Beskyt din konto med totrinsgodkendelse

Totrinsgodkendelse (også kaldet tofaktorgodkendelse eller multifaktorgodkendelse) giver en mere sikker loginproces. Totrinsgodkendelse giver ekstra sikkerhed, hvis andre skulle forsøge at logge ind på din Shopify-administrator med din konto. Når du prøver at logge ind, skal du fuldføre to forskellige trin:

1. Angiv legitimationsoplysningerne til din konto (din mailadresse og din adgangskode).
  2. Godkend dit forsøg på at logge ind via en mobilenhed eller en sikkerhedsnøgle.

Totrinsgodkendelse gør det meget sværere for uautoriserede personer at få adgang til din konto. Selv hvis andre får adgang til din adgangskode, vil de ikke kunne logge ind uden det andet trin.

Sikker totrinsgodkendelse afhænger af to faktorer: Det kan f.eks. være noget, du ved (f.eks. kombinationen af din mailadresse og din adgangskode), noget du har (f.eks. en engangskode fra en godkendelsesapp eller sms-besked, eller en sikkerhedsnøgle), eller noget du er (biometrisk godkendelse, f.eks. et fingeraftryk).

Hvis du f.eks. hæver kontanter i banken, kræver dette både noget, som du har (dit debetkort) og noget, som du ved (din pinkode). Totrinsgodkendelse fungerer på samme måde, men du skal også bruge en godkendelsesmetode, som f.eks. en engangskode, hver gang du logger ind på din Shopify-konto. Engangskoder udløber, når de er blevet brugt, og kan ikke bruges igen.

Totrinsgodkendelse kan opsættes for alle konti, men butiksejeren kan ikke aktivere funktionen for medarbejdere. Medarbejderne skal selv opsætte totrinsgodkendelse for deres konti.