Henkilöstön hallinta

Voit lisätä kauppaasi henkilöstöä, jotta henkilöstösi voi suorittaa tehtäviä Shopify-ylläpitäjässä. Voit antaa henkilöstöllesi käyttöoikeuksia ja hallinnoida näin sitä, mitä kaupan henkilöstö voi tarkastella ja tehdä Shopify-ylläpitäjässä tai Shopify POS:issa. Kauppasi hinnoittelusopimus määrittää, kuinka monta henkilöstön jäsentä voit lisätä kaupan omistajan lisäksi.

Oletusarvoisesti henkilöstöllä ei ole käyttöoikeuksia, ja heille on annettava käyttöoikeudet. Jotkin toiminnot ovat vain kaupan omistajan käytettävissä. Harkitse tarkkaan, mitä käyttöoikeuksia annat henkilöstölle, ja katso lisätietoja kohdasta Tietoja henkilöstön käyttöoikeuksista. Luo turvallisuussyistä vain yksi henkilöstön kirjautumistunnus yhtä henkilöstön jäsentä kohti.

Kun annat henkilöstön jäsenelle henkilöstön kirjautumistunnuksen, hän voi myös saada erityistukea. Shopify-tuki tarjoaa neuvoja ja apua henkilöstön jäsenen käyttöoikeuksien perusteella. Jos henkilöstön jäsenellä on henkilöstötili, Shopify-tuki voi antaa yksityiskohtaista tukea koskien kaikkia ylläpitäjän alueita, joihin henkilöstön jäsenellä on pääsy. Jos henkilöstön jäsenellä ei ole henkilöstötiliä, Shopify-tuki voi antaa vain yleisiä neuvoja.

Lisää henkilöstöä

Voit lisätä henkilöstötilejä Shopify-kauppaasi, jotta henkilöstö voi kirjautua sisään erillisinä käyttäjinä. Jotta voit lisätä henkilöstöä, sinun on oltava kaupan omistaja tai sinulla on oltava Muokkaa käyttöoikeuksia- ja Lisää ja poista henkilöstöä -käyttöoikeudet.

Jos haluat lisätä henkilöstöä, joka voi kirjautua sisään ylläpitäjään ja Shopify POS:iin, tarvitset myös Hallinnoi Point of Sale -henkilöstöä -oikeudet ja Shopify POS -kirjautumiseen vaadittavat käyttöoikeudet. Jos haluat lisätä vain POS-sovellusta käyttävää henkilöstöä, tutustu kohtaan Point of Sale -henkilöstön lisääminen.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa Lisää henkilöstöä.

3. Anna henkilöstön jäsenen koko nimi samassa muodossa kuin se näkyy viranomaisen myöntämässä henkilöllisyystodistuksessa. Anna lisäksi hänen sähköpostiosoitteensa.

4. Tarkista, mitä käyttöoikeuksia haluat antaa henkilöstön jäsenelle. Jos haluat antaa henkilöstön jäsenelle kaikki käytettävissä olevat käyttöoikeudet, valitse valitse kaikki -vaihtoehto.

5. Klikkaa Lähetä kutsu.

Henkilöstön jäsen saa sähköpostikutsun. Kutsut henkilöstön kirjautumistunnusten luomiseksi vanhenevat 7 päivän kuluttua.

Luo henkilöstö

Kun olet lisännyt henkilöstön jäsenen, hänen on hyväksyttävä kutsusi, jotta hänen henkilöstön kirjautumistunnustensa määrittäminen voidaan suorittaa loppuun.

Vaiheet:

1. Klikkaa kutsusähköpostissa Luo henkilöstö ja klikkaa sitten hyväksy kutsu.

2. Valinnainen: Jos sinulla ei ole Shopify-tunnusta, sinun on täytettävä seuraavat tiedot:

3. sähköpostiosoite

4. etunimi ja sukunimi

5. puhelinnumero (valinnainen)

6. salasana

7. Klikkaa Luo tili.

Shopify POS -käyttöoikeuksien antaminen

Jos olet kaupan omistaja tai henkilöstön jäsen, jolla on Tarkastele ja hallinnoi henkilöstön käyttöoikeuksia -oikeus, voit antaa olemassa olevalle henkilöstölle pääsyn Shopify-ylläpitäjään ja Point of Sale (POS) -sovellukseen.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsentä, jolle haluat antaa Shopify POS -käyttöoikeuksia.

