Registrér betalinger

Når en kunde foretager betaling med et kreditkort, skal deres betalingsoplysninger indhentes og sendes til deres bank til behandling. Du kan hente betalinger manuelt eller automatisk. Hvis du konfigurerer manuel okrævning, skal du opkræve betaling for hver ordre fra området Ordrer i Shopify. Hvis du konfigurerer automatisk betaling, skal du sørge for, at du modtager midlerne fra kreditkortbetalinger.

Hent betalinger manuelt

Bemærk: Hvis du sælger i flere valutaer, kan vekselkursen ændre sig mellem tidspunktet for godkendelse og tidspunktet, hvor du manuelt trækker pengene.

Hvis du har konfigureret dine indstillinger til at modtage betalinger manuelt, modtager du betalinger for ordrer automatisk. Sørg for, at du modtager betaling ved at opkræve betaling så hurtigt som muligt, efter ordren er godkendt.

Godkendelsesperioden for registrering af betaling varierer afhængigt af betalingsudbyderen for dit kreditkort. Shopify Payments har f.eks. en godkendelsesperiode på 7 dage. Du skal registrere en betaling inden for godkendelsesperioden for at opkræve penge for din ordre.

Når du opkræver betaling for en enkelt ordre manuelt, kan du vælge om du vil opkræve fuld eller delvis betaling. Det kan forekomme, at du kun ønsker at opkræve en del af betalingen for en ordre, hvis:

• en del af ordren ikke er på lager, og kunden ikke ønsker at vente på, at produktet kommer på lager igen
  • kunden har ombestemt sig eller lavet en fejl og vil kun have en del af det, der er bestilt.

Bemærk: Du kan kun opkræve betaling for en ordre én gang, og betalingen kan ikke udgøre mere end ordrens godkendte beløb. Det betyder, at dine kunder ikke kan føje noget til en eksisterende ordre. Hvis de ønsker at tilføje flere produkter, efter en ordre er afgivet, skal de afgive en ny ordre.

Fremgangsmåde:

Du kan se en registrering af den opkrævede betaling på ordrens tidslinje.

Opkræve flere betalinger ad gangen manuelt

For at hente betaling for flere ordrer betalt med kreditkort kan du foretage en massehandling for dine ordre for at hente betaling.