Henkilöstön hallinta

Kaupan omistajana voit luoda yksittäisiä työntekijöitä, jotka voivat kirjautua Shopify adminiin.

Kun olet luonut henkilöstön jäsenen, voit asettaa käyttöoikeudet ja hallita, mihin hallinnan osiin kukin henkilöstön jäsen pääsee.

Anna henkilöstölle käyttöoikeudet kauppaan

Kaupan omistajana voit antaa henkilöstölle käyttöoikeudet myymälääsi lähettämällä kutsut heidän sähköpostiosoitteeseen.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Sopimus ja käyttöoikeudet.

3. klikkaa Käyttöoikeuksien Henkilöstö-osassa Lisää henkilöstöä.

4. Syötä uuden henkilöstön jäsenen etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite. Muista antaa henkilöstön jäsenen koko nimi sellaisena kuin se näkyy viranomaisen myöntämässä henkilöllisyystodistuksessa.

Huomaa: Oletuksena työntekijällä on täysi pääsy ylläpitoosi. Voit poistaa valinnan Työntekijällä on täydet oikeudet rajoittaaksesi työntekijän oikeuksia päästä ylläpitäjän alueille.

1. Klikkaa Lähetä kutsu.

Uudelle henkilöstön jäsenelle lähetetään sähköpostikutsu tilin luomiseksi.

Henkilöstön asetukset

Vaiheet:

1. Hyväksy kutsu napauttamalla kutsun sähköpostiviestissä olevaa linkkiä.

2. Täytä seuraavat tiedot henkilöstön asetussivulla olevaan lomakkeeseen:

- Sähköpostiosoite. - Etunimi ja sukunimi. - Puhelinnumero (valinnainen). - Salasana.

1. Klikkaa Luo tili.

Henkilöstön jäsen voi nyt kirjautua Shopify adminiin käyttämällä sähköpostiosoitettaan ja salasanaansa. Hän voi myös muokata tilinsä tietoja.

Henkilöstön määritykset

Kauppojen omistajat ja työntekijät voivat muokata tilitietojaan ja lisätä tiliin kuvan, kun he kirjautuvat sisään Shopify adminiin tunnuksillaan. Kauppojen omistajat ja työntekijät voivat muokata tietoja vain omalla tilillään.

Muuta tilitietojasi

Kaupan omistajana tai henkilökunnan jäsenenä voit tehdä muutoksia omaan tiliisi.

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.

2. Klikkaa Oma tili tai Oma profiili.

1. Päivitä tilisi tiedot tarvittaessa.

2. Klikkaa Tallenna.

Jos olet määrittänyt kertakirjautumisen, profiilin osan sähköpostiosoitteen muuttaminen muuttaa kaikkien saman kirjautumisen alle linkitettyjen kauppojen sähköpostiosoitteen.
Jos olet on kaupan omistaja ja haluat, että sähköpostiosoitteesi on eri kauppaa varten, sinun on lisättävä työntekijä, joka käyttää tätä sähköpostiosoitetta, ja sitten siirtää omistajuus kyseiselle työntekijälle.
Jos olet työntekijä ja haluat, että sähköpostiosoitteesi on erilainen kauppaa varten, sinun täytyy ottaa yhteyttä kaupan omistajaan ja pyytää häntä lisäämään sinut kyseisen kaupan työntekijäksi käyttämällä eri sähköpostiosoitetta ja poistamaan henkilöstön käyttöoikeudet olemassa olevalta sähköpostiosoitteelta.

Näytä henkilöstön kirjautumishistoria

Kaupan omistajana tai työntekijänä, jolla on täydet käyttöoikeudet, näet kenen tahansa työntekijän kirjautumishistorian. Työntekijät voivat nähdä myös yksilölliset kirjautumishistoriansa.

Tarkasta työntekijöiden kirjautumishistoriat säännöllisesti tarkistaaksesi, että tuntemattomilta Internet-palveluntarjoajilta ja tuntemattomista sijainneista tai IP-osoitteista ei ole tapahtunut käyttöä. Se voisi olla merkki siitä, että tili on vaarantunut.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Sopimus ja käyttöoikeudet.

2. klikkaa Käyttöoikeudet-kohdassa tarkasteltavan työntekijän nimeä.

Viimeaikainen kirjautumishistoria -kohdassa näet viisi uusinta kirjautumisistuntoa ja seuraavat tiedot jokaisesta istunnosta:

• Päivämäärä
  • IP-osoite
  • ISP (Internet-palveluntarjoaja)
  • Työntekijän sijainti kirjautumisen yhteydessä
  • Verkkoselain ja käyttöjärjestelmän versio (näet tämän siirtämällä hiiren kohdistimen tietosymbolin päälle).

