa yksityiskohtaista tukea koskien kaikkia ylläpitäjän alueita, joihin henkilöstön jäsenellä on pääsy. Jos henkilöstön jäsenellä ei ole henkilöstötiliä, Shopify-tuki voi antaa vain yleisiä neuvoja.

Lisää henkilöstöä

Voit lisätä henkilöstötilejä Shopify-kauppaasi, jotta henkilöstö voi kirjautua sisään erillisinä käyttäjinä. Jotta voit lisätä henkilöstöä, sinun on oltava kaupan omistaja tai sinulla on oltava Muokkaa käyttöoikeuksia- ja Lisää ja poista henkilöstöä -käyttöoikeudet.

Jos haluat lisätä henkilöstöä, joka voi kirjautua sisään ylläpitäjään ja Shopify POS -sovellukseen lisätäksesi vain POS-sovellukseen oikeutettua henkilöstöä, tarvitset myös Hallinnoi myyntipisteen henkilöstöä -käyttöoikeudet ja tarvittavat Shopify POS -käyttöoikeudet.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa Lisää henkilöstöä.

3. Anna työntekijän koko nimi siinä muodossa, jossa se on viranomaisen myöntämässä henkilöllisyystodistuksessa. Anna lisäksi hänen sähköpostiosoitteensa.

4. Tee jompikumpi seuraavista toimenpiteistä:

5. Klikkaa Lähetä kutsu.

Henkilöstön jäsen saa sähköpostikutsun. Kutsut henkilöstön kirjautumistunnusten luomiseksi vanhenevat 7 päivän kuluttua.

Luo henkilöstö

Kun olet lisännyt henkilöstön jäsenen, hän on hyväksyttävä kutsusi, jotta hänen henkilöstön kirjautumistunnustensa määrittäminen voidaan suorittaa loppuun.

Vaiheet:

1. Klikkaa kutsusähköpostissa Luo henkilöstö ja klikkaa sitten hyväksy kutsu.

2. Valinnainen: Jos haluat luoda Shopify-tunnuksen, anna seuraavat tiedot:

3. Klikkaa Luo tili.

Shopify POS -käyttöoikeuksien antaminen

Jos olet kaupan omistaja tai henkilöstön jäsen, jolla on Muokkaa henkilöstön käyttöoikeuksia -oikeus, voit antaa olemassa olevalle henkilöstölle pääsyn Shopify Adminiin ja Point of Sale (POS) -sovellukseen.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä.

3. Klikkaa kohdassa Point of Sale -käyttöoikeus Anna tälle henkilöstölle Point of Sale -käyttöoikeus.

4. Valitse POS-ROOLI-luettelosta rooli, jonka haluat antaa henkilöstön jäsenelle.

5. Valinnainen: Voit luoda toisen PIN-tunnuksen oletusarvoisen PIN-koodin tilalle klikkaamalla PIN-osiossa Luo satunnainen PIN-koodi tai syöttämällä PIN-koodin. Henkilöstö käyttää tätä PIN-koodia Shopify POS -sovelluksen käyttämiseen. Varmista, että henkilöstön jäsenet tietävät PIN-koodinsa.

6. Klikkaa Tallenna.

Voit myös luoda ja määrittää rooleja Shopify POS -henkilöstölle. Lue lisää myyntipisteen henkilöstön hallinnoimisesta.

Henkilöstön hallinnointi

Kaupan omistajat ja henkilöstö voivat muokata tilitietojaan ja lisätä tilille kuvan, kun he kirjautuvat sisään Shopify Adminiin tunnuksillaan. Voit muokata vain oman tilisi tietoja.

Henkilöstön käyttöoikeuksien muokkaaminen

Sinun täytyy olla kaupan omistaja tai sinulla on oltava Muokkaa käyttöoikeuksia -oikeus, jotta voit muokata muiden henkilöstön jäsenten käyttöoikeuksia. Se, mitä käyttöoikeuksia voit muokata muiden henkilöstön jäsenten puolesta riippuu siitä, mitä käyttöoikeuksia sinulla on. Et välttämättä voi muokata henkilöstön käyttöoikeuksia kaikissa tapauksissa. Lue lisää Muokkaa käyttöoikeuksia -oikeudesta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä.

3. Seuraavat vaihtoehdot:

4. Klikkaa Tallenna.

Henkilöstön tietojen päivittäminen

Voit aina tehdä muutoksia omiin kirjautumistunnuksiisi, jos haluat päivittää tilitietojasi.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.

2. Klikkaa Hallinnoi tiliä.

3. Päivitä tilisi tiedot.

4. Klikkaa Tallenna.

Henkilöstön sähköpostiosoitteen päivittäminen

Jos käytät Shopify-tunnusta ja vaihdat sähköpostiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi päivitetään kaikkiin Shopify-tunnukseesi yhdistetyissä kaupoissa.

• Jos sinun täytyy päivittää nykyisen työntekijän sähköpostiosoite, lisää uusi henkilöstön jäsen ja anna uusi sähköpostiosoite.
  • Jos sinun täytyy päivittää kaupan omistajan sähköpostiosoite, lisää uusi henkilöstön jäsen ja siirrä sen jälkeen omistajuus hänelle.

