Opprette bestillingsutkast

Du kan opprette bestillinger for kundene og sende dem fakturaer fra Shopify-administratoren eller Shopify-appen. Bestillingene du oppretter på vegne av kundene kalles bestillingsutkast. Bestillingsutkast ligner på bestillingene som kundene oppretter selv. Et bestillingsutkast konverteres til en bestilling når du godtar betaling for det.

Bestillingsutkast er nyttige når du må utføre følgende oppgaver:

• Godta betaling for en bestilling du gjør over telefonen, personlig eller andre steder. Når du godtar betaling for bestillingsutkastet opprettes det en bestilling for det på Bestillinger-siden.
  • Send fakturaer til kunder for å betale med en sikker utsjekkingskobling.
  • Bruk egendefinerte varer til å representere tilleggskostnader eller -produkter som ikke vises i lagerbeholdningen.
  • Opprett bestillinger manuelt fra en av de aktive salgskanalene.
  • Selg produkter med rabatt eller til engrospriser.
  • Ta imot forhåndsbestillinger.
  • Lagre bestillingene som utkast og jobb videre med dem senere. Hvis du lagrer bestillingen som et utkast kan du oppdatere den senere fra Utkast-siden i Shopify-administratoren.

Hvis du bruker Shopify Payments med flere valutaer aktivert, kan du sende bestillingsutkastfakturaer i kundens lokale valuta. Alternativene Merk som betalt, Merk som ventende og Betal med kredittkort er kun tilgjengelig i butikkens standardvaluta når du godtar betaling for bestillingsutkast. Hvis du oppretter en bestillingsutkastfaktura i en annen valuta, og deretter ønsker å bruke alternativene Merk som betalt, Merk som ventende og Betal med kredittkort, endres valutaen tilbake til butikkens valuta.

Opprett et bestillingsutkast

Du kan opprette et bestillingsutkast på vegne av kunden og deretter sende en faktura for bestillingen. Som standard inneholder fakturaen en kobling til en kasse der kunden kan betale for bestillingen.

Bestillingsutkast kan inneholde følgende informasjon:

Trinn:

Legg til produkter

Angi vare- eller bestillingsrabatt

Hvis du vil bruke en rabatt på den gjeldende bestillingen, kan du velge å rabattere hele bestillingen eller bare individuelle varer i den. Både vare- og bestillingsrabatter brukes på totalprisen for bestillingen - pass på at du ikke dupliserer rabatten. Rabattkoder kan ikke brukes i kassen for bestillinger som er opprettet som fakturaer for bestillingsutkast.

Legg til frakt

Hvis den gjeldende rabatten krever levering, kan du velge en forhåndsinnstilt fraktpris eller opprette en egendefinert pris.

Trinn:

Legg til tagger

Ved å legge til tagger kan du organisere bestillingene enten de er sendt til godkjenning, betalt eller oppfylt. Du kan filtrere bestillinger etter tagger og deretter lagre et søk for en bestemt tagg, slik at du raskt kan få tilgang til de aktuelle bestillingene senere.

Trinn:

Legg til eller fjern avgifter

Som standard inkluderer bestillingsutkast avgifter basert på butikkens skatteinnstillinger og kundens leveringsadresse. Hvis du ikke har en leveringsadresse arkivert, baseres avgifter på kundens fakturaadresse i stedet.

Trinn:

Legge til eller fjerne en kunde

Legg til en kunde i et bestillingsutkast

Angi betalingsvilkår for betalinger som forfaller senere

Betalingsvilkår lar deg angi hvilken dato en betaling forfaller for en bestilling. Du kan angi betalingsvilkår på bestillingsutkast, eller du kan legge dem til i eksisterende bestillinger med statusen Betaling venter.

Du kan velge blant følgende alternativer når du angir betalingsvilkår:

• Forfaller ved mottak: Bruk dette alternativet for å angi betalingen som forfalt på den datoen du sender faktura til kunden.
  • Nettovilkår: Bruk dette alternativet for å angi betalingen som forfalt innen det angitte antall dager fra utstedelsesdatoen. Du kan for eksempel velge Innen 30 dager, så angis forfallsdatoen til 30 dager etter utstedelsesdatoen. Som standard angis utstedelsesdatoen til den gjeldende datoen, men du kan endre utstedelsesdato etter å ha valgt et alternativ for nettovilkår.
  • Fast periode: Bruk dette alternativet for å angi betalingen som forfalt på en bestemt dato.

Hvis en bestilling ikke er betalt innen forfallsdatoen, vil bestillingsstatusen bli satt til Forfalt.

Når du har angitt betalingsvilkår kan du sende en faktura eller godta betaling for bestillingen.

Trinn:

1. Åpne bestillingen fra Utkast-siden i Shopify-administratoren.

2. I Betaling-seksjonen velger du Betalingen forfaller senere.

3. Velg et av følgende Betalingsvilkår:

- For å angi at betalingen forfaller på samme dag som du sender fakturaen, velger du Forfaller ved mottak. - For å angi at betalingen forfaller innenfor en gitt periode fra utstedelsesdatoen, velger du en av Innen dager-alternativene, og angir deretter Utstedelsesdato. - For å angi at betalingen forfaller på en bestemt dato, velger du Fast dato, og angir deretter Forfallsdato.

1. Klikk på Lagre.

Del kassekobling med kunder

Hvis du oppretter et bestillingsutkast for en kunde, kan du dele en kobling til kassesiden for bestillingen slik at kunden kan oppgi faktureringsinformasjon, velge en fraktmetode og sende betalingen. Etter at kunden har fullført betalingsprosessen gjennom koblingen blir bestillingsutkastet til en bestilling på Bestillinger-siden og blir automatisk merket som Betalt.

Det er to måter du kan dele kassekoblinger med kundene på:

Obs: Pass på at du ikke merker bestillingsutkastet som Betalt, da koblingen i fakturaen ikke vil fungere og kunden kan ikke fullføre kasseprosessen.

Send faktura

Du kan sende en faktura til kunden med en kobling til betalingssiden. Kunden din kan bruke koblingen i e-posten til å oppgi faktureringsinformasjon, velge en fraktmetode og utføre betalingen.

Du kan også sende fakturaer for bestillinger som har statusen Betaling venter.

Hvis du bruker Shopify Payments med flere valutaer aktivert, kan du opprette e-postfakturaer for bestillingsutkast i kundens lokale valuta.

Trinn:

Obs: Hvis du legger til et produkt i en bestilling etter at du har sendt en faktura, blir ikke eventuelle fraktpriser som ble beregnet for den bestillingen oppdatert automatisk for å vise kostnaden for levering av det nye produktet.

Dele en kassekobling i mobilapper

Du kan opprette et bestillingsutkast for kundeforespørsler som er inngått i sosiale medier-apper, og deretter dele en kobling til betalingssiden med kunden din.

Trinn:

Godta betaling

Du kan godta betaling for bestillingsutkast ved å merke en bestilling som betalt hvis du allerede har mottatt betalingen, eller ved å godta betaling med kredittkort hvis du har kundens faktureringsinformasjon. Når du godtar betaling for et bestillingsutkast, blir den til en bestilling på Bestillinger-siden.

For de fleste land blir du ikke belastet transaksjonsgebyrer for bestillinger når du bruker Shopify Payments Du betaler bare avgifter for kredittkortbehandling når du behandler kredittkortkjøp manuelt i Shopify-administrator.

Hvis du bruker en støttet leverandør av direkte kredittkortbetaling i stedet, betaler du de samme transaksjonsavgiftene når du behandler kredittkortkjøp som det du betaler for nettbestillinger.

Hvis du merker bestillingen som betalt og velger en manuell betalingsmåte, for eksempel kontant betaling ved levering eller bankinnskudd, vil du ikke pådra deg transaksjonsavgifter for den bestillingen.

Merk en betaling som betalt

Hvis du allerede har mottatt betaling for den gjeldende bestillingen, eller hvis du importerer en tidligere bestilling fra en annen plattform til Shopify-administrator, kan du merke bestillingen som betalt. Det mottatte beløpet samles ikke inn på nytt av betalingsleverandøren, og en bestillingsbekreftelse sendes på e-post til kunden.

Trinn:

1. Åpne bestillingen fra Utkast-siden i Shopify-administratoren.

2. Klikk på Samle inn betaling.

3. Klikk på Merk som betalt.

4. Klikk på Opprett bestilling for å bekrefte betalingsinnstillingen og opprette en bestilling fra bestillingsutkastet.

Godta betaling med kredittkort

Hvis du har faktureringsinformasjonen til kunden, eller kunden er tilgjengelig og kan angi den direkte, kan du godta betaling for bestillingen med kredittkort. Denne betalingsmåten er bare tilgjengelig med Shopify Payments.

Trinn:

1. Åpne bestillingen fra Utkast-siden i Shopify-administratoren.

2. Klikk på Samle inn betaling.

3. Klikk Betal med kredittkort.

4. Angi kundens fakturerings- og kredittkortinformasjon.

5. Klikk på Belast for å bekrefte betalingsinnstillingene og opprette en bestilling fra bestillingsutkastet.

Duplisere en eksisterende bestilling

Når du oppretter et bestillingsutkast kan du spare tid ved å duplisere en eksisterende bestilling eller et eksisterende bestillingsutkast. Følgende scenarier er eksempler der duplisering av en eksisterende bestilling kan være nyttig:

Når du dupliserer en eksisterende bestilling eller et bestillingsutkast, opprettes et nytt bestillingsutkast med følgende informasjon duplisert:

• produkter – den dupliserte linjevaren inneholder den nyeste informasjonen for det aktuelle produktet. Hvis et produkt har blitt fjernet, vises det ikke i det dupliserte bestillingsutkastet.
  • egendefinerte varer
  • kundeinformasjon – hvis kunden har blitt slettet, opprettes en kunde basert på e-post, fakturering og leveringsadresser.
  • e-post-, faktura- og leveringsadresser
  • notater, notategenskaper og tagger

Rabatter og fraktpriser dupliseres ikke i bestillingsutkastet.

Trinn:

1. Åpne bestillingen (eller bestillingsutkastet) fra Bestillinger-siden i Shopify-administratoren.

2. I informasjonssiden for bestillingen (eller bestillingsutkastet) klikker du på Dupliser.

Et bestillingsutkast opprettes med samme linjevarer og kundeinformasjon som den opprinnelige bestillingen.

3. Gjør ett av følgende:

- sende en faktura - godta betaling - lagre som et utkast

Hvis du lagrer bestillingen som et utkast, kan du oppdatere den senere fra Utkast-siden i Shopify-administratoren. Når du godtar betaling for bestillingsutkastet opprettes det en bestilling for det på Bestillinger-siden.