Typer av personalbehörighet

Du kan ställa in personaltillstånd från ditt Shopify-administratörskonto.

Varje typ av personalkontotillstånd ger din personal åtkomst till olika delar av ditt Shopify-administratörskonto:

Personalkontotillstånd
Tillstånd Beskrivning
Allmänt
Start Åtkomst till information på Startsidan, inklusive försäljningsinformation.
Ordrar Skapa, visa, uppdatera och radera order och orderaviseringar.
Exporter Tillstånd att exportera order, orderutkast, kunder och produkter utöver det huvudsakliga tillståndet. Till exempel kan du bevilja en anställd åtkomst till avsnittet Kunder utan att bevilja dem möjlighet att exportera kunddata. Detta tillstånd är endast tillgängligt för Shopify Plus-planer.
Beställningsutkast Åtkomst till att skapa, ändra och radera anpassade order.
Produkter Åtkomst till att visa, skapa och ändra produkter. Åtkomst till lager och lagerhantering. Åtkomst till att visa, skapa och ändra produktserier
Presentkort Åtkomst till att visa och skapa presentkort.
Kunder Åtkomst till att visa kunddatabasen och möjligheten att skapa, ändra och radera kunder.
Rapporter Åtkomst till alla tillgängliga rapporter. För tillfället kan du inte välja specifika rapporter som anställda kan eller inte kan komma åt.
Informationspaneler Åtkomst till Översiktspanelen, som ger en översikt över försäljning och statistik för alla försäljningskanaler.
Marknadsföring Åtkomst till att visa och skapa marknadsföringskampanjer.
Rabatter Åtkomst till att visa och skapa rabatter.
Översättningar Åtkomst för att publicera eller ta bort webbutiken på andra språk än standardspråket. Om personal inte får denna behörighet kan de fortfarande ändra standardspråket i webbutiken och språket för sina egna konton.
Appar Åtkomst till att visa och klicka på appar. Endast butiksägaren kan godkänna app-avgifter. Personalkonton kräver Fullständiga tillstånd för att kunna ladda ned gratisappar.
Inställningar Åtkomst till att visa inställningsavsnitt för Allmänt, Betalningsleverantörer, Kassa, Leverans, Skatter, Platser, Presentkort, Aviseringar, Filer, Försäljningskanaler, Konton eller Plan och behörigheter, Butiksspråk och Juridik. Åtkomst till att skapa webhooks för att skicka data om de ämnen som personal har tillstånd att se. Endast kontoägaren kan se faktureringsinformation eller göra ändringar i butikens prenumerations- eller bankinformation.
Webbutik
Teman Åtkomst till att byta och ändra temat som butiken använder.
Blogginlägg och Sidor Åtkomst till att skapa, ändra och radera blogginlägg och sidor.
Navigering Åtkomst till att skapa, ändra och ta bort navigeringsknappar.
Domäner Åtkomst till att visa och ändra domäninformation.
Kassasystem
Platser Åtkomst till att skapa, ändra och radera POS-platser.
App- och kanalåtkomst
App- och kanalåtkomst Ge åtkomst till specifika appar och kanaler i stället för att bevilja eller neka fullständig åtkomst till alla appar och kanaler. Till exempel kan du bevilja en anställd åtkomst till kanalerna Facebook och Grosshandel men inte till Webbutiken. Detta tillstånd är endast tillgängligt för Shopify Plus-planer.