Over medewerkersmachtigingen

Machtigingen bepalen het toegangsniveau dat je medewerkers hebben voor je winkel.

Je medewerkers hebben mogelijk specifieke machtigingen nodig, afhankelijk van hun rol, zoals de aanmeldingsvereisten van Shopify POS. Denk goed na over de machtigingen die je aan medewerkers en samenwerkers geeft.

Raadpleeg Medewerkers beheren voor meer informatie over het aanmaken of bijwerken van medewerkers.

Toestemmingen winkeleigenaren

Een Shopify-winkel kan maar een winkeleigenaar hebben. Dat is meestal degene die de winkel heeft geopend. Je kunt zien wie er geregistreerd staat als winkeleigenaar door te klikken op Instellingen > Gebruikers en machtigingen in je Shopify-beheercentrum. E-mails van Shopify worden verstuurd naar het e-mailadres van de winkeleigenaar.

Sommige acties zijn alleen beschikbaar voor de winkeleigenaar:

Je kunt het eigendom van de winkel overdragen als dat nodig is.

Beschrijving van medewerkersmachtigingen

Over het algemeen geven machtigingen je toegang tot de pagina in je Shopify-beheercentrum met dezelfde naam. In sommige gevallen heb je meerdere machtigingen nodig om taken in een bepaald gebied van de beheerder uit te voeren.

Algemene medewerkersmachtigingen

• Homepage: bekijk de start pagina die verkoopinformatie en andere winkelgegevens bevat.
  • Bestellingen: bestellingen bekijken, aanmaken, bijwerken, verwijderen, annuleren en exporteren, en meldingen voor bestellingen ontvangen. - Bestellingen bewerken: de machtigingen voor Bestellingen en de mogelijkheid om de artikelen en kortingen in een bestelling te bewerken.

• Conceptbestellingen:conceptbestellingen maken, wijzigen en verwijderen.

• Producten: bekijk, maak, importeer en wijzig producten, collecties en voorraad.

• Cadeaubonnen: cadeaubonnen bekijken, maken, uitgeven en exporteren naar een CSV-bestand. Als je medewerkers ook klanten moeten maken of bewerken vanaf de pagina Cadeaubonnen , moet je hen ook de machtiging Klanten geven.

• Klanten: klanten bekijken, aanmaken, bewerken en verwijderen, en reageren op klantberichten in Shopify Ping.

• Rapporten: bekijk en maak rapporten, die verkoopinformatie en andere winkelgegevens bevatten. Je kunt niet opgeven welke rapporten medewerkers wel of niet kunnen openen.

• Dashboards: bekijk de overzichts- en live view-pagina's, die verkoopinformatie en andere gegevens van winkel- en verkoopkanalen bevatten.

• Marketing: bekijk, maak en automatiseer marketingcampagnes. Als je marketing gebruikt via een app of een kanaal, zoals met Shopify Email, heb je ook de machtiging Apps en kanalen nodig.

• Kortingen: bekijk, maak kortingscodes en automatische kortingen en exporteert kortingen naar een CSV-bestand.

• Apps en kanalen: alle apps en verkoopkanalen bekijken, gebruiken en verwijderen. Alleen de winkeleigenaar kan betaalde apps en app-kosten goedkeuren, hoewel medewerkers ook gratis apps kunnen installeren als hun machtigingen overeenkomen met de machtigingen die de app vereist. Als je winkel zich in Shopify Plus bevindt, hebben medewerkers in plaats daarvan de machtiging voor apps en kanaaltoegang nodig.

Toestemmingen voor onlinewinkel

• Thema's: thema's bekijken, wijzigen en publiceren.
  • Blogposts en pagina's: blogposts en pagina's bekijken, maken, wijzigen, publiceren en verwijderen.
  • Navigatie: navigatie bekijken, maken, wijzigen en verwijderen.
  • Domeinen: domeinen bekijken, kopen en beheren.

Beheermachtigingen

Alleen de winkeleigenaar kan wijzigingen aanbrengen in het abonnement of de bankgegevens van de winkel. Medewerkers hebben de machtiging Instellingen beheren nodig om de meeste beheertaken te voltooien.

• Instellingen beheren:toegang krijgen tot en instellingen beheren en webhooksmaken.
  • Locaties beheren: locaties aanmaken, wijzigen en verwijderen waar je voorraad op hebt of beheert.
  • Toestemmingen bewerken: bekijk en wijzig machtigingen voor medewerkers en samenwerkers,behalve in sommige gevallen. Raadpleeg voor meer informatie Over het bewerken van machtigingen. - Medewerkers toevoegen en verwijderen: medewerkers toevoegen, bijwerken of verwijderen.

• Bekijk Shopify Payments-uitbetalingen: bekijk Shopify Payments-instellingen, uitbetalingen en transacties.

• Bekijk facturerings- en ontvang factureringsmails: Bekijk, download of exporteer Shopify-facturen, bekijk factuurgegevens en betaalmethoden en ontvang aan facturering gerelateerde e-mails. Samenwerkers met deze toestemming ontvangen geen e-mails met facturering.

• Privé-apps bekijken: bekijk privé-apps die in je winkel zijn geïnstalleerd. - Bewerk details en machtigingen van privé-apps: geef toestemming aan privé-apps om je winkel te lezen, te schrijven en wijzigingen aan te brengen.

