Administrer medarbejdere

Som butiksejer kan du oprette individuelle medarbejdere, der kan logge ind i Shopify-administratoren.

Når du har oprettet en medarbejder, kan du indstille tilladelser og styre hvilke dele af administratoren, som hver medarbejder har adgang til.

Bemærk: Til Shopify POS kan du oprette pinkoder, der kun er til POS-medarbejdere, og som ikke giver medarbejdere adgang til din Shopify-administrator. Medarbejdere, som er oprettet i din Shopify-administrator, skal have passende adgang til at bruge Shopify-administratoren ud over Shopify-POS.

Giv medarbejdertilladelser til din butik

Som butiksejer kan du give medarbejdertilladelser til din butik ved at sende invitationer til deres e-mailadresser.

Trin:

1. Log på som butiksejer.

2. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Abonnement og tilladelser.

3. Klik på Tilføj medarbejder i afsnittet Medarbejdere af Tilladelser.

4. Angiv et fornavn, et efternavn og en e-mailadresse for den nye medarbejder. Sørg for, at angive medarbejderens fulde navn, som det fremgår af offentligt udstedt id.

Bemærk: Medarbejdere har som standard fuld adgang til din administrator. Du kan fjerne markeringen af afkrydsningsfeltet Medarbejdere har fulde tilladelser for at begrænse tilladelserne for denne medarbejder, så han eller hun kun har adgang ti visse dele af administratoren.

1. Klik på Send invitation.

Der sendes en e-mailinvitation til den nye medarbejder om at oprette en konto.

Opsætning af medarbejdere

Trin:

1. Klik på linket i invitationse-mailen for at acceptere invitationen.

2. På siden til konfiguration af medarbejdere skal du udfylde formularen med følgende oplysninger:

- E-mailadresse. - Fornavn og efternavn. - Telefonnummer (valgfri). - Adgangskode.

1. Klik på Opret konto.

Medarbejderen kan nu logge ind på Shopify-administratoren ved hjælp af deres e-mailadresse og adgangskode. Vedkommende kan også redigere oplysninger på sin konto.

Administrer medarbejdere

Butiksejere og medarbejdere kan redigere deres kontooplysninger og føje et billede til kontoen, når de logger ind på Shopify-administratoren med deres legitimationsoplysninger. Butiksejere og medarbejdere kan kun redigere oplysningerne for deres egen konto.

Rediger dine kontooplysninger

Butiksejere og medarbejdere kan redigere deres egne konti.

Trin:

1. Klik på dit brugernavn og dit kontobillede i Shopify-administrator.

2. Klik på Din konto eller Din profil.

Bemærk: Hvis du ikke har konfigureret et enkeltlogin, vil du se Din profil i stedet for Din konto.

1. Opdater dine kontooplysninger efter behov.

2. Klik på Gem.

Hvis du har konfigureret et enkeltlogin, vil du ændre e-mailadresserne for alle butikker, der er knyttet til dette enkeltlogin, hvis du ændrer e-mailadressen under din profil.
Hvis du er butiksejeren og vil bruge din e-mailadresse til en anden butik, skal du tilføje en medarbejder via denne e-mailadresse og derefter overføre ejerskabet til denne person.
Hvis du er et medarbejder og vil bruge en anden e-mailadresse til en butik, skal du kontakte butiksejeren og bede ham eller hende om, at føje dig til denne butik som medarbejder ved hjælp af en anden e-mailadresse, samt fjerne medarbejdertilladelser for den eksisterende e-mailadresse for denne butik.

Se medarbejdernes loginhistorik

Som butiksejer eller medarbejder med fulde tilladelser kan du se loginhistorik for alle medarbejdere. Medarbejdere kan også se deres individuelle loginhistorik.

Du bør gennemgå loginhistorikken for medarbejderkonti jævnligt for at kontrollere, at der ikke har været adgang fra ukendte internetudbydere, lokationer eller IP-adresser. Dette kan være et tegn på, at kontoen er blevet kompromitteret.

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Abonnement og tilladelser.

2. Klik på navnet på den medarbejder, som du vil se, i afsnittet Tilladelser.

Du kan se de seneste fem loginsessioner og følgende oplysninger om hver session i afsnittet Seneste loginhistorik:

• Dato
  • IP-adresse
  • Internetudbyder
  • Medarbejderens lokation ved login
  • Webbrowser- og operativsystemversion (du kan se dette ved at holde markøren over informationssymbolet).

Tilbagekald enhedstilladelser for medarbejdere

Hvis en medarbejder bruger en enhed eller en applikation til din Shopify-butik og mister sin enhed, kan du logge medarbejderen ud og kræve, at han eller hun logger ind igen. Det kan medvirke til at forhindre, at ukendte brugere får adgang til din butik.

Trin:

1. Log på som butiksejer.

2. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Abonnement og tilladelser.

