Medewerkers beheren

Als winkeleigenaar kun je individuele medewerkers aanmaken die zich kunnen aanmelden bij het Shopify-beheercentrum.

Nadat je een medewerker hebt aangemaakt, kun je toestemmingen instellen en beheren tot welke gedeelten van het Shopify-beheercentrum elke medewerker toegang heeft.

Geef medewerkers toegang tot je winkel

Als winkeleigenaar kun je medewerkers toestemmingen geven voor je winkel door uitnodigingen naar hun e-mailadres te sturen.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement en machtigingen.

3. Klik in de sectie Medewerkers van Toestemmingen op Medewerkers toevoegen.

4. Voer een voornaam, een achternaam en een e-mailadres in voor de nieuwe medewerker. Zorg ervoor dat je de volledige naam van de medewerker invoert zoals deze wordt weergegeven op een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs.

1. Klik op Uitnodiging verzenden.

Een e-mailuitnodiging om een account aan te maken, wordt naar de nieuwe medewerker gestuurd.

Medewerkers instellen

Stappen:

1. Klik op de koppeling in de uitnodigingsmail om de uitnodiging te accepteren.

2. Vul het formulier op de configuratiepagina van de medewerker in met de volgende gegevens:

- E-mailadres - Voornaam en achternaam - Telefoonnummer (optioneel) - Wachtwoord

1. Klik op Account maken.

De medewerker kan zich nu inloggen bij het Shopify-beheercentrum met zijn of haar e-mailadres en wachtwoord. Bovendien kan de medewerker de details van zijn/haar account bewerken.

Medewerkers beheren

Winkeleigenaren en medewerkers kunnen hun accountgegevens bewerken en een foto toevoegen aan het account wanneer ze zich met hun inloggegevens aanmelden bij het Shopify-beheercentrum. Winkeleigenaren en medewerkers kunnen de gegevens alleen bewerken voor hun eigen account.

Je accountgegevens wijzigen

Als winkeleigenaar of medewerker kun je wijzigingen aanbrengen in je eigen account.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.

2. Klik op Je account of Je profiel.

1. Werk je accountgegevens zo nodig bij.

2. Klik op Opslaan.

Als je enkelvoudige aanmelding hebt ingesteld, wordt als je het e-mailadres in je profielsectie wijzigt, het e-mailadres voor alle winkels die zijn gekoppeld aan die enkelvoudige aanmelding gewijzigd.
Als je de winkeleigenaar bent en wilt dat je e-mailadres voor een winkel anders is, moet je een medewerker toevoegen met dat e-mailadres en dan het eigendom overdragen aan die medewerker.
Als je een medewerker bent en wilt dat je e-mailadres voor een winkel anders is, moet je contact opnemen met de winkeleigenaar en hem/haar vragen om je als medewerker aan die winkel toe te voegen met behulp van het e-mailadres en medewerkermachtigingen voor het bestaande e-mailadres voor die winkel verwijderen.

Aanmeldingsgeschiedenis van medewerkers

Als de winkeleigenaar of een medewerker met volledige machtigingen, kun je de aanmeldingsgeschiedenis van elke medewerker bekijken. Medewerkers kunnen ook hun individuele inloggegevens bekijken.

Het is verstandig om regelmatig de aanmeldingsgeschiedenis van het personeel te bekijken om te controleren of er geen toegang is geweest vanaf onbekende ISP's, locaties of IP-adressen. Dit kan namelijk een teken zijn dat het account is gehackt.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement en machtigingen.

2. Klik in het gedeelte Toestemmingen op de naam van de medewerkers die je wilt bekijken.

In het gedeelte Recente aanmeldingsgeschiedenis zie je de vijf meest recente aanmeldingssessies en de volgende informatie over elke sessie:

• Datum
  • IP-adres
  • ISP (internet service provider)
  • Locatie van medewerker bij aanmelden
  • Webbrowser en versie van het besturingssysteem (je kunt dit zien door de muis over het informatiepictogram te bewegen).

Apparaatmachtigingen van personeel intrekken

Als je medewerkers een apparaat of een applicatie gebruiken voor je Shopify-winkel en hun apparaat verliezen, kun je je medewerker uitloggen en ze verplichten om zich opnieuw in te loggen. Dit kan voorkomen dat onbekende gebruikers toegang hebben tot je winkel.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement en machtigingen.

3. Klik in de sectie Toestemmingen op de naam van de medewerker.

4. Klik in het gedeelte Apps op Toegang intrekken naast het gewenste apparaat of de gewenste applicatie.

5. Klik in het bevestigingsvenster op Intrekken om te bevestigen.

Je medewerker heeft geen toegang tot je winkel met dat apparaat zonder opnieuw in te loggen.

Medewerkers deactiveren of deactiveren

Je kunt medewerkers deactiveren om hun toegang tot je winkel in te trekken. Je kunt deze op elk gewenst moment opnieuw activeren.

Medewerkers deactiveren

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement en machtigingen.

3. Klik in het gedeelte Medewerkers op de naam van de medewerker.

4. Klik op Medewerkers deactiveren of de Toegang onderbreken.

5. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Deactiveren of Onderbreken.

De medewerker verschijnt niet meer in de lijst met medewerkers op je pagina Abonnement en toestemmingen en heeft geen toegang meer tot je winkel.

Medewerkers opnieuw activeren

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement en machtigingen.

3. Klik in het gedeelte Medewerkers op Gedeactiveerde accounts weergeven.

4. Klik op de naam van de gedeactiveerde medewerker.

5. Klik op Activeren of Opnieuw activeren.

De medewerker wordt nu vermeld in de sectie Medewerkers.

Medewerkers verwijderen

Medewerkers kunnen hun account permanent verwijderen uit een winkel. Medewerkers kunnen ook worden verwijderd door winkeleigenaars. Deze actie kan niet ongedaan gemaakt worden.

Als één of meer medewerkers het account delen dat je wilt verwijderen, moet je eerst afzonderlijke werkersaccounts aanmaken voor je actieve medewerkers.

Medewerkersaccounts verwijderen

Als winkeleigenaar kun je medewerkersaccounts uit een winkel verwijderen.

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement en machtigingen.

3. Klik in het gedeelte Medewerkers op de naam van de medewerker.

4. Klik op Medewerkers verwijderen of Medewerkers wissen om de medewerker definitief uit je winkel te verwijderen.

5. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

De medewerker wordt permanent uit je winkel verwijderd en verschijnt niet langer in de medewerkerslijst op je pagina Abonnement en toestemmingen en heeft ook geen toegang meer tot je winkel.

Je eigen medewerkersaccount verwijderen

1. Meld je aan bij de Shopify-winkel.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement en machtigingen.

3. Klik in het gedeelte medewerkers op je naam.

4. Klik op de pagina met personeelsgegevens op medewerkerstoegang verwijderen.

5. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

Samenwerkers verwijderen

Je kunt een samenwerkingsaccount permanent uit je winkel verwijderen. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement en machtigingen.

3. Klik in het gedeelte Samenwerkers op de naam van de samenwerker.

4. Klik in het gedeelte Samenwerkingsaccount verwijderen op samenwerkingsaccount verwijderen of Samenwerkingsaccount weghalen.

5. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

De samenwerker wordt permanent uit je winkel verwijderd en wordt niet langer weergegeven in de lijst Samenwerkers op je pagina Abonnement en toestemmingen en heeft geen toegang meer tot je winkel.

Als je een bijdrager weer toegang wilt geven, moet je de bijdrager vragen om de bijdragersaanvraag opnieuw te verzenden. Zie Partners toegang verlenen tot je winkel voor meer informatie.

Kies een nieuwe winkeleigenaar

Je kunt een andere medewerker kiezen om winkeleigenaar te zijn.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement en machtigingen.

3. Klik in het gedeelte Machtigingen op Eigendom overdragen.

4. Voer in het dialoogvenster Winkel eigendom overdragen het e-mail adres in van de nieuwe winkeleigenaar. Als de nieuwe winkeleigenaar geen bestaande medewerker is, moet je ook hun naam invoeren.

5. Voer je wachtwoord in om de wijzigingen te bevestigen.

6. Klik op Winkel eigendom overdragen.