Sådan opretter du en e-mailmarkedsføringskampagne ved hjælp af Shopify Email

Du kan oprette, tilpasse, segmentere og planlægge e-mailmarkedsføringskampagner ved hjælp af Shopify Email. E-mailmarkedsføringskampagner kan være nyttige til at promovere salg, fremhæve nye produkter eller informere dine kunder om nye varer, der kommer på lager.

Du kan tilpasse dine mailkampagner, så de passer til forskellige målgrupper og begivenheder og følger dit brands farveskema, skrifttype og logo, så de matcher din butiks udseende. Du kan også gemme skabeloner, du opretter til senere brug.

Overvejelser i forbindelse med oprettelse af en e-mailmarkedsføringskampagne

Gennemgå følgende overvejelser, før du opretter en e-mailmarkedsføringskampagne ved hjælp af Shopify Email:

• Nogle mailudbydere er ikke kompatible med Shopify eller kræver, at du ændrer dine domæneindstillinger. Få mere at vide om, hvordan du kan opsætte din mailadresse.
  • Mails sendes kun på det sprog, som du skriver dem på, og de oversættes ikke automatisk. Du kan oprette kundesegmenter for at målrette mod en specifik målgruppe blandt dine kunder baseret på sprog.
  • Alle butikker med Basic-, Shopify-, Advanced Shopify- og Shopify Plus-abonnementer har 10.000 gratis mails fra begyndelsen af hver måned. Når du har nået 10.000 gratis mails, beregnes prisen baseret på antallet. Få mere at vide om Priser for Shopify Email.

Opsæt en e-mailmarkedsføringsaktivitet

Shopify Email hjælper dig sende mails til segmenter af kunder, der abonnerer på e-mailmarkedsføring fra din butik. Få mere at vide om, hvordan du opretter kundesegmenter, for at sende mailkampagner til specifikke målgrupper.

Afhængigt af hvilken type besked du sender til dine kunder, kan du vælge mellem en række brandede skabeloner i Shopify Email. Nogle skabeloner inkluderer automatisk aktiver fra din butik, såsom dit logo, dine produkter og dine farver. Standardindholdet i Shopify Email-skabeloner er baseret på de bedste fremgangsmåder for e-mailmarkedsføring og indeholder pladsholdertekst, -billeder og -links i afsnit, der er baseret på oplysninger fra din butik.

Når du konfigurerer en e-mailmarkedsføringsaktivitet, skal du tilføje et emne for e-mailen. Du kan føje internationale tegn og emojis til emnelinjer. Når du har tilføjet et emne, gemmes din mailaktivitet under dette navn. Du kan til enhver tid ændre navnet på e-mailmarkedsføringsaktiviteten.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Mail.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Opret kampagne.

5. Vælg en mailskabelon.

6. Klik på Til, og vælg derefter et kundesegment.

7. Angiv emne for mailen.

8. Valgfrit: Indsæt en eksempeltekst for at tilpasse den tekst, der vises efter emnet i kundernes indbakker. For eksempel More fresh finds for your summer wardrobe.

9. Foretag en af følgende ændringer af mailens brødtekst:

• Hvis du vil tilføje et afsnit, skal du holde musen over det indhold i mailen, hvor du vil tilføje det nye afsnit, og derefter klikke på +.
    • Hvis du vil fjerne et afsnit fra mailens indhold, skal du først klikke på det for at åbne redigeringsmulighederne. Klik derefter på papirkurvsikonet for at fjerne afsnittet.
    • Klik på det afsnit, du vil redigere for at se redigeringsmulighederne. De tilgængelige redigeringsmuligheder afhænger af afsnitstype.
  10. Valgfrit: Hvis du vil tilpasse emne, tekst-forhåndsvisningen eller brødtekst, skal du klikke på ikonet Tilpas i det relevante afsnit og derefter vælge den værdi, du vil tilpasse, og derefter angive en valgfri Standardværdi, der skal bruges, hvis kundens oplysninger ikke er tilgængelige. Hvis du ikke angiver en standardværdi, er der ikke plads til tilpasset tekst. Få