Conversies traceren

Het conversieoverzicht van Shopify geeft een overzicht van de eerdere bezoeken en gedragingen van klanten die hebben geleid tot een aankoop in uw winkel. Het conversieoverzicht verschijnt op de pagina met bestelgegevens en bevat een overzicht van:

• het totale aantal bestellingen van de klant in uw winkel
  • het totale aantal bezoeken van de klant aan uw winkel in de afgelopen 30 dagen
  • de herkomst van het eerste bezoek van de klant aan uw winkel

U kunt ook klikken op Conversiegegevens weergeven voor aanvullende conversiegegevens voor die klant:

• het totale aantal bezoeken van de klant aan uw winkel
  • het aantal dagen tussen het eerste bezoek en het meest recente bezoek
  • een overzicht van de klantactiviteit, inclusief bezoeken tussen het eerste en meest recente bezoek

Het conversieoverzicht op een pagina met bestelgegevens is specifiek voor de klant die de bestelling heeft geplaatst. Als u de conversiegegevens voor uw winkel in het algemeen wilt bekijken, gebruikt u het conversieoverzicht van de online winkel.

Het conversieoverzicht van een bestelling bekijken

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op een bestelnummer om de gegevens te bekijken. Op de bestelpagina ziet u een gedeelte met de naam Conversieoverzicht:

Het gedeelte standaardconversieoverzicht

3. Klik op Conversiegegevens weergeven om conversiegegevens te bekijken.

Geen conversieoverzicht beschikbaar

Er zijn gevallen waarin de gegevens van het conversieoverzicht mogelijk niet beschikbaar zijn:

Gedeelte leeg conversieoverzicht

Dit zijn mogelijke redenen voor een leeg conversieoverzicht:

• Apps en anonieme browsersessies voorkomen het volgen met cookies.
  • De bestelling was oorspronkelijk een conceptbestelling.
  • De bestelling is niet afkomstig uit uw online winkel.

Bezoekgegevens van een klant bekijken

Wanneer u de conversiegegevens van een bestelling bekijkt, kunt u de gegevens van het bezoek bekijken door op Volledige sessies weergeven te klikken naast de activiteit van de klant:

Pictogram Volledige sessies weergeven

De bezoekgegevens van een klant kunnen bestaan uit:

• de sessie-verwijzing
  • app-gegevens
  • UTM-parameters

Sessieverwijzing

Het gedeelte met de sessieverwijzing bevat een algemeen overzicht van waar uw klant werd doorverwezen, op welke pagina de klant is terechtgekomen, de datum en tijd van diens bezoek en de verwijzingscode, indien aanwezig:

Lijst met sessieverwijzingen

App-details

Als de bestelling een verwijzing is van een marketingcampagne met een geïntegreerde marketing-app, wordt deze in dit gedeelte weergegeven.

UTM-parameters

UTM-parameters zijn tags die u kunt toevoegen aan het einde van een URL die u naar uw klanten kunt verzenden (bijvoorbeeld https://www.yourstorename.com/?utm_source=emailcampaign). Wanneer een klant op de link klikt, worden de tags teruggestuurd naar Google Analytics voor tracerings- en rapportagedoeleinden.

Sommige marketing-apps zijn voorzien van vooraf ingestelde parameters. Als u Google Ads gebruikt, kunt u automatisch UTM-parameters toevoegen aan uw URL's of kunt u aangepaste parameters instellen met behulp van een URL-builder.