Over toestemmingen bewerken

De winkeleigenaar kan altijd personeelsmachtigingen bewerken. Medewerkers met de machtiging om machtigingen te bewerken kunnen deze voor andere medewerkers bewerken, maar alleen de machtigingen die ze al hebben.

Een medewerker met alleen de Machtigingen bewerken en Instellingen beheren machtiging kan bijvoorbeeld de Thema'svoor een andere medewerker niet toevoegen of verwijderen omdat ze geen toestemming Thema's hebben.

Als je medewerkers de Machtigingen bewerkenhebben, kun je een andere medewerker de Machtigingen bewerken geven. Om veiligheidsredenen kun je alleen een andere medewerker Machtigingen bewerken geven als je ten minste dezelfde machtigingen hebt als de medewerkers die je wilt bewerken.

Vereisten voor de Shopify POS-login

Voor het inloggen bij Shopify POS met een Shopify-ID of inloggegevens hebben medewerkersaccounts de volgende 13 machtigingen nodig:

• Homepage
  • Bestellingen
  • Bestellingen bewerken
  • conceptbestellingen
  • Producten
  • Cadeaubonnen
  • Klanten
  • Rapporten
  • Marketing
  • Kortingen
  • Apps en kanalen of als je winkel zich op Shopify Plus bevindt, toegang tot alle apps en kanalen
  • Instellingen beheren
  • Locaties beheren

Je moet ook Toegang tot Point of Sale aan deze medewerkers selecteren in het gedeelte Toegang tot Point of Sale om medewerkers toegang te geven tot Shopify POS.

Als je deze machtiging selecteert, kunnen je medewerkers zich zonder pincode aanmelden bij je Shopify-beheercentrum en inloggen bij POS. Medewerkers met beperkte beheerdersmachtigingen en POS-app-only-medewerkers kunnen zich niet aanmelden bij Shopify POS voordat de winkeleigenaar of een medewerkersaccount met de vereiste machtigingen, al is ingelogd.

Winkeleigenaren en medewerkers met alle beschikbare machtigingen kunnen Shopify POS-pincodes voor medewerkers bekijken en zich aanmelden bij de Shopify POS-app.

Je kunt ook rollen maken en toewijzen aan je Shopify POS-medewerkers, raadpleeg het Point of Sale-medewerkersbeheer voor meer informatie. Als je alleen medewerkers van de Shopify POS-app wilt toevoegen, raadpleeg dan Point of Sale-medewerkers toevoegen.

Shopify Plus-machtigingen

Als je winkel zich in Shopify Plus heeft, heb je een extra niveau van controle over apps en kanalen waar je medewerkers toegang tot hebben.

Je kunt ervoor kiezen om medewerkers toegang te geven tot alle apps en kanalen,of om te selecteren tot welke apps en kanalen medewerkers toegang hebben.Als er geen apps en kanalen zijn geselecteerd, hebben medewerkers geen toegang tot apps of kanalen in je Shopify-beheercentrum.

Shopify Ping-machtigingen

Winkeleigenaren en medewerkers met alle beschikbare machtigingen kunnen alle Shopify Ping-functies gebruiken, en alleen medewerkers met alle beschikbare machtigingen kunnen de beschikbaarheid van chat beheren en Kit in Shopify Ping. Winkelmedewerkers hebben geen toegang tot Shopify Ping.

Medewerkers moeten als medewerkers in je winkel worden toegevoegd om teamgesprekken te kunnen gebruiken. Medewerkers hebben de volgende machtigingen nodig om toegang te krijgen tot alle Shopify Ping-functies:

• Conceptbestellingen: maak een conceptbestellingen of krijg toegang tot conceptbestellingen die door andere medewerkers zijn gemaakt.
  • Producten: deel producten.
  • Klanten: beheer de beschikbaarheid van chat, reageer op klanten en beheer opgeslagen antwoorden, deel producten, kortingscodes of bekijk kortingscodes die door andere medewerkers worden gedeeld, of maak een conceptbestellingen of bekijk conceptbestellingen die door andere medewerkers zijn gemaakt.
  • Kortingen deel kortingscodes of toegang tot kortingscodes die door andere medewerkers worden gedeeld.
  • Apps en kanalen Chat-apps beheren die zijn verbonden met Shopify Ping (exclusief Kit).

Voorbeelden van toestemmingen voor medewerkers

De soorten machtigingen die je geeft, zijn afhankelijk van de behoeften van je medewerkers. Je kunt deze voorbeelden gebruiken om je te helpen bij het kiezen van machtigingen.

Voor medewerkers die je onlinewinkel bijwerken, kun je de volgende machtigingen geven:

• Producten
  • Instellingen
  • Thema's
  • Blogposts en pagina's
  • Navigatie

Medewerkers kunnen blogposts maken en bewerken. Je kunt ze de volgende machtigingen geven:

• Homepage
  • Rapporten
  • Apps
  • Blogposts en pagina's

Voor verkoopmedewerkers kun je hen in plaats daarvan machtigingen geven, zoals:

• Bestellingen
  • conceptbestellingen
  • Cadeaubonnen
  • Klanten
  • Blogposts en pagina's

Voor accountants overweeg je om alle beschikbare machtigingen aan te bieden, zodat je accountant toegang heeft tot de informatie die hij of zij nodig heeft (inclusief Bestellingen,Rapporten entoegang tot Shopify Payments).