Administration af e-mailabonnementslister

Du kan bruge e-mailmarkedsføring til at skabe vækst i din virksomhed og opbygge relationer med dine kunder. At sende nyhedsbreve til kunder, der tilmelder sig din adresseliste, er en fantastisk måde at fortælle dem om nye produkter og kommende udsalg.

Indsaml e-mailadresser fra kunder

Af hensyn til juridiske årsager og beskyttelse af personlige oplysninger skal du sørge for, at du kun sender reklame-e-mails til kunder, der har accepteret at modtage markedsføring fra din webshop. Kunden kan abonnere på e-mailmarkedsføring ved at tilmelde sig et nyhedsbrev i din webshop med sin e-mailadresse, eller ved at markere et afkrydsningsfelt under betalingsprocessen. Du kan derefter sende en bekræftelsesmail til kunden vedrørende abonnementet ved at redigere dine betalingsindstillinger.

Når en kunde accepterer markedsføring fra din webshop, viser deres e-mailadresse på siden Kunder i din Shopify-administrator. Klik på E-mailabonnenter for kun at vise de kunder, der har accepteret at modtage kampagnee-mails.

Siden Kunder i administratoren. Forskellige kundefiltre vises på fanerne, og fanen E-mailabonnenter fremhæves.

Hvis en abonnent klikker på linket Frameld i en e-mail, han eller hun har modtaget, eller markerer en af dine e-mails som spam, fjernes denne abonnent automatisk fra din liste over abonnenter. Når en e-mail afvises på grund af et problem med en e-mailadresse, undertrykkes denne e-mailadresse automatisk ved afsendelsen af fremtidige e-mails.

Indsamling af kunders e-mailadresse ved betaling

Du kan indsamle kunders e-mailadresser fra betalingsprocessen.

Bemærk: Få flere oplysninger om, hvordan Shopify indsamler, bruger og opbevarer personlige oplysninger under vores Politik om beskyttelse af persondata.

Fremgangsmåde:

1. I afsnittet E-mailmarkedsføring skal du markere afkrydsningsfeltet Vis en tilmeldingsmulighed i betalingsprocessen. Dette tilføjer et tilmeldingsfelt til din betalingsproces.

2. Valgfri: Markér afkrydsningsfeltet Markér feltet for tilmelding på forhånd. Dette markerer afkrydsningsfeltet for tilmelding til e-mailmarkedsføring på forhånd ved betalingsprocessen for kunder uden en konto. Det markerer også afkrydsningsfeltet på forhånd for kunder med konti, som er på kundelisten E-mailabonnenter. Afkrydsningsfeltet er ikke valgt på forhånd ved betalingsprocessen for kunder med konti, der har afmeldt e-mailmarkedsføring og ikke er på listen E-mailabonnenter.

3. Klik på Gem.

Indsaml kunders e-mailadresser fra din startside

Når du vil indsamle kunders e-mailadresser fra din startside, skal du føje et afsnit til nyhedsbrevstilmelding til din webshop. Med en tilmelding til nyhedsbreve kan du indsamle dine kunders e-mailadresser og gemme dem i ganen E-mailabonnenter på siden Kunder i Shopify-administratoren. Overvej den rute, som kunder i din webshop følger, og tilbyd indsamling af e-mailadresser på nøglepunkter såsom din startside og ved betaling.

Se din temadokumentation for at få hjælp til at føje et nyhedsbrev til din webshop.

Du kan også opbygge en liste med abonnenter hurtigt ved hjælp af konkurrencer og lodtrækninger. Husk dog at tilbyde dobbelt tilmelding, så kunden er klar over, at han eller hun også tilmelder sig e-mailmarkedsføring.

Hvis du har fået mange nye abonnenter for nylig, kan du overveje at oprette en kundegruppe for nye abonnenter, så du kan sende dem en velkomstmail. Send en rabatkode og et link til din butik i dine velkomstmails for at opfordre nye abonnenter til at foretage et køb. Velkomstmails er også en venlig måde, som abonnenter kan framelde sig din e-mailliste.

Import af kundelister

Du kan importere en kundeliste, men du bør gennemgå alle navne og e-mailadresser på listen først. Dette hjælper dig med at undgå fejl, når du afsender dine e-mailkampagner.

