Kuvaukset henkilöstön käyttöoikeuksista

Henkilöstösi tarvitsee käyttöoikeudet päästäkseen Shopify Adminin eri osiin ja ominaisuuksiin kauppasi pyörittämistä varten. Voit antaa henkilöstön jäsenille laajat käyttöoikeudet tai rajoittaa heidän pääsyään vain tiettyihin toimintoihin riippuen heidän tehtävistään kaupassa.

Voit tarvittaessa antaa työntekijöille useampia käyttöoikeuksia tietyillä Shopify Adminin alueilla.

Henkilöstön jäsenillä, joilla on rajoitetut käyttöoikeudet, on Shopify Adminin pienennetty näkymä heti, kun tallennat käyttöoikeudet.

Yleiset henkilöstön käyttöoikeudet

Käyttöoikeudet

Etusivu

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Etusivu-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Etusivu Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella etusivua, jossa on kaupan myynti- ja muita tietoja.

Tilaukset

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Tilaukset-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Näytä Antaa henkilöstön tarkastella tilauksia.
Hallinnoi tilaustietoja Antaa henkilöstön muokata ja päivittää muita kuin rivikohtiin liittyviä ominaisuuksia, kuten asiakastietoja, toimitustietoja, tunnisteita ja metakenttiä, sekä tehdä toimenpiteitä, kuten lähettää laskun, arkistoida tilauksia tai perua tilausten arkistoinnin.
Muokkaa rivikohtia Antaa henkilöstön lisätä tai poistaa rivikohtia tilauksista.
Käytä alennuksia Antaa henkilöstön soveltaa alennuksia tilauksen nykyisiin tai uusiin rivikohtiin.
Määritä maksuehtoja Antaa henkilöstön lisätä tilaukseen maksuehtoja tai muokata olemassa olevia maksuehtoja.
Luottokortin veloitus Antaa henkilöstön veloittaa maksuja syöttämällä luottokorttitiedot.
Veloita säilöön lisätyltä kortilta Antaa henkilöstön veloittaa maksun tallennetulta luottokortilta eli luottokortti­säilöön tallennetuilla luottokortin tiedoilla. Tämä koskee vain ostoksia, joissa on käytetty lykättyä maksua, kuten ennakkotilausta tai kokeile ennen ostamista -valintaa.
Merkitse maksetuksi Antaa henkilöstön merkitä tilauksia maksetuiksi.
Vastaanota maksuja Antaa henkilöstön vastaanottaa tilausten maksuja manuaalisesti.
Jakele ja lähetä Antaa henkilöstön jaella ja lähettää tilauksia.
Osta lähetystarroja Antaa henkilöstön luoda ja ostaa lähetystarroja.
Palauta Antaa henkilöstön luoda ja käsitellä palautuksia.
Maksun palautus Antaa henkilöstön hyvittää ja palauttaa tilauksia varastoon.
Peruuta Antaa henkilöstön peruuttaa tilauksia.
Vie Antaa henkilöstön viedä tilauksia.
Poista Antaa henkilöstön poistaa tilauksia.
Hylätyt ostoskorit
Hallinnoi Antaa henkilöstön hallinnoida hylättyjä ostoskoreja.

Tilausluonnokset

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Tilausluonnokset-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Näytä Antaa henkilöstön tarkastella tilausluonnoksia.
Luo ja muokkaa Antaa henkilöstön luoda ja muokata tilausluonnoksia, monistaa tilauksia, lähettää ja jakaa laskuja sekä päivittää asiakkaan yhteystiedot ja toimitustiedot.
Tämä lupa edellyttää vähintään yhtä maksuoikeutta, jotta henkilöstö voi muuntaa tilausluonnoksen tilaukseksi. Maksun käyttöoikeuksiin kuuluvat Aseta maksuehdot, Veloita luottokortilta tai Merkitse tilausluonnokset maksetuksi.
Käytä alennuksia Antaa henkilöstön käyttää ja poistaa mukautettuja rivikohtia ja tilausalennuksia. Henkilöstö tarvitsee myös Alennukset-oikeudet alennuskoodien käyttöön.
Määritä maksuehtoja Antaa henkilöstön määrittää tilausluonnosten maksuehdot ja muuttaa tilausluonnoksen tilaukseksi.
Luottokortin veloitus Antaa henkilöstön veloittaa maksuja syöttämällä luottokorttitiedot.
Merkitse maksetuksi Antaa henkilöstön merkitä tilausluonnokset maksetuksi.
Vie Antaa henkilöstölle oikeuden viedä tilausluonnoksia.
Poista Antaa henkilöstölle oikeuden poistaa tilausluonnoksia.

