Shopify Email-analyser

Når du sender en e-mailkampagne eller automatisering, genereres der en rapport, som giver dig indblik i, hvor godt e-mailen klarede sig, og hvordan den blev interageret med. Du kan identificere, hvilke abonnenter der har åbnet e-mailen, udført specifikke handlinger eller fået afvisning af e-mailen. Du kan også eksportere CSV-filer med lister med de abonnenter, der udførte hver handling.

Parametre, der spores i rapporten Analyse af e-mailkampagne

Din e-mailaktivitetsrapport viser følgende parametre.

Ordrer

• Salg i alt: Det samlede salg fra denne markedsføringsaktivitet beregnes som bruttoomsætningen minus rabatter og returneringer plus skatter, told og levering.
  • Gennemsnitlig ordreværdi: Den gennemsnitlige værdi for alle ordrer, der tilskrives denne markedsføringsaktivitet direkte.
  • Gennemsnitligt antal solgte produkter: Det gennemsnitlige antal produkter pr. ordre for alle ordrer, der direkte tilskrives denne markedsføringsaktivitet.
  • Første gangskunder: Det antal kunder, som har afgivet deres første ordre i din butik, og som tilskrives denne markedsføringsaktivitet direkte.

Assists

• Ordrer, der blev aferet: Det antal gange, denne aktivitet hjalp med at lede til en ordre. Dette inkluderer ikke ordrer, der er direkte tilskrevet den.
  • Udsalg: Værdien af salg, som denne aktivitet hjalp med at oprette. Dette inkluderer ikke ordrer, der er direkte tilskrevet den.

Ydeevne

• Åbnet: Antallet af unikke modtagere, der har åbnet denne mail.
  • Klik: Det samlede antal modtagere, der har klikket på et link i din mail.
  • Rapporteret som spam: Det samlede antal modtagere, der har rapporteret din mail som spam.
  • Afmeldt: Det samlede antal modtagere, der har klikket på afmeldingslinket i e-mailen.
  • Leveret: Antal mails, der nåede frem til kundernes indbakker og ikke blev sendt tilbage.
  • Afvist: Det samlede antal e-mails, der ikke blev leveret.

Adfærd ved markedsføringstragt

• Unikke besøgende: Antallet af abonnenter, der har besøgt din webshop efter at have set din mail.
  • Lagt i indkøbskurv: Det samlede antal sessioner, hvor en kunde har lagt et produkt i indkøbskurven.
  • Bestillinger: Det samlede antal sessioner, hvor der blev afgivet en ordre.
  • Sidevisninger: Det samlede antal gange, en kunde har set en produktside.
  • Indtastet betaling: Det samlede antal gange, en kunde har påbegyndt betalingsprocessen.
  • Købt: Det samlede antal gange, en kunde har foretaget et køb.
  • Interaktioner: Det samlede antal klik på hvert link til butiksfacade i e-mailen. Links, der tager kunder uden for din butik, spores ikke.

Se analyserapporten for din mailkampagne

1. Klik på Markedsføring i Shopify-administratoren.
  2. Klik på den mail, du vil gennemgå analyserne for, under Seneste markedsføring.
  3. Klik på Se rapport under forhåndsvisningen af mailen i afsnittet KAMPAGNEOVERSIGT.
  4. Valgfrit: Se eller eksportér specifikke data om de kunder, der udførte specifikke handlinger:
    • Hvis du vil se dataene for en specifik parameter, skal du klikke på parameteren under Mailinteraktion.
    • Hvis du vil eksportere dataene for en specifik parameter, skal du klikke på parameteren under Mailinteraktion og derefter klikke på Eksportér.

Vælg din mulighed for sporing af åbninger af e-mails

Sporing af åbninger viser dig, hvor mange abonnenter der har åbnet en mail, som du har sendt via Shopify Email. Hvis du klikker på parameteret, vises der også en liste over de modtagere, der har åbnet e-mailen. Sporing af åbninger er aktiveret som standard og giver dig en åbningsrate i rapportafsnittet af alle dine sendte Shopify Email-kampagner. Du kan deaktivere denne funktion, men du kan ikke se parameteret for åben pris, hvis du vælger denne mulighed.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Notifikationer
  3. Vælg Optimer sporing af åbninger (anbefalet), Spor alle åbninger af mails, Bed om samtykke eller DO NOT TRACK i afsnittet E-mailmarkedsføring.
  4. Klik på Gem.

Dine indstillinger for sporing af åbninger afgør, hvordan din Shopify-butik indsamler analyser af Shopify Email:

• Optimer sporing af åbninger (anbefalet): Shopify indsamler åbningsraten for dine kampagner med e-mailmarkedsføring og hjælper dig med at beskytte dit ry som afsender. Vælg denne indstilling for at afbalancere valg for beskyttelse af kundens data med indsamlingen af data.

• Spor alle åbninger af mails: Antallet af abonnenter, som åbninger dine kampagner med e-mailmarkedsføring, indsamles. Dette kaldes også for "åbningsrate". Denne indstilling giver dig den mest detaljerede rapportering af din åbningsrate.

• Søg om samtykke: Abonnenter kan tilvælge sporing ved at klikke på Tilmeld dig sporing af åbnede e-mails i sidefoden af dine kampagner med e-mailmarkedsføring. Antallet af abonnenter, der åbner dine e-mails, kendt som åbningsraten, bestemmes på baggrund af antallet af abonnenter, der har tilmeldt sig, kombineret med det samlede e-mailengagement, f.eks. klik på links.

• DO NOT TRACK: Åbningsraten for dine mails rapporteres ikke. Andre analyser af dine kampagner med e-mailmarkedsføring, som f.eks. antallet af klik fra abonnenter, indsamles stadig.

Hvis en køber modtager en mail fra dig, men besøger din butik direkte via en anden fane eller et andet browservindue eller besøger din butik på et senere tidspunkt i stedet for at klikke på linket i mailen, afspejles denne adfærd ikke i din analyse for Shopify Email.

Omregninger af omregninger

En omregning er en konvertering, hvor markedsføringsaktiviteten får en hvilken som helst del af kunderejserne til at køre, med undtagelse af det sidste klik.

Hvis en kunde f.eks. finder din butik for første gang fra en Facebook-annonce og senere foretager en Google-søgning for at finde dit website og derefter foretager et køb i denne session, krediteres din markedsføringsannonce på Facebook en hjælp til ordren.

Hvis du sender en markedsføringsmail, der linker til et produkt, og kunden køber direkte fra dette link, krediteres dette ikke som en hjælp.