Administrer medarbejdere

Du kan føje medarbejdere til din butik, så dine medarbejdere kan udføre opgaver i Shopify-administratoren. Du kan give dine medarbejdere tilladelser, som giver dig mulighed for at administrere, hvad de kan se, og hvad de kan foretage sig i din Shopify-administrator eller Shopify POS. Din butiks prismulighed afgør, hvor mange medarbejdere du kan tilføje ud over butiksejeren.

Medarbejdere har som standard ingen tilladelser, før de tildeles dem. Der er nogle handlinger, som kun kan udføres af en butiksejer. Overvej nøje, hvilke tilladelser du giver til dine medarbejdere. Du kan få mere at vide under Om medarbejdertilladelser. Af sikkerhedsmæssige hensyn kan du kun oprette ét medarbejderlogin pr. medarbejder.

Hvis dine medarbejdere har logins med tilladelser, kan de kontakte Shopify Support for at få hjælp baseret på de tilladelser, du har givet i stedet for blot at få generel hjælp.

Tilføj medarbejdere

Du kan tilføje medarbejdere, så dine medarbejdere kan logge ind på din butik via et login. Du skal være butiksejeren eller have tilladelserne Rediger tilladelser og Tilføj og fjern medarbejdere for at kunne tilføje medarbejdere.

Hvis du vil tilføje medarbejdere, der kan logge ind på din administrator og Shopify POS, skal du også give dem tilladelserne Administrer POS-medarbejdere og Loginkravene til Shopify POS. Se, hvordan du tilføjer en medarbejder, der udelukkende har adgang til POS-appen, under Sådan tilføjer du POS-medarbejdere.

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Brugere og tilladelser.

2. Klik på Tilføj medarbejder.

3. Angiv det fulde navn på din medarbejder, som det fremgår af et offentligt udsted id, samt dennes mailadresse.

4. Markér de tilladelser, du vil give medarbejderen. Hvis du vil give medarbejderen alle tilgængelige tilladelser, skal du markere Vælg alle.

5. Klik på Send invitation.

Dine medarbejdere modtager en invitation via mail. Invitationer til at oprette et medarbejderlogin udløber efter 7 dage.

Opret medarbejdere

Når du har tilføjet dine medarbejdere, skal de acceptere din invitation til fuldførelse af opsætningen af deres medarbejderlogin.

Trin:

1. Klik på Opret medarbejder i mailen med invitationen, og klik derefter på Acceptér invitation.

2. Valgfrit: Hvis du ikke har et Shopify-id, skal du fylde følgende oplysninger:

3. mailadresse

4. fornavn og efternavn

5. telefonnummer (valgfrit)

6. adgangskode

7. Klik på Opret konto.

Giv Shopify POS-tilladelser

Hvis du er butiksejeren eller en medarbejder med tilladelsen Se medarbejdere og administrer tilladelser, kan du give eksisterende medarbejdere adgang til Shopify-administratoren og Point of Sale-appen (POS-appen).

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Brugere og tilladelser.

2. Klik på den medarbejder, du vil give Shopify POS-tilladelser.

3. Klik på Giv denne medarbejder POS-adgang i afsnittet POS-adgang.

4. Vælg den rolle, som du vil tildele til medarbejderen, fra listen POS-ROLLE.

5. Valgfrit: Hvis du vil oprette en anden pinkode end standardpinkoden, skal du vælge afsnittet Pinkode. Klik derefter på Opret tilfældig pinkode, eller angiv en pinkode. Dine medarbejdere bruger denne pinkode til at få adgang til Shopify POS. Sørg for, at dine medarbejdere kender deres pinkoder.

6. Klik på Gem.

Du kan også oprette og tildele roller til dine Shopify POS-medarbejdere. Du kan få mere at vide under Administration af POS-medarbejdere.

Administrer medarbejdere

Butiksejere og medarbejdere kan redigere deres kontooplysninger og føje et billede til kontoen, når de logger ind på Shopify-administratoren med deres legitimationsoplysninger. Du kan kun redigere oplysningerne for din egen konto.

Rediger medarbejdertilladelser

Du skal være butiksejeren eller have tilladelsen Rediger tilladelser for at redigere medarbejdertilladelser. Der kan være nogle tilfælde af medarbejdertilladelser, som du ikke kan redigere. Få mere at vide under Om redigering af tilladelser.

1. Gå til Indstillinger > Brugere og tilladelser i din Shopify-administrator.

2. Klik på den medarbejder, du vil redigere.

3. Du kan markere de tilladelser, du vil give til en medarbejder, eller fjerne markeringen af de tilladelser, du vil fjerne. Hvis du vil give medarbejderen alle de tilgængelige tilladelser, skal du markere Vælg alle.

4. Klik på Gem for at bekræfte dine ændringer.

Opdatering af medarbejderoplysninger

Du kan altid foretage ændringer af dit eget login for at opdatere dine kontooplysninger.

Trin:

1. Klik på dit brugernavn og dit kontobillede i Shopify-administrator.

2. Klik på Administrer konto.

3. Opdater dine kontooplysninger efter behov.

4. Klik på Gem.

Opdatering af medarbejdermails

Hvis du bruger et Shopify-id, vil ændringer af din mailadresse gælde for alle de butikker, der er knyttet til dit Shopify-id.

