Administrere bestillingene dine

Du kan se bestillingens tidslinje, tagge åpne bestillinger, sjekke bestillingsvaluta, vise betalingshistorikk, legge til bestillingsmerknader og kontakte kunden.

Vis en bestilling

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på ordrenummeret.

Detaljene til bestillingen vises.

Vis tidslinjen for en bestilling

Du kan se den detaljerte historikken til hver bestilling på bestillingens tidslinje. Du kan også legge inn notater og kommentarer på tidslinjen.

Du kan også gjøre følgende fra tidslinjen:

• kommunisere med personale
  • legge ved filer
  • koble til andre produkter, bestillinger og kunder

Trinn:

For mer informasjon, se Tidslinje.

Vis innbetalingshendelser fra tidslinjen

Når en kunde betaler for bestillingen, er betalingsinformasjonen oppført i tidslinjen som en betalingshendelse. Du kan utvide betalingshendelser for mer informasjon. Betalingshendelser kan være nyttige dersom du trenger å feilsøke en mislykket betalingsregistrering eller refusjon.

Hvis kunden ikke har fullført betalingen, går du i stedet til tidslinjen for den forlatte kassen for å se betalingshendelser.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på en bestilling.

3. Gå til seksjonen Tidslinje på bestillingsdetaljsiden.

4. Klikk på en betalingshendelse.

5. Hvis du vil ha mer informasjon fra betalingsgatewayen, kan du klikke på Informasjon fra gateway.

Sjekk valutaen til en bestilling

Hvis du selger i flere valutaer vises bestillingene i butikkens valuta i administrator. Du kan forhåndsvise hvordan bestillingen ser ut i kundens valuta.

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Åpne en bestilling.

3. Du kan se det betalte beløpet i kundens valuta i seksjonen Betalt.

4. Du kan se totalbeløpet i kundens valuta i betalingsseksjonen.

Rediger kundeopplysninger

Du kan oppdatere kundeinformasjonen som er knyttet til en bestilling fra Bestillinger-siden i Shopify.

Trinn:

Legg ved en merknad eller kommentar til en bestilling

Merknader er meldinger eller spesielle instruksjoner som er inkludert i en bestilling. Kommentarer er for intern kommunikasjon mellom personale.

Legg til en merknad

Du kan legge til eller redigere bestillingsmerknader i delen Merknader i bestillingen. Kunder kan også legge til merknader i bestillingen selv når du har aktivert bestillingsmerknader i butikken din.

Legg til en kommentar

Du kan legge til interne kommentarer eller spesielle instruksjoner i bestillingen ved hjelp av Tidslinje. Kommentarer som er lagt til i tidslinjen kan bare leses av deg og andre medlemmer av personalet.

Legg ved en bestillingstagg

Tagger kan hjelpe deg med å kategorisere og organisere bestillingene effektivt basert på egendefinerte vilkår du oppretter. Hvis du vil opprette en bestillingsvisning basert på en tagg, filtrerer du butikkens bestillinger etter tagg og lagrer resultatene i bestillingsvisningen. Du kan bruke denne prosessen til å lagre endringer i en eksisterende bestillingsvisning eller opprette en ny bestillingsvisning.

Kontakte en kunde angående en bestilling

Shopify lagrer kontaktinformasjonen til alle kundene. Du kan legge til ytterligere kontaktinformasjon ved å klikke Rediger i Kontakt-delen av bestillingssiden og angi detaljene. Hvis du gir kundene muligheten til å angi en e-postadresse eller et telefonnummer i kassen, vises kanskje kun den kontaktinformasjonen de velger å angi i Kontakt-seksjonen. For å kontakte en kunde som har angitt et telefonnummer, må du ringe nummeret vedkommende har angitt.

Trinn:

Send en e-postmelding om en bestilling på nytt til en kunde eller til deg selv

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Fra Bestillinger-siden klikker du på nummeret til bestillingen.

3. I Tidslinje-seksjonen klikker du Send e-post på nytt under e-posten du vil sende på nytt.

4. I dialogboksen Vil du sende bestillingsbekreftelsen på nytt? velger du det relevante alternativet:

• Send e-postmeldingen på nytt til kunden
    • Send e-postmeldingen til deg selv. Dette lar deg motta en kopi av e-postmeldingen kunden har mottatt.
  5. Klikk på Send.

Abonner på bestillingsstrømmen din

Du kan spore butikkens bestillinger ved hjelp av butikkens RSS-strøm.

URL-adressen til bestillingsfeeden er:

https://admin.shopify.com/store/shopname/orders.rss

Du finner butikkens bestillingsstrøm på siden /admin/feed i Shopify-administratoren.

Aktiver push-varsler

Vise siden for bestillingsstatus for en bestilling

Når kundene fullfører en kasseprosess får de en URL-kobling til siden for bestillingsstatusen, som er den siste siden av kasseprosessen.

De kan spore bestillingens status på denne siden, og kan kontakte deg hvis de har noen spørsmål om bestillingen.

Finn ut mer om siden for bestillingsstatus.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Bruk søkefeltet for å finne kundens bestilling. Du kan søke etter bestillingen hvis du har en av følgende informasjon:

• ordrenummer
    • kvitteringsnummer hvis bestillingen ble opprettet i Shopify POS
    • kundenavnet
    • kundens e-postadresse
  3. Klikk på bestillingsnummeret for å vise detaljene.

4. Klikk Flere handlinger-menyen og deretter Vis siden for bestillingsstatus.

• Du blir omdirigert til samme side for bestillingsstatus som kunden din kan se.