Beschrijving van medewerkersmachtigingen

Geef je medewerkers machtigingen voor specifieke delen van je Shopify-beheercentrum en voor specifieke functies als je ze toegang wilt geven om je te helpen met het runnen van je winkel. Je kunt medewerkers een hoog toegangsniveau geven of hun toegang beperken tot zeer specifieke functies, afhankelijk van hun rol in je winkel. In sommige gevallen dien je medewerkers meerdere machtigingen te geven om taken in een bepaald gebied van je Shopify-beheercentrum uit te kunnen voeren.

Algemene medewerkersmachtigingen

Machtigingen in het gedeelte Algemeen van de pagina Medewerkers toevoegen geven medewerkers toegang tot verschillende pagina's in het Shopify-beheercentrum, rapporten en bestellingen.
Machtiging Beschrijving
Homepage Hiermee kunnen medewerkers de Homepage bekijken, die verkoopinformatie en andere winkelgegevens bevat.
Bestellingen

Geeft medewerkers toegang om bestellingen te bekijken, aan te maken, bij te werken, te verwijderen, te annuleren en te exporteren, en om bestellingsmeldingen te ontvangen.

• Bestellingen bewerken: deze machtiging is vereist voor medewerkers om artikelen en kortingen in een bestelling te bewerken.
  • Bestellingen exporteren: deze machtiging is vereist voor medewerkers om bestellingen te exporteren. Alleen merchants met een Shopify Plus-abonnement kunnen deze machtiging geven aan hun medewerkers.
  • Bestellingen terugbetalen: deze toestemming is vereist voor medewerkers om bestellingen terug te betalen.
  • Betaling met beschermde kaart: deze machtiging is vereist voor medewerkers om een betaling met een beschermde creditcard te accepteren. Bij beschermde creditcards zijn de creditcardgegevens opgeslagen in een creditcardkluis.Deze machtiging is alleen van toepassing op producten die zijn gekocht via een uitgestelde aankoopoptie, zoals voorbestellingen of uitproberen voordat je tot aankoop overgaat.
Conceptbestellingen

Hiermee kunnen medewerkers conceptbestellingen aanmaken, wijzigen en verwijderen.

• Conceptbestellingen exporteren: deze machtiging is vereist om medewerkers conceptbestellingen te laten exporteren. Alleen merchants met het Shopify Plus-abonnement kunnen deze machtiging geven aan medewerkers.
Producten Hiermee kunnen medewerkers producten, collecties en voorraad bekijken, aanmaken, importeren en wijzigen.
Cadeaubonnen

Hiermee kunnen medewerkers cadeaubonnen bekijken, aanmaken, uitgeven en exporteren naar een CSV-bestand.

Als je je medewerkers de opties wilt geven om klanten aan te maken of te bewerken vanaf de pagina Cadeaubonnen, geef ze dan ook de machtiging Klanten.

Klanten

Hiermee kunnen medewerkers klantprofielen bekijken, toevoegen, bewerken en verwijderen.

• Klanten exporteren: deze machtiging is vereist voor medewerkers om klantprofielen te exporteren. Alleen merchants met het Shopify Plus-abonnement kunnen deze machtiging geven aan medewerkers.
  • Klantgegevens wissen: hiermee kan de medewerker vragen om de gegevens van een klant te wissen.
  • Klantgegevens aanvragen: hiermee kan de medewerker vragen om de gegevens van een klant te exporteren in CSV-formaat om naar de klant te worden verzonden.
Rapporten Hiermee kunnen medewerkers rapporten bekijken en aanmaken die verkoopinformatie en andere winkelgegevens bevatten. Je kunt niet aangeven tot welke specifieke rapporten medewerkers toegang hebben.
Dashboards Hiermee kunnen medewerkers de pagina's Overzicht en Live Viewbekijken die verkoopinformatie en andere gegevens van winkel- en verkoopkanalen bevatten.
Marketing Hiermee kunnen medewerkers marketingcampagnes bekijken, aanmaken en automatiseren. Als je marketing uitvoert met behulp van een app of verkoopkanaal, zoals met Shopify Email, heb je ook de juiste machtiging voor App- en kanaaltoegang nodig.
Kortingen Hiermee kunnen medewerkers kortingscodes en automatische kortingen bekijken, aanmaken en exporteren naar een CSV-bestand.

Toestemmingen voor onlinewinkel

Met machtigingen in het gedeelte Onlinewinkel van de pagina Medewerkers toevoegen kunnen medewerkers toegang krijgen tot functies die het uiterlijk van je onlinewinkel beïnvloeden.
Machtiging Beschrijving
Thema's Hiermee kunnen medewerkers thema's bekijken, wijzigen en publiceren.
Blogposts en pagina's Hiermee kunnen medewerkers blogposts en pagina's bekijken, aanmaken, wijzigen, publiceren en verwijderen.
Navigatie Hiermee kunnen medewerkers navigatie bekijken, aanmaken, wijzigen en verwijderen.
Domeinen

Hiermee kunnen medewerkers domeininstellingen bekijken en bewerken.

• Domein overdragen naar een andere Shopify-winkel: hiermee kan de medewerker het domein van de winkel naar een andere Shopify-winkel overdragen. De medewerker kan het domein overdragen als diegene aan de volgende criteria voldoet:
    • een medewerker zijn in beide winkels;
    • deze machtiging hebben in beide winkels.

Beheermachtigingen

Met de machtigingen in het gedeelte Beheer van de pagina Medewerkers toevoegen kunnen medewerkers machtigingen geven aan andere medewerkers.
Machtiging Beschrijving
Instellingen beheren

Hiermee hebben medewerkers toegang tot de meeste beheeropties op de pagina Instellingen en Voorkeuren van het Shopify-beheercentrum en kunnen ze webhooks aanmaken.

