Administration af dine ordrer

Du kan se din ordres tidslinje, tagge åbne ordrer, kontrollere ordrens valuta, se betalingshistorik, tilføje ordrebemærkninger og kontakte din kunde.

Se en ordre

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på ordrenummeret.

Oplysningerne om ordren vises.

Se en ordres tidslinje

Du kan se den detaljerede historik for hver ordre på ordrens tidslinje. Du kan også skrive bemærkninger kommentarer på tidslinjen.

Du kan også gøre følgende fra tidslinjen:

• Kommunikere med medarbejdere
  • Vedhæfte filer
  • Linke til andre produkter, ordrer og kunder

Trin:

Få flere oplysninger under Tidslinje.

Vis betalingshændelser fra tidslinjen

Når en kunde betaler for sin ordre, noteres betalingsoplysningerne på tidslinjen som en betalingshændelse. Du kan udvide betalingshændelser for at få flere oplysninger. Betalingshændelser kan være nyttige, hvis du har brug for at foretage fejlfinding af en mislykket opkrævning eller refusion af en betaling.

Hvis din kunde ikke har gennemført betalingen, skal du i stedet gå til tidslinjen for forladt betaling for at se betalingshændelser.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på en ordre.

3. Rul ned til afsnittet Tidslinje på siden ordreoplysninger.

4. Klik på en betalingshændelse.

5. Du kan få mere at vide om betalingsgatewayen ved at klikke på Information fra gateway.

Tjek en ordres valuta

Hvis du sælger i flere valutaer, vises dine ordrer i din butiks valuta i administratoren. Du kan se en forhåndsvisning af, hvordan ordren ser ud i din kundes valuta.

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Åbn en ordre.

3. I afsnittet Betalt kan du se det beløb, der er betalt i kundens valuta.

4. I betalingsafsnittet kan du se det samlede beløb i kundens valuta.

Rediger kundeoplysninger

Du kan opdatere de kundeoplysninger, der er knyttet til en ordre, på siden Ordrer i Shopify.

Trin:

Vedhæft en bemærkning eller kommentar til en ordre

Bemærkninger er beskeder eller særlige instruktioner, der er inkluderet i en ordre. Kommentarer er til intern kommunikation mellem medarbejdere.

Tilføj en bemærkning

Du kan tilføje eller redigere ordrebemærkninger i afsnittet Bemærkninger i ordren. Kunderne kan også selv føje bemærkninger til deres ordre, når du har aktiveret ordrebemærkninger i din butik.

Tilføj en kommentar

Du kan føje interne kommentarer eller særlige instruktioner til ordren ved hjælp af tidslinjen. Kommentarer, der er føjet til tidslinjen, kan kun læses af dig og andre medarbejdere.

Vedhæft et ordretag

Tags kan hjælpe dig med at kategorisere og organisere dine ordrer på en effektiv måde baseret på tilpassede termer, som du opretter. Hvis du vil oprette en ordrevisning baseret på et tag, skal du filtrere din butiks ordrer efter tag og derefter gemme resultaterne i ordrevisningen. Du kan bruge denne proces til at gemme ændringer af en eksisterende ordrevisning eller oprette en ny ordrevisning.

Kontakt en kunde om en ordre

Shopify gemmer alle dine kunders kontaktoplysninger. Du kan tilføje yderligere kontaktoplysninger ved at klikke på Rediger i afsnittet Kontakt på ordresiden og angive oplysningerne. Hvis du giver kunderne mulighed for at indtaste enten en mailadresse eller et telefonnummer ved betaling, har du muligvis kun de kontaktoplysninger, de vælger at angive i afsnittet Kontakt. Hvis du vil kontakte en kunde, der har valgt at angive et telefonnummer, skal du ringe til det nummer, kunden har angivet.

Trin:

Send en e-mail om en ordre til en kunde eller til dig selv

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Fra siden Ordrer skal du klikke på nummeret på ordren.

3. I afsnittet Tidslinje skal du klikke på Send mail igen under den mail, du vil sende igen.

4. Vil du sende ordrebekræftelsen igen? skal du vælge den relevante valgmulighed:

• Send e-mailen igen til kunden
    • Send e-mailen til dig selv. Dette giver dig mulighed for at få en kopi af den e-mail, som kunden har modtaget.
  5. Klik på Send.

Abonner på dine ordre-feed

Du kan spore din butiks ordrer ved hjælp af dens RSS-feed.

Din webadresse for dit ordrefeed er:

https://admin.shopify.com/store/shopname/orders.rss

Du kan finde din butikes ordrefeed på siden /admin/feed i din Shopify-administrator.

Aktivér pushmeddelelser

Se en ordres ordrestatusside

Når din kunde gennemfører en betaling, modtager kunden en webadresse til ordrestatussiden, som er den sidste side i betalingsprocessen.

Kunden kan følge status på ordren og kontakter dig muligvis i tilfælde af spørgsmål om ordren.

Få mere at vide om ordrestatussiden.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Brug søgefeltet til at finde din kundes ordre. Du kan søge efter ordren, hvis du har følgende oplysninger:

• ordrenummer
    • kvitteringsnummer, hvis ordren blev oprettet i Shopify POS
    • kundenavn
    • kunderettet mailadresse
  3. Klik på ordrenummeret for at få vist oplysninger om ordren.

4. Klik på menuen Flere handlinger, og klik derefter på Vis ordrestatusside.

• Du bliver omdirigeret til den samme ordrestatusside, som din kunde kan se.