Medewerkers beheren

Als winkeleigenaar kunt u individuele medewerkers aanmaken die zich kunnen aanmelden bij het Shopify-beheercentrum.

Nadat u een medewerker heeft aangemaakt, kunt u toestemmingen instellen en beheren tot welke gedeelten van het Shopify-beheercentrum elke medewerker toegang heeft.

Geef medewerkers toegang tot uw winkel

Als winkeleigenaar kunt u medewerkers toestemmingen geven voor uw winkel door uitnodigingen naar hun e-mailadres te sturen.

Stappen:

1. Meld u aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in de sectie Medewerkers van Toestemmingen op Medewerkers toevoegen.

2. Voer een voornaam, een achternaam en een e-mailadres in voor het nieuwe personeelslid.

1. Klik op Uitnodiging verzenden.

Een e-mailuitnodiging om een account aan te maken, wordt naar de nieuwe medewerker gestuurd.

Medewerkers instellen

Stappen:

1. Klik op de koppeling in de uitnodigingsmail om de uitnodiging te accepteren.

2. Vul het formulier op de configuratiepagina van de medewerker in met de volgende gegevens:

- E-mailadres - Voornaam en achternaam - Telefoonnummer (optioneel) - Wachtwoord

1. Klik op Account maken.

Het personeelslid kan zich nu inloggen bij de Shopify-beheerder met zijn of haar e-mailadres en wachtwoord. Bovendien kan het personeelslid de details van zijn/haar account bewerken.

Medewerkers beheren

Winkeleigenaren en medewerkers kunnen hun accountgegevens bewerken en een foto toevoegen aan het account wanneer ze zich met hun inloggegevens aanmelden bij het Shopify-beheercentrum. Winkeleigenaren en medewerkers kunnen de gegevens alleen bewerken voor hun eigen account.

Uw accountgegevens wijzigen

Als winkeleigenaar of medewerker kunt u wijzigingen aanbrengen in uw eigen account.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op uw gebruikersnaam en accountafbeelding.

2. Klik op Uw account of Uw profiel.

1. Werk uw accountgegevens zo nodig bij.

2. Klik op Opslaan.

Als u enkelvoudige aanmelding heeft ingesteld, wordt als u het e-mailadres in uw profielsectie wijzigt, het e-mailadres voor alle winkels die zijn gekoppeld aan die enkelvoudige aanmelding gewijzigd.
Als u de winkeleigenaar bent en wilt dat uw e-mailadres voor een winkel anders is, moet u een medewerker toevoegen met dat e-mailadres en dan het eigendom overdragen aan die medewerker.
Als u een medewerker bent en wilt dat uw e-mailadres voor een winkel anders is, moet u contact opnemen met de winkeleigenaar en hem/haar vragen om u als medewerker aan die winkel toe te voegen met behulp van het e-mailadres en medewerkermachtigingen voor het bestaande e-mailadres voor die winkel verwijderen.

Aanmeldingsgeschiedenis van medewerkers

Als de winkeleigenaar of een medewerker met volledige machtigingen, kunt u de aanmeldingsgeschiedenis van elke medewerker bekijken. Medewerkers kunnen ook hun individuele inloggegevens bekijken.

Het is verstandig om regelmatig de aanmeldingsgeschiedenis van het personeel te bekijken om te controleren of er geen toegang is geweest vanaf onbekende ISP's, locaties of IP-adressen. Dit kan namelijk een teken zijn dat het account is gehackt.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.
  1. Klik in het gedeelte Toestemmingen op de naam van de medewerkers die u wilt bekijken.

In het gedeelte Recente aanmeldingsgeschiedenis ziet u de vijf meest recente aanmeldingssessies en de volgende informatie over elke sessie:

• Datum
  • IP-adres
  • ISP (internet service provider)
  • Locatie van medewerker bij aanmelden
  • Webbrowser en versie van het besturingssysteem (u kunt dit zien door de muis over het informatiepictogram te bewegen).

