Tilldela personal känsliga behörigheter

Som butiksägare har du automatiskt behörigheter som gör att du kan se privata butiksdata, till exempel din personliga bankinformation, annan finansiell information eller kunddata. Dessa behörigheter kallas för känslig behörigheter. I takt med att ditt företag växer kanske du vill delegera vissa uppgifter till medarbetare som har behov av dem för att få tillgång till dina privata butiksuppgifter.

Du kan göra följande genom att ge känsliga tillstånd till dina anställda:

• lägga mindre tid på att hantera ditt företag och lägg mer tid på att utveckla ditt företag
  • delegera vissa arbetsflöden, till exempel GDPR-förfrågningar och uppdatera betalningsinställningar
  • känna dig säkrare med att aktivera 2-stegsautentisering för ditt konto, vilket gör att ditt konto inte blir lika sårbart
  • fördela känsliga uppgifter över flera anställda för att säkerställa att ingen medarbetares konto är sårbart
  • släppa äganderätten av din butik utan komplikationer

Känsliga behörigheter

Följande behörigheter exponerar privata butiksdata:

• Begär uppgifter
  • Redigera behörigheter
  • Redigera betalningsmetoder för fakturor och betala fakturor
  • Hantera andra betalningsinställningar

Uppgifter som endast butiksägaren kan utföra

En Shopify-butik kan bara ha en butiksägare. Det är vanligtvis personen som öppnade butiken. Du kan kontrollera vem som är listad som butiksägare genom att klicka på Inställningar > Användare och behörigheter i din Shopify-admin. E-postmeddelanden från Shopify skickas till butiksägarens e-postadress.

Följande åtgärder är endast tillgängliga för butiksägaren, oavsett vilka känsliga tillstånd som har getts till anställda: