Beschrijving van medewerkersmachtigingen

U kunt toestemmingen voor uw medewerkersaccount toewijzen vanuit Shopify-beheerder.

Machtigingen voor medewerkers bieden uw medewerkers toegang tot specifieke delen van de Shopify-beheerder en stellen hen in staat bepaalde taken uit te voeren.

Algemeen

Machtigingen voor algemene medewerkers
Machtiging Beschrijving
Startpagina Hiermee kan de medewerker de Startpagina bekijken, inclusief verkoopinformatie en gegevensanalyse.
Bestellingen Hiermee kan de medewerker in de pagina Bestellingen bekijken. Niet-Shopify Plus-medewerkers kunnen bestellingen exporteren naar een CSV-bestand op de pagina Bestellingen, maar Shopify Plus-medewerkers moeten de toestemming Bestellingen exporteren hebben.
Bestellingen bewerken Hiermee kan de medewerker bestellingen en bestellingsmeldingen maken, weergeven, bijwerken en verwijderen.
Bestellingen exporteren

Beschikbaar voor: Shopify Plus

Hiermee kan de medewerker bestellingen exporteren naar een CSV-bestand.

conceptbestellingen Hiermee kan de medewerker aangepaste bestellingen maken, wijzigen en verwijderen. Niet-Shopify Plus-medewerkers kunnen conceptbestellingen exporteren naar een CSV-bestand op de pagina Concepten, maar Shopify Plus-medewerkers moeten de toestemming Concepten exporteren hebben.
Conceptbestellingen exporteren

Beschikbaar voor: Shopify Plus

Hiermee kunnen medewerkers conceptbestellingen naar een CSV-bestand exporteren.

Producten Hiermee kan de medewerker producten en collecties weergeven, maken en wijzigen. Bovendien kan de medewerker producten importeren en voorraad bekijken en beheren. Niet-Shopify Plus-medewerkers kunnen producten exporteren naar een CSV-bestand, maar Shopify Plus-medewerkers moeten de toestemming Producten exporteren hebben.
Producten en voorraad exporteren

Beschikbaar voor: Shopify Plus

Hiermee kan de medewerker producten en voorraad exporteren naar een CSV-bestand.

Cadeaubonnen Hiermee kan de medewerker cadeaubonnen maken, bekijken en uitgeven. Bovendien kan de medewerker cadeaubonnen exporteren naar een CSV-bestand.
Klanten Hiermee kan de medewerker klantrecords weergeven, maken, bewerken en verwijderen. Niet-Shopify Plus-medewerkers kunnen klantrecords exporteren naar een CSV-bestand, maar Shopify Plus-medewerkers moeten de toestemming Klanten exporteren hebben.
Klanten exporteren

Beschikbaar voor: Shopify Plus

Hiermee kan de medewerker de klantrecords exporteren naar een CSV-bestand.

Rapporten

Hiermee kan de medewerker rapporten bekijken, waaronder verkoopgegevens en gegevensanalyses. Met deze toestemming kan de medewerker ook aangepaste rapporten maken.

De medewerker heeft toegang tot alle rapporten. U kunt niet opgeven welke rapporten de medewerker wel of niet kan bekijken.

Dashboards Hiermee kan de medewerker het Overzicht-dashboard bekijken, inclusief verkoopinformatie en gegevensanalyse voor alle verkoopkanalen. Met deze toestemming kan de medewerker ook de Live View-pagina zien.
Marketing Stelt de medewerker in staat om marketingcampagnes te bekijken, te creëren en te automatiseren.
Kortingen Hiermee kan de medewerker kortingscodes en automatische kortingen bekijken en maken en kortingsrecords exporteren naar een CSV-bestand.
Apps

Niet beschikbaar voor: Shopify Plus

Gebruik voor Shopify Plus-medewerkers de toestemming Apps- en kanaaltoegang.

Hiermee kan de medewerker alle apps en verkoopkanalen die zijn geïnstalleerd voor de winkel, gebruiken en verwijderen. De medewerker kan gratis apps installeren zolang zijn of haar winkeltoestemmingen overeenkomen met de toestemmingen die de app nodig heeft. Als een app bijvoorbeeld toegang tot bestellingen moet hebben, heeft de medewerker de machtiging Bestellingen nodig om de app te kunnen installeren.

Alleen de eigenaar van de winkel kan betaalde apps installeren.

Vertalingen Hiermee kunnen medewerkers de onlinewinkel in talen anders dan de standaardtaal publiceren, of dit ongedaan maken. Als medewerkers deze toestemming niet hebben toegekend, kunnen ze de standaardtaal van de onlinewinkel en de taal van hun eigen accounts nog steeds wijzigen.
Instellingen

Hiermee kan de medewerker alle opties zien op de pagina Instellingen. Medewerkers die de machtiging Instellingen niet hebben ontvangen, zien alleen Accounts of Abonnementen en toestemmingen. Bovendien stelt het de medewerker in staat om webhooks te maken voor het verzenden van gegevens over de onderwerpen waarvoor de medewerker over de toestemmingen beschikt om deze te bekijken.

Alleen de winkeleigenaar kan factuurgegevens bekijken of wijzigingen aanbrengen in de abonnements- of bankgegevens van de winkel.

Online winkel

Toestemmingen voor medewerkers voor onlinewinkel
Machtiging Beschrijving
Thema's Hiermee kan de medewerker het thema wijzigen en publiceren dat in de winkel wordt gebruikt.
Blogposts en pagina's Hiermee kan de medewerker blogberichten en webpagina's maken, wijzigen, publiceren en verwijderen, zoals een pagina met contactgegevens.
Navigatie Hiermee kan de medewerker navigatieknoppen maken, wijzigen en verwijderen.
Domeinen Hiermee kan de medewerker domeinnamen kopen en beheren.

Locaties

Toestemmingen voor personeelsaccounts van locaties
Machtiging Beschrijving
Locaties beheren Hiermee kan de medewerker locaties maken, wijzigen en verwijderen waar de voorraad wordt opgeslagen of beheerd.

App- en kanaaltoegang

Beschikbaar voor: Shopify Plus

In Shopify Plus-winkels kunt u de individuele apps en verkoopkanalen bepalen waartoe uw medewerkers toegang hebben.

De toegangsrechten van de app en het kanaal hebben alleen invloed op de toegang tot apps in uw Shopify-beheerder en niet in Shopify POS.

Medewerkerstoegang tot apps en kanalen
Machtiging Beschrijving
Geef staff_member_name toegang tot alle apps en kanalen

Hiermee kan de medewerker de apps en verkoopkanalen die zijn geïnstalleerd voor de winkel, gebruiken en verwijderen. Medewerkers krijgen automatisch toegang tot nieuw geïnstalleerde apps. De medewerker kan gratis apps installeren zolang zijn of haar winkelmachtigingen overeenkomen met de machtigingen die de app nodig heeft. Als een app bijvoorbeeld toegang tot bestellingen moet hebben, heeft de medewerker de toestemming Bestellingen nodig om de app te kunnen installeren.

Alleen de eigenaar van de winkel kan betaalde apps installeren.

Selecteer welke apps en kanalen staff_member_name toegang hebben

Hiermee kan de medewerker alleen de apps en verkoopkanalen gebruiken waarvoor de medewerker toestemming heeft. Wanneer er een nieuwe app is geïnstalleerd, kan de medewerker deze niet gebruiken totdat hij toestemming heeft gekregen voor de app. De medewerkers kan geen apps of verkoopkanalen installeren of verwijderen. De medewerker kan alleen de apps zien waarvoor er toestemming is gegeven.

De medewerker kan alle verkoopkanalen zien, maar heeft alleen toegang tot de verkoopkanalen waarvoor hij of zij gemachtigd is.