Levering af mails og leverbarhed

Der er to faktorer, som kan medvirke til, at dine mailkampagner når ud til dine kunders indbakker:

• Levering af mails henviser til, når en mail er blevet leveret til din kundes mailserver. Mails, der ikke leveres, afvises af den modtagende server eller mailudbyder. En god leveringsrate for mails for en e-handelsbutik er 95 %. Det kan tage nogle timer at sende mails til en lang liste af abonnenter.
  • Levering af mails henviser til rangeringen af din mail, når den er blevet leveret til din kundes mailserver. Optimal levering af mails sikrer, at dine mails når frem til dine kunders primære indbakke eller i det relevante afsnit med den relevante indbakke, såsom Gmails fane "Promoveringer", i stedet for i deres spammapper.

Brug denne side til at få mere at vide om bedste fremgangsmåder til at forbedre leveringen af dine mails og dine chancer for at lande i din abonnents indbakke i stedet for i deres spammappe.

Begrænsninger for sikre afsendelser

Begrænsninger for sikre afsendelser afgør, hvor mange abonnenter du kan sende mails til i en periode, som f.eks. i løbet af en dag eller uge. Antallet af mails, som du har sendt på en dag, beregnes ud fra, hvor mange mails der blev leveret til individuelle abonnenter den pågældende dag, i stedet for antallet af mailkampagner, som du har sendt.

Leveringssystemet kan stoppe med at levere en mailkampagne, når abonnentengagementet er lavt, eller når der er andre negative indikatorer, som f.eks. hvis et højt antal af dine abonnenter markerer din mails som spam. Denne sikkerhedsforantaltning er på plads for at beskytte dit ry som afsender og for at sikre, at fremtidige mails bliver leveret.

Hvis du forbedrer dit ry som afsender, kan det hjælpe dig med at øge dine grænser for sikre afsendelser og forbedre leveringsmulighederne for dine mails. Efterhånden som du forbedrer dit ry som afsender, vil Shopify Email muligvis automatisk sende mails i batches for at undgå spamfiltre og forbedre din leveringsrate.

Hvis du oplever en begrænsning af dine mails, kan du overveje en af følgende løsninger:

• Planlæg en mail til den næste tilgængelige dato.
  • Opret kundesegmenter for at skræddersy din mail til bestemte kundesegmenter. Du kan bruge kundesegmenter til strategisk at målrette specifikke abonnenter i bestemte kampagner eller opdele din liste over abonnenter i mindre grupper. Hvis du vælger at sende din mail til et mindre kundesegment, kan du overveje at redigere indholdet i din mail for at blive skræddersyet til denne målgruppe. Du kan duplikere mailen og sende den til et andet segment senere.

Opbygning af dit ry som afsender

Når du begynder at bruge Shopify Email, anbefales det, at du øger antallet af mails, som du sender fra din nye mailadresse eller dit nye domæne, langsomt for at etablere dit ry som pålidelig afsender hos internetudbydere og sikre høj leverbarhed for dine mails.

Overvej følgende bedste fremgangsmåder for at forbedre dit ry som afsender og øge dine afsendelsesgrænser:

• Opbyg tillid hos internetudbydere ved at sende et begrænset antal mails til dine mest engagerede kontakter, og øg antallet af mails gradvist over tid. Når du starter med dine mest engagerede kontakter, opmuntrer du til positive interaktioner som f.eks. åbninger og klik, hvilket kan forbedre dit ry som afsender betydeligt.
  • Du kan forbedre og vedligeholde kvaliteten af din liste over abonnenter.
  • Send regelmæssigt mails for at opretholde en jævn mængde mails og holde dit domæne aktivt.
  • Overvåg dine parametre for maillevering, og adressér øjeblikkeligt eventuelle fald i interaktion og samlede resultater.
  • Tag foranstaltninger for at undgå spamfiltre og reducere dine klager over spam.
  • Få din afsendermailadresse bekræftet ved at tilføje CNAME og DMARC-poster til dit tredjepartsdomæne.

Sådan vedligeholder du en liste over abonnenter af høj kvalitet

Interaktion fra dine abonnenter, som f.eks. øgede åbningsfrekvenser, hjælper spamfiltre med at anerkende, at dine mails ikke er spam. Hvis du vedligeholder en liste over abonnenter af høj kvalitet, kan det hjælpe med at øge interaktionen og sænke antallet af klager over spam, afvisningprocenten og afmeldinger.

Følgende forslag kan hjælpe dig med at vedligeholde en liste over abonnenter af høj kvalitet:

• Bekræft, at du har samtykke til tilmelding for alle mailadresser, der er føjet til din database.
  • Opdater kundens kontaktoplysninger efter behov.
  • Evaluér dine kilder til indsamling af mailadresser. Hvis du modtager mange klager over spam eller mails fra en bestemt kilde afvises, skal du fjerne eller erstatte denne indsamlingskilde.
  • Køb eller lej aldrig maillister. Hvis du tidligere har købt eller lejet lister, skal du sørge for, at disse mails er angivet som "abonnerer ikke".
  • Aktivér dobbelt tilmelding for at sikre, at abonnenterne bekræfter, at de vil modtage markedsføring over mail og sms fra dig.
  • Fjern forhåndsmarkeringen af afkrydsningsfeltet for mailmarkedsføring under indstillingerne for Markedsføring i dine indstillinger for Betaling for at sikre, at kunder ikke tilmelder sig ved en fejl.
  • Brug regelmæssigt kundesegmenter til at filtrere og fjerne abonnenter, som tidligere har afvist mails, ikke er engagerede eller som har tilmeldt sig for længe siden og aldrig har foretaget et køb.