Tuotteet

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Tuotteet-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Näytä Antaa henkilöstölle oikeuden tarkastella tuotteita.
Tämä käyttöoikeus ei anna henkilöstölle oikeutta tarkastella tuotteiden kustannuksia.
Näytä kustannus Antaa henkilöstölle oikeuden tarkastella tuotekulua.
Luo ja muokkaa Antaa henkilöstölle oikeuden luoda, muokata, tuoda, julkaista, jakaa ja arkistoida tuotteita ja kokoelmia.
Tämä käyttöoikeus ei anna henkilöstölle oikeutta muokata tuotteen kustannuksia tai tuotteen hintaa.
Muokkaa kulua Antaa henkilöstölle oikeuden muokata tuotekulua.
Muokkaa hintaa Antaa henkilöstölle oikeuden muokata tuotteen hintaa.
Vie Antaa henkilöstölle oikeuden viedä tuotteita ja varastoja.
Poista Antaa henkilöstölle oikeuden poistaa tuotteita, versioita ja kokoelmia.
Varasto
Hallinnoi Antaa henkilöstölle oikeuden luoda, siirtää, seurata, tuoda ja viedä varastoja.
Antaa henkilöstölle oikeuden muokata varastomääriä, SKU-koodeja ja viivakoodeja.
Antaa henkilöstölle oikeuden tarkastella niiden tuotteiden ja versioiden varaston muutoshistoriaa, joiden varastoa Shopify seuraa, ja analysoida varastotasojen muutoksia Varastoraportit-osiossa.

Tuoteluettelot

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Luettelot-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Näytä Antaa henkilöstölle oikeuden tarkastella luetteloita.
Luo ja muokkaa Antaa henkilöstölle oikeuden tarkastella, luoda, muokata, arkistoida ja tuoda luetteloita.
Poista Antaa henkilöstölle oikeuden poistaa luetteloita.

Lahjakortit

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Lahjakortit-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Katso, luo ja poista Antaa henkilöstön oikeuden katsoa, luoda ja poistaa lahjakortteja ja viedä lahjakortteja CSV-tiedostoon. Jos työntekijöiden pitää luoda tai muokata asiakastietoja Lahjakortit-sivulla, heille tulee antaa myös Asiakkaat-käyttöoikeus.

Sisältö

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Sisältö-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Metaobjektien määritelmät
Näytä Antaa henkilöstölle oikeuden tarkastella metaobjektien määritelmiä sekä tietoja ja kaikkia niihin liittyviä merkintöjä.
Luo ja muokkaa Antaa henkilöstölle oikeuden luoda ja muokata metaobjektien määritelmiä.
Poista Antaa henkilöstölle oikeuden poistaa metaobjektien määritelmiä.
Merkinnät
Näytä Antaa henkilöstölle oikeuden tarkastella metaobjektin merkintöjä.
Luo ja muokkaa Antaa henkilöstölle oikeuden luoda ja muokata metaobjektin merkintöjä.
Poista Antaa henkilöstölle oikeuden poistaa metaobjektin merkintöjä.

Asiakkaat

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Asiakkaat-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Asiakkaat Antaa henkilöstölle oikeuden tarkastella, luoda, muokata ja poistaa asiakasprofiileja.
Poista henkilötietoja Antaa työntekijälle oikeuden pyytää asiakkaan tietojen poistamista.
Pyydä tietoja Antaa työntekijälle oikeuden pyytää asiakkaan tietojen viemistä CSV-muodossa ja niiden lähettämistä asiakkaalle.
Vie Tämä käyttöoikeus vaaditaan, jotta henkilöstö voi viedä asiakasprofiileja.
Yhdistä Antaa henkilöstön yhdistää asiakasprofiileja.
Tarkastele kaupan luottotapahtumia Antaa henkilöstön jäsenen tarkastella kaupan luottotilin tapahtumia.
Muokkaa kaupan luottoa Antaa henkilöstön jäsenen tehdä veloituksia ja hyvityksiä asiakkaan kaupan luottotililtä.

