Uw bestellingen beheren

Naast het vervullen van bestellingen en het innen van betalingen wilt u misschien openstaande bestellingen taggen, notities aan bestellingen toevoegen, de tijdlijn van een bestelling bekijken of contact opnemen met de klant.

De tijdlijn van een bestelling bekijken

Je kan de gedetailleerde geschiedenis van elke bestelling bekijken in de tijdlijn van een bestelling. Je kan ook notities en opmerkingen in de tijdlijn invoeren.

Je kan ook het volgende doen vanaf de tijdlijn:

Stappen:

Bekijk betalingsgebeurtenissen uit de tijdlijn

Wanneer een klant zijn bestelling betaalt, worden de betalingsgegevens in de tijdlijn genoteerd als een betalingsgebeurtenis. Je kan betalingsgebeurtenissen uitbreiden voor meer informatie. Betalingsgebeurtenissen kunnen nuttig zijn als je problemen met een mislukte betaling of terugbetaling wil oplossen.

Als je klant de betaling niet heeft voltooid, ga dan in plaats daarvan naar de afgebroken betalingsgeschiedenis om betalingsgebeurtenissen te bekijken.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op een bestelling.

3. Scrol op de pagina met bestelgegevens naar het gedeelte Tijdlijn.

4. Klik op een betalingsgebeurtenis.

Tijdlijn van bestelling: tijdlijn betalingsgebeurtenis

5. Voor meer informatie over de betalingsgateway klik je op Informatie uit de gateway.

Tijdlijn van bestelling: informatie van de betalingsgateway

Controleer de valuta van een bestelling

Als je verkoopt in meerdere valuta's, worden je bestellingen weergegeven in je winkelvaluta in de beheerder. Je kan een voorbeeld bekijken van hoe de bestelling eruitziet in de valuta van je klant.

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Open een bestelling.

3. Klik in het gedeelte Betaling Bekijk bestelling in valuta van klant.

Tags of notities toevoegen, of een bestelling bewerken

Je kunt gegevens voor een bestelling bijwerken op de pagina Bestellingen van Shopify.

Stappen:

Contact opnemen met een klant over een bestelling

Shopify bewaart alle contactgegevens van je klanten. Je kunt extra contactgegevens toevoegen door op Bewerken in het gedeelte Contact van de bestelpagina te klikken en de gegevens in te voeren. Als je klanten de mogelijkheid biedt om bij het afrekenen een e-mailadres of telefoonnummer in te voeren, ziet je mogelijk alleen de contactgegevens die de klanten hebben ingevoerd in het gedeelte Contact. Als je contact wilt opnemen met een klant die ervoor heeft gekozen om een telefoonnummer in te voeren, belt je het nummer dat is ingevoerd.

Stappen:

Een e-mail over een bestelling opnieuw naar een klant verzenden

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het nummer van de bestelling.

3. Klik in het gedeelte Tijdlijn op E-mail opnieuw verzenden onder de e-mail die je opnieuw wilt verzenden:

Bestelling - e-mail opnieuw verzenden

4. Klik in het dialoogvenster Bestellingsgegevens opnieuw verzenden? op Sturen.

Abonneren op uw bestellingenfeed

Je kunt de bestellingen van uw winkel volgen met behulp van de RSS-feed.

De URL van uw bestellingenfeed is:

https://shopname.myshopify.com/admin/feed/orders.xml

U kunt de bestellingenfeed van uw winkel op de pagina /admin/feed in de Shopify-beheerder vinden.

Wat u kunt gebruiken:

Mac-gebruikers

Pc-gebruikers

Pushmeldingen inschakelen

De bestelstatuspagina van een bestelling weergeven

Wanneer je klanten afrekenen, krijgen ze een URL naar de bestelstatuspagina, de laatste pagina van het afrekenproces.

Ze kunnen de status van hun bestelling volgen op deze pagina en kunnen contact met je opnemen als ze vragen hebben over hun bestelling.

Je kunt vanuit de Shopify-beheerder de pagina weergeven die zij zien.

Meer informatie over de bestelstatuspagina >

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Gebruik het zoekvak om de bestelling van uw klant te zoeken. Je kunt de bestelling zoeken als u iets van de volgende informatie hebt:

- bestelnummer - bonnummer als de bestelling is gemaakt in Shopify POS - klantnaam - e-mailadres van de klant.

1. Klik op het nummer van de bestelling om de gegevens te openen.

2. Klik op het menu Meer acties en klik vervolgens op Bestelstatuspagina bekijken:

Menu voor pagina bestelgegevens
    u wordt doorgestuurd naar dezelfde bestelstatuspagina die uw klant kan bekijken.

Een vervulde bestelling archiveren

Wanneer u een bestelling vervult, kunt u de bestelling archiveren om deze uit de lijst met openstaande bestellingen te verwijderen. Met archiveren kunt u openstaande bestellingen die nog niet zijn voltooid volgen en ervoor zorgen dat u een nauwkeurig aantal openstaande bestellingen in Shopify hebt.

Als u een volledige lijst met uw gearchiveerde bestellingen wilt bekijken, kunt u een filter toepassen op uw bestellingenlijst.

Als je wilt dat alle bestellingen automatisch worden gearchiveerd nadat ze zijn afgehandeld, schakelt je deze optie in onder het gedeelte Bestellingsverwerking van de pagina Afrekeningsinstellingen in je Shopify-beheerder.

Stappen:

Je bestelling wordt nu als gearchiveerd weergegeven.