Sådan administrerer du abonnementsordrer

Du kan administrere ordrer, der betales pr. levering, samt forudbetalte abonnementsordrer i din Shopify-administrator.

Ordrer, der betales pr. levering, indeholder kun én abonnementsvare pr. ordre. Din abonnementsapp opretter nye ordrer, der betales pr. levering, med regelmæssige mellemrum. Disse vises på listen Ordrer. Ordrer, der betales pr. levering, administreres og behandles på samme måde som almindelige ordrer.

Forudbetalte abonnementsordrer er betalt på forhånd, men har planlagte behandlinger over en periode. Forudbetalte abonnementsordrer har statussen Planlagt, indtil behandlingsdatoen er nået. Når behandlingsdatoen er nået, opdateres ordrestatussen til Ikke-behandlet, og du kan derefter behandle ordren. Ordrens status skifter derefter tilbage til Planlagt, indtil den næste behandlingsdato er nået, hvorefter cyklussen starter forfra. Når en ordre har statussen Planlagt, kan du spore den på siden Ordrer, men du behøver ikke at foretage yderligere handlinger.

På selve ordren kan du kan gennemgå alle varerne for de forudbetalte abonnementsordrer, som sorteres efter kategorierne Behandlet, Ikke-behandlet og Planlagt. Du kan finde den næste planlagt behandling af ordren under Planlagt. Klik på Se alle behandlinger for at vise alle de planlagt behandlinger.

Sådan filtrerer og sorterer du forudbetalte abonnementsordrer

Du kan filtrere siden Ordrer efter behandlingsstatussen Planlagt for at vise kommende behandlinger, der ikke kræver omgående handlinger.

Du kan se forudbetalte ordrer, der er klar til at blive behandlet, ved at filtrere siden Ordrer efter statussen Ikke-behandlet. Siden Ordrer sorteres som standard efter dato. Dette betyder, at forudbetalte ordrer, der er klar til at blive behandlet, kan havne nederst på listen over ikke-behandlede ordrer. Du kan se disse ordrer ved at sortere siden Ordrer efter dato (ældste til nyeste).

Fremgangsmåde:

1. Klik på Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på Behandlingsstatus, og vælg derefter Ikke-behandlet.

3. Klik på Sortér.

4. Vælg Dato (ældste først).

Sådan redigerer du forudbetalte abonnementsordrer

Du kan redigere en ordre, der indeholder en vare med planlagt behandling, hvis du vil tilføje eller fjerne ikke-planlagte varer. Du kan ikke redigere varer med planlagt behandling. Hvis en ordre f.eks. indeholder et abonnementsprodukt og et produkt uden et abonnement, kan du redigere produktet uden abonnement, men du kan ikke redigere abonnementsproduktet.

Du kan ikke duplikere en forudbetalt abonnementsordre.

Sådan annullerer og tilbagebetaler du forudbetalte abonnementsordrer

Du kan annullere en forudbetalt abonnementsordre, der ikke er blevet behandlet endnu. Du kan ikke annullere ordren, hvis nogle af de planlagte varer er blevet behandlet, men du kan udstede en fuld eller delvis tilbagebetaling for behandlede og planlagte varer.

Hvis din kunde annullerer en ordre, skal du muligvis stadig tilbagebetale ordren manuelt. Der vises en meddelelse på ordren, når dette sker.

Når du tilbagebetaler en ordre fra siden Ordren, skal du muligvis også annullere ordren i din abonnementsapp.

Reservering af lagerbeholdning

Lagerbeholdningen for hver cyklus af forudbetalte abonnementsordrer reserveres, når behandlingsdatoen er nået. Det er ikke hele abonnementsordren, der reserveres, når ordren oprettes. Du kan behandle en planlagt ordre tidligt, hvis du vil reservere lagerbeholdning for en planlagt behandling før behandlingsdatoen.

Sådan behandler du en forudbetalt abonnementsordre

Når en planlagt ordre når sin behandlingsdato, opdateres ordrens status til Ikke-behandlet, hvorefter du kan behandle ordren.

Sådan behandler du en forudbetalt abonnementsordre tidligt

Du kan ikke planlægge planlagte behandlinger på ny, men du kan vælge at behandle en ordre tidligt.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Vælg den ordre, du vil opfylde tidligt.

3. Klik på Behandl tidligt i afsnittet Planlagt.

4. Gennemgå oplysningerne om ordrebehandling, og klik derefter på Markér som ikke-behandlet. Ordrestatussen opdateres til Ikke-behandlet, og du kan behandle varerne.