Google Ads-konverteringssporing

Du kan bruge Google Ads-konverteringssporing til at spore handlinger, som folk udfører på dit website, når de klikker på en af dine annoncer. Med Google Ads-konverteringssporing, kan du f.eks. se, hvilken af dine Google Ads-annoncer, der genererer mest salg i din webshop.

Hvis du bruger Google Shopping-appen i Shopify, skal du sørge for ikke at duplikere konverteringssporing til din butik. Google Shopping-appen tilføjer automatisk konverteringssporingshændelser til din Google Ads-konto, når du konfigurerer den. Hvis du konfigurerer tilpasset Google-konverteringssporing via redigeringer af temakoden eller via et tredjepartsprogram, kan din butik have duplikerede konverteringssporingshændelser. Duplikeret konverteringssporing kan medføre unøjagtige rapportdata og problemer med annonceoptimering. Når du konfigurerer tilpasset sporing, kan du deaktivere duplikerede konverteringssporingshændelser fra din Google Ads-konto. Få flere oplysninger om konverteringsindstillinger i hjælpen til Google Ads.

Bemærk! Denne guide indeholder vejledninger til den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du bruger den gamle oplevelse, skal du åbne Hjælp til Google Ads og klikke på Forrige for at få hjælp til at konfigurere konverteringssporing. Hvis du ikke er sikker på, om du bruger den gamle eller nye Google Ads-oplevelse, skal du se Find ud af, hvilken Google Ads-oplevelse, du bruger.

Betingelser

Inden du følger denne vejledning, skal du:

• Have en Google Ads-konto
  • Køre, eller planlægge at køre, en annonce via Google Ads

Konfiguration af Google Ads-konverteringssporing

Hvis du vil konfigurere konverteringssporing i Google Annoncer, skal du oprette en konverteringshandling, installere det globale websitetag og derefter tilføje hændelseskodestykket. Hvis du sporer køb, skal du også redigere hændelseskodestykket for at justere værdien af konverteringen baseret på købsbeløbet.

Trin 1: Opret en konverteringshandling i Google Ads

Hvis du vil konfigurere konverteringssporing i Google Ads, skal du følge instruktionerne i Google Ads for at oprette en konverteringshandling.

Den mest almindelige form for konverteringshandling er at spore køb. Hvis du vil spore køb, så du kan se, hvor effektive dine annoncer er til at generere salg i din webshop, skal du indstille kategorien til Køb/Salg, og værdien til Brug forskellige værdier for hver konvertering.

Når du er færdig med at oprette din konverteringshandling, skal du klikke på OPRET OG FORTSÆT.

Trin 2: Installer det globale websitetag

Når du har oprettet en konverteringshandling, skal du installere det globale websitetag i din Shopify-temakode.

Trin:

1. Når du kommer til trinet Konfigurer tagget i Google Ads, skal du klikke på Installer tagget selv.
  2. Vælg den relevante valgmulighed i afsnittet Globalt webstedstag. Den genererede kode afhænger af dit valg.
  3. Kopiér dit globale websitetag.
  4. I et andet browservindue skal du åbne din Shopify-administrator og klikke på Webshop.
  5. Klik på Handlinger > Rediger kode.
  6. Åben din theme.liquid-fil.
  7. Hvis dette er første gang, du har installeret et globalt websitetag, skal du indsætte det kopierede globale websitetag mellem taggene <head> og </head> for at anvende tagget på alle sider i din butik:
    Konverteringssporingstrin 2b
    Hvis du redigerer et globalt websitetag, som du allerede har installeret, skal du finde det globale websitetag i din theme.liquid-fil og ændre koden, som Google Ads foreslår.
  8. Klik på Gem.

Trin 3: Installer hændelseskodestykket

Når du har installeret det globale websitetag, skal du tilføje hændelseskodestykket til din betalingsside. Hændelseskodestykket sporer en konvertering, hver gang nogen klikker på en af dine annoncer og senere når til betalingssiden i din webshop.

Trin:

1. I Google Ads skal du gå ind i afsnittet Hændelseskodestykke og vælge Sideindlæsning.
  2. Kopiér hændelseskodestykket.
  3. I et andet browservindue skal du åbne din Shopify-administrator og klikke på Indstillinger > Betaling.
  4. I afsnittet Ordrebehandling skal du indsætte hændelseskodestykket i tekstfeltet Yderligere scripts. Hvis du allerede har kode i tekstfeltet Yderligere scripts, skal du tilføje hændelseskodestykket på en ny linje under den eksisterende kode.
  5. Hvis en kunde genindlæser betalingssiden, kan Google Ads muligvis registrere en duplikeret konvertering. Du kan forhindre gentagne konverteringer ved at tilføje tags før og efter hændelseskodestykket, så det udløses én gang pr. kunde:

1. På linjen inden kodestykket skal du indsætte {% if first_time_accessed %}.
    2. På linjen efter kodestykket skal du indsætte {% endif %}.
  6. Standardvalutaen er USD. Hvis du ikke sælger i amerikanske dollars, skal du erstatte 'USD' i hændelseskodestykket med '{{ shop.currency }}'.

