Personeelsaccounts beheren

Als accounteigenaar kunt u afzonderlijke accounts maken die andere personeelsleden kunnen gebruiken om zich aan te melden bij de Shopify-beheerder.

Nadat u een personeelsaccount hebt gemaakt, kunt u machtigingen instellen en beheren tot welke gedeelten van de Shopify-beheerder elk personeelslid toegang heeft.

Een nieuw personeelsaccount aanmaken

Als de accounteigenaar kunt u een nieuw personeelsaccount maken door een uitnodiging naar een personeelslid te sturen.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.
  1. Klik in het gedeelte Personeelsaccounts van Accounts en machtigingen op Personeelsaccount toevoegen.

2. Voer een voornaam, een achternaam en een e-mailadres in voor het nieuwe personeelslid.

1. Klik op Uitnodiging verzenden.

Een e-mailuitnodiging om een account aan te maken, wordt naar de nieuwe medewerker gestuurd.

Personeelsaccount instellen

Stappen:

1. Klik op de koppeling in de uitnodigingsmail om de uitnodiging te accepteren.

2. Vul het formulier op de configuratiepagina van het personeelsaccount in met de volgende gegevens:

- E-mailadres - Voornaam en achternaam - Telefoonnummer (optioneel) - Wachtwoord

1. Klik op Account maken.

Het personeelslid kan zich nu inloggen bij de Shopify-beheerder met zijn of haar e-mailadres en wachtwoord. Bovendien kan het personeelslid de details van zijn/haar account bewerken.

Personeelsaccounts beheren

Voor elk personeelsaccount dat u maakt, kunt u de accountgegevens bewerken en een foto toevoegen aan het account. Personeelsleden kunnen dit zelf doen wanneer ze met hun inloggegevens inloggen bij de Shopify-beheerder.

Opmerking: De accounteigenaar kan accountgegevens (inclusief e-mailadressen en wachtwoorden) wijzigen voor alle personeelsaccounts. Personeelsleden met volledige machtigingen kunnen accountgegevens (met uitzondering van e-mailadressen en wachtwoorden) wijzigen voor alle personeelsaccounts, met uitzondering van de accounteigenaar. Personeelsleden met beperkte toegang tot de Shopify-beheerder kunnen alleen de gegevens voor hun eigen account bewerken.

De gegevens van de accounteigenaar wijzigen

Het profiel van de accounteigenaar is vergelijkbaar met een personeelsaccount, dus als u veranderingen moet aanbrengen, kunt u dezelfde stappen volgens als bij het bewerken van een personeelsaccount. Het e-mailadres dat is gekoppeld aan het account van de accounteigenaar wordt gebruikt voor zowel inloggen als voor het ontvangen van facturen van Shopify, dus zorg ervoor dat dit een actief e-mailadres is waartoe u altijd toegang heeft.

Gegevens van personeelsaccounts veranderen

Nadat u een personeelsaccount heeft gemaakt, kunt u een personeelsaccount bijwerken en de naam van het personeelslid, de contactinformatie en de machtigingen veranderen.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar of als een personeelslid met volledige machtigingen.
  1. Klik in het gedeelte Accounts en machtigingen op de naam van het personeelslid dat u wilt bewerken.

2. Werk de gegevens van het personeelsaccount bij.

3. Klik op Opslaan.

Een foto toevoegen aan een personeelsaccount

Je kunt personeelsleden hun eigen foto laten gebruiken voor hun personeelsaccount in plaats van de standaardafbeelding. Medewerkers kunnen ook een Gravatar-account maken met hun account-e-mails en dat gebruiken als hun accountfoto.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Accounts en machtigingen op de naam van de gebruiker die u wilt bewerken.

2. Klik in het gedeelte Accountgegevens op Foto uploaden om een afbeelding voor het personeelsaccount te kiezen.

3. Nadat u een afbeelding hebt geüpload, klikt u op Opslaan.

Aanmeldingsgeschiedenis van het personeel bekijken

Als de accounteigenaar of een personeelslid met volledige machtigingen, kunt u de login-geschiedenis van elk personeelslid bekijken. Personeelsleden kunnen ook hun individuele inloggegevens bekijken.

Het is verstandig om regelmatig de aanmeldingsgeschiedenis van het personeel te bekijken om te controleren of er geen toegang is geweest vanaf onbekende ISP's, locaties of IP-adressen. Dit kan namelijk een teken zijn dat het account is gehackt.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Accounts en machtigingen op de naam van het personeelslid dat u wilt bekijken.

In het gedeelte Recente aanmeldingsgeschiedenis ziet u de vijf meest recente aanmeldingssessies en de volgende informatie over elke sessie:

• Datum
  • IP-adres
  • ISP (internet service provider)
  • Locatie van medewerker bij aanmelden
  • Webbrowser en versie van het besturingssysteem (u kunt dit zien door de muis over het informatiepictogram te bewegen).

Apparaatmachtigingen van personeel intrekken

Als je medewerkers een apparaat of een applicatie gebruiken voor je Shopify-winkel en hun apparaat verliezen, kunt je je medewerker uitloggen en ze verplichten om zich opnieuw in te loggen. Dit kan voorkomen dat onbekende gebruikers toegang hebben tot je winkel.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.
  1. Klik in het gedeelte Accounts en machtigingen op de naam van het personeelslid.

2. Klik in het gedeelte Applicaties op Toegang intrekken naast het gewenste apparaat of de gewenste applicatie.

3. Klik in het bevestigingsvenster op Intrekken om te bevestigen.

Uw medewerker heeft geen toegang tot uw winkel met dat apparaat zonder opnieuw in te loggen.

Een personeelsaccount deactiveren of opnieuw activeren

U kunt een personeelsaccount deactiveren om de toegang van het account tot uw winkel in te trekken. U heeft de mogelijkheid om het account op elk gewenst moment opnieuw te activeren.

Een personeelsaccount deactiveren

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.
  1. Klik in het gedeelte Personeelsaccounts op de naam van het personeelslid.

2. Klik in het gedeelte Personeelsaccount verwijderen op Personeelsaccount deactiveren om de toegang van het account tot uw winkel in te trekken.

3. Klik in het bevestigingsvenster op Deactiveren.

Het personeelslid verschijnt niet meer in de lijst met personeelsleden op uw accountpagina en heeft geen toegang meer tot uw winkel.

Een personeelsaccount opnieuw activeren

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.
  1. Klik in het gedeelte Personeelsaccounts op Gedeactiveerde accounts weergeven.

2. Klik op de naam van het gedeactiveerde personeelsaccount.

3. Klik in het gedeelte Personeelsaccount verwijderen op Personeelsaccount activeren.

Het personeelslid wordt nu vermeld bij de andere accounts in het gedeelte Staff accounts.

Een personeelsaccount verwijderen

Je kunt een personeelsaccount permanent uit je winkel verwijderen. Het verwijderen van een personeelsaccount kan niet ongedaan worden gemaakt.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.
  1. Klik in het gedeelte Personeelsaccounts op de naam van het personeelslid.

2. Klik in het gedeelte Personeelsaccount verwijderen op Personeelsaccount verwijderen om het account permanent uit je winkel te verwijderen.

3. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

Het personeelslid wordt permanent uit je winkel verwijderd en verschijnt niet langer in de personeelslijst op je Account-pagina en heeft ook geen toegang meer tot je winkel.

Samenwerkingsaccount verwijderen

Je kunt een samenwerkingsaccount permanent uit uw winkel verwijderen. Het verwijderen van een samenwerkingsaccount kan niet ongedaan gemaakt worden.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.
  1. Klik in het gedeelte Collaborator-accounts op de naam van de bijdrager.

2. Klik in het gedeelte Samenwerkersaccount verwijderen op Samenwerkersaccount verwijderen.

3. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

De bijdrager wordt permanent verwijderd uit je winkel en wordt niet langer weergegeven in de lijst met samenwerkingsaccounts op je accountpagina en heeft geen toegang meer tot je winkel.

Als u een bijdrager weer toegang wilt geven, moet u de bijdrager vragen om de bijdragersaanvraag opnieuw te verzenden. Zie Partners toegang verlenen tot uw winkel voor meer informatie.

Een nieuwe accounteigenaar kiezen

U kunt een ander personeelslid kiezen als de accounteigenaar van uw Shopify-winkel.

Stappen:

1. Meld u aan als de eigenaar van het Shopify-winkelaccount.
  1. Klik in het gedeelte Accounts en machtigingen op de naam van de persoon die u de nieuwe accounteigenaar wilt maken.

2. Klik in het gedeelte Beheerderstoegang op Medewerker accounteigenaar maken.

3. Voer in het bevestigingsvenster je wachtwoord in en klik vervolgens op Accounteigendom overdragen.