Conversies bijhouden van Google-advertenties

Je kunt Conversies bijhouden van Google-advertenties gebruiken om acties te volgen die mensen op uw website uitvoeren nadat ze op een van uw advertenties hebben geklikt. Met het instellen van Conversies bijhouden van Google-advertenties kunt u bijvoorbeeld zien welke van uw advertenties in Google Ads de meeste verkopen genereert in uw online winkel.

Als u de Google Shopping-app in Shopify gebruikt, zorg er dan voor dat u het bijhouden van conversies voor uw winkel niet dupliceert. De Google Shopping-app voegt automatisch evenementen voor het bijhouden van conversies toe aan uw Google Ads-account wanneer u dit instelt. Als u aangepaste conversietracering van Google instelt via bewerkingen in de themacode of via een app van derden, heeft uw winkel mogelijk dubbele evenementen voor het bijhouden van conversies. Gedupliceerde conversietracering kan leiden tot onnauwkeurige rapportgegevens en problemen met advertentie-optimalisatie. Wanneer u aangepaste tracering instelt, kunt u dubbele evenementen voor het bijhouden van conversies uitschakelen vanuit uw Google Ads-account. Meer informatie over conversie-instellingen vindt u Google Ads Help.

Vereisten

Voordat u deze handleiding volgt, moet u:

• een Google Ads-account hebben
  • een advertentie uitvoeren of gaan uitvoeren via Google Ads

Conversies bijhouden van Google-advertenties instellen

Als u Conversies bijhouden van Google-advertenties wilt instellen, moet u een conversieactie maken, de algemene sitetag installeren en vervolgens het gebeurtenisfragment toevoegen. Als u aankopen bijhoudt, moet u ook het gebeurtenisfragment bewerken om de waarde van de conversie aan te passen op basis van het aankoopbedrag.

Stap 1: Een conversieactie in Google Ads maken

Volg de instructies voor Google Ads voor het maken van een conversieactie om Conversies bijhouden van Google-advertenties in te stellen.

Het meest voorkomende type conversieactie is het bijhouden van aankopen. Als u aankopen wilt bijhouden, zodat u kunt zien hoe effectief je advertenties zijn bij het genereren van verkopen in uw online winkel, stelt u de categorie in op Aankoop/Verkoop en de waarde op Verschillende waarden gebruiken voor elke conversie.

Wanneer u klaar bent met het maken van je conversieactie, klikt u op MAKEN EN DOORGAAN.

Stap 2: De algemene sitetag installeren

Nadat je een conversieactie hebt gemaakt, moet je de algemene sitetag in uw Shopify-themacode installeren.

Stappen:

1. Wanneer u aankomt bij de stap De tag instellen in Google Ads, klikt u op De tag zelf installeren.
  2. Selecteer de optie die van toepassing is in het gedeelte Algemene sitetag. De gegenereerde code is afhankelijk van uw selectie.
  3. Kopieer uw algemene sitetag.
  4. In een ander browservenster opent u uw Shopify-beheerder en klikt u op Online winkel.
  5. Klik op Acties > Code bewerken.
  6. Open het bestand theme.liquid.
  7. Als dit de eerste keer is dat u een algemene sitetag hebt geïnstalleerd, plakt u de gekopieerde algemene sitetag tussen de tags <head> en </head> om de tag toe te passen op elke pagina in uw winkel:
    Conversies bijhouden, stap 2b
    Als u een algemene sitetag bewerkt die u al hebt geïnstalleerd, zoekt u de algemene sitetag in uw bestand theme.liquid en verandert u de code zoals voorgesteld door Google Ads.
  8. Klik op Opslaan.

Stap 3: Het gebeurtenisfragment installeren

Nadat u de algemene sitetag hebt geïnstalleerd, moet u het gebeurtenisfragment toevoegen aan uw betaalpagina. Het gebeurtenisfragment houdt een conversie bij wanneer iemand op een van uw advertenties klikt en later de betaalpagina in uw online winkel opent.