Yritykset

Plus-organisaatioiden henkilöstön käyttöoikeudet on määritettävä manuaalisesti jokaiselle yksittäiselle kaupalle, johon henkilöstöllä on käyttöoikeus, ellet päätä luoda roolia. Lue lisää käyttäjien hallinnasta organisaatioasetusten kautta.

Vain Plus -käyttöoikeudet Kaupan käyttöoikeudet -sivun Yritykset-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Tarkastele yrityksiä Antaa henkilöstön tarkastella yrityksiä ja yrityksen sijainteja.
Luo ja muokkaa yrityksiä Antaa henkilöstön tarkastella, luoda ja muokata yrityksiä ja yrityksen sijainteja.
Sijoita muita työntekijöitä yrityksen sijainteihin Antaa henkilöstön sijoittaa muita työntekijöitä yrityksen tiettyihin sijainteihin.
Poista yrityksiä Antaa henkilöstön poistaa yrityksiä ja yrityksen sijainteja.
Rajoita yrityksen määritettyjen sijaintien käyttöoikeuksia Rajoittaa ylläpitäjää näyttämään vain tilaukset, tilausluonnokset, asiakkaat ja yritykset, jotka liittyvät henkilöstölle määritettyihin yrityksen sijainteihin.

Yrityksellä ei suodateta mitään muita ylläpitäjän sivuja. Joissakin asiakasarvoissa, kuten Käytetty määrä -tilausarvoissa, näkyy kaikkien sijaintien kokonaismäärä eikä vain niiden sijaintien kokonaismäärä, joihin henkilöstö on sijoitettu.

Analytiikka

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Analytiikka-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Raportit Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella etusivua, jossa on kaupan myynti- ja muita tietoja. Oikeuksia ei voi määrittää erikseen raporttikohtaisesti.
Dashboardit Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella Yhteenveto- ja Live-näkymä-sivuja, jotka sisältävät myyntitietoja sekä kaupan ja myyntikanavien tietoja.

Markkinointi

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Markkinointi-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Näytä, luo ja poista kampanjoita Antaa työntekijälle oikeuden tarkastella, luoda ja automatisoida markkinointikampanjoita. Jos käytät markkinoinnissa jotakin sovellusta tai myyntikanavaa, kuten Shopify Emailia, tarvitset myös asianmukaiset Sovellukset ja kanavat -käyttöoikeudet.

Henkilöstö tarvitsee myös Etusivu- ja Raportit-käyttöoikeudet markkinointianalytiikan tarkastelua varten Markkinointi-sivulla.

Alennukset

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Alennukset-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Katso, luo ja poista Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella ja luoda alennuskoodeja ja automaattisia alennuksia sekä viedä alennuksia CSV-tiedostoon.

Verkkokauppa

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Verkkokauppa-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Teemat Antaa henkilöstön tarkastella, muuttaa ja julkaista ilmaisia tai maksullisia teemoja Shopify adminin Teemat-sivun Teemakirjasto-osiossa. Se antaa myös henkilöstön käyttää komentorivikäyttöliittymätyökalua (CLI).

Käyttäjät tarvitsevat myös joitakin Sovellus- ja kanavakäyttöoikeuksia, jotta he voivat asentaa uusia teemoja Shopify Theme Storesta tai ostaa olemassa olevia kokeiluteemoja teemakirjastosta. Lisäteemojen asentaminen edellyttää sovellusten ja kanavien hallinnointia ja asennusta, sekä sovellusmaksujen hyväksyminen on tarpeen teemojen asentamiseksi, jos niihin liittyy kustannuksia.
Muokkaa koodia Antaa henkilöstön muokata teeman koodia suoraan koodieditorin kautta.
Tämä käyttöoikeus ei estä pääsyä Assets API:in. Käyttöoikeus CLI-työkaluun annetaan edelleen osana Teemat-käyttöoikeutta.
Blogiviestit ja sivut Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella, luoda, muuttaa, julkaista ja poistaa blogipostauksia ja sivuja.
Navigointi Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella, luoda, muuttaa ja poistaa navigointilementtejä.

Käyttäjät

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Käyttäjien hallinta -osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Muokkaa käyttöoikeuksia Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella ja muuttaa henkilöstön ja yhteistoimijoiden käyttöoikeuksia.

