Fraud Filter

Fraud Filter reducerer antallet af chargebacks ved at filtrere og blokere potentielt svigagtige ordrer. Baseret på et sæt regler, som du definerer, kan appen enten advare dig om en ordre med høje risiko eller annullere ordren helt.

Fraud Filter garanterer ikke imod chargebacks, og Shopify er ikke ansvarlig for eventuelle chargebacks, der forekommer på vores platform. Du skal selv dække de omkostninger, der er forbundet med chargebacks.

Fraud Filter hjælpe dig med at beskytte din virksomhed på flere måder:

• Tilføjer yderligere beskyttelse ud over det, den integrerede svindelanalyse tilbyder.
  • Giver dig mulighed for at gennemgå potentielt risikable ordrer, inden du opkræver betaling og klargør ordren.
  • Advarer dig om potentielt svigagtige ordrer eller annullerer ordrer direkte.
  • Opret filtre til bestemte kunder.
  • Opret filtre til kunder fra et specifikt henvisningsside.
  • Opret filtre til visse typer af kreditkort.

Betalinger via en tredjepartsudbyder af betalingstjenester kan ikke annulleres automatisk ved hjælp af appen Fraud Filter.

Opsæt regler i Fraud Filter

Fraud Filters regler skal oprettes omhyggeligt for at dække svindelsager og undgå at annullere eller blokere for legitime ordrer. Fraud Filter-reglerne garanterer ikke, at der ikke forekommer chargeback-tilbageførsler. Fraud Filter er ikke en garanti mod svigagtige ordrer.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Fraud Filter for at åbne appen.

3. Klik på Tilføj et nyt filter.

4. Konfigurer din regel i afsnittet Regler på siden Ny regel. Hver regel kan bestå af én eller flere logiske regler. Du kan f.eks. bruge indeholder som operator til at blokere alle ordrer, der er tilknyttet til en mailadresse fra et bestemt domæne.

5. Klik på Tilføj regel, når du har angivet logikken for en regel.

6. I afsnittet Detaljer angiver du navnet på reglen i feltet Filternavn.

7. Vælg den handling, du vil have appen til at udføre, når den genkender en ordre, der overholder reglerne, i afsnittet Handling:

• Annuller ordre – Appen annullerer ordren automatisk.
    • Advarsel – Appen viser en meddelelse om ordren i din Shopify-administrator.
  8. I afsnittet Muligheder skal du vælge alle yderligere handlinger, der skal udføres, når reglerne opfyldes.

9. Når du er færdig, skal du klikke på Gem.

Sådan skal du reagere på meddelelser fra Fraud Filter

Hvis du har indstillet en regel til at advare dig om ordrer, vil du modtage en meddelelse fra Fraud Filter på en ordres side, hvis den matcher én af dine Fraud Filter-regler.

Selv hvis Shopifys svindelanalyse ikke advarer dig om potentiel svindel, vil du stadig se en advarsel i ordrens svindelanalyse, som fortæller, at Fraud Filter har registreret en potentielt svigagtig aktivitet med en klar indikation af, at appens regel blev udløst af ordren:

Afsnittet Risikoanalyse

Fra kundens side ser det ud som om, ordren behandles som normalt. Hvis en regel er indstillet til at annullere en ordre, vil ordren blive accepteret og derefter annulleret med det samme. Alle ordrer, som annulleres af Fraud Filter, registreres på appens siden med Ordrer, hvor ordrerne også kan redigeres, hvis det er nødvendigt. Der vises også en meddelelse omkring den bestemte ordre i din Shopify-administrator.

Bemærk: Det forhindrer ikke afsendelsen af digitale produkter, der afsendes automatisk.

Ofte stillede spørgsmål om Fraud Filter

Kan Fraud Filter forhindre svindel helt?

Nej. Fraud Filter kan ikke garantere, at du aldrig modtager en svigagtig ordre. Fraud Filter kan ikke forudsige, om en ordre måske er svigagtig, medmindre den matcher en bestemt regel, du har oprettet i appen. Gennemgå ordrers svindelanalyser, inden du klargør dem, hvis det er muligt.

Ved kunden, at deres ordre matcher et regelsæt i Fraud Filter?

Nej. Fraud Filter giver ikke kunden besked om, at ordren ser ud til at være svigagtig. Dette giver dig en fordel, når du skal gennemgå ordrer, der udløser en advarsel eller annullering ud fra et regelsæt i Fraud Filter. Kunden kan muligvis se, at hans eller hendes kort blev afvist, hvilket kan medføre, at kunden kontakter dig. I sådanne tilfælde, skal du se siden Ordrer i Fraud Filter.