Stappen:

1. Selecteer Pagina laden in het gedeelte Gebeurtenisfragment in Google Ads.
  2. Kopieer de code van het gebeurtenisfragment.
  3. Open in een ander browservenster uw Shopify-beheerder en klik op Instellingen > Afrekenen.
  4. Voeg het gebeurtenisfragment toe in het tekstvak Aanvullende scripts van het gedeelte Orderverwerking. Als het tekstvak Aanvullende scripts al code bevat, voegt u het gebeurtenisfragment toe in een nieuwe regel onder de bestaande code.
  5. Als een klant de betaalpagina opnieuw laadt, kan Google Ads een dubbele conversie registreren. Om dubbele conversies te voorkomen, voegt u tags toe voor en na het gebeurtenisfragment, zodat het eenmaal per klant wordt geactiveerd:

1. Plak {% if first_time_accessed %} op de regel vóór het fragment.
    2. Plak {% endif %} op de regel na het fragment.
  6. De standaardvaluta is USD. Als u niet in Amerikaanse dollars verkoopt, vervang dan 'USD' in het gebeurtenisfragment door '{{ shop.currency }}'.

7. De standaardtransactie-ID is leeg. Om te voorkomen dat Google Ads dubbele conversies vastlegt, moet u naast 'transaction_id' '' vervangen door '{{ order_number }}':

Conversies bijhouden van Google Ads-gebeurtenisfragment geconfigureerd

8. Klik op Opslaan.

Stap 4: De conversiewaarde dynamisch maken

Als de conversieactie die u bijhoudt, betrekking heeft op aankopen in uw online winkel, is de waarde van elke conversie anders.

Een voorbeeld. Andy heeft een kledingwinkel en geeft twee verschillende advertenties weer via Google Ads: een voor zijn collectie horloges en een voor zijn collectie T-shirts. Hoewel beide advertenties een vergelijkbaar aantal klikken en verkopen genereren in zijn online winkel, is de waarde van de aankopen die worden gedaan door mensen die op de horlogecollectie klikken hoger. De waarde is hoger omdat klanten duurdere artikelen kopen nadat ze op die advertentie hebben geklikt. Andy gebruikt deze informatie om te beslissen waar hij zijn advertentiedollars gaat uitgeven.

Als u voor elke conversie een andere waarde wilt bijhouden, moet u uw gebeurtenisfragment bewerken om waarden te gebruiken die specifiek zijn voor elke transactie.

Stappen:

1. Open uw Shopify-beheerder en klik op Instellingen > Afrekenen.
  2. Zoek in het gedeelte Orderverwerking in het tekstvak Aanvullende scripts het gebeurtenisfragment dat u hebt toegevoegd in stap 3: Het gebeurtenisfragment installeren.
  3. Vervang de regel die begint met 'waarde': door een van de volgende fragmenten:

1. Als u belastingen en verzendkosten wilt uitsluiten van het conversiebedrag, vervangt u die door dit fragment:
       'value': { checkout.subtotal_price | money_without_currency }},
    2. Als u belastingen en verzendkosten in het conversiebedrag wilt opnemen, vervangt u die door dit fragment:
       'value': { checkout.total_price | money_without_currency }},

Nadat je de regel hebt vervangen, lijkt je script op het volgende voorbeeld:

Google Ads-gebeurtenisfragment geconfigureerd

4. Klik op Opslaan.

Controleer de traceringsstatus op de pagina Conversieacties in uw Google Ads-account om ervoor te zorgen dat uw tag werkt. Het kan enkele uren duren voordat de tag voor het bijhouden van conversies als geverifieerd wordt weergegeven.

Remarketing instellen

Met remarketing kunt u advertenties richten op mensen die uw winkel in het verleden hebben bezocht. Dynamische remarketing richt advertenties op de bezoekers van uw winkel op basis van de specifieke producten die ze op uw site hebben bekeken. Je voltooit de meeste instellingen voor remarketing en dynamische remarketing via uw Google Ads-account. Lees de installatiegidsen van Google voor remarketingen dynamische remarketing om de remarketingcode in te stellen op Google.

U moet uw themacode bewerken om de remarketingcode toe te voegen aan uw Shopify-winkel. Dit is een niet-ondersteunde thema-aanpassing, maar u kunt proberen hulp te vinden op de Shopify Community-forums of een Shopify Expert inhuren om de code van uw thema voor u te bewerken.