Henkilöstön laitekäyttöoikeuksien kumoaminen

Jos nykyinen työntekijä käyttää Shopify-kauppaasi laitteella tai sovelluksella ja kadottaa laitteensa, voit kirjata työntekijän ulos ja vaatia häntä kirjautumaan uudelleen sisään. Tämä voi estää tuntemattomia käyttäjiä pääsemästä kauppaasi.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä.

3. Klikkaa laitteen tai sovelluksen vieressä olevaa Kumoa käyttöoikeus -kohtaa.

4. Vahvista klikkaamalla Kumoa.

Henkilöstön jäsen ei voi käyttää kauppaa kyseisellä laitteella kirjautumatta sisään uudelleen.

Henkilöstön jäsenen tilin deaktivoiminen tai uudelleenaktivoiminen

Voit deaktivoida henkilöstön jäsenen tilin, jotta hän ei voi enää kirjautua kauppaasi. Turvallisuussyistä käyttämättömät henkilöstön kirjautumistunnukset kannattaa deaktivoida.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä.

3. Klikkaa Estä pääsy.

4. Klikkaa Estä.

Voit aktivoida henkilöstön jäsenen tilin uudelleen milloin tahansa klikkaamalla Aktivoi uudelleen.

Henkilöstön jäsenen tilin poistaminen kaupastasi

Kaupan omistajat ja henkilöstö, joilla on Lisää ja poista henkilöstöä -käyttöoikeudet, voivat poistaa henkilöstötilin kaupasta. Et voi kumota tätä toimintoa. Jos poistettava tili on useamman työntekijän käytössä, luo ensin aktiivisille henkilöstön jäsenille erillinen henkilöstötili.

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä.

3. Jos haluat poistaa työntekijän pysyvästi kaupastasi, klikkaa Poista *työntekijän nimi*.

4. Syötä salasana ja napsauta sitten kohtaa Kirjaudu sisään.

Henkilöstön jäsenen tili poistetaan pysyvästi kaupastasi, eikä se ole enää käytettävissä Shopify Adminissa.

Poista yhteistoimitili

Voit poistaa yhteistoimijatilin pysyvästi kaupastasi. Tätä toimintoa ei voi peruuttaa.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa yhteistoimijan nimeä.

3. Klikkaa Poista yhteistoimitili.

4. Syötä salasana ja napsauta sitten kohtaa Kirjaudu sisään.

Yhteistoimitili poistetaan pysyvästi kaupastasi eikä se ole enää käytettävissä Shopify Administa. Jos haluat antaa yhteistoimijalle käyttöoikeudet uudelleen, yhteistoimijan on lähetettävä yhteistoimijapyyntö uudelleen.

Kaupan omistajuuden siirtäminen

Kaupan omistaja voi valita toisen henkilöstön jäsenen kaupan omistajaksi ja siirtää kaupan omistajuuden hänelle. Tämä prosessi koskee vain kaupan omistajuuden siirtämistä. Jos haluat siirtää organisaation omistajuuden, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen.

Kaupan omistajuuden siirtämisessä huomioitavat seikat

Ennen kuin siirrät kaupan omistajuuden, ota huomioon seuraavat seikat:

• Kaupallasi voi olla kerrallaan vain yksi kaupan omistaja. Vain kaupan omistajalla voi olla täysi pääsy kaikkiin Shopify Adminin osiin ja tilin tietojen hallintaoikeus. Jos valitset toisen työntekijän kaupan omistajaksi, menetät tämän rajoittamattoman pääsyn etkä ehkä voi jatkossa hallita henkilöstön käyttöoikeuksia.

• Jos siirrät kauppasi omistajuuden Exchange-markkinapaikka-tapahtuman kautta, Shopify-tilitiimi aloittaa omistajuuden siirron. Jos yrität itse siirtää omistajuuden Exchange-markkinapaikka-tapahtuman aikana, saat pysyvän kiellon Exchange-markkinapaikan käyttöön.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

3. Klikkaa Siirrä omistajuus.

4. Anna kaupan uuden omistajan sähköpostiosoite. Jos kaupan uusi omistaja ei kuulu olemassa olevaan henkilöstöön, sinun on annettava myös hänen nimensä.

5. Vahvista muutos antamalla salasana.

6. Klikkaa Siirrä kaupan omistajuus.

Kirjautumishistorian näyttäminen

Kaupan omistajana tai työntekijänä, jolla on Muokkausoikeudet, näet kenen tahansa työntekijän kirjautumishistorian. Työntekijät voivat nähdä myös heidän yksilölliset kirjautumishistoriansa.

Tarkasta työntekijöiden kirjautumishistoriat säännöllisesti tarkistaaksesi, että kirjautumisia ei ole tuntemattomilta Internet-palveluntarjoajilta, tuntemattomista sijainneista tai IP-osoitteista. Se voisi olla merkki siitä, että tili on vaarantunut.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä.

3. Viimeaikainen kirjautumishistoria -kohdassa näet viisi uusinta kirjautumisistuntoa ja seuraavat tiedot jokaisesta istunnosta: