Beschrijving van medewerkersmachtigingen

Je kunt toestemmingen voor je medewerkersaccount toewijzen vanuit Shopify-beheercentrum.

Machtigingen voor medewerkers bieden je medewerkers toegang tot specifieke delen van het Shopify-beheercentrum en stellen hen in staat bepaalde taken uit te voeren.

De winkeleigenaar kan medewerkers volledige machtigingen verlenen of de specifieke machtigingen selecteren die nodig zijn voor de verantwoordelijkheden van een medewerker. Lees voorbeelden van medewerkersmachtigingen voor meer informatie over het toewijzen van specifieke medewerkersmachtigingen aan de verantwoordelijkheden van medewerkers.

Toegang winkeleigenaar

Een Shopify-winkel kan slechts één winkeleigenaar hebben en dit is meestal dezelfde persoon die de winkel heeft geopend. Het is mogelijk om het eigendom van de winkel over te dragen.

Hoewel je aan een medewerker volledige machtigingen kunt toewijzen, zijn er enkele taken in het Shopify-beheercentrum die alleen beschikbaar zijn voor de winkeleigenaar.

De accounteigenaar is de persoon wiens e-mailadres en contactgegevens oorspronkelijk werden gebruikt om zich te registreren voor Shopify. Alleen winkeleigenaars kunnen de volgende acties uitvoeren:

E-mailcommunicatie van Shopify verzendt naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan winkeleigenaar.

Volledige machtigingen

Wanneer je volledige machtigingen aan een medewerker toewijst, hebben ze toegang tot alle functies die beschikbaar zijn in je Shopify-beheercentrum, met uitzondering van die functies waarvoor toegang van een winkeleigenaar nodig is.

Volledige machtigingen bevatten alle volgende machtigingen die beschikbaar zijn voor je winkel:

• Algemeen - thuis, bestellingen, conceptbestellingen, producten, cadeaubonnen, klanten, rapporten, dashboards, marketing, kortingen, apps, instellingen
  • Onlinewinkel - thema's, blogberichten en pagina's, navigatie, domeinen
  • Locaties - beheer locaties
  • App- en kanaaltoegang - toegang tot alle apps wordt standaard gegeven

Algemeen

Machtigingen voor algemene medewerkers
Machtiging Beschrijving
Startpagina Hiermee kan de medewerker de Startpagina bekijken, inclusief verkoopinformatie en gegevensanalyse.
Bestellingen Hiermee kan de medewerker de pagina Bestellingen bekijken en bestellingen aanmaken, weergeven, bijwerken en verwijderen. Niet-Shopify Plus-medewerkers kunnen bestellingen exporteren naar een CSV-bestand op de pagina Bestellingen, maar Shopify Plus-medewerkers moeten de toestemming Bestellingen exporteren hebben.
Bestellingen exporteren

Beschikbaar voor: Shopify Plus

Hiermee kan de medewerker bestellingen exporteren naar een CSV-bestand.

conceptbestellingen Hiermee kan de medewerker aangepaste bestellingen maken, wijzigen en verwijderen. Niet-Shopify Plus-medewerkers kunnen conceptbestellingen exporteren naar een CSV-bestand op de pagina Concepten, maar Shopify Plus-medewerkers moeten de toestemming Concepten exporteren hebben.
Conceptbestellingen exporteren

Beschikbaar voor: Shopify Plus

Hiermee kunnen medewerkers conceptbestellingen naar een CSV-bestand exporteren.

Producten Hiermee kan de medewerker producten en collecties weergeven, maken en wijzigen. Bovendien kan de medewerker producten importeren en voorraad bekijken en beheren. Niet-Shopify Plus-medewerkers kunnen producten exporteren naar een CSV-bestand, maar Shopify Plus-medewerkers moeten de toestemming Producten exporteren hebben.
Producten en voorraad exporteren

Beschikbaar voor: Shopify Plus

Hiermee kan de medewerker producten en voorraad exporteren naar een CSV-bestand.

Cadeaubonnen Hiermee kan de medewerker cadeaubonnen aanmaken, bekijken en uitgeven. Bovendien kan de medewerker cadeaubonnen exporteren naar een CSV-bestand. Medewerkers die klanten moeten aanmaken en bewerken op de pagina Cadeaubonnen, moeten daarvoor toestemming krijgen van de klanten.
Klanten Stelt de medewerker in staat om klantrecords te bekijken, te creëren, te bewerken en te verwijderen en om te reageren op klant berichten in Shopify Ping. Niet-Shopify Plus-medewerkers kunnen klantrecords exporteren naar een CSV-bestand, maar Shopify plus-medewerkers moeten de machtiging export-klanten hebben.
Klanten exporteren

Beschikbaar voor: Shopify Plus

Hiermee kan de medewerker de klantrecords exporteren naar een CSV-bestand.

