Google Ads-konverteringssporing

Du kan bruge Google Ads-konverteringssporing til at spore handlinger, som folk udfører på dit website, når de klikker på en af dine annoncer. Med Google Ads-konverteringssporing, kan du f.eks. se, hvilken af dine Google Ads-annoncer, der genererer mest salg i din webshop.

Få flere oplysninger om konverteringsindstillinger i hjælpen til Google Ads.

Betingelser

Inden du opsætter tilpasset Google-konverteringssporing via redigeringer af temakoden eller via en tredjepartsapp, skal du kontrollere, at du ikke allerede har opsat konverteringssporing på din Google Ads-konto. Hvis du bruger Shopifys Google & YouTube-kanal, vil kanalen automatisk føje konverteringssporingshændelser til din Google Ads-konto under opsætningen.

Hvis du har opsat tilpasset sporing i tillæg til en eksisterende konverteringssporingskonfiguration, kan din butik have duplikerede konverteringssporingshændelser. Duplikeret konverteringssporing kan medføre unøjagtige rapportdata og problemer med annonceoptimering. Når du opsætter tilpasset sporing, kan du deaktivere duplikerede konverteringssporingshændelser fra din Google Ads-konto. Hvis du har brug for at deaktivere duplikerede konverteringssporingshændelser fra din Google Ads-konto, skal du sørge for, at du kun deaktiverer de duplikerede sporingshændelser. Hvis du deaktiverer ikke-duplikerede konverteringshændelser, kan det mindske nøjagtigheden og effektiviteten ved annoncesporingen.

Inden du følger denne vejledning, skal du:

• Have en Google Ads-konto
  • Køre, eller planlægge at køre, en annonce via Google Ads

Opsætning af Google Ads-konverteringssporing

Hvis du vil opsætte konverteringssporing i Google Annoncer, skal du oprette en konverteringshandling, installereGoogle-tagget og derefter tilføje hændelseskodestykket. Hvis du sporer køb, skal du også redigere hændelseskodestykket for at justere værdien af konverteringen baseret på købsbeløbet.

Trin 1: Opret en konverteringshandling i Google Ads

Hvis du vil opsætte konverteringssporing i Google Ads, skal du følge instruktionerne i Google Ads for at oprette en konverteringshandling.

Den mest almindelige form for konverteringshandling er at spore køb. Sporing af køb hjælper dig med at forstå, hvor effektive dine annoncer er til at generere salg i din webshop. For at spore salg skal du indstille kategorien til Køb/Salg, og værdien til Brug forskellige værdier for hver konvertering.

Når du er færdig med at oprette din konverteringshandling, skal du klikke på OPRET OG FORTSÆT.

Trin 2: Installer Google-tagget

Når du har oprettet en konverteringshandling, skal du installere Google-tagget i din Shopify-temakode. De trin, du skal følge, varierer afhængigt af dit tags id (begyndende med AW- eller G-).

Følg vejledningen om at tilføje dit Google-tag manuelt i Google Ads' hjælp.

Trin 3: Installer hændelseskodestykket

Når du har installeret Google-tagget, skal du tilføje hændelseskodestykket til din betalingsside. Hændelseskodestykket sporer en konvertering, hver gang nogen klikker på en af dine annoncer og senere når til betalingssiden i din webshop.

Trin:

1. I Google Ads skal du gå ind i afsnittet Hændelseskodestykke og vælge Sideindlæsning.
  2. Kopiér hændelseskodestykket.
  3. I et andet browservindue skal du åbne din Shopify-administrator og klikke på Indstillinger > Betaling.
  4. Angiv hændelseskodestykket i tekstfeltet Yderligere scripts. Hvis du allerede har kode i tekstfeltet Yderligere scripts, skal du tilføje hændelseskodestykket på en ny linje under den eksisterende kode.
  5. Kopiér det Google-tag, der blev brugt i trinnet Installer Google-tagget . Tilføj dette tag over det hændelseskodestykke, du tilføjede i trin 4.
  6. Hvis en kunde genindlæser betalingssiden, kan Google Ads muligvis registrere en duplikeret konvertering. Du kan forhindre gentagne konverteringer ved at tilføje tags før og efter hændelseskodestykket, så det udløses én gang pr. kunde:

1. På linjen inden kodestykket skal du indsætte {% if first_time_accessed %}.
    2. På linjen efter kodestykket skal du indsætte {% endif %}.
  7. Standardvalutaen er USD. Hvis du ikke sælger i amerikanske dollars, skal du erstatte 'USD' i hændelseskodestykket med '{{ currency }}'.

