Overzicht van het Shopify-beheercentrum

Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, kun je bepaalde dingen in je beheerder doen. Als je je vanuit een browser bij je Shopify-beheercentrum aanmeldt, kun je alle aspecten van je winkel beheren. Als je je aanmeldt bij de Shopify-app op je telefoon, kun je de recente activiteit voor je winkel bekijken, het assortiment van je winkel bijwerken en je bestellingen beheren.

Het Shopify-beheercentrum

Wanneer je je aanmeldt bij je Shopify-beheercentrum, ze je als eerste de startpagina.

Shopify Home toont informatie over dagelijkse taken, de recente activiteit van je winkel en de volgende stappen die je kunt nemen om je bedrijf op te bouwen.

Je kunt de verschillende secties van het Shopify-beheercentrum openen via de zijbalk. Secties van het Shopify-beheercentrum zijn onder meer:

Je kunt de zoekbalk gebruiken om producten, pagina's of andere informatie in je Shopify-beheercentrum te vinden.

Als je accounts hebt in meer dan één Shopify-winkel, kun je de vervolgkeuzelijst gebruiken om naar die winkels te gaan.

Shopify Home

De Home-pagina bevat belangrijke informatie over recente activiteit in je winkel, de volgende stappen die nodig zijn met je bestellingen en tips voor het opbouwen van je bedrijf.

Winkelactiviteit van vandaag

Shopify Home toont recente bezoekersactiviteit voor je winkel. De activiteiten in je winkel worden geregistreerd op basis van de lokale tijdzone van je winkel:

• Bij De bestellingen van vandaag zie je het totale aantal bestellingen dat op een bepaalde dag in je Shopify-winkel is geplaatst.

• Bij De bezoeken van vandaag zie je het totale aantal bezoeken aan je Shopify-winkel op een bepaalde dag. Je ziet deze kaart alleen als je een online winkel hebt.

• Bij Bezoekers op dit moment zie je het aantal bezoekers dat in de afgelopen 5 minuten in je winkel actief is geweest. Je ziet deze kaart alleen als je een online winkel hebt.

Meer gedetailleerde informatie over de bezoekers van je winkel vind je in de acquisitierapporten van je winkel.

Statistieken

In de sectie Statistieken van Home zie je een verkoopsamenvatting voor je gehele bedrijf en de specifieke verkoop- en betrokkenheidsgegevens voor je actieve verkoopkanalen. Je kunt met behulp van de vervolgkeuzelijsten de verkoopgegevens voor je verschillende verkoopkanalen bekijken voor Vandaag, Gisteren, Deze week en Deze maand.

Open het Overzichtsdashboard als je de verkoop- en betrokkenheidsgegevens van je winkel nader wilt bekijken.

Activiteit-feed

De feed Activiteit in de sectie Statistieken van Home toont een overzicht van de activiteit in je account. Klik op Alle recente activiteit weergeven om een langere feed met recente activiteit in je account te bekijken.

Notificaties

Shopify Home toont meldingen over je Shopify-bedrijf die zijn gebaseerd op je accountstatus, groei en recente klantactiviteit.

Aan de hand van de meldingen kun je zien wat de volgende stappen zijn, zoals het registreren van een betaling, het markeren van een bestelling als voltooid of het archiveren van een uitgevoerde bestelling.

Kaarten

Kaarten zijn blokken met informatie die regelmatig veranderen om je te helpen je bedrijf efficiënt te runnen. Shopify Home geeft kaarten weer op basis van de recente activiteit in je winkel en wat je in Shopify hebt gedaan. Je ontvangt onder meer:

• updates over nieuwe Shopify-functies
  • advies over hoe je het meeste uit Shopify kunt halen
  • te lezen informatie over het opbouwen van een succesvol bedrijf

Actiemenu

Je kunt feedback over Home-kaarten negeren en geven.

Klik op Negeren om een kaart te verbergen tot de informatie weer relevant wordt.

Klik op Feedback verzenden om feedback over een kaart te geven. Shopify gebruikt deze informatie om toekomstige Home-kaarten te verbeteren.

Het scherm Shopify Home

Het eerste scherm dat je ziet wanneer je je aanmeldt bij de Shopify-app, is het Home-scherm.

Het Home-scherm van Shopify is een openingspagina die belangrijke informatie bevat over recente activiteit in je winkel, de volgende stappen die nodig zijn met je bestellingen en tips voor het opbouwen van je bedrijf.

Verkoopoverzicht

Bovenaan het Home-scherm zie je een grafiek met de verkopen van vandaag. Je kunt de grafiek naar links vegen om te zien hoeveel bezoekers je onlinewinkel vandaag heeft gehad. Gebruik de knoppen boven de grafiek om gegevens van gisteren, de afgelopen week of de afgelopen maand te bekijken.

Meldingen over volgende stappen

Het Startscherm bevat informatie over bestellingen die mogelijk je aandacht nodig hebben. Aan de hand van de meldingen kun je zien wat de volgende stappen zijn, zoals het registreren van een betaling, het markeren van een bestelling als voltooid of het archiveren van een uitgevoerde bestelling.

Kaarten

Shopify-startpagina geeft kaarten weer op basis van de recente activiteit in je winkel en wat je in Shopify hebt gedaan. Kaarten zijn blokken met informatie die regelmatig veranderen om je te helpen je bedrijf efficiënt te runnen. Je ontvangt:

• updates over nieuwe Shopify-functies
  • advies over hoe je het meeste uit Shopify kunt halen
  • te lezen informatie over het opbouwen van een succesvol bedrijf

Het scherm Shopify Home

Het eerste scherm dat je ziet wanneer je je aanmeldt bij de Shopify-app, is het Home-scherm.

Het Home-scherm van Shopify is een openingspagina die belangrijke informatie bevat over recente activiteit in je winkel, de volgende stappen die nodig zijn met je bestellingen en tips voor het opbouwen van je bedrijf.

Verkoopoverzicht

Bovenaan het Home-scherm zie je een grafiek met de verkopen van vandaag. Je kunt de grafiek naar links vegen om te zien hoeveel bezoekers je onlinewinkel vandaag heeft gehad. Gebruik de knoppen boven de grafiek om gegevens van gisteren, de afgelopen week of de afgelopen maand te bekijken.

Meldingen over volgende stappen

Het Startscherm bevat informatie over bestellingen die mogelijk je aandacht nodig hebben. Hierdoor kun je duidelijk zien wat de volgende stappen zijn, zoals het registreren van een betaling, het markeren van een bestelling als voltooid of het archiveren van een uitgevoerde bestelling.

Kaarten

Shopify-startpagina geeft kaarten weer op basis van de recente activiteit in je winkel en wat je in Shopify hebt gedaan. Kaarten zijn blokken met informatie die regelmatig veranderen om je te helpen je bedrijf efficiënt te runnen. Je ontvangt:

• updates over nieuwe Shopify-functies
  • advies over hoe je het meeste uit Shopify kunt halen
  • te lezen informatie over het opbouwen van een succesvol bedrijf