Sådan administrerer du abonnementsordrer

Du kan administrere ordrer, der betales pr. levering, samt forudbetalte abonnementsordrer i din Shopify-administrator.

Ordrer, der betales pr. levering, indeholder kun én abonnementsvare pr. ordre. Din abonnementsapp opretter nye ordrer, der betales pr. levering, med regelmæssige mellemrum. Disse vises på listen Ordrer. Ordrer, der betales pr. levering, administreres og klargøres på samme måde som almindelige ordrer.

Forudbetalte abonnementsordrer er betalt på forhånd, men har planlagte klargøringer over en periode. Forudbetalte abonnementsordrer har statussen Planlagt, indtil klargøringsdatoen er nået. Når klargøringsdatoen er nået, opdateres ordrestatussen til Ikke-klargjort, og du kan derefter klargøre ordren. Ordrens status skifter derefter tilbage til Planlagt, indtil den næste klargøringsdato er nået, hvorefter cyklussen starter forfra. Når en ordre har statussen Planlagt, kan du spore den på siden Ordrer, men du behøver ikke at foretage yderligere handlinger.

På selve ordren kan du kan gennemgå alle varerne for de forudbetalte abonnementsordrer, som sorteres efter kategorierne Klargjort, Ikke-klargjort og Planlagt. Du kan finde den næste planlagt klargøring af ordren under Planlagt. Klik på Se alle klargøringer for at vise alle de planlagte klargøringer.

Sådan filtrerer og sorterer du forudbetalte abonnementsordrer

Du kan filtrere siden Ordrer efter klargøringsstatussen Planlagt for at vise kommende klargøringer, der ikke kræver omgående handlinger.

Du kan se forudbetalte ordrer, der er klar til at blive klargjort, ved at filtrere siden Ordrer efter statussen Ikke-klargjort. Siden Ordrer sorteres som standard efter dato. Dette betyder, at forudbetalte ordrer, der er klar til at blive klargjort, kan havne nederst på listen over ikke-klargjorte ordrer. Du kan se disse ordrer ved at sortere siden Ordrer efter dato (ældste til nyeste).

Fremgangsmåde:

1. Klik på Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på Klargøringsstatus, og vælg derefter Ikke-klargjort.

3. Klik på Sortér.

4. Vælg Dato (ældste først).

Sådan redigerer du forudbetalte abonnementsordrer

Du kan redigere en ordre, der indeholder en vare med planlagt klargøring, hvis du vil tilføje eller fjerne ikke-planlagte varer. Du kan ikke redigere varer med planlagt klargøring. Hvis en ordre f.eks. indeholder et abonnementsprodukt og et produkt uden et abonnement, kan du redigere produktet uden abonnement, men du kan ikke redigere abonnementsproduktet.

Du kan ikke duplikere en forudbetalt abonnementsordre.

Sådan annullerer og refunderer du forudbetalte abonnementsordrer

Du kan annullere en forudbetalt abonnementsordre, der ikke er blevet klargjort endnu. Du kan ikke annullere ordren, hvis nogle af de planlagte varer er blevet klargjort, men du kan udstede en fuld eller delvis refusion for klargjorte og planlagte varer.

Hvis din kunde annullerer en ordre, skal du muligvis stadig refundere ordren manuelt. Der vises en meddelelse på ordren, når dette sker.

Når du refunderer en ordre fra siden Ordren, skal du muligvis også annullere ordren i din abonnementsapp.

Reservering af lagerbeholdning

Lagerbeholdningen for hver cyklus af forudbetalte abonnementsordrer reserveres, når klargøringsdatoen er nået. Det er ikke hele abonnementsordren, der reserveres, når ordren oprettes. Du kan klargøre en planlagt ordre tidligt, hvis du vil reservere lagerbeholdning for en planlagt klargøring før klargøringsdatoen.

Sådan klargør du en forudbetalt abonnementsordre

Når en planlagt ordre når sin klargøringsdato, opdateres ordrens status til Ikke-klargjort, hvorefter du kan klargøre ordren.

Sådan klargør du en forudbetalt abonnementsordre tidligt

Du kan ikke planlægge planlagte klargøringer på ny, men du kan vælge at klargøre en ordre tidligt.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Vælg den ordre, du vil opfylde tidligt.

3. Klik på Klargør tidligt i afsnittet Planlagt.

4. Gennemgå oplysningerne om ordreklargøring, og klik derefter på Markér som ikke-klargjort. Ordrestatussen opdateres til Ikke-klargjort, og du kan klargøre varerne.