Beskrivning av medarbetares behörigheter

Du kan bevilja personalkontotillstånd från ditt Shopify-administratörskonto.

Personalbehörigheter ger din personal tillgång till specifika delar av Shopify-admin, vilket gör det möjligt för dem att utföra vissa uppgifter.

Allmänt

Allmänna personalbehörigheter
Tillstånd Beskrivning
Start Gör det möjligt för medarbetaren att se hemsidan, vilket omfattar försäljningsinformation och dataanalys.
Ordrar Gör det möjligt för medarbetaren att se sidan Ordrar . Medarbetare som inte omfattas av Shopify Plus kan exportera ordrar till en CSV-fil från sidan Ordrar men Shopify Plus-personal måste beviljas tillstånd att exportera ordrar.
Redigera ordrar Gör det möjligt för personal att skapa, se, uppdatera och ta bort ordrar och orderaviseringarna.
Exportera beställningar

Tillgängligt för: Shopify Plus

Gör det möjligt för personal att exportera ordrar till en CSV-fil.

Orderutkast Gör det möjligt för personal att skapa, ändra och ta bort anpassade ordrar som har skapats. Personal som inte omfattas av Shopify Plus kan exportera orderutkast till en CSV-fil från sidan Utkast men Shopify Plus-personal måste få tillstånd att Exportera utkast .
Exportera orderutkast

Tillgängligt för: Shopify Plus

Gör det möjligt för medarbetaren att exportera orderutkast till en CSV-fil.

Produkter Gör det möjligt för personal att se, skapa och ändra produkter och produktserier. Dessutom kan personalen importera produkter och se och hantera lager. Personal som inte omfattas av Shopify Plus kan exportera produkter till en CSV-fil men Shopify Plus-personal måste beviljas tillstånd att exportera produkter .
Exportera produkter och lagerförteckning

Tillgängligt för: Shopify Plus

Gör det möjligt för personal att exportera produkter och lager till en CSV-fil.

Presentkort Gör det möjligt för personal att skapa, se och utfärda presentkort. Dessutom kan den personalen exportera presentkort till en CSV-fil.
Kunder Gör det möjligt för personal att visa, skapa, redigera och ta bort kundposter och svara på kundmeddelanden i Shopify Ping. Personal som inte omfattas av Shopify Plus kan exportera kundposter till en CSV-fil men Shopify Plus-personal måste beviljas behörighet att exportera kunder.
Exportera kunder

Tillgängligt för: Shopify Plus

Gör det möjligt för personal att exportera kundposterna till en CSV-fil.

Rapporter

Gör det möjligt för personal att se rapporter, inklusive försäljningsinformation och dataanalys. Dessutom kan personalen skapa anpassade rapporter med den här behörigheten.

Medarbetaren har tillgång till alla rapporter. Du kan inte ange vilka rapporter medarbetaren kan eller inte kan se.

Informationspaneler Gör det möjligt för personal att se översiktspanelen, som innehåller försäljningsinformation och dataanalys för alla försäljningskanaler. Dessutom gör denna behörighet att din personal kan se sidan för Livevisning.
Marknadsföring Gör det möjligt för personal att se, skapa och automatisera marknadsföringskampanjer.
Rabatter Gör det möjligt för personal att se och skapa rabattkoder och automatiska rabatter och exportera rabattposter till en CSV-fil.
Appar

Inte tillgängligt för: Shopify Plus

För Shopify Plus-personal kan man använda behörigheten Åtkomst till appar och kanaler .

Gör det möjligt för personal att använda och radera alla appar och försäljningskanaler som är installerade för butiken. Medarbetare kan installera appar så länge som deras butiksbehörighet matchar de behörigheter som appen kräver. Om en app t.ex. behöver åtkomst till order kan dina anställda behöva ett ordertillstånd för att installera appen.

Endast butiksägaren kan godkänna app-avgifter.

Inställningar

Gör det möjligt för personal att se alla alternativ på inställningssidan. Personal som inte har behörighet för Inställningar ser endast Konton eller Planer och behörigheter. Dessutom kan medarbetaren skapa webhooks för att skicka information om de ämnen som den medarbetaren har behörighet att se.

Endast kontoägaren kan se faktureringsinformation eller göra ändringar i butikens prenumerations- eller bankinformation.

Webbutik

Webbutikens personalbehörigheter
Tillstånd Beskrivning
Teman Gör det möjligt för personal att ändra och publicera det tema som butiken använder.
Blogginlägg och sidor Gör det möjligt för personal att skapa, ändra, publicera och radera blogginlägg och webbsidor, till exempel en kontaktinformationssida.
Navigering Gör det möjligt för personal att skapa, ändra och ta bort navigeringsknappar.
Domäner Gör det möjligt för personal att köpa och hantera domännamn.

Platser

Personalens platsbehörigheter
Tillstånd Beskrivning
Hantera platser Gör det möjligt för personal att skapa, ändra och ta bort platser där lagervaror lagras eller hanteras.

App- och kanalåtkomst

Tillgängligt för: Shopify Plus

I Shopify Plus kan du kontrollera de enskilda apparna och försäljningskanalerna som din personal har tillgång till.

Behörigheter till appar och kanaler påverkar bara åtkomsten till appar i din Shopify-admin och inte i Shopify POS.

Personalåtkomst till appar och kanaler
Tillstånd Beskrivning
Ge staff_member_name åtkomst till alla appar och kanaler

Gör det möjligt för personal att använda och radera alla appar och försäljningskanaler som är installerade för butiken. Medarbetaren beviljas åtkomst till alla nyinstallerade appar automatiskt. Medarbetare kan installera appar så länge som deras butiksbehörighet matchar de behörigheter som appen kräver. Om en app t.ex. behöver åtkomst till order kan dina anställda behöva ett ordertillstånd för att installera appen.

Endast butiksägaren kan godkänna app-avgifter.

Välj vilka appar och kanaler staff_member_name kan komma åt

Gör det möjligt för medarbetaren att endast använda de appar och försäljningskanaler som medarbetaren i fråga har behörighet för. När en ny app installeras kan medarbetaren inte använda den förrän den har beviljats behörighet till den appen. Medarbetaren kan inte installera eller ta bort appar eller försäljningskanaler. Medarbetaren kan bara se de appar som de har behörighet till.

Medarbetaren kan se alla försäljningskanalerna men de kan endast komma åt de försäljningskanaler som de har behörighet för.