Kaupan omistaja voi aina muokata kaikkia henkilöstön käyttöoikeuksia. Työntekijä, jolla on Muokkaa käyttöoikeuksia -lupa, voi muuttaa niitä myös muulle henkilöstölle, jos hänellä itselläänkin on kyseinen oikeus.

Esimerkiksi henkilöstön jäsenellä, jolla on Muokkaa käyttöoikeuksia- ja Hallinnoi asetuksia -oikeudet, on oltava myös Teemat-käyttöoikeudet, jotta hän voi myöntää tai toiselle henkilöstön jäsenelle Teemat-käyttöoikeudet tai poistaa ne. Jos työntekijällä on Muokkaa käyttöoikeuksia -oikeus, hän voi antaa Muokkaa käyttöoikeuksia -oikeuden toiselle henkilöstön jäsenelle. Toiselle työntekijälle voi turvallisuussyistä antaa Muokkaa käyttöoikeuksia -oikeuden vain, jos sen antajalla ja saajalla on samat käyttöoikeudet.
Lisää tai poista Antaa työntekijälle oikeuden lisätä muita henkilöstön jäseniä ja päivittää tai poistaa henkilöstötilejä.
Ulkoiset kirjautumispalvelut Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella tai päivittää ulkoisia kirjautumispalveluja Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivulla.
Kumoa käyttöoikeustunnuksia Antaa työntekijöille oikeuden kumota henkilöstön laitekäyttöoikeuksia Shopify-sovelluksissa, kuten Point of Salessa, Shopify Inboxissa tai Shopify-sovelluksessa. Kuka tahansa työntekijä voi kumota omat käyttöoikeutensa, mutta vain ne, joille on myönnetty tämä käyttöoikeus, voivat kumota käyttöoikeuksia muilta.
Yhteistoimijat
Hallinnoi yhteistoimijan pyyntöjä Antaa työntekijälle oikeuden tarkastella, hyväksyä tai hylätä kaupan yhteistoimija­pyyntöjä.

Sovelluskehitys

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Sovelluskehitys-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Näytä henkilöstön ja yhteistoimijoiden kehittämät sovellukset Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella henkilöstösi tai yhteistoimijoiden kehittämiä sovelluksia.
Kehitä Antaa henkilöstön jäsenelle oikeuden luoda ja päivittää kauppaasi asennettuja mukautettuja sovelluksia.
Ota kehitys käyttöön Antaa työntekijöille oikeuden myöntää henkilöstölle ja yhteistoimijoille luvan kehittää mukautettuja sovelluksia. Oletusarvoisesti mukautettujen sovellusten kehitys ei ole sallittu.

Kaupan asetukset

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Kaupan asetukset -osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Hallinnoi asetuksia Antaa henkilöstölle pääsyn useimpiin ylläpitotoimintoihin Shopify Adminin Asetukset-sivuilla ja oikeuden luoda webhookeja.

Lue lisää ylläpitotoimiin tarvittavista vähimmäisoikeuksista Asetukset-sivulla.
Lähetys ja toimitus Antaa henkilöstön hallinnoida lähetys- ja toimitusasetuksia.
Verot ja tullit Antaa henkilöstön hallinnoida veroja ja tullimaksuja.
Sijainnit Antaa työntekijöille oikeuden luoda, muuttaa ja poistaa paikkoja, joissa säilytät tai hallinnoit varastoa.
Kaupan luotto Antaa henkilöstön jäsenen hallinnoida kaupan luottoasetuksia.
Verkkotunnukset Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella ja muokata verkkotunnus­asetuksia.
Siirrä verkkotunnus toiseen Shopify-kauppaan Antaa työntekijöille oikeuden siirtää kaupan verkkotunnuksen toiseen Shopify-kauppaan. Jotta työntekijä voi siirtää verkkotunnuksen, hänen on:
  • kuuluttava henkilöstöön molemmissa kaupoissa
  • oltava tämän luvan piirissä molemmissa kaupoissa.
Näytä asiakastapahtumat Antaa henkilöstön tarkastella asiakastapahtumia, kuten sovelluspikseleitä ja mukautettuja pikseleitä.
Hallitse ja lisää mukautettuja pikseleitä Antaa henkilöstön hallita ja lisätä mukautettuja pikseleitä.
Kaupan käytännöt Antaa henkilöstön luoda ja hallinnoida kaupan käytäntöjä.

