Administrere bestillingene dine

Bortsett fra å oppfylle bestillinger og ta imot betaling, vil du kanskje tagge åpne bestillinger, legge til merknader for dem, gjennomgå bestillingenes tidslinje eller følge opp med kunden.

Vis tidslinjen til en bestilling

Du kan vise den detaljerte historikken og skrive merknader og kommentarer for bestillingene i Tidslinje-delen av siden for bestillingsinformasjon. Tidslinjen gir deg muligheten til å kommunisere med medlemmer av personalet, legge ved filer for en bestilling og koble til andre produkter, bestillinger og kunder i en bestilling.

Trinn:

Legg til tagger eller notater eller rediger en bestilling

Du kan oppdatere informasjonen knyttet til en bestilling fra Bestillinger-siden i Shopify.

Trinn:

Kontakte en kunde angående en bestilling

Shopify lagrer kontaktinformasjonen til alle kundene. Du kan legge til ytterligere kontaktinformasjon ved å klikke Rediger i Kontakt-delen av bestillingssiden og angi detaljene. Hvis du gir kundene muligheten til å angi en e-postadresse eller et telefonnummer i kassen, vises kanskje kun den kontaktinformasjonen de velger å angi i Kontakt-delen. For å kontakte en kunde som har angitt et telefonnummer må du ringe nummeret vedkommende har angitt.

Trinn:

Sende en e-post om en bestilling på nytt til en kunde

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Fra Bestillinger-siden klikker du på nummeret til bestillingen.

3. I Tidslinje-delen klikker du Send e-post på nytt under e-posten du vil sende på nytt:

Bestilling – send e-post på nytt

4. I dialogboksen Vil du sende bestillingsbekreftelsen på nytt? klikker du Send.

Abonner på bestillingsstrømmen din

Du kan spore butikkens bestillinger ved hjelp av butikkens RSS-strøm.

Nettadressen for bestillingsstrømmen er:

https://butikknavn.myshopify.com/admin/feed/orders.xml

Du finner butikkens bestillingsstrøm på siden /admin/feed i Shopify-administratoren.

Dette kan du bruke:

Mac-brukere

PC-brukere

Aktivere push-varsler

Vise siden for bestillingsstatus for en bestilling

Når kundene fullfører en kasseprosess får de en URL-kobling til siden for bestillingsstatusen, som er den siste siden av kasseprosessen.

De kan spore bestillingens status på denne siden, og kan kontakte deg hvis de har noen spørsmål om bestillingen.

Du har tilgang til siden som vises til dem fra Shopify-administratoren.

Finn ut mer om siden for bestillingsstatus ›

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Bruk søkefeltet for å finne kundens bestilling. Du kan søke etter bestillingen hvis du har en av følgende informasjon:

- bestillingsnummer - kvitteringsnummer hvis bestillingen ble opprettet i Shopify POS - kundenavnet - kundens e-postadresse

1. Klikk på bestillingsnummeret for å vise detaljene.

2. Klikk Flere handlinger-menyen og deretter Vis siden for bestillingsstatus:

Meny på siden for bestillingsinformasjon
    Du blir omdirigert til samme side for bestillingsstatus som kunden vil se.

Arkiver en oppfylt bestilling

Når du oppfyller en bestilling kan du arkivere den for å fjerne den fra listen over åpne bestillinger. Arkivering gir deg også muligheten til å holde oversikt over åpne bestillinger som ikke har blitt fullført enda, samt sikre at du har et nøyaktig antall åpne bestillinger i Shopify.

For å vise en fullstendig liste over arkiverte bestillinger kan du bruke et filter på bestillingslisten.

Hvis du vil at alle bestillinger skal arkiveres automatisk når de har blitt oppfylt, må du aktivere dette alternativet under Bestillingsbehandling-delen av Kasse-innstillingene i Shopify-administratoren.

Trinn:

Bestillingen vises nå som arkivert.