8. Standardtransaktions-id'et er tomt. Du kan forhindre Google Ads i at registrere duplikerede konverteringer gøre følgende ud for "transaction_id": Erstat '' med '{{ order_id }}'.

9. Klik på Gem.

Når du har foretaget disse ændringer, skal dit script ligne følgende eksempel:

{% if first_time_accessed %}
  <!-- Event snippet for Test conversion page -->
  <script>
    gtag('event', 'conversion', {
      'send_to': '1234567',
      'value': 1.0,
      'currency': '{{ currency }}',
      'transaction_id': '{{ order_id }}',
    });
  </script>
{% endif %}

Trin 4: Gør konverteringsværdien dynamisk

Hvis den konverteringshandling, du sporer, er køb i din webshop, er værdien af hver konvertering forskellig.

For eksempel ejer Anders en tøjbutik og kører to forskellige annoncer gennem Google Ads – en til hans kollektion af ure og en til hans kollektion af T-shirts. Selv om begge annoncer genererer et tilsvarende antal klik og salg i hans webshop, er værdien af de køb, der foretages af folk, der klikker på annoncen for urkollektionen, højere. Værdien er højere, fordi kunderne køber dyrere varer, efter at de har klikket på denne annonce. Anders bruger disse oplysninger til at bestemme, hvor han skal bruge sine annonceringspenge.

Hvis du vil spore en anden værdi for hver konvertering, skal du redigere dit hændelseskodestykke til at bruge værdier, der er specifikke for hver transaktion.

Trin:

1. Åbn din Shopify-administrator, og klik på Indstillinger > Betaling.
  2. I tekstfeltet Yderligere scripts finder du det hændelseskodestykke, du tilføjede i Trin 3: Installer hændelseskodestykket.
  3. Udskift linjen, der begynder med 'værdi': med et af følgende kodestykker:

1. Du kan ekskludere skatter og levering fra konverteringsbeløbet ved at erstatte det med dette kodestykke: 'value': {{ checkout.subtotal_price | divided_by: 100.0 }},
    2. Hvis du vil inkludere skatter og levering i konverteringsbeløbet, skal du erstatte det med dette kodestykke: 'value': {{ checkout.total_price | divided_by: 100.0 }},
  4. Klik på Gem.

Når du har foretaget denne ændring, ser dit script ud som følgende eksempel:

{% if first_time_accessed %}
  <!-- Event snippet for Test conversion page -->
  <script>
    gtag('event', 'conversion', {
      'send_to': '1234567',
      'value': {{ checkout.subtotal_price | divided_by: 100.0 }},
      'currency': '{{ currency }}',
      'transaction_id': '{{ order_id }}',
    });
  </script>
{% endif %}

Du kan sikre, at dit tag fungerer, ved at kontrollere sporingsstatussen på siden Konverteringshandlinger i din Google Ads-konto. Det kan tage et par timer for konverteringssporingstagget at fremstå som bekræftet.

Opsætning af remarketing

Remarketing hjælper dig med at målrette annoncer til personer, der tidligere har besøgt din butik. Dynamisk remarketing målretter annoncer til din butiks besøgende baseret på de specifikke produkter, de har set på dit website. Du gennemfører det meste af opsætningen til remarketing og dynamisk remarketing via din Google Ads-konto. Læs Googles opsætningsvejledninger til remarketing og dynamisk remarketing for at opsætte remarketingkoden på Google.

Du skal redigere din temakode for at føje remarketingkoden til din Shopify-butik. Dette er en ikke-understøttet tematilpasning, men du kan forsøge at finde hjælp i Shopifys fællesskabsforummer, eller du kan ansætte en Shopify-partner til at redigere dit temas kode for dig.

Du kan få mere hjælp til at bruge remarketing eller dynamisk remarketing til din webshop i Google Ads' hjælp.