Shopify-admin översikt

Beroende på vilken enhet du använder kan du göra olika saker i din admin. Om du loggar in på din Shopify-admin från en webbläsare kan du hantera alla aspekter av din butik. Om du loggar in i Shopify-appen från din telefon kan du se din butiks senaste aktivitet, uppdatera butikens katalog och hantera dina beställningar.

Kontrollera Shopify-status för att avgöra om det finns ett aktivt problem om din administratör ligger nere eller inte laddas.

Shopify-admin

Du kan komma åt de olika delarna av Shopify-admin genom att använda sidofältet. Avsnittet Shopify-admin inkluderar:

Sök appar och försäljningskanaler

I sökfältet kan du klicka på knappen Appar eller Försäljningskanaler för att begränsa din sökning. Sökknappen listar alla installerade försäljningskanaler och appar. Klicka på en försäljningskanal eller app för att öppna sidan för den artikeln.

Sökfältet innehåller rekommendationer för appar eller kanaler som du kan överväga att installera.

Klicka på knappen Rekommenderade försäljningskanaler för att visa rekommenderade försäljningskanaler. Klicka på en försäljningskanal för mer information.

Klicka på knappen Rekommenderade appar för att visa rekommenderade appar. Klicka på en app för mer information.

Appar och kanaler

Dina appar och dina försäljningskanaler finns i sidofältet i din Shopify-administratör. Artiklar på detta område inkluderar:

• Säljkanaler, inklusive Online-butik, POS, and Köpknapp
  • Appar installerade på ditt konto
  • Shop-försäljningskanalen

Om du har konton i mer än en Shopify-butik kan du använda rullgardinsmenynför att navigera till dessa butiker.

Fästa appar och kanaler

Du kan ”fästa” dina favoritappar och -kanaler. En fäst app läggs till längst ned i objektslistan (t.ex. försäljningskanaler eller appar) och visas alltid i den listan för snabb navigering. Du kan ordna om de fästa apparna och kanalerna genom att klicka på ett objekt och dra det till en ny position i motsvarande lista.

Öppna appen eller kanalen från din administratör för att fästa en app eller kanal. Klicka på fäst-ikonen för att behålla appen eller kanalen i listan. Klicka och dra artikeln för att ändra dess position. Du kan även fästa en app eller kanal genom att dra den direkt till önskad position i sidofältet efter det att du har öppnat den.

Om du vill ta bort en app eller en kanal klickar du på fäst-ikonen högst upp i appens eller försäljningskanalens header. Använd sökfältet eller den vänstra sidopanelens navigering för att navigera till den här appen eller kanalen i framtiden.

Inställningar för appar och försäljningskanaler

Gå till sidan Inställningar för dina appar och dina försäljningskanaler från sökfältet. Du kan även klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från det vänstra sidofältet.

På sidan för inställningar för appar och försäljningskanaler kan du Ta bort appen eller kanalen, besöka Shopify App Store eller få support för appen eller försäljningskanalen. Öppna sidan Om via den överliggande menyn i rubriken för en för närvarande öppen inbäddad app. Om du klickar på namnet på en app eller en försäljningskanal öppnas artikeln i din Shopify-administratör.

Varningsflöde

Meddelandeflödet meddelar dig viktig, tidskänslig information eller nödvändiga åtgärder i din butik. Du kan få aviseringar för följande scenarier:

• En uppgift som kan förhindra ett avbrott i dina affärsaktiviteter eller regelbunden användning av Shopify.
  • Ett avbrott i dina affärsaktiviteter eller regelbunden användning av Shopify.
  • Ett meddelande om produktöverensstämmelse.
  • Bekräftelse av en monetär transaktion mellan dig och Shopify.
  • Bekräftelse på att en tidskrävande process som du startade har slutförts.

Klicka på ikonen för en ikon i administratören för att öppna varningsflödet. Antalet oavsentliga aviseringar visas som ett nummer intill ikon av fästen.

I aviseringarna kan du klicka på en specifik avisering för att vidta åtgärder för den aviseringen. Du kan växla specifika aviseringar som lästa eller olästa eller markera alla aviseringar som lästa.

Butiksaktivitet

Eventuella ändringar i butiken som görs av butiksägaren eller anställda registreras i Butiksaktivitetsloggen. Varje händelse innehåller datum och tid då händelsen inträffade, samt den person, app eller kanal som slutförde åtgärden.

Klicka på Inställningar > Butiksaktivitetslogg för att visa din butiksaktivitetslogg.