Kumoa työntekijän laitekäyttöoikeudet

Jos työntekijä käyttää Shopify-kauppaasi laitteella tai sovelluksella ja menettää laitteen, voit kirjata työntekijän ulos ja vaatia häntä kirjautumaan uudelleen sisään. Tämä voi estää tuntemattomia käyttäjiä pääsemästä kauppaasi.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Sopimus ja käyttöoikeudet.

3. Klikkaa työntekijän nimeä Käyttöoikeudet-osiossa.

4. klikkaa Sovellukset-kohdassa Kumoa pääsy asiaan liittyvän laitteen tai sovelluksen vierestä.

5. Vahvista napauttamalla Kumoa vahvistusikkunassa.

Henkilöstön jäsen ei voi käyttää kauppaa kyseisellä laitteella kirjautumatta sisään uudelleen.

Deaktivoi tai uudelleen aktivoi henkilöstö

Voit deaktivoida henkilöstön ja kumota pääsyn kauppaan. Voit aktivoida heidät uudelleen milloin tahansa.

Deaktivoi henkilöstö

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Sopimus ja käyttöoikeudet.

3. klikkaa työntekijän nimeä Henkilöstö-osiossa.

4. Klikkaa Poista työntekijä tai Keskeytä käyttö.

5. klikkaa vahvistusikkunassa Deaktivoi tai Keskeytä.

Työntekijä ei enää näy työntekijäluettelossa sopimus ja käyttöoikeudet -sivulla, eikä hän voi enää käyttää kauppaa.

Uudelleenaktivoi henkilöstö

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Sopimus ja käyttöoikeudet.

3. klikkaa Henkilöstö-osiossa Näytä deaktivoidut tilit.

4. Klikkaa deaktivoidun henkilökunnan nimeä.

5. Klikkaa Aktivoi tai Uudelleen aktivoi.

Työntekijä on nyt listattu Henkilöstö-osassa.

Henkilöstön jäsenien poistaminen

Henkilöstön jäsenet voivat poistaa tilinsä pysyvästi kaupasta. Myös kaupan omistajat voivat poistaa henkilöstöä. Tätä toimintoa ei voi perua.

Jos tili, jonka haluat poistaa, on useamman kuin yhden henkilöstön jäsenen käytössä, luo ensin aktiivisille henkilöstön jäsenille erilliset henkilöstötilit.

Henkilöstön jäsenten tilien poistaminen

Kaupan omistajana voit poistaa henkilöstön jäsenien tilejä kaupasta.

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Sopimus ja käyttöoikeudet.

3. klikkaa työntekijän nimeä Henkilöstö-osiossa.

4. Poista työntekijä kaupastasi pysyvästi napauttamalla Poista työntekijä pysyvästi tai Poista työntekijä.

5. klikkaa vahvistusikkunassa Poista.

Työntekijä poistetaan pysyvästi kaupastasi, eikä hän enää näy työntekijäluettelossa sopimus ja käyttöoikeudet -sivulla, eikä hän voi enää käyttää kauppaasi.

Oman henkilöstön jäsenen tilin poistaminen

1. Kirjaudu sisään Shopify-kauppaan.

2. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Sopimus ja käyttöoikeudet.

3. klikkaa omaa nimeäsi Henkilöstö-osiossa.

4. klikkaa henkilöstötietojen sivulla Remove my staff access (Poista omat henkilöstökäyttöoikeudet.

5. klikkaa vahvistusikkunassa Poista.

Yhteistoimijoiden poistaminen

Voit poistaa yhteistoimijat pysyvästi kaupastasi. Tätä toimintoa ei voi peruuttaa.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Sopimus ja käyttöoikeudet.

3. Klikkaa Yhteistoimijat-osassa yhteistoimijan nimeä.

4. klikkaa Poista yhteistoimitili -osiossa Poista yhteistoimitili pysyvästi tai Poista yhteistoimitili.

5. klikkaa vahvistusikkunassa Poista.

Yhteistyökumppani poistetaan pysyvästi kaupastasi, eikä hän enää näy Yhteistyökumppani-luettelossa sopimus ja käyttöoikeudet -sivulla, eikä hän voi enää käyttää kauppaa.

Jos haluat antaa yhteistyökumppanille käyttöoikeuden uudelleen, sinun on pyydettävä yhteistyökumppania lähettämään pyyntö uudelleen. Lisätietoja on kohdassa Yhteistyökumppanien käyttöoikeus kauppaan.

Valitse uusi kaupan omistaja

Voit valita toisen työntekijän kaupan omistajaksi.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Sopimus ja käyttöoikeudet.

3. Klikkaa käyttöoikeudet -osiossa Siirrä omistus.

4. Kirjoita Siirrä kaupan omistus -valintaikkunaan uuden kaupan omistajan sähköpostiosoite. Jos uuden kaupan omistaja ei ole olemassa oleva henkilöstön jäsen, sinun on syötettävä myös hänen nimensä.

5. Vahvista muutos antamalla salasana.

6. Klikkaa Siirrä kaupan omistus.

Aiheeseen liittyvät linkit