Uw bestellingen beheren

Naast het vervullen van bestellingen en het innen van betalingen wilt u misschien openstaande bestellingen taggen, notities aan bestellingen toevoegen, de tijdlijn van een bestelling bekijken of contact opnemen met de klant.

De tijdlijn van een bestelling bekijken

Je kunt de gedetailleerde geschiedenis bekijken en notities en opmerkingen voor bestellingen invoeren in het gedeelte Tijdlijn van de pagina met bestelgegevens. Ook kunt u met de tijdlijn communiceren met medewerkers, bestanden toevoegen aan een bestelling en koppelen aan andere producten, bestellingen en klanten in een bestelling.

Stappen:

Controleer de valuta van een bestelling

Als u in meerdere valuta's verkoopt, dan bekijkt u altijd je bestellingen in je winkelvaluta. Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe de bestelling eruitziet in de valuta van je klant.

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op het nummer van de bestelling die u wilt bekijken.

3. Klik in het gedeelte Betaling Bekijk bestelling in valuta van klant.

Tags of notities toevoegen, of een bestelling bewerken

Je kunt gegevens voor een bestelling bijwerken op de pagina Bestellingen van Shopify.

Stappen:

Contact opnemen met een klant over een bestelling

Shopify bewaart alle contactgegevens van je klanten. Je kunt extra contactgegevens toevoegen door op Bewerken in het gedeelte Contact van de bestelpagina te klikken en de gegevens in te voeren. Als je klanten de mogelijkheid biedt om bij het afrekenen een e-mailadres of telefoonnummer in te voeren, ziet je mogelijk alleen de contactgegevens die de klanten hebben ingevoerd in het gedeelte Contact. Als je contact wilt opnemen met een klant die ervoor heeft gekozen om een telefoonnummer in te voeren, belt je het nummer dat is ingevoerd.

Stappen:

Een e-mail over een bestelling opnieuw naar een klant verzenden

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het nummer van de bestelling.

3. Klik in het gedeelte Tijdlijn op E-mail opnieuw verzenden onder de e-mail die je opnieuw wilt verzenden:

Bestelling - e-mail opnieuw verzenden

4. Klik in het dialoogvenster Bestellingsgegevens opnieuw verzenden? op Sturen.

Abonneren op uw bestellingenfeed

Je kunt de bestellingen van uw winkel volgen met behulp van de RSS-feed.

De URL van je bestellingenfeed is:

https://shopname.myshopify.com/admin/feed/orders.xml

U kunt de bestellingenfeed van uw winkel op de pagina /admin/feed in de Shopify-beheerder vinden.

Wat u kunt gebruiken:

Mac-gebruikers

Pc-gebruikers

Pushmeldingen inschakelen

De bestelstatuspagina van een bestelling weergeven

Wanneer je klanten afrekenen, krijgen ze een URL naar de bestelstatuspagina, de laatste pagina van het afrekenproces.

Ze kunnen de status van hun bestelling volgen op deze pagina en kunnen contact met je opnemen als ze vragen hebben over hun bestelling.

Je kunt vanuit de Shopify-beheerder de pagina weergeven die zij zien.

Meer informatie over de bestelstatuspagina >

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Gebruik het zoekvak om de bestelling van uw klant te zoeken. Je kunt de bestelling zoeken als u iets van de volgende informatie hebt:

- bestelnummer - bonnummer als de bestelling is gemaakt in Shopify POS - klantnaam - e-mailadres van de klant.

1. Klik op het nummer van de bestelling om de gegevens te openen.

2. Klik op het menu Meer acties en klik vervolgens op Bestelstatuspagina bekijken:

Menu voor pagina bestelgegevens
    u wordt doorgestuurd naar dezelfde bestelstatuspagina die uw klant kan bekijken.

Een vervulde bestelling archiveren

Wanneer u een bestelling vervult, kunt u de bestelling archiveren om deze uit de lijst met openstaande bestellingen te verwijderen. Met archiveren kunt u openstaande bestellingen die nog niet zijn voltooid volgen en ervoor zorgen dat u een nauwkeurig aantal openstaande bestellingen in Shopify hebt.

Als u een volledige lijst met uw gearchiveerde bestellingen wilt bekijken, kunt u een filter toepassen op uw bestellingenlijst.

Als je wilt dat alle bestellingen automatisch worden gearchiveerd nadat ze zijn afgehandeld, schakelt je deze optie in onder het gedeelte Bestellingsverwerking van de pagina Afrekeningsinstellingen in je Shopify-beheerder.

Stappen:

Jew bestelling wordt nu als gearchiveerd weergegeven.