7. Standardtransaktions-id'et er tomt. Du kan forhindre Google Ads i at registrere duplikerede konverteringer ved at gå ind ved siden af "transaction_id": og erstatte '' med '{{ order_number }}':

Hændelseskodestykke til konverteringssporing med Google Ads konfigureret

8. Klik på Gem.

Trin 4: Gør konverteringsværdien dynamisk

Hvis den konverteringshandling, du sporer, er køb i din webshop, er værdien af hver konvertering forskellig.

For eksempel ejer Anders en tøjbutik og kører to forskellige annoncer gennem Google Ads – en til hans kollektion af ure og en til hans kollektion af T-shirts. Selv om begge annoncer genererer et tilsvarende antal klik og salg i hans webshop, er værdien af de køb, der foretages af folk, der klikker på annoncen for urkollektionen, højere. Værdien er højere, fordi kunderne køber dyrere genstande, efter at de har klikket på denne annonce. Anders bruger disse oplysninger til at bestemme, hvor han skal bruge sine annonceringspenge.

Hvis du vil spore en anden værdi for hver konvertering, skal du redigere dit hændelseskodestykke til at bruge værdier, der er specifikke for hver transaktion.

Trin:

1. Åbn din Shopify-administrator, og klik på Indstillinger > Betaling.
  2. I afsnittet Ordrebehandling går du ind i tekstfeltet Yderligere scripts og finder det hændelseskodestykke, du tilføjede i Trin 3: Installer hændelseskodestykket.
  3. Udskift linjen, der begynder med 'værdi': med et af følgende kodestykker:

1. Du kan ekskludere skatter og fragt fra konverteringsbeløbet ved at erstatte det med dette kodestykke:
       'værdi': {{ checkout.subtotal_price | money_without_currency }},
    2. Du kan inkludere skatter og fragt i konverteringsbeløbet ved at erstatte det med dette kodestykke:
       'værdi': {{ checkout.total_price | money_without_currency }},

Når du har erstattet linjen, ser dit script ud som følgende eksempel:

Hændelseskodestykke til Google Ads konfigureret

4. Klik på Gem.

Du kan sikre, at dit tag fungerer, ved at kontrollere sporingsstatussen på siden Konverteringshandlinger i din Google Ads-konto. Det kan tage et par timer for konverteringssporingskoden at fremstå som verificeret.

Konfigurer remarketing

Remarketing hjælper dig med at målrette annoncer til personer, der tidligere har besøgt din butik. Dynamisk remarketing målretter annoncer til din butiks besøgende baseret på de specifikke produkter, de har set på dit website. Du gennemfører det meste af opsætningen til remarketing og dynamisk remarketing via din Google Ads-konto. Læs Googles konfigurationsguider til remarketing og dynamisk remarketing.

Trin:

1. Log ind på Ads.
  2. Klik på Kampagner.
  3. Klik på Opret din første kampagne.
  4. Klik på valgmuligheden Delt bibliotek i venstre side.
  5. Klik på Vis i afsnittet Målgrupper.
  6. Klik på knappen Opsæt remarketing. Du modtager en blok kode.
  7. Indtast din e-mailadresse for at modtage koden via e-mail.
  8. Når du modtager koden, skal du kopiere den.
  1. Klik på theme.liquid for at åbne den i editoren.
  2. Indsæt koden, du modtog fra Google, på en tom linje over HTML-tagget </body> :

Bunden af theme.liquid skabelon

3. Klik på Gem. Hvis du bruger et andet Shopify-tema end Narrative, så er du færdig. Hvis du bruger Narrative, skal du udføre det næste trin.

4. Hvis du bruger Narrative-temaet, skal du tilføje noget CSS for at forhindre, at Google-remarketingkoden påvirker formateringen af dit website:

1. Klik på theme.scss.liquid i mappen Aktiver.
    2. Indsæt nedenstående kode i bunden af filen:
iframe[name="google_conversion_frame"] {
   display:none;
 }

3. Klik på Gem.

Bemærk! Hvis du vil have mere hjælp til at bruge remarketing eller dynamisk remarketing til din webshop, skal du besøge Google Support.