3. Klik på medarbejderens navn i afsnittet Tilladelser.

4. Klik på Tilbagekald adgang ud for den relevante enhed eller applikation i afsnittet Apps.

5. Klik på Tilbagekald i bekræftelsesdialogboksen for at bekræfte.

Medarbejderen har ikke adgang til din butik via denne enhed uden at logge på igen.

Deaktiver eller genaktiver medarbejder

Du kan deaktivere medarbejdere for at tilbagekalde deres adgang til din butik. Du har mulighed for at genaktivere dem når som helst.

Deaktiver medarbejder

Trin:

1. Log på som butiksejer.

2. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Abonnement og tilladelser.

3. Klik på medarbejderens navn i afsnittet Medarbejdere.

4. Klik på Deaktiver medarbejder eller Ophæv adgang.

5. Klik på Deaktiver eller Suspendér i bekræftelsesdialogboksen.

Medarbejderen vises ikke længere på listen med medarbejdere på din side Abonnement og tilladelser, og han eller hun har ikke længere adgang til din butik.

Genaktiver medarbejder

Trin:

1. Log på som butiksejer.

2. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Abonnement og tilladelser.

3. Klik på Vis deaktiverede konti i afsnittet Medarbejdere.

4. Klik på navnet for den deaktiverede medarbejder.

5. Klik på Aktivér eller Genaktiver.

Medarbejderen vises nu i afsnittet Medarbejdere.

Fjern medarbejdere

Medarbejdere kan slette deres konto i butikken permanent. Medarbejdere kan også blive slettet af butiksejerne. Handlingen kan ikke fortrydes.

Hvis ét eller flere medarbejdere deler den konto, du vil slette, skal du først oprette særskilte konti til dine aktive medarbejdere.

Fjern medarbejderkonti

Som en butiksejer kan du fjerne medarbejderkonti fra butikken.

1. Log på som butiksejer.

2. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Abonnement og tilladelser.

3. Klik på medarbejderens navn i afsnittet Medarbejdere.

4. Klik på Slet medarbejder eller Fjern medarbejder for at slette medarbejderen fra din butik permanent.

5. Klik på Slet i bekræftelsesdialogboksen.

Medarbejderen fjernes permanent fra din butik, og han eller hun vises ikke længere på listen med medarbejdere på din side Abonnement og tilladelser. Han eller hun har heller ikke længere adgang til din butik.

Fjern din egen medarbejderkonto

1. Log ind på din Shopify-butik.

2. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Abonnement og tilladelser.

3. Klik på dit navn i afsnittet Medarbejdere.

4. Klik på Fjern min medarbejderadgang på siden med dine medarbejderoplysninger.

5. Klik på Fjern i bekræftelsesdialogboksen.

Fjern samarbejdspartnere

Du kan fjerne samarbejdspartnere permanent fra din butik. Denne handling kan ikke fortrydes.

Trin:

1. Log på som butiksejer.

2. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Abonnement og tilladelser.

3. Klik på samarbejdspartnerens navn i afsnittet Samarbejdspartnere.

4. Klik på Slet samarbejdspartnerkonto eller Fjern samarbejdspartnerkonto i afsnittet Fjern samarbejdspartnerkonto.

5. Klik på Slet i bekræftelsesdialogboksen.

Samarbejdspartneren slettes permanent fra din butik, og han eller hun vises ikke længere på din liste med Samarbejdspartnere på din side Abonnement og tilladelser. Han eller hun har heller ikke adgang til din butik.

Hvis du vil give en samarbejdspartner adgang igen, skal du bede samarbejdspartneren om at sende deres anmodning om samarbejde igen. Få flere oplysninger i Give partnere adgang til din butik.

Vælg en ny butiksejer

Du kan vælge, at en anden medarbejder skal være butiksejeren.

Advarsel! Din butik kan kun have én butiksejer ad gangen, og det er kun butiksejeren, der har fuld adgang til alle dele af Shopify-administratoren og som kan administrere kontooplysningerne og fakturering. Hvis du vælger, at en anden medarbejder skal være butiksejeren, mister du denne ubegrænsede adgang og vil ikke længere kunne administrere medarbejdertilladelser.

Trin:

1. Log på som butiksejer.

2. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Abonnement og tilladelser.

3. Klik på Overfør ejerskab i afsnittet Tilladelser.

4. Angiv den nye butiksejers e-mailadresse i dialogboksen Overfør ejerskab af butik. Hvis den nye butiksejer ikke er en eksisterende medarbejder, skal du også angive vedkommendes navn.

5. Angiv din adgangskode for at bekræfte ændringen.

6. Klik på Overfør ejerskab af butik.

Bemærk: Hvis du skal overføre ejerskabet af din butik via en transaktion på Exchange Marketplace, vil indlede Shopifys kontoteam overførslen af ejerskabet. Hvis du selv forsøger at overføre ejerskabet under en transaktion på Exchange Marketplace, bliver du permanent blokeret fra at bruge Exchange Marketplace.