Shopify Email-analyser

Når du har sendt en mail, genereres der en rapport, som giver dig indblik i, hvor godt mailen klarede sig, og hvordan den blev interageret med. Du kan identificere, hvilke abonnenter der har åbnet mailen, udført specifikke handlinger eller har afvist mailen. Du kan også oprette kundesegmenter for at se og administrere de kunder, der udførte hver enkelt handling.

Parametre, der spores i rapporten over mailresultater

Din rapport over mailresultater viser følgende parametre:

Ydeevne

Afsnittet Resultater rapporterer den interaktion, som modtagerne har med dine mails.

• Sendte mails: Det samlede antal mails, der er sendt fra Shopify Email på afsendelsestidspunktet.
  • Åbningsfrekvens: Procentdelen af modtagne mails, der er registreret som åbnet.
  • Klikfrekvens: Procentdelen af modtagere, som klikkede på links i en mail, ud af alle de personer, der modtog mailen.
  • Sessioner: Det samlede antal webshopsessioner, der kan tilskrives denne mail. En session er en periode med fortløbende aktivitet fra en besøgende.
  • Leveringsrate: Procentdelen af mails, der er nået til modtagernes indbakker, ud af det samlede antal modtagere, som de er blevet sendt til.
  • Afvisningsprocent: Procentdelen af adresser, der har afvist mailen, ud af dem, der har modtaget den.
  • Afmeldingsrate: Procentdelen af modtagere, der afmeldte din mail, ud af dem, der har modtaget den.
  • Spamrate: Procentdelen af spamklager fra en bestemt mail, ud af det samlede antal mails, der leveres til de mailudbydere, der sender Shopify disse rapporter. Kaldes også for spamklager.

Ordrer

Afsnittet Ordrer bruger som standard modellen Sidste ikke-direkte kliktilskrivning.

• Ordrer i alt: Det samlede antal ordre, som direkte tilskrives denne markedsføringsaktivitet.
  • Salg i alt: Det samlede salg fra denne markedsføringsaktivitet beregnes som bruttoomsætningen minus rabatter og returneringer plus skatter, told og levering.
  • Gennemsnitlig ordreværdi: Den gennemsnitlige værdi for alle ordrer, der tilskrives denne markedsføringsaktivitet direkte.

Mailkonverteringstragt

Mailkonverteringstragten måler antallet af besøgende i din webshop for hvert trin i konverteringsstien og kan hjælpe dig med at forstå, hvor dine kunder får væk fra konverteringstragten.

• Åbner: Antallet af unikke abonnenter, der har registreret sig som at have åbnet din mail.
  • Unikke besøgende: Antallet af unikke abonnenter, der har besøgt din webshop efter at have set din mail.
  • Lagt i indkøbskurv: Det samlede antal sessioner, som tilskrives din mail, hvor en kunde har lagt et produkt i indkøbskurven.
  • Ordrer: Det samlede antal sessioner, som tilskrives din mail, hvor en kunde har afgivet en ordre.

Linkaktivitet

Parametret for linkaktivitet sporer mailmodtagerens interaktion med de links til dit butik, som du har inkluderet i din mail.

Se analyserapporten for din mailkampagne

Du kan se specifikke parametre for alle dine mailkampagner i din Shopify-administrator.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Apps > Email i Shopify-administratoren.
  2. Klik på den mailkampagne, du vil se rapporten for, i afsnittet Oversigt.
  3. Valgfrit: Klik på Se markedsføringsrapport for at gennemgå markedsføringsrapporten for din mailkampagne.

Vælg din mulighed for sporing af åbninger af mails

Sporing af åbninger fortæller dig, hvor mange abonnenter der har åbnet en mail, som du har sendt via Shopify Email. Hvis du klikker på parameteret, vises der også en liste over de modtagere, der har åbnet mailen. En god åbningsrate spænder fra 20 % til 22 %.

Sporing af åbninger er aktiveret som standard og giver dig en åbningsrate i rapportafsnittet af alle dine sendte Shopify Email-kampagner. Hvis du deaktiverer denne funktion, kan du ikke se parameteret for åbningsfrekvensen.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Indstillinger i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Notifikationer.
  3. Vælg Optimer sporing af åbninger (anbefalet), Spor alle åbninger af mails, Bed om samtykke eller DO NOT TRACK i afsnittet E-mailmarkedsføring.
  4. Klik på Gem.

Dine indstillinger for sporing af åbninger afgør, hvordan din Shopify-butik indsamler analyser af Shopify Email:

• Optimer sporing af åbninger (anbefalet): Shopify indsamler åbningsraten for dine kampagner med e-mailmarkedsføring og hjælper dig med at beskytte dit ry som afsender. Vælg denne indstilling for at afbalancere valg for beskyttelse af kundens data med indsamlingen af data.
  • Spor alle åbninger af mails: Antallet af abonnenter, som åbninger dine kampagner med e-mailmarkedsføring, indsamles. Dette kaldes også for "åbningsrate". Denne indstilling giver dig den mest detaljerede rapportering af din åbningsrate.
  • Søg om samtykke: Abonnenter kan tilvælge sporing ved at klikke på Tilmeld dig sporing af åbnede mails i sidefoden af dine kampagner med e-mailmarkedsføring. Antallet af abonnenter, der åbner dine mails, kendt som åbningsraten, bestemmes på baggrund af antallet af abonnenter, der har tilmeldt sig, kombineret med det samlede mailengagement, f.eks. klik på links.
  • DO NOT TRACK: Åbningsraten for dine mails rapporteres ikke. Andre analyser af dine kampagner med e-mailmarkedsføring, som f.eks. antallet af klik fra abonnenter, indsamles stadig.

Hvis en kunde modtager en mail fra dig, men besøger din butik direkte via en anden fane eller et andet browservindue eller besøger din butik på et senere tidspunkt i stedet for at klikke på linket i mailen, afspejles denne adfærd ikke i din Shopify Email-analyse.