Rollebaserede e-mailadresser

Rollebaserede e-mailadresser starter med ord såsom info@ eller support@. Disse e-mailadresser deles som regel af et team, og ikke en enkeltperson. Vi anbefaler, at du fjerner alle rollebaserede e-mailadresser manuelt, da de højst sandsynligt ikke bliver overvåget. Ellers kan det skade din åbningsrate med tiden.

Vil mine e-mails kun blive sendt til personer, der har tilmeldt sig min e-mailmarkedsføringsliste?

Ja. Du kan kun sende e-mails til folk, der har accepteret at modtage e-mails fra din virksomhed. Disse kunder bærer indikatoren Accepterer markedsføring på deres kundeside. Som en hjælp filtrerer Shopify Email alle kunder fra, hvis de ikke accepterer e-mailmarkedsføring.

Send en e-mail til specifikke kundegrupper

1. Hvis du vil oprette nye kundegrupper, kan du gøre dette i afsnittet Kunder i din Shopify-administrator.
  2. Vælg og gem filtre, der definerer en unik målgruppe. Du kan bruge søgelinjen, hvis du har specifikke kundeegenskaber i tankerne. Du kan også vælge Flere filtre for at finde egenskaber såsom sprog, dato for sidste ordre eller dato for registrering som kunde.
  3. Når du har defineret din målgruppe, skal du gemme dit filter og give denne kundegruppe et unikt navn. Din kundegruppe bør være tilgængelig, næste gang du åbner Shopify Email. Det er kun kunder, der abonnerer på e-mailmarkedsføring fra dig, som medtages på denne liste.

Dobbelt tilmelding

Dobbelt tilmelding kræver, at kunderne klikker på et link i en e-mail for at bekræfte, at de ønsker at e-mailmarkedsføring fra dig. Bekræftelses-e-mailen sendes automatisk, når nogen indtaster deres e-mailadresse og abonnerer i din webshop. I nogle lande er dobbelt tilmelding påkrævet ved lov, og det er også en bedste fremgangsmåde, når det handler om at få mere engagerede abonnenter. Kunder, der abonnerer på dine e-mails, inden du aktiverer dobbelt tilmelding, behøver ikke at bekræfte deres status.

Du kan tilpasse din e-mail vedrørende dobbelt tilmelding ved at klikke på Indstillinger > Notifikationer i din Shopify-administrator. Af juridiske årsager bør denne e-mail ikke indeholde markedsføring.

Hvis du aktiverer dobbelt tilmelding, skal du opdatere bekræftelsesmeddelelsen for nyhedsbreve i din webshop, så kunderne kan se, at de skal tjekke deres e-mail for en opfølgningsbekræftelse. Opdatering af bekræftelsesmeddelelsen kan være med til at sikre flere tilvalg. Du kan f.eks. i bekræftelsesmeddelelsen sige noget som "Tjek din e-mail for at bekræfte dit abonnement!".

Du redigerer bekræftelsesmeddelelsen i din Shopify-administrator ved at gå til Webshop > Tema > Rediger sprog. Afhængigt af dit tema hedder feltet enten Bekræftelse under afsnittet Nyhedsbrevsformular eller Slå fuldført op i afsnittet Tilmeld dig.

Bemærk: Hvis du aktiverer dobbelt tilmelding i din Shopify-butik og bruger en abonnementsapp, skal du opdatere indstillingerne for dobbelt tilmelding i appen. Hvis appen ikke har en mulighed for dobbelt tilmelding, markeres alle kunder, der tilmelder sig, som abonnenter i afsnittet Kunder.

Hvad er fordelene ved dobbelttilmelding?

Hvis du giver kunder mulighed for at tilmelde eller framelde sig din e-mailmarkedsføring, kan du oprette en liste med mere engagerede abonnementer. På denne måde kan du undgå at føje ikke-interesserede eller forkerte e-mailadresser til dine e-mails. Det kan tage længere tid at opbygge dine liste, da nogle brugere glemmer at klikke på det bekræftelseslink, du sender til dem, men abonnenter, som er oprigtigt interesseret i at modtage e-mails fra dig, er de vigtigste for din virksomhed.

Fjern nogen på din liste over abonnenter

Hvis du vil fjerne nogen fra din liste over abonnenter, skal du gå til fanen Kunde i din administrator. Klik på den specifikke kunde, du vil redigere, og rediger kundens status for E-mailmarkedsføring manuelt.

Bemærk: Du kan få mere at vide om, hvordan du kan skabe vækst i din virksomhed med e-mailmarkedsføring på Shopifys blog.