Medewerkers beheren

Als winkeleigenaar kun je individuele medewerkers aanmaken die zich kunnen aanmelden bij het Shopify-beheercentrum.

Nadat je een medewerker hebt aangemaakt, kun je toestemmingen instellen en beheren tot welke gedeelten van het Shopify-beheercentrum elke medewerker toegang heeft.

Geef medewerkers toegang tot je winkel

Als winkeleigenaar kun je medewerkers toestemmingen geven voor je winkel door uitnodigingen naar hun e-mailadres te sturen.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in de sectie Medewerkers van Toestemmingen op Medewerkers toevoegen.

2. Voer een voornaam, een achternaam en een e-mailadres in voor het nieuwe personeelslid.

1. Klik op Uitnodiging verzenden.

Een e-mailuitnodiging om een account aan te maken, wordt naar de nieuwe medewerker gestuurd.

Medewerkers instellen

Stappen:

1. Klik op de koppeling in de uitnodigingsmail om de uitnodiging te accepteren.

2. Vul het formulier op de configuratiepagina van de medewerker in met de volgende gegevens:

- E-mailadres - Voornaam en achternaam - Telefoonnummer (optioneel) - Wachtwoord

1. Klik op Account maken.

Het personeelslid kan zich nu inloggen bij de Shopify-beheerder met zijn of haar e-mailadres en wachtwoord. Bovendien kan het personeelslid de details van zijn/haar account bewerken.

Medewerkers beheren

Winkeleigenaren en medewerkers kunnen hun accountgegevens bewerken en een foto toevoegen aan het account wanneer ze zich met hun inloggegevens aanmelden bij het Shopify-beheercentrum. Winkeleigenaren en medewerkers kunnen de gegevens alleen bewerken voor hun eigen account.

Je accountgegevens wijzigen

Als winkeleigenaar of medewerker kun je wijzigingen aanbrengen in je eigen account.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op uw gebruikersnaam en accountafbeelding.

2. Klik op Je account of Je profiel.

1. Werk je accountgegevens zo nodig bij.

2. Klik op Opslaan.

Login-geschiedenis van medewerkers

Als de winkeleigenaar of een medewerker met volledige machtigingen, kun je de login-geschiedenis van elke medewerker bekijken. Medewerkers kunnen ook hun individuele inloggegevens bekijken.

Het is verstandig om regelmatig de aanmeldingsgeschiedenis van het personeel te bekijken om te controleren of er geen toegang is geweest vanaf onbekende ISP's, locaties of IP-adressen. Dit kan namelijk een teken zijn dat het account is gehackt.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.
  1. Klik in het gedeelte Toestemmingen op de naam van de medewerkers die je wilt bekijken.

In het gedeelte Recente aanmeldingsgeschiedenis ziet u de vijf meest recente aanmeldingssessies en de volgende informatie over elke sessie:

• Datum
  • IP-adres
  • ISP (internet service provider)
  • Locatie van medewerker bij aanmelden
  • Webbrowser en versie van het besturingssysteem (u kunt dit zien door de muis over het informatiepictogram te bewegen).

Apparaatmachtigingen van personeel intrekken

Als je medewerkers een apparaat of een applicatie gebruiken voor je Shopify-winkel en hun apparaat verliezen, kunt je je medewerker uitloggen en ze verplichten om zich opnieuw in te loggen. Dit kan voorkomen dat onbekende gebruikers toegang hebben tot je winkel.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in de sectie Toestemmingen op de naam van de medewerker.

2. Klik in het gedeelte Apps op Toegang intrekken naast het gewenste apparaat of de gewenste applicatie.

3. Klik in het bevestigingsvenster op Intrekken om te bevestigen.

Uw medewerker heeft geen toegang tot uw winkel met dat apparaat zonder opnieuw in te loggen.

Medewerkers deactiveren of deactiveren

Je kunt medewerkers deactiveren om hun toegang tot je winkel in te trekken. Je kunt deze op elk gewenst moment opnieuw activeren.

Medewerkers deactiveren

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in het gedeelte Medewerkers op de naam van de medewerker.

2. Klik op Medewerkers deactiveren of de Toegang onderbreken.

3. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Deactiveren of Onderbreken.

De medewerker verschijnt niet meer in de lijst met medewerkers op je pagina Abonnement en toestemmingen en heeft geen toegang meer tot je winkel.

Medewerkers opnieuw activeren

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in het gedeelte Medewerkers op Gedeactiveerde accounts weergeven.

2. Klik op de naam van de gedeactiveerde medewerker.

3. Klik op Activeren of Opnieuw activeren.

De medewerker wordt nu vermeld in de sectie Medewerkers.

Medewerker verwijderen

Je kunt een medewerkers permanent uit je winkel verwijderen. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in het gedeelte Medewerkers op de naam van de medewerker.

2. Klik op Medewerkers verwijderen of Medewerkers wissen om de medewerker definitief uit je winkel te verwijderen.

3. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

De medewerker wordt permanent uit je winkel verwijderd en verschijnt niet langer in de medewerkerslijst op je pagina Abonnement en toestemmingen en heeft ook geen toegang meer tot je winkel.

Samenwerkers verwijderen

Je kunt permanent samenwerkers uit je winkel wissen. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in het gedeelte Samenwerkers op de naam van de samenwerker.

2. Klik in het gedeelte Samenwerkersaccount verwijderen op Samenwerkersaccount verwijderen.

3. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

De samenwerker wordt permanent uit je winkel verwijderd en wordt niet langer weergegeven in de lijst Samenwerkers op je pagina Abonnement en toestemmingen en heeft geen toegang meer tot je winkel.

Als u een bijdrager weer toegang wilt geven, moet u de bijdrager vragen om de bijdragersaanvraag opnieuw te verzenden. Zie Partners toegang verlenen tot uw winkel voor meer informatie.

Kies een nieuwe winkeleigenaar

Je kunt een andere medewerker kiezen om winkeleigenaar te zijn.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik in de sectie Toestemmingen op de naam van de persoon die de nieuwe winkeleigenaar is.

2. Klik in de sectie Toestemmingen of Beheerderstoegang op de beschikbare knop om de eigenaar van de winkel te maken.

3. Voer in het bevestigingsvenster je wachtwoord in en klik vervolgens op Eigendom overdragen.