Åtkomst till administrationsalternativ på sidan Inställningar

Personal behöver behörighet för att hantera inställningar för att komma åt de flesta men inte alla administrationsalternativ inställningssidan i Shopify-administratören. I den här tabellen listas de minsta nödvändiga behörigheterna som personal behöver för att komma åt de olika alternativen på inställningssidan. Personal behöver dock vanligtvis ha mer behörighet för att redigera inställningarna inom varje alternativ.

Om du vill ha mer information om personalbehörigheter, se Beskrivning av personalbehörigheter.

tabellbeskrivning
Inställningsalternativ Beskrivning Minsta nödvändiga behörigheter
Uppgifter om butiken Gör det möjligt för dig att visa och uppdatera dina butiksuppgifter.
  • Hantera inställningar
Plan

Gör det möjligt för dig att se din Shopify-plan.

Alla anställda kan se planuppgifterna, men endast butiksägaren eller anställda med behörighet att hantera plan kan göra ändringar i planen. Endast butiksägaren kan pausa eller inaktivera butiken.

Fakturering

Gör det möjligt för dig att hantera dina betalningsmetoder för inköp och räkningar i Shopify.

För handlare i USA finns det här alternativet i avsnittet ekonomi på Shopify-admin.

• Visa fakturering och få e-post om fakturering
Användare och behörigheter

Gör det möjligt för dig att hantera vad personalen kan se och hantera i din butik.

Om en medarbetare inte har några administratörsbehörigheter kan de redigera sin egen kontoinformation men de kan inte hantera några andra personalkonton. Om du vill ha mer information om de behörigheter som krävs för att hantera andra personalkonton, se beskrivningen av personalbehörigheter.

Betalningar

Gör det möjligt för dig att aktivera och hantera butikens betalningsleverantörer och utbetalningsinformation.

Om en medarbetare endast har behörigheten Hantera inställningar kan de endast komma åt betalningsinformationen.

Om en medarbetare har både behörigheten Hantera inställningar och Hantera andra betalningsinställningar kan de hantera betalningsinställningarna.

Om en medarbetare har både behörigheten Hantera inställningar och Visa Shopify Payments utbetalningar kan de få tillgång till utbetalningsinformation för Shopify Payments.

Observera: För handlare i USA finns alternativet Utbetalning i avsnittet Ekonomi i Shopify-admin.

• Hantera inställningar
Kassa Gör det möjligt för dig att anpassa din kassaprocess online.
  • Hantera inställningar
Frakt och leverans Gör det möjligt för dig att hantera hur du levererar ordrar till dina kunder.
  • Hantera inställningar
Skatter och tullavgifter Gör det möjligt för dig att hantera hur din butik debiterar skatter och tullar.
  • Hantera inställningar
Platser Gör det möjligt för dig att hantera de platser där du lagerför lager, uppfyller beställningar och säljer produkter.
  • Platser
Presentkort Gör det möjligt för dig att aktivera Apple Wallet Passes och ställa in förfallodatum för presentkort.
  • Presentkort
Marknader Gör det möjligt för dig att hantera de olika länder och regioner där du säljer dina produkter och tjänster.
  • Hantera inställningar
  • Domäner
  • Informationspaneler
  • Rapporter
  • Produkter
Appar och försäljningskanaler Gör det möjligt för dig att hantera de appar och försäljningskanaler som du använder för att sälja dina produkter och tjänster.
  • Hantera och installera appar och kanaler
Domäner Gör det möjligt för dig att köpa en ny domän via Shopify eller ansluta din tredjepartsdomän till Shopify.
  • Domäner
Varumärke Gör det möjligt för dig att hantera dina varumärkestillgångar så att du kan använda dem över flera försäljningskanaler.
  • Hantera inställningar
Aviseringar Gör det möjligt för dig att hantera de aviseringar som skickas till dig och till dina kunder.
  • Hantera inställningar
Metafält Gör det möjligt för dig att utöka din butik genom att lägga till nya fält.
  • Hantera inställningar
Filer Gör det möjligt för dig att ladda upp bilder, videor och dokument.
  • Hantera inställningar
Språk Gör det möjligt för dig att hantera de språk som dina kunder kan se i din butik.
  • Hantera inställningar
Policyer Gör det möjligt för dig att hantera din butiks policyer om återbetalningar, sekretess och användarvillkor och frakt.
  • Hantera inställningar