Sådan undgår du spamfiltre

Modtagende mailservere bruger spamfiltre til at forhindre, at uønskede mails leveres i en modtagers indbakke. Nogle mails bliver blokeret af den modtagende server og tæller med i din afvisningsprocent. Andre beskeder kan blive leveret, men de ender i modtagerens mappe med spam eller uønsket mail.

Mange forskellige indbakkeudbydere angiver krav eller bedste fremgangsmåder, der hjælper afsendere med at få bedre leveringspriser. Følgende links er nogle eksempler:

Ugyldige kundemailadresser, spamklager og interaktion fra dine abonnenter kan alle påvirke, om din mail anses for at være spam af en mailudbyder.

Se vejledningen om bedste fremgangsmåder for Shopify Email for at forbedre dine statistikker og opnå bedre levering.

Sådan forbedrer du dine leveringsparametre

Hvis du forbedrer dine parametre for levering, som f.eks. spamrate, afvisningsprocent, åbninger og klik samt afmeldinger, kan det hjælpe dig med at opbygge dit ry som afsender og forhindre, at dine mailkampagner annulleres. Du kan få mere at vide om parametrene for levering ved at gennemgå din Shopify Email-analyse.

Spamrate

Din spamrate, også kaldet din rate for spamklager, beregner antallet af mails, som kunderne markerer som spam, mod antallet af mails, der leveres i deres indbakke.

Du kan spore dine klager over spam pr. kampagne ved at se sporing og analysedata for dine mails. Gmail leverer dog ikke rapporter om spamklager til Shopify. Hvis du er godkendt, har en DMARC-registrering og sender mere end 100 mails pr. dag til Gmail-brugere, kan du spore din spamklageprocent i Gmail ved at konfigurere Googles gratis Postmaster Tools.

Overvej følgende strategier for at reducere antallet af klager over spam:

• Oprethold en liste over abonnenter af høj kvalitet.
  • Medtag et link til afmelding, der nemt kan findes i dine mails, for at forhindre modtagere i at markere din mail som spam.
  • Brug kundesegmenter til kun at sende markedsføringsmails til abonnenter, der interagerer positivt med dine mails og bidrager til din butiks indtægt. Du kan f.eks. oprette følgende kundesegment, der filtrerer kunder, der abonnerer på mailmarkedsføring, som er blevet tilføjet i de seneste 6 måneder, eller som har afgivet en ordre eller klikket på en mail inden de seneste 6 måneder:
email_subscription_status = 'SUBSCRIBED'
  AND (customer_added_date > -6m
      OR (customer_added_date <= -6m
     AND (number_of_orders > 0
     OR shopify_email.clicked() = true )
     )
  )

Afvisningsprocent

Din afvisningsprocent er en måling af, hvor ofte dine mails enten ikke bliver leveret korrekt eller bliver afvist af en modtagers indbakkeudbyder som f.eks. Gmail eller Yahoo.

Der er to typer af afvisninger, som er inkluderet i din afvisningsprocent:

• Der opstår hårde afvisninger, når mails ikke kan leveres, fordi modtagerens mailadresse er forkert, ikke findes, eller fordi den modtagelsesserveren har blokeret levering permanent.
  • Der opstår bløde afvisninger, når mails ikke kan leveres midlertidigt, som f.eks. når en modtagers indbakke er fuld, eller mailserveren er midlertidig utilgængelig.

En høj afvisningsprocent øger risikoen for, at dine mails filtreres som spam. Følgende forslag kan hjælpe dig med at forbedre din afvisningsprocent:

Opdel og fjern mailadresser, der afviser mails, fra din liste over abonnenter

1. Gå til Apps > Email i Shopify-administratoren.
  2. Klik på den sendte kampagne, som du vil oprette et kundesegment for.
  3. Klik på ikonet Se segment på det metriske kort for afvisningsprocent.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for Kundenavn for at vælge alle kunder.
  5. Klik på Masserediger.
  6. Fjern markeringen i kolonnen Accepterer mailmarkedsføring for hver kunde.
  7. Klik på Gem.

Åbninger og klik

Følgende forslag kan hjælpe med at forbedre dine åbnings- og klikfrekvenser:

• Bekræft, at emnelinjen er præcis, kort og overbevisende.
  • Send dine mails på et tidspunkt, der giver mening for dine abonnenter. Du kan oprette en mail på forhånd og planlægge afsendelsen af mailen til et tidspunkt, hvor du tror, den har størst sandsynlighed for at blive åbnet af dine abonnenter.
  • Opret et segment for at begrænse dine kampagner til en mindre målgruppe med mere engagerede abonnenter. Du kan f.eks. oprette et segment af abonnenter, som tidligere har foretaget et køb eller åbnet mails.

Afmeldt

Du kan gennemgå dine afmeldinger i din analyse af mailsporing.

Følgende forslag kan hjælpe med at reducere antallet af kunder, der afmelder sig dine mails:

• Oprethold en liste over abonnenter af høj kvalitet.
  • Sørg for, at dit mailindhold er relevant for det kundesegment, du sender det til, og at det opfylder de forventninger, du fremsatte under erhvervelsen af kunderne.
  • Gennemgå de bedste fremgangsmåder for Shopify Email for at sikre, at dit mailindhold er engagerende, effektivt og godt designet.
  • Undgå at sende mails for ofte, så abonnenterne ikke føler, at du spammer deres indbakke.