3. Klikkaa kohdassa Point of Sale -käyttöoikeus Anna tälle henkilöstölle Point of Sale -käyttöoikeus.

4. Valitse POS-ROOLI-luettelosta rooli, jonka haluat määrittää henkilöstön jäsenelle.

5. Valinnainen: Jos haluat luoda toisen PIN-tunnuksen oletusarvoisen PIN-koodin tilalle, klikkaa PIN-osiossa Luo satunnainen PIN-koodi tai syötä PIN-koodi. Henkilöstön jäsen käyttää tätä PIN-koodia Shopify POS -sovelluksen käyttämiseen. Varmista, että henkilöstön jäsen tietää PIN-koodinsa.

6. Klikkaa Tallenna.

Voit myös luoda ja määrittää rooleja Shopify POS -henkilöstölle. Saat lisätietoja kohdasta Point of Sale -henkilöstön hallinta.

Henkilöstön hallinnointi

Kaupan omistajat ja henkilöstö voivat muokata tilitietojaan ja lisätä tilille kuvan, kun he kirjautuvat sisään Shopify-ylläpitäjään kirjautumistunnuksillaan. Voit muokata vain oman tilisi tietoja.

Henkilöstön käyttöoikeuksien muokkaaminen

Sinun on oltava kaupan omistaja tai sinulla on oltava Muokkaa käyttöoikeuksia -oikeus, jotta voit muokata henkilöstön käyttöoikeuksia. Joissakin tapauksissa et välttämättä pysty muokkaamaan henkilöstön käyttöoikeuksia. Saat lisätietoja kohdasta Tietoja muokkausoikeuksista.

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsentä, jota haluat muokata.

3. Voit valita käyttöoikeudet, jotka haluat antaa henkilöstön jäsenelle, tai poistaa niiden käyttöoikeuksien valinnat, jotka haluat poistaa. Jos haluat antaa henkilöstölle kaikki käytettävissä olevat käyttöoikeudet, valitse valitse kaikki -vaihtoehto.

4. Vahvista muutokset valitsemalla Tallenna.

Henkilöstön tietojen päivittäminen

Voit aina tehdä muutoksia omiin kirjautumistunnuksiisi, jos haluat päivittää tilitietojasi.

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify-ylläpitäjässä käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.

2. Klikkaa Hallinnoi tiliä.

3. Päivitä tilisi tiedot tarvittaessa.

4. Klikkaa Tallenna.

Henkilöstön sähköpostiosoitteen päivittäminen

Jos käytät Shopify-tunnusta, sähköpostiosoitteeseesi tehdyt muutokset näkyvät kaikissa Shopify-tunnukseesi linkitetyissä kaupoissa.

Jos sinun on päivitettävä olemassa olevan henkilöstön jäsenen sähköpostiosoite, lisää uusi henkilöstön jäsen uuden sähköpostiosoitteen avulla. Jos sähköpostiosoitteen päivitys koskee kaupan omistajaa, siirrä omistajuus uudelle henkilöstön jäsenelle.

Henkilöstön laitekäyttöoikeuksien kumoaminen

Jos henkilöstön jäsen käyttää Shopify-kauppaasi laitteella tai sovelluksella ja menettää laitteen, voit kirjata henkilöstön jäsenen ulos ja vaatia häntä kirjautumaan uudelleen sisään. Tämä voi estää tuntemattomia käyttäjiä pääsemästä kauppaasi.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä.

3. Klikkaa laitteen tai sovelluksen vieressä olevaa Kumoa käyttöoikeus -kohtaa.

4. Vahvista klikkaamalla Kumoa.

Henkilöstön jäsen ei voi käyttää kauppaa kyseisellä laitteella kirjautumatta sisään uudelleen.

Deaktivoi tai uudelleen aktivoi henkilöstö

Voit deaktivoida henkilöstöä, jotta he eivät voi enää kirjautua kauppaasi. Turvallisuussyistä käyttämättömät henkilöstön kirjautumistunnukset kannattaa deaktivoida.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä.

3. Klikkaa Poista työntekijä tai Keskeytä käyttö.

4. Klikkaa sen jälkeen Deaktivoi tai Estä.

Voit aktivoida henkilöstön jäsenen uudelleen milloin tahansa klikkaamalla Aktivoi tai Aktivoi uudelleen.

Henkilöstön poistaminen

Kaupan omistajat ja henkilöstö, joilla on Lisää ja poista henkilöstöä -käyttöoikeudet, voivat poistaa henkilökuntaa kaupasta. Et voi kumota tätä toimintoa. Jos yksi tai useampi henkilöstön jäsen jakaa tilin, jonka haluat poistaa, luo ensin aktiiviselle henkilöstön jäsenelle erillinen henkilöstön jäsen.

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä.

3. Jos haluat poistaa henkilöstön jäsenen pysyvästi kaupastasi, klikkaa Poista henkilöstön jäsen pysyvästi tai Poista henkilöstön jäsen. Jos haluat poistaa omat henkilöstön kirjautumistunnuksesi, klikkaa Poista omat henkilöstökäyttöoikeudet.

4. Klikkaa Poista pysyvästi tai Poista.

Henkilöstön jäsen poistetaan pysyvästi Shopify-ylläpitäjästä.

Yhteistoimijoiden poistaminen

Voit poistaa yhteistoimijat pysyvästi kaupastasi. Tätä toimintoa ei voi peruuttaa.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa yhteistoimijan nimeä.

3. Klikkaa Poista yhteistoimitili pysyvästi tai Poista yhteistili.

4. klikkaa vahvistusikkunassa Poista.

Yhteistoimija poistetaan pysyvästi Shopify-ylläpitäjästä. Jos haluat antaa yhteistoimijalle käyttöoikeudet uudelleen, yhteistoimijan on lähetettävä yhteistoimijapyyntö uudelleen.

Kaupan omistajuuden siirtäminen

Kaupan omistaja voi valita toisen henkilöstön jäsenen kaupan omistajaksi ja siirtää kaupan omistajuuden hänelle. Tämä prosessi koskee vain kaupan omistajuuden siirtämistä. Jos haluat siirtää organisaation omistajuuden, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen.

Kaupan omistajuuden siirtämisessä huomioitavat seikat

Ennen kuin siirrät kaupan omistajuuden, ota huomioon seuraavat seikat:

• Kaupallasi voi olla kerrallaan vain yksi kaupan omistaja, ja vain kaupan omistajalla voi olla täysi pääsy kaikkiin Shopify-ylläpitäjän osiin ja tilin tietojen hallintaoikeus. Jos valitset toisen henkilöstön jäsenen kaupan omistajaksi, menetät tämän rajoittamattoman pääsyn etkä voi jatkossa hallita henkilöstön käyttöoikeuksia.

• Jos siirrät kauppasi omistajuuden Exchange-markkinapaikka-tapahtuman kautta, Shopify-tilitiimi aloittaa omistajuuden siirron. Jos yrität itse siirtää omistajuuden Exchange-markkinapaikka-tapahtuman aikana, saat pysyvän kiellon Exchange-markkinapaikan käyttöön.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

3. Klikkaa Siirrä omistajuus.

4. Anna kaupan uuden omistajan sähköpostiosoite. Jos kaupan uusi omistaja ei kuulu olemassa olevaan henkilöstöön, sinun on annettava myös hänen nimensä.

5. Vahvista muutos antamalla salasana.

6. Klikkaa Siirrä kaupan omistajuus.

Kirjautumishistorian näyttäminen

Kaupan omistajana tai henkilöstön jäsenenä, jolla on käyttöoikeudet käyttöoikeuksien muokkaamista varten, näet kenen tahansa henkilöstön jäsenen kirjautumishistorian. Lisäksi henkilöstö näkee omat kirjautumishistoriansa.

Tarkasta työntekijöiden kirjautumishistoriat säännöllisesti tarkistaaksesi, että tuntemattomilta Internet-palveluntarjoajilta ja tuntemattomista sijainneista tai IP-osoitteista ei ole tapahtunut käyttöä. Se voisi olla merkki siitä, että tili on vaarantunut.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetukset ja klikkaa sitten Käyttäjät ja käyttöoikeudet.

2. Klikkaa henkilöstön jäsenen nimeä.

Viimeaikainen kirjautumishistoria -kohdassa näet viisi uusinta kirjautumisistuntoa ja seuraavat tiedot jokaisesta istunnosta:

• Päivämäärä
  • IP-osoite
  • ISP (Internet-palveluntarjoaja)
  • Henkilöstön sijainti kirjautumisen yhteydessä
  • Verkkoselain ja käyttöjärjestelmän versio (voit tarkastella tätä siirtämällä hiiren kohdistimen tietosymbolin päälle).

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?