Hvis du skal opdatere mailadresserne for eksisterende medarbejdere, skal du tilføje nye medarbejdere ved hjælp af de nye mailadresser. Hvis du skal opdatere mailadressen for butiksejeren, skal du overføre ejerskabet til den nye medarbejder.

Tilbagekald enhedstilladelser for medarbejdere

Hvis en medarbejder bruger en enhed eller en applikation til din Shopify-butik og mister sin enhed, kan du logge medarbejderen ud og kræve, at han eller hun logger ind igen. Det kan medvirke til at forhindre, at ukendte brugere får adgang til din butik.

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Brugere og tilladelser.

2. Klik på medarbejderens navn.

3. Klik på Tilbagekald adgang ud for enheden eller applikationen.

4. Klik på Tilbagekald for at bekræfte.

Medarbejderen har ikke adgang til din butik via denne enhed uden at logge på igen.

Deaktiver eller genaktiver medarbejder

Du kan deaktivere medarbejdere, så de ikke længere kan logge ind på din butik. Af sikkerhedsmæssige hensyn bør du deaktivere alle medarbejderlogins, der ikke bruges.

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Brugere og tilladelser.

2. Klik på medarbejderens navn.

3. Klik på Deaktiver medarbejder eller Ophæv adgang.

4. Klik derefter på Deaktiver eller Suspender.

Du kan aktivere medarbejderne igen når som helst ved at klikke på Aktivér eller Genaktiver.

Fjern medarbejdere

Butiksejere og medarbejdere med tilladelsen Tilføj og fjern medarbejdere kan fjerne medarbejdere fra en butik. Denne handling kan ikke fortrydes. Hvis én eller flere medarbejdere deler den konto, du vil slette, skal du oprette særskilte medarbejderkonti til dine aktive medarbejdere først.

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Brugere og tilladelser.

2. Klik på medarbejderens navn.

3. Klik på Slet medarbejder eller Fjern medarbejder for at slette medarbejderen fra din butik permanent. Hvis du vil fjerne dit eget medarbejderlogin, skal du klikke på Fjern min medarbejderadgang.

4. Klik på Slet eller Fjern.

Medarbejderen fjernes fra din Shopify-administrator permanent.

Fjern samarbejdspartnere

Du kan fjerne samarbejdspartnere permanent fra din butik. Du kan ikke fortryde denne handling.

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Brugere og tilladelser.

2. Klik på samarbejdspartnerens navn.

3. Klik på Slet samarbejdspartnerkonto eller Fjern samarbejdspartnerkonto.

4. Klik på Slet i bekræftelsesdialogboksen.

Samarbejdspartneren fjernes fra din Shopify-administrator permanent. Hvis du vil give samarbejdspartneren adgang igen på et senere tidspunkt, skal samarbejdspartneren sende anmodningen for samarbejdspartnere igen.

Overfør ejerskab af butik

Butiksejeren kan vælge, at en anden medarbejder skal være butiksejeren og overføre butikkens ejerskab til vedkommende. Denne procedure gælder kun for overførsel af ejerskabet af butikker. Hvis du vil overføre ejerskabet af en organisation, skal du kontakte Shopify Plus-support.

Overvejelser i forbindelse med overførsel af ejerskab til butik

Overvej følgende, før du overfører ejerskabet af butikken:

• Din butik må kun have én butiksejer ad gangen. Det er kun butiksejeren, der har fuld adgang til alle dele af Shopify-administratoren, og som kan administrere kontooplysningerne. Hvis du vælger, at en anden medarbejder skal være butiksejeren, vil du miste denne ubegrænsede adgang og vil ikke længere kunne administrere medarbejdertilladelser.

• Hvis du overfører ejerskabet af din butik via en transaktion på Exchange Marketplace, vil Shopifys kontoteam indlede overførslen af ejerskabet. Hvis du selv forsøger at overføre ejerskabet under en transaktion på Exchange Marketplace, bliver du permanent blokeret fra at bruge Exchange Marketplace.

Trin:

1. Log ind på din butik som butiksejeren.

2. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Brugere og tilladelser.

3. Klik på Overfør ejerskab.

4. Angiv den nye butiksejers mailadresse. Hvis den nye butiksejer ikke er en eksisterende medarbejder, skal du også angive vedkommendes navn.

5. Angiv din adgangskode for at bekræfte ændringen.

6. Klik på Overfør ejerskab af butik.

Se loginhistorik

Som butiksejer eller medarbejder med tilladelsen Rediger tilladelser kan du gennemgå loginhistorik for alle medarbejdere. Medarbejdere kan også gennemgå deres egen loginhistorik.

Du bør gennemgå loginhistorikken for medarbejderkonti jævnligt for at kontrollere, at der ikke har været adgang fra ukendte internetudbydere, lokationer eller IP-adresser. Dette kan være et tegn på, at kontoen er blevet kompromitteret.

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Brugere og tilladelser.

2. Klik på medarbejderens navn.

Du kan gennemgå de seneste fem loginsessioner og følgende oplysninger om hver session i afsnittet Seneste loginhistorik:

• Dato
  • IP-adresse
  • Internetudbyder
  • Medarbejderens lokation ved login
  • Webbrowser- og operativsystemversion (du kan gennemgå dette ved at holde markøren over informationssymbolet).