Rapporten

Hiermee kan de medewerker rapporten bekijken, waaronder verkoopgegevens en gegevensanalyses. Met deze toestemming kan de medewerker ook aangepaste rapporten maken.

De medewerker heeft toegang tot alle rapporten. Je kunt niet opgeven welke rapporten de medewerker wel of niet kan bekijken.

Dashboards Hiermee kan de medewerker het Overzicht-dashboard bekijken, inclusief verkoopinformatie en gegevensanalyse voor alle verkoopkanalen. Met deze toestemming kan de medewerker ook de Live View-pagina zien.
Marketing Stelt de medewerker in staat om marketingcampagnes te bekijken, te creëren en te automatiseren.
Kortingen Hiermee kan de medewerker kortingscodes en automatische kortingen bekijken en maken en kortingsrecords exporteren naar een CSV-bestand.
Apps

Niet beschikbaar voor: Shopify Plus

Gebruik voor Shopify Plus-medewerkers de toestemming Apps- en kanaaltoegang.

Hiermee kan de medewerker alle apps en verkoopkanalen die zijn geïnstalleerd voor de winkel, gebruiken en verwijderen. De medewerker kan apps installeren zolang zijn of haar winkeltoestemmingen overeenkomen met de toestemmingen die de app nodig heeft. Als een app bijvoorbeeld toegang tot bestellingen moet hebben, heeft de medewerker de machtiging Bestellingen nodig om de app te kunnen installeren.

Alleen de winkeleigenaar kan app-kosten goedkeuren.

Instellingen

Hiermee kan de medewerker alle opties zien op de pagina Instellingen. Medewerkers die de machtiging Instellingen niet hebben ontvangen, zien alleen Accounts of Abonnementen en toestemmingen. Bovendien stelt het de medewerker in staat om webhooks te maken voor het verzenden van gegevens over de onderwerpen waarvoor de medewerker over de toestemmingen beschikt om deze te bekijken.

Alleen de winkeleigenaar kan factuurgegevens bekijken of wijzigingen aanbrengen in de abonnements- of bankgegevens van de winkel.

Online winkel

Toestemmingen voor medewerkers voor onlinewinkel
Machtiging Beschrijving
Thema's Hiermee kan de medewerker het thema wijzigen en publiceren dat in de winkel wordt gebruikt.
Blogposts en pagina's Hiermee kan de medewerker blogberichten en webpagina's maken, wijzigen, publiceren en verwijderen, zoals een pagina met contactgegevens.
Navigatie Hiermee kan de medewerker navigatieknoppen maken, wijzigen en verwijderen.
Domeinen Hiermee kan de medewerker domeinnamen kopen en beheren.

Locaties

Toestemmingen voor personeelsaccounts van locaties
Machtiging Beschrijving
Locaties beheren Hiermee kan de medewerker locaties maken, wijzigen en verwijderen waar de voorraad wordt opgeslagen of beheerd.

App- en kanaaltoegang

Beschikbaar voor: Shopify Plus

In Shopify Plus-winkels kun je de individuele apps en verkoopkanalen bepalen waartoe je medewerkers toegang hebben.

De toegangsrechten van de app en het kanaal hebben alleen invloed op de toegang tot apps in je Shopify-beheercentrum en niet in Shopify POS.

Medewerkerstoegang tot apps en kanalen
Machtiging Beschrijving
Geef staff_member_name toegang tot alle apps en kanalen

Hiermee kan de medewerker de apps en verkoopkanalen die zijn geïnstalleerd voor de winkel, gebruiken en verwijderen. Medewerkers krijgen automatisch toegang tot nieuw geïnstalleerde apps. De medewerker kan apps installeren zolang zijn of haar winkeltoestemmingen overeenkomen met de toestemmingen die de app nodig heeft. Als een app bijvoorbeeld toegang tot bestellingen moet hebben, heeft de medewerker de machtiging Bestellingen nodig om de app te kunnen installeren.

Alleen de winkeleigenaar kan app-kosten goedkeuren.

Selecteer welke apps en kanalen staff_member_name toegang hebben

Hiermee kan de medewerker alleen de apps en verkoopkanalen gebruiken waarvoor de medewerker toestemming heeft. Wanneer er een nieuwe app is geïnstalleerd, kan de medewerker deze niet gebruiken totdat hij of zij toestemming heeft gekregen voor de app. De medewerkers kan geen apps of verkoopkanalen installeren of verwijderen. De medewerker kan alleen de apps zien waarvoor er toestemming is gegeven.

De medewerker kan alle verkoopkanalen zien, maar heeft alleen toegang tot de verkoopkanalen waarvoor hij of zij gemachtigd is.