Je bestellingen beheren

Naast het vervullen van bestellingen en het innen van betalingen wil je misschien openstaande bestellingen taggen, notities aan bestellingen toevoegen, de tijdlijn van een bestelling bekijken of contact opnemen met de klant.

De tijdlijn van een bestelling bekijken

Je kunt de gedetailleerde geschiedenis van elke bestelling bekijken in de Tijdlijn van de bestelling. Je kunt ook notities en opmerkingen in de Tijdlijn invoeren.

Je kunt ook het volgende doen vanaf de Tijdlijn:

• communiceren met medewerkers
  • bestanden toevoegen
  • koppelen aan andere producten, bestellingen en klanten

Stappen:

Zie Tijdlijn voor meer informatie.

Bekijk betalingsgebeurtenissen uit de tijdlijn

Wanneer een klant zijn bestelling betaalt, worden de betalingsgegevens in de tijdlijn genoteerd als een betalingsgebeurtenis. Je kunt betalingsgebeurtenissen uitbreiden voor meer informatie. Betalingsgebeurtenissen kunnen nuttig zijn als je problemen met een mislukte betaling of terugbetaling wil oplossen.

Als je klant de betaling niet heeft voltooid, ga dan in plaats daarvan naar de afgebroken betalingsgeschiedenis om betalingsgebeurtenissen te bekijken.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op een bestelling.

3. Scrol op de pagina met bestelgegevens naar het gedeelte Tijdlijn.

4. Klik op een betalingsgebeurtenis.

5. Klik op Informatie uit de gateway voor meer informatie over de betalingsgateway.

Controleer de valuta van een bestelling

Als je verkoopt in meerdere valuta's, worden je bestellingen weergegeven in je winkelvaluta in de beheerder. Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe de bestelling eruitziet in de valuta van je klant.

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Open een bestelling.

3. Klik in het gedeelte Betaling Bekijk bestelling in valuta van klant.

Tags of notities toevoegen, of een bestelling bewerken

Je kunt gegevens voor een bestelling bijwerken op de pagina Bestellingen van Shopify.

Stappen:

Contact opnemen met een klant over een bestelling

Shopify bewaart alle contactgegevens van je klanten. Je kunt extra contactgegevens toevoegen door op Bewerken in het gedeelte Contact van de bestelpagina te klikken en de gegevens in te voeren. Als je klanten de mogelijkheid biedt om bij het afrekenen een e-mailadres of telefoonnummer in te voeren, zie je mogelijk alleen de contactgegevens die de klanten hebben ingevoerd in het gedeelte Contact. Als je contact wilt opnemen met een klant die ervoor heeft gekozen om een telefoonnummer in te voeren, gebruik dan het nummer dat is ingevoerd.

Stappen:

Een e-mail over een bestelling opnieuw naar een klant verzenden

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het nummer van de bestelling.

3. Klik in het gedeelte Tijdlijn op E-mail opnieuw verzenden onder de e-mail die je opnieuw wilt verzenden.

4. Klik in het dialoogvenster Bestellingsgegevens opnieuw verzenden? op Sturen.

Abonneren op je bestellingenfeed

Je kunt de bestellingen van je winkel volgen met behulp van de RSS-feed.

De URL van je bestellingenfeed is:

https://shopname.myshopify.com/admin/feed/orders.xml

Je kunt de bestellingenfeed van je winkel op de pagina /admin/feed in het Shopify-beheercentrum vinden.

Wat je kunt gebruiken:

Mac-gebruikers

Pc-gebruikers

Pushmeldingen inschakelen

De bestelstatuspagina van een bestelling weergeven

Wanneer je klanten afrekenen, krijgen ze een URL naar de bestelstatuspagina, de laatste pagina van het betaalproces.

Ze kunnen de status van hun bestelling volgen op deze pagina en kunnen contact met je opnemen als ze vragen hebben over hun bestelling.

Je kunt vanuit het Shopify-beheercentrum de pagina weergeven die zij zien.

Meer informatie over de bestelstatuspagina >

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Gebruik het zoekvak om de bestelling van je klant te zoeken. Je kunt de bestelling zoeken als je onderdelen van de volgende informatie hebt:

- bestelnummer - bonnummer als de bestelling is gemaakt in Shopify POS - klantnaam - e-mailadres van de klant

1. Klik op het nummer van de bestelling om de gegevens te openen.

2. Klik op het menu Meer acties en klik vervolgens op Bestelstatuspagina bekijken.

Je wordt omgeleid naar dezelfde Bestelstatuspagina die je klant kan bekijken.

Een vervulde bestelling archiveren

Wanneer je een bestelling vervult, kun je de bestelling archiveren om deze uit de lijst met openstaande bestellingen te verwijderen. Met archiveren kun je openstaande bestellingen die nog niet zijn voltooid volgen en ervoor zorgen dat je een nauwkeurig aantal openstaande bestellingen in Shopify hebt.

Als je een volledige lijst met je gearchiveerde bestellingen wilt bekijken, kun je een filter toepassen op je bestellingenlijst.

Schakel de optie in onder het gedeelte Bestellingsverwerking van de pagina Afrekeningsinstellingen in het Shopify-beheercentrum als je wilt dat alle bestellingen automatisch worden gearchiveerd nadat ze zijn afgehandeld.

Stappen:

Je bestelling wordt nu als gearchiveerd weergegeven.