Konverteringssporing for Google Ads

Du kan bruke konverteringssporing med Google Ads til å spore handlinger som folk gjør på nettstedet etter de har klikket på en av annonsene dine. For eksempel: Når konverteringssporing med Google Ads er satt opp kan du se hvilken Google Ads-annonsering som genererer flest salg i nettbutikken.

Hvis du bruker Google Shopping-appen i Shopify, må du påse at du ikke dupliserer konverteringssporing for butikken din. Google Shopping-appen legger automatisk til hendelser for konverteringssporing i Google Ads-kontoen når du setter den opp. Hvis du setter opp egendefinert konverteringssporing med Google gjennom en tredjepartsapp eller ved å redigere temakoden, kan butikken oppleve dupliserte hendelser for konverteringssporing. Duplisert konverteringssporing kan forårsake unøyaktige rapportdata og problemer med annonseoptimalisering. Når du setter opp egendefinert sporing kan du deaktivere dupliserte hendelser for konverteringssporing fra Google ads-kontoen. Finn ut mer om konverteringsinnstillinger fra Google Ads Hjelp.

Krav

Før du følger denne veiledningen må du:

• ha en Google Ads-konto
  • kjøre eller planlegge å kjøre en annonse gjennom Google Ads

Sette opp konverteringssporing med Google Ads

For å sette opp konverteringssporing med Google Ads må du opprette en konverteringshandling, installere den globale nettstedstaggen og deretter legge til hendelseskodebiten. Hvis du sporer kjøp må du også redigere hendelseskodebiten for å justere verdien av konverteringen basert på kjøpsbeløpet.

Steg 1: Opprett en konverteringshandling i Google Ads

For å sette opp konverteringssporing med Google Ads må du følge Google Ads-instruksjonene for hvordan du oppretter en konverteringshandling.

Den vanligste typen konverteringshandling er sporing av kjøp. Hvis du vil spore kjøp slik at du kan se hvor effektive annonsene er til å generere salg i nettbutikken, må du sette kategorien til Kjøp/salg og verdien til Bruk ulike verdier for hver konvertering.

Når du har opprettet konverteringshandlingen klikker du OPPRETT OG FORTSETT.

Steg 2: Installer den globale nettstedstaggen

Når du har opprettet en konverteringshandling må du installere den globale nettstedstaggen i Shopify-temakoden.

Trinn:

1. Når du kommer til steget Sett opp taggen i Google Ads klikker du Installer taggen selv.
  2. I Global nettstedstagg-delen velger du det aktuelle alternativet. Den genererte koden er avhengig av valget ditt.
  3. Kopier den gobale nettstedstaggen.
  4. I et annet nettleservindu åpner du Shopify-administrator og klikker Nettbutikk.
  5. Klikk Handlinger > Rediger kode.
  6. Åpne theme.liquid-filen.
  7. Hvis dette er første gang du har installert en global nettstedstagg, må du lime den globale nettstedstaggen du har kopiert inn mellom taggene <head> og </head> for å bruke taggen på alle sidene i butikken:
    Konverteringssporing steg 2b
    Hvis du redigerer en global nettstedstagg som du allerede har installert, finner du den globale nettstedstaggen i theme.liquid-filen og endrer koden slik det er foreslått av Google Ads.
  8. Klikk på Lagre.

Steg 3: Installere hendelseskodebiten

Når du har installert den globale nettstedstaggen, må du legge til hendelseskodebiten i kassesiden. Hendelseskodebiten sporer en konvertering når noen klikker på en av annonsene dine og deretter når kassesiden i nettbutikken på et senere tidspunkt.

Trinn:

1. I Hendelseskodebit-delen i Google Ads velger du Sideinnlasting.
  2. Kopier koden til hendelseskodebiten.
  3. I et annet nettleservindu åpner du Shopify-administratoren og klikker Innstillinger > Kasse.
  4. I Bestillingsbehandling-delen limer du inn hendelseskodebiten i Ytterligere skript-tekstboksen. Hvis du allerede har en kode i Ytterligere skript-tekstboksen, legger du til hendelseskodebiten på en ny linje under den eksisterende koden.
  5. Hvis en kunde laster inn kassesiden på nytt, kan det hende at Google Ads registrerer en duplisert konvertering. For å hindre dupliserte konverteringer legger du til tagger før og etter hendelseskodebiten, slik at den kun utløses en gang per kunde:

1. På linjen før kodebiten limer du inn {% if first_time_accessed %}.
    2. På linjen etter kodebiten limer du inn {% endif %}.
  6. Standardvalutaen er USD. Hvis du ikke selger i amerikanske dollar kan du erstatte 'USD' i hendelseskodebiten med '{{ shop.currency }}'.

