Shopify Home

Shopify Home är Shopify-admins landningssida. Shopify Home visar information om dagliga uppgifter, nästa steg du behöver ta för dina ordrar, senaste försäljningsaktiviteten i din butik och åtgärder du kan vidta för att bygga upp och få ditt företag att växa.

Anställda behöver Home-personalbehörigheter för att kunna visa och hantera informationen på Shopify Home.

Mätvärden

I avsnittet Home-mätningar visas en försäljningsöversikt för din övergripande verksamhet. Du kan visa försäljningsdata för dina olika försäljningskanaler över olika tidsperioder genom att använda rullgardinsmenyerna.

Datan som visas i Shopify Homes mätvärden synkroniseras direkt från din butiks analysverktyg. Om du vill ha mer detaljerade analyser om din butiks försäljnings- och engagemangsdata öppnar du Analyssidan i din Shopify-admin.

Anpassa dina Home-mätvärden

Som standard kommer Home-mätvärden visa butikens sessioner, total försäljning, totala ordrar och konverteringsgrad för det datumintervall du väljer. Du kan dock anpassa vilka fyra mätvärden du vill visa snabbt i Shopify Home.

Home-mätvärden är unika för varje medarbetare, så användare kan anpassa de mätvärden som de vill visa utan att påverka vilka mätvärden som visas för andra användare.

Tillgängliga mätvärden som kan inkluderas för Home listas nedan:

Tabell över tillgängliga mätvärden som kan ingå i Shopify Home.
Mätvärden Definition
Genomsnittligt ordervärde Visar det genomsnittliga värdet för alla ordrar (exklusive presentkort), dividerat med det totala antalet ordrar som innehöll minst en produkt utöver ett presentkort. Ordervärdet inkluderar skatter, leverans och rabatter före returer.
konverteringsnivå Visar hur många procent av sessionerna som leder till en order över tid. Denna statistik gäller endast för din webbshopskanal.
Bruttoförsäljning Visar värdet av alla inköpta artiklar innan avgifter eller justeringar såsom skatter, leverans, rabatter eller returer lagts till.
Nettoavkastningsvärde Visar värdet på returnerade artiklar över tid.
Konvertering för webbshopssökningar Visar procentandelen webbshopssökningar som resulterade i ordrar, i förhållande till det totala antalet webbshopssökningar som gjordes. Denna statistik gäller endast för din webbshopskanal.
Sessioner i webbshop Visar din webbshops trafikvolym, i sessioner. Denna statistik gäller endast för din webbshopskanal.
Detaljhandelsförsäljning efter kassasystemsplats Visar det totala försäljningsvärdet som är kopplat till varje fysisk detaljhandelsplats för försäljningsplats.
Butiksförsäljning per medarbetare i kassan Visar omsättningsvärde kopplat till varje anställd som gör en försäljning via en kassasystemsplats för detaljhandel.
Returkostnad Visar andelen artiklar som returnerats till din butik, av alla artiklar som beställts.
Antal återkommande kunder Visar hur många procent av dina kunder som har gjort mer än en beställning från din butik. Antalet beräknas genom återkommande kunder dividerat med totala kunder.
Returer Visar antalet returnerade artiklar över tid. Detta inkluderar inte återbetalade fraktkostnader eller betald skatt.
Försäljning per kanal Visar omsättningsvärde kopplat till var och en av dina aktiva försäljningskanaler.
Populära produkter Visar de produkter med mest enskilda produkter sålda. Inkluderar ordrar från alla försäljningskanaler.
Totalt antal ordrar Visar det totala antalet ordrar.
Totalt antal försäljningar Visar din butiks totala försäljningsbelopp. Total försäljning motsvarar bruttoförsäljning - rabatter - returer + leverans + skatter.
Sammanställning av omsättning Visar din butiks totala försäljningsbelopp i ett tabellformat. Sammanställningen visar värdena för bruttoförsäljning, rabatter, returer, frakt, skatter och tullavgifter.

Gör så här för att anpassa dina Home-mätvärden:

1. Öppna sidan Home i din Shopify-admin.
  2. Klicka på den mätvärdesflik som du vill redigera och klicka sedan på pennikonen för att Redigera fliken.
  3. Välj önskat mätvärde från menyn Välj mätvärde.
  4. Klicka på Spara.

Detta ska du göra härnäst

De Saker du ska göra härnäst visar åtgärdbara uppgifter som hjälper ditt företag att växa och anpassas till ditt företag.

Orderuppgifter

Alla uppgifter som är öppna för order visas sorterade efter uppgift, med antalet varje uppgift som måste slutföras. Exempel på orderuppgifter är följande åtgärder:

• Ta emot betalning
  • Distribuera en order.
  • Bearbeta en returförfrågan.
  • Granska högriskordrar.
  • Skicka in bevis för chargebacks.

Startmeddelanden

Kort är block av information som ändras regelbundet för att anpassa till ditt företag. Det finns olika typer av kort som visas baserat på din butiks senaste aktivitet och vad du har gjort i Shopify. Startmeddelande kan innehålla följande typer av information:

• Uppdateringar om nya Shopify-funktioner som är relevanta för ditt företag.
  • Råd om hur du får ut det mesta av Shopify.
  • Åtgärdsbara insikter, som ger datadriven information om din butik och en relaterad rekommenderad åtgärd baserat på den insikten.
  • Guider för rekommenderade uppgifter som du kan ta som kan hjälpa dig att uppnå ett bra resultat för ditt företag, till exempel högre försäljning eller förbättrad konvertering.

Klicka på ikonen för att visa eller dölja innehållet på kortet.

Avvisa startmeddelande

Du kan avvisa och ge feedback på alla Home-kort, med undantag för orderuppgifter. Gör något av följande för att avvisa eller ge feedback på ett kort:

• Klicka ... > Avvisa för att dölja ett kort tills informationen blir relevant igen.
  • Klicka på ... > Ge feedback att lämna feedback om ett kort. Denna information hjälper till att förbättra framtida Home-kort.