Lees meer over de minimale vereiste machtigingen voor toegang tot beheertaken op de pagina Instellingen.

Locaties Hiermee kunnen medewerkers de locaties aanmaken, wijzigen en verwijderen waar je voorraad hebt of beheert.
Machtigingen bewerken

Hiermee kunnen medewerkers machtigingen voor medewerkers en samenwerkers bekijken en wijzigen.

De winkeleigenaar kan altijd personeelsmachtigingen bewerken. Medewerkers met de machtiging om machtigingen te bewerken kunnen deze voor andere medewerkers bewerken, maar alleen de machtigingen die ze al hebben.

Een medewerker met bijvoorbeeld de machtigingen Machtigingen bewerken en Instellingen beheren, moet ook de machtiging Thema's hebben om de machtiging Thema's aan een andere medewerker te geven of te ontnemen.

Als een medewerker de machtiging Machtigingen bewerken heeft, kan die medewerker een andere medewerker de machtiging Machtigingen bewerken geven. Om veiligheidsredenen moet de medewerker die de machtiging Machtigingen bewerken geeft dezelfde machtigingen hebben als de medewerker die de machtiging ontvangt, anders kan de machtiging niet toegewezen worden.

• Medewerkers toevoegen en verwijderen: hiermee kan de medewerker andere medewerkers toevoegen en medewerkersaccounts bijwerken of verwijderen.
  • Aanvragen voor samenwerker beheren: hiermee kan de medewerker samenwerkersaanvragen voor de winkel beoordelen, accepteren of afwijzen.
Externe inlogservices Hiermee kan de medewerker externe inlogservices bekijken of bijwerken op de pagina Gebruikers en machtigingen .
Toegangstokens voor andere medewerkers intrekken Hiermee kan de medewerker machtigingen voor apparaten van medewerkers intrekken voor Shopify-apps zoals Point of Sale, Shopify Inbox of Shopify Mobile. Alle medewerkers kunnen hun eigen toegang intrekken, maar alleen medewerkers met deze machtiging kunnen de toegang voor andere medewerkers intrekken.
Apps bekijken die zijn ontwikkeld door medewerkers en samenwerkers

Hiermee kan de medewerker apps bekijken die door je medewerkers of door samenwerkers zijn ontwikkeld.

• Apps ontwikkelen: hiermee kan de medewerker gepersonaliseerde apps die in je winkel zijn geïnstalleerd bijwerken.
  • App-ontwikkeling inschakelen: hiermee kan de medewerker andere medewerkers en samenwerkers machtigen om gepersonaliseerde apps te ontwikkelen. Gepersonaliseerde app-ontwikkeling is standaard niet toegestaan.

Financiële machtigingen

Met machtigingen in het gedeelte Financiën van de pagina Medewerkers toevoegen kunnen medewerkers facturen en betalingen beheren.
Machtiging Beschrijving
Bekijk facturen en ontvang facturerings-e-mails

Hiermee kan de medewerker het volgende doen:

• Shopify-facturen bekijken, downloaden of exporteren;
  • factuurgegevens en betaalmethoden weergeven;
  • factuurgerelateerde e-mails ontvangen.

Samenwerkers die deze machtiging hebben, krijgen geen e-mails voor facturering.

• Betaalmethoden voor facturering bewerken en facturen betalen: hiermee kan de medewerker een betaalmethode toevoegen aan de pagina Facturering en facturen betalen als een betaling mislukt.
  • Abonnement beheren: hiermee kunnen medewerkers wijzingen aanbrengen in het abonnementspakket van de winkel. Alleen de winkeleigenaar kan de winkel pauzeren of deactiveren.
  • App-facturering beheren: hiermee kan de medewerker factuurbetalingen voor de app bekijken voor eenmalige aankopen, app-gebruik en app-abonnementen.
Bekijk uitbetalingen van Shopify Payments Hiermee kan de medewerker Shopify Payments-instellingen, -uitbetalingen en -transacties bekijken.
Betaalinstellingen beheren Hiermee kan de medewerker andere betaalmethoden dan Shopify Payments beheren, waaronder PayPal, externe providers, handmatige betalingen en aanvullende betalingsmethoden.

Machtigingen voor apps en kanalen

De medewerker kan de door jou opgegeven apps en verkoopkanalen bekijken en openen.

Met machtigingen in het gedeelte Apps en kanalen van de pagina Medewerkers toevoegen kunnen medewerkers apps en verkoopkanalen installeren en beheren.
Machtiging Beschrijving
Beheer en installeer apps en kanalen

Hiermee kan de medewerker apps en kanalen beheren als hun machtigingen overeenkomen met de machtigingen die de app of het kanaal vereist. De medewerker kan apps en kanalen toevoegen, openen of verwijderen. Als er in de toekomst nieuwe apps of kanalen worden geïnstalleerd, kan de medewerker die apps of kanalen openen of verwijderen zonder dat je deze machtiging bij hoeft te werken.

• App-kosten goedkeuren: hiermee kan de medewerker apps installeren waar kosten aan zijn verbonden, zoals eenmalige kosten of een terugkerend abonnement. Een medewerker moet deze machtiging hebben om apps te kunnen installeren die een gratis proefperiode aanbieden die vervolgens een betaald abonnement wordt.
Specifieke apps en verkoopkanalen Als je specifieke apps en verkoopkanalen controleert, heeft de medewerker alleen toegang tot die apps en verkoopkanalen. Ze kunnen geen apps installeren of verwijderen. Als er in de toekomst nieuwe apps worden geïnstalleerd, moet je deze machtiging bijwerken om de medewerker toegang tot deze apps te geven.