7. Standard transaksjons-ID er tom. For å hindre at Google Ads registrerer dupliserte konverteringer, erstatter du '' ved siden av «transaction_id» med '{{ order_number }}':

Google Ads' hendelseskodebit for konverteringssporing konfigurert
    .

8. Klikk på Lagre.

Steg 4: Gjør konverteringsverdien dynamisk

Hvis konverteringshandlingen du sporer kjøpes i nettbutikken din, er verdien av hver konvertering ulik.

For eksempel: Anders eier en nettbasert klesbutikk og kjører to ulike annonser gjennom Google Ads; é for klokkesamlingen hans og én for t-skjortesamlingen hans. Selv om begge annonsene genererer omtrent samme antall klikk og salg i nettbutikken, er verdien av kjøp som gjøres av folk som klikker på annonsen for klokkesamlingen høyere. Verdien er høyere fordi kundene kjøper dyrere varer når de har klikket på den annonsen. Anders bruker denne informasjonen til å avgjøre hvilken type annonsering han skal bruke penger på.

Hvis du vil spore ulike verdier for hver konvertering, må du redigere hendelseskodebiten slik at den bruker verdier som er spesifikke for hver transaksjon.

Trinn:

1. Åpne Shopify-administratoren og klikk Innstillinger > Kasse.
  2. I Ytterligere skript-tekstboksen under Bestillingsbehandling-delen finner du hendelseskodebiten du la til i Steg 3: Installere hendelseskodebiten.
  3. Erstatt linjen som begynner med 'value': med en av følgende kodebiter:

1. For å ekskludere avgifter og levering fra konverteringsbeløpet må du erstatte linjen med følgende kodebit:
       'value': {{ checkout.subtotal_price | money_without_currency }},
    2. For å inkludere avgifter og levering i konverteringsbløpe må du erstatte linjen med følgende kodebit:
       'value': {{ checkout.total_price | money_without_currency }},

Når du erstatter linjen ser koden omtrent slik ut:

Google Ads' hendelseskodebit konfigurert

4. Klikk på Lagre.

For å kontrollere at taggen fungerer må du sjekke sporingsstatusen til Konverteringshandlinger-siden i Google Ads-kontoen. Det kan ta noen timer før taggen for konverteringssporing vises som bekreftet.

Sette opp remarketing

Remarketing gjør det enklere å rette annonsene mot folk som tidligere har besøkt butikken. Dynamisk remarketing retter annonsene mot butikkens besøkende basert på de spesifikke produktene de har vist på siden din. Du fullfører det meste av oppsettet for remarketing og dynamisk remarketing gjennom Google Ads-kontoen. Les Googles veiledninger for oppsett av remarketing og dynamisk remarketing.

Trinn:

1. Logg på Ads.
  2. Klikk Kampanjer.
  3. Klikk Opprett din første kampanje.
  4. Klikk Delt bibliotek-alternativet på sidestolpen til venstre.
  5. I Målgrupper-delen klikker du Vis.
  6. Klikk på Sett opp remarketing-knappen. Du mottar en kodeblokk.
  7. Angi e-postadressen din for å motte koden per e-post.
  8. Kopier koden du mottar.
  1. Klikk theme.liquid for å åpne den i redigeringsprogrammet.
  2. Lim inn koden du mottok fra Google på en tom linje over HTML-taggen </body> :

Nederst på theme.liquid-malen

3. Klikk Lagre. Hvis du bruker et annet Shopify-tema enn Narrative, er du nå ferdig. Hvis du bruker Narrative, må du utføre neste steg.

4. Hvis du bruker Narrative-temaet, må du legge til noen CSS-koder for å hindre at remarketing-koden fra Google påvirker formateringen til nettstedet:

1. I Eiendeler-mappen klikker du theme.scss.liquid.
    2. Nederst i filen limer du inn følgende kode:
iframe[name="google_conversion_frame"] {
   display:none;