Uitgestelde betalingen

Voor bestellingen met een volledig of gedeeltelijk openstaand saldo kun je een factuur voor de bestelling naar de klant sturen, de betaling voor de bestelling op krediet accepteren of de bestelling markeren als betaald als je al een betaling via een andere methode hebt ontvangen.

E-mail een factuur naar een klant

Je kunt een factuur naar je klant e-mailen met een link naar de checkoutpagina voor bestellingen met de status Betaling in behandeling. De klant kan de link in de e-mail gebruiken om zijn factuurgegevens in te voeren, een verzendmethode te selecteren en de betaling uit te voeren.

Je kunt ook facturen per e-mail verzenden voor conceptbestellingen.

Je kunt geen factuur sturen voor een bestelling met meerdere valuta's.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het nummer van de bestelling.

3. Klik op Betaling innen > Factuur verzenden.

4. Voer in het dialoogvenster Factuur verzenden het bericht in dat je in de factuur wil opnemen.

5. Klik op E-mail bekijken.

6. Controleer je e-mail in het dialoogvenster Factuur verzenden en klik op Bericht verzenden.

Accepteer een betaling voor een bestelling waarvan de betaling in behandeling is

Voor bestellingen met de status Betaling in behandeling kun je deze handmatig op Betaald zetten met een van de volgende methoden:

• Markeren als betaald: gebruik deze optie als je al een betaling voor de huidige bestelling hebt ontvangen of als je een eerdere bestelling van een ander platform importeert in je Shopify-beheercentrum. Het ontvangen bedrag is niet opnieuw door je betalingsprovider vastgelegd. Een e-mail met een orderbevestiging wordt naar de klant gestuurd.

• Betalen met creditcard - Gebruik dit als je de factuurgegevens van je klant hebt of als je klant beschikbaar is om deze direct in te voeren. Deze betaalmethode is alleen beschikbaar met Shopify Payments.

je kunt alleen het exacte bedrag van de bestelling innen. Je kunt geen gedeeltelijke betaling innen.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer.

3. Klik in het gedeelte In behandeling op Betaling innen.

4. Selecteer een van de volgende opties:

- Klik op Markeren als betaald als je een betaling buiten Shopify hebt geaccepteerd. - Klik op Betalen met creditcard als je de creditcardgegevens van de klant bij de hand hebt.

1. Als je Betalen met creditcard selecteert, voer je de factuurgegevens en creditcardgegevens van de klant in en klik je op Afrekenen.