Uitgestelde betalingen

Voor bestellingen met een volledig of gedeeltelijk openstaand saldo kun je een factuur voor de bestelling naar de klant sturen, de betaling voor de bestelling op krediet accepteren of de bestelling markeren als betaald als je al een betaling via een andere methode hebt ontvangen.

Stel betalingsvoorwaarden in voor betalingen die later moeten worden betaald

Met betalingsvoorwaarden kun je de datum instellen waarop de betaling verschuldigd is. Als een bestelling de status In afwachting van betaling heeft, kun je betalingsvoorwaarden toevoegen voor bestellingen die op een later tijdstip moeten worden betaald.

Je kunt kiezen uit de volgende opties bij het instellen van de betalingsvoorwaarden:

• Te betalen bij ontvangst: gebruik deze optie om de betaling als verschuldigd in te stellen op de datum waarop je de factuur naar je klant stuurt.
  • Nettoterm: gebruik deze optie om de betaling als verschuldigd in te stellen binnen het opgegeven aantal dagen vanaf de uitgiftedatum. Je kunt bijvoorbeeld Binnen dertig dagen kiezen en de vervaldatum van de betaling is ingesteld op dertig dagen na de uitgiftedatum. De uitgiftedatum is standaard ingesteld op de huidige datum, maar je kunt de uitgiftedatum wijzigen nadat je een optie voor een nettoterm hebt geselecteerd.
  • Vaste termijn: gebruik deze optie om de betaling op een bepaalde datum als verschuldigd in te stellen.

Als de bestelling niet op de vervaldatum is betaald, verandert de bestelstatus in Achterstallig.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer.

3. Klik in het gedeelte In behandeling op Betaalvoorwaarden toevoegen.

4. Selecteer een van de volgende betalingsvoorwaarden:

- Om de betaling in te stellen die verschuldigd is op de dag dat je de factuur verzendt, selecteer je Verschuldigd bij ontvangst. - Als je de betaling wilt instellen die verschuldigd is binnen een tijdsduur van een uitgiftedatum, selecteer je een van de opties Binnen dagen en voer je de uitgiftedatum in. - Om de betaling die op een bepaalde dag verschuldigd is in te stellen, selecteer je Vaste datum en voer je de vervaldatum in.

1. Klik op Opslaan.

Bewerk betalingsvoorwaarden voor betalingen die later moeten worden betaald

Als voor een bestelling betalingsvoorwaarden zijn ingesteld, kun je de vervaldatum bewerken of verwijderen.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik in het gedeelte In behandeling, naast de vervaldatum van de betaling, op Bewerken.

3. Wijzig de betaalvoorwaarden.

4. Klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan of klik op Voorwaarden verwijderen om de betaalvoorwaarden te verwijderen.

Een factuur voor een bestelling aan een klant verzenden

Je kunt een factuur naar je klant verzenden met een link naar de checkoutpagina voor bestellingen met de status Betaling in behandeling. De klant kan de link in de e-mail gebruiken om zijn factuurgegevens in te voeren, een verzendmethode te selecteren en de betaling uit te voeren.

Je kunt ook facturen verzenden voor conceptbestellingen.

Je kunt geen factuur sturen voor een bestelling met meerdere valuta's.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het nummer van de bestelling.

3. Klik op Betaling innen > Factuur verzenden.

4. Voer in het dialoogvenster Factuur verzenden het bericht in dat je in de factuur wil opnemen.

5. Klik op Factuur bekijken.

6. Controleer je e-mail in het dialoogvenster en klik op Factuur verzenden.

Accepteer een betaling voor een bestelling waarvan de betaling in behandeling is

Voor bestellingen met de status Betaling in behandeling kun je deze handmatig op Betaald zetten met een van de volgende methoden:

• Markeren als betaald: gebruik deze optie als je al een betaling voor de huidige bestelling hebt ontvangen of als je een eerdere bestelling van een ander platform importeert in je Shopify-beheercentrum. Het ontvangen bedrag is niet opnieuw door je betalingsprovider vastgelegd. Een e-mail met een orderbevestiging wordt naar de klant gestuurd.

• Betalen met creditcard - Gebruik dit als je de factuurgegevens van je klant hebt of als je klant beschikbaar is om deze direct in te voeren. Deze betaalmethode is alleen beschikbaar met Shopify Payments.

je kunt alleen het exacte bedrag van de bestelling innen. Je kunt geen gedeeltelijke betaling innen.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer.

3. Klik in het gedeelte In behandeling op Betaling innen.

4. Selecteer een van de volgende opties:

- Klik op Markeren als betaald als je een betaling buiten Shopify hebt geaccepteerd. - Klik op Betalen met creditcard als je de creditcardgegevens van de klant bij de hand hebt.

1. Als je Betalen met creditcard selecteert, voer je de factuur- en creditcardgegevens van de klant in en klik je op Afrekenen.