Välj kontospråk och -region

Shopify-admin kan visas på många olika språk. Du kan även ändra formatet på tid, datum, valuta och siffror på din Shopify-admin genom att ändra din kontoregion. Du kan när som helst ändra ditt kontospråk och din region.

Tillgängliga språk

Shopify-admin kan ändras till följande språk:

• Kinesiska (förenklad)
  • Kinesiska (traditionell)
  • Tjeckiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Engelska
  • Finska
  • Franska
  • Tyska
  • Italienska
  • Japanska
  • Koreanska
  • Norska
  • Polska
  • Portugisiska (Brasilien)
  • Portugisiska (Portugal)
  • Spanska
  • Svenska
  • Thai
  • Turkiska
  • Vietnamesiska

Ytterligare språk övervägs för framtiden.

Ändra ditt kontospråk

Om du ändrar ditt kontospråk ändras endast det språk som visas för dig i din Shopify-admin. Det påverkar inte språket för ditt online-skyltfönster. Om du vill ändra språk för din webbshop, se Översätta teman.

Steg:

1. Från din Shopify admin, klicka på ditt användarnamn och kontobild.
  2. Klicka på Hantera konto.
  3. Gå till avsnittet Önskat språk och fältet Språk för att välja språket du vill använda från rullgardinsmenyn.

Ändra din kontoregion

Om du ändrar din kontoregion justeras tid, datum, valutor och nummer i din Shopify-admin för att matcha standardformateringen för den region du väljer.

Om valutan i den valda kontoregionen inte matchar din butiksvaluta visas valutakoden för din butiks valuta intill eventuella monetära värden i din administratör. Om butiksvalutan och kontoregionen båda använder USD visas ett monetärt värde på 100 i din administratör som "100 USD". Om butiksvalutan är USD och kontoregion använder EUR visas ett monetärt värde på 100 som "100 USD".

1. Från din Shopify admin, klicka på ditt användarnamn och kontobild.
  2. Klicka på Hantera konto.
  3. I avsnittet Önskat språk, i fältet Regionalt format, klickar du på Ändra regionalt format, om tillämpligt.
  4. Välj den region som du vill använda från rullgardinsmenyn.