Talous

Käyttöoikeudet Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Talous-osiossa.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Laskutuksen tarkastelu ja sähköpostit Antaa henkilöstön jäsenen nähdä, ladata tai viedä Shopify-laskuja. Tällainen jäsen voi myös nähdä laskutustiedot, maksutavat ja vastaanottaa laskutukseen liittyviä sähköposteja. Osallistujat, joilla on nämä käyttöoikeudet, eivät kuitenkaan saa laskutussähköposteja.
Muokkaa laskujen maksutapoja ja maksa laskuja Antaa työntekijöille oikeuden lisätä maksutavan Laskutus-sivulle ja maksaa laskuja, jos maksu epäonnistuu.
Hallinnoi sopimusta Antaa työntekijöille oikeuden tehdä muutoksia kaupan tilaussopimukseen. Vain kaupan omistaja voi keskeyttää kaupan tai poistaa sen väliaikaisesti käytöstä.
Hallinnoi sovelluksen laskutusta Antaa työntekijöille oikeuden tarkastella sovelluksen kertaluonteisten ostojen veloituksia ja käyttömaksujen sekä tilausmaksujen laskutusta.
Näytä Shopify Payments -tulomaksut Antaa henkilöstön jäsenen tarkastella Shopify Payments -asetuksia, maksuja ja tapahtumia.

Jotta voit käyttää tätä käyttöoikeutta, myös Hallinnoi asetuksia -oikeus on aktivoitava.
Hallinnoi muiden maksutapojen asetuksia Antaa henkilöstön jäsenelle mahdollisuuden hallinnoida muita maksutapoja kuin Shopify Payments -maksuja, kuten PayPalia, kolmannen osapuolen palveluntarjoajia, manuaalisia maksuja ja muita maksutapoja

Jotta voit käyttää tätä käyttöoikeutta, myös Hallinnoi asetuksia -oikeus on aktivoitava.
Näytä Balance-tilin tapahtumat Antaa henkilöstön jäsenelle luvan tarkastella Shopify Balance -tapahtumia ja käytettävissä olevaa summaa.
Kaikkien Shopify Credit -tilin tapahtumien katsominen Antaa henkilöstön jäsenen tarkastella Shopify Credit ‑tapahtumia, kortinhaltijan tietoja, omia käyttörajoituksiaan ja omaa käyttöään sekä jäljellä olevan luoton määrää.

Sovellusten ja kanavien käyttöoikeudet

Henkilöstön jäsen voi tarkastella ja käyttää määrittelemiäsi sovelluksia ja myyntikanavia.

Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun Sovellukset ja kanavat -osion käyttöoikeuksilla henkilöstön jäsen voi asentaa ja hallinnoida sovelluksia ja myyntikanavia.
Käyttöoikeus Oikeuksien kuvaus
Hallinnoi ja asenna sovelluksia ja kanavia Antaa työntekijöille oikeuden hallinnoida sovelluksia ja kanavia, jos heidän käyttöoikeudet vastaavat sovelluksen tai kanavan vaatimia oikeuksia. Henkilöstön jäsen voi lisätä, käyttää tai poistaa sovelluksia ja kanavia. Jos uusia sovelluksia tai kanavia asennetaan tulevaisuudessa, työntekijä voi käyttää tai poistaa kyseisiä sovelluksia tai kanavia ilman, että päivität tätä käyttöoikeutta.

Käyttäjillä on oltava Hallinnoi ja asenna sovelluksia ja kanavia ‑käyttöoikeus, jotta he voivat asentaa lisää teemoja Shopify Theme Storesta.
Hyväksy sovellusveloitukset Antaa työntekijöille oikeuden asentaa Shopify Theme Storesta sovelluksia tai teemoja, joihin liittyy kuluja, kuten kertamaksu tai jatkuva tilaus. Henkilöstön jäsenellä on oltava Hyväksy sovellusmaksut -käyttöoikeus, jotta hän voi asentaa sovelluksia, joiden ilmainen kokeilu jatkuu maksullisena tilauksena.
Tietyt sovellukset ja myyntikanavat Jos merkkaat valintaruudut tietyille sovelluksille ja myyntikanaville, henkilöstön jäsen pääsee vain niihin. Hän ei voi asentaa tai poistaa sovelluksia. Jos uusia sovelluksia asennetaan tulevaisuudessa ja haluat työntekijälle pääsyn niihin, muista päivittää tämä oikeus.