Apparaatmachtigingen van personeel intrekken

Als u medewerkers een apparaat of een applicatie gebruiken voor uw Shopify-winkel en hun apparaat verliezen, kunt u uw medewerker uitloggen en ze verplichten om zich opnieuw in te loggen. Dit kan voorkomen dat onbekende gebruikers toegang hebben tot uw winkel.

Stappen:

1. Meld u aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in de sectie Toestemmingen op de naam van de medewerker.

2. Klik in het gedeelte Apps op Toegang intrekken naast het gewenste apparaat of de gewenste applicatie.

3. Klik in het bevestigingsvenster op Intrekken om te bevestigen.

Uw medewerker heeft geen toegang tot uw winkel met dat apparaat zonder opnieuw in te loggen.

Medewerkers deactiveren of deactiveren

U kunt medewerkers deactiveren om hun toegang tot uw winkel in te trekken. U kunt deze op elk gewenst moment opnieuw activeren.

Medewerkers deactiveren

Stappen:

1. Meld u aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in het gedeelte Medewerkers op de naam van de medewerker.

2. Klik op Medewerkers deactiveren of de Toegang onderbreken.

3. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Deactiveren of Onderbreken.

De medewerker verschijnt niet meer in de lijst met medewerkers op uw pagina Abonnement en toestemmingen en heeft geen toegang meer tot uw winkel.

Medewerkers opnieuw activeren

Stappen:

1. Meld u aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in het gedeelte Medewerkers op Gedeactiveerde accounts weergeven.

2. Klik op de naam van de gedeactiveerde medewerker.

3. Klik op Activeren of Opnieuw activeren.

De medewerker wordt nu vermeld in de sectie Medewerkers.

Medewerkers verwijderen

Medewerkers kunnen hun account permanent verwijderen uit een winkel. Medewerkers kunnen ook worden verwijderd door winkeleigenaars. Deze actie kan niet ongedaan gemaakt worden.

Als één of meer medewerkers het account delen dat u wilt verwijderen, moet u eerst afzonderlijke werkersaccounts aanmaken voor uw actieve medewerkers.

Medewerkersaccounts verwijderen

Als winkeleigenaar kunt u medewerkersaccounts uit een winkel verwijderen.

1. Meld u aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in het gedeelte Medewerkers op de naam van de medewerker.

2. Klik op Medewerkers verwijderen of Medewerkers wissen om de medewerker definitief uit uw winkel te verwijderen.

3. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

De medewerker wordt permanent uit uw winkel verwijderd en verschijnt niet langer in de medewerkerslijst op uw pagina Abonnement en toestemmingen en heeft ook geen toegang meer tot uw winkel.

Uw eigen medewerkersaccount verwijderen

1. Meld u aan bij de Shopify-winkel.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in het gedeelte medewerkers op uw naam.

2. Klik op de pagina met personeelsgegevens op medewerkers toegang verwijderen.

3. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

Medewerkers verwijderen

U kunt een samenwerkingsaccount permanent uit uw winkel verwijderen. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Stappen:

1. Meld u aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in het gedeelte Samenwerkers op de naam van de samenwerker.

2. Klik in het gedeelte Samenwerkingsaccount verwijderen op samenwerkingsaccount verwijderen of Samenwerkingsaccount weghalen.

3. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

De samenwerker wordt permanent uit uw winkel verwijderd en wordt niet langer weergegeven in de lijst Samenwerkers op uw pagina Abonnement en toestemmingen en heeft geen toegang meer tot uw winkel.

Als u een bijdrager weer toegang wilt geven, moet u de bijdrager vragen om de bijdragersaanvraag opnieuw te verzenden. Zie Partners toegang verlenen tot uw winkel voor meer informatie.

Kies een nieuwe winkeleigenaar

U kunt een andere medewerker kiezen om winkeleigenaar te zijn.

Stappen:

1. Meld u aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in de sectie Toestemmingen op de naam van de persoon die de nieuwe winkeleigenaar is.

2. Klik in de sectie Toestemmingen of Beheerderstoegang op de beschikbare knop om de eigenaar van de winkel te maken.

3. Voer in het bevestigingsvenster uw wachtwoord in en klik vervolgens op Eigendom overdragen.