Administrere bestillingene dine

Bortsett fra å oppfylle bestillinger og ta imot betaling, vil du kanskje tagge åpne bestillinger, legge til merknader for dem, gjennomgå bestillingenes tidslinje eller følge opp med kunden.

Vis en bestilling

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingsnummeret.

Detaljene til bestillingen vises.

Vis tidslinjen til en bestilling

Du kan se den detaljerte historikken til hver bestilling på bestillingens tidslinje. Du kan også legge inn notater og kommentarer på tidslinjen.

Du kan også gjøre følgende fra tidslinjen:

• Kommunisere med personalmedlemmer
  • legge ved filer
  • koble til andre produkter, bestillinger og kunder

Trinn:

For mer informasjon, se Tidslinje.

Vis betalingshendelser fra tidslinjen

Når en kunde betaler for bestillingen, er betalingsinformasjonen oppført i tidslinjen som en betalingshendelse. Du kan utvide betalingshendelser for mer informasjon. Betalingshendelser kan være nyttige dersom du trenger å feilsøke en mislykket betalingsregistrering eller refusjon.

Hvis kunden ikke har fullført betalingsprosessen, går du i stedet til forlatt kasse-loggen for å se betalingshendelser.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på en bestilling.

3. På siden for bestillingsinformasjon blar du ned til Tidslinje-delen.

4. Klikk på en betalingshendelse.

5. Hvis du vil ha mer informasjon fra betalingsgatewayen, kan du klikke på Informasjon fra gateway.

Sjekk valutaen til en bestilling

Hvis du selger i flere valutaer, vises bestillingene dine i administratoren i butikkens valuta. Du kan forhåndsvise hvordan bestillingen ser ut i kundens valuta.

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Åpne en bestilling.

3. I betalingsseksjonen klikker du Vis bestilling i kundens valuta.

Legg til tagger eller notater eller rediger en bestilling

Du kan oppdatere informasjonen knyttet til en bestilling fra Bestillinger-siden i Shopify.

Trinn:

Kontakte en kunde angående en bestilling

Shopify lagrer kontaktinformasjonen til alle kundene. Du kan legge til ytterligere kontaktinformasjon ved å klikke Rediger i Kontakt-delen av bestillingssiden og angi detaljene. Hvis du gir kundene muligheten til å angi en e-postadresse eller et telefonnummer i kassen, vises kanskje kun den kontaktinformasjonen de velger å angi i Kontakt-delen. For å kontakte en kunde som har angitt et telefonnummer må du ringe nummeret vedkommende har angitt.

Trinn:

Send en bestillingsfaktura til en kunde

Du kan sende en faktura til kunden med en kobling til betalingssiden for bestillinger i Betaling venter-status. Kunden kan bruke koblingen i e-posten til å angi betalingsinformasjon, velge fraktmetode og sende betalingen.

Du kan også sende fakturaer for bestillingsutkast på e-post.

Du kan ikke sende en faktura for en multivaluta-bestilling.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Fra Bestillinger-siden klikker du på nummeret til bestillingen.

3. Klikk på Hent betaling > Send faktura.

4. I Send faktura-dialogboksen angir du meldingen du vil inkludere i fakturaen.

5. Klikk Gjennomgå e-post.

6. I Send faktura-dialogboksen går du gjennom e-posten og klikker Send varsel.

Sende en e-post om en bestilling på nytt til en kunde

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Fra Bestillinger-siden klikker du på nummeret til bestillingen.

3. I Tidslinje-seksjonen klikker du Send e-post på nytt under e-posten du vil sende på nytt.

4. I dialogboksen Vil du sende bestillingsbekreftelsen på nytt? klikker du Send.

Godta betaling for en bestilling som venter på betaling

For bestillinger med statusen Betaling venter kan du manuelt sette dem til Betalt med en av følgende metoder:

• Marker som betalt – Benytt dette alternativet dersom du allerede har mottatt betaling for den gjeldende bestillingen, eller dersom du importerer en tidligere bestilling fra en annen plattform til Shopify-administrator. Det mottatte beløpet blir ikke sendt på nytt av betalingsleverandøren din. En e-post for bestillingsbekreftelse sendes til kunden.

• Betal med kredittkort - Bruk hvis du har faktureringsinformasjonen til kunden, eller dersom kunden er tilgjengelig og kan taste den inn direkte. Denne betalingsmåten er bare tilgjengelig med Shopify Payments.

Du kan bare innhente det nøyaktige beløpet for bestillingen. Du kan ikke innhente en delbetaling.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Fra Bestillinger-siden klikker du på bestillingsnummeret.

3. I Venter-seksjonen klikker du på Innhent betaling.

4. Velg et av følgende alternativer:

- Klikk på Merk som betalt hvis du har mottatt betaling utenfor Shopify. - Klikk Betal med kredittkort hvis du har kundens kredittkortopplysninger klare.

1. Hvis du velger Betal med kredittkort må du angi kundens faktureringsinformasjon og kredittkortopplysninger, og klikke Belast.

Abonner på bestillingsstrømmen din

Du kan spore butikkens bestillinger ved hjelp av butikkens RSS-strøm.

Nettadressen for bestillingsstrømmen er:

https://butikknavn.myshopify.com/admin/feed/orders.xml

Du finner butikkens bestillingsstrøm på siden /admin/feed i Shopify-administratoren.

Dette kan du bruke:

Mac-brukere

PC-brukere

Aktivere push-varsler

Vise siden for bestillingsstatus for en bestilling

Når kundene fullfører en kasseprosess får de en URL-kobling til siden for bestillingsstatusen, som er den siste siden av kasseprosessen.

De kan spore bestillingens status på denne siden, og kan kontakte deg hvis de har noen spørsmål om bestillingen.

Du har tilgang til siden som vises til dem fra Shopify-administratoren.

Finn ut mer om siden for bestillingsstatus ›

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Bruk søkefeltet for å finne kundens bestilling. Du kan søke etter bestillingen hvis du har en av følgende informasjon:

- bestillingsnummer - kvitteringsnummer hvis bestillingen ble opprettet i Shopify POS - kundenavnet - kundens e-postadresse

1. Klikk på bestillingsnummeret for å vise detaljene.

2. Klikk Flere handlinger-menyen og deretter Vis siden for bestillingsstatus.

Du blir omdirigert til samme side for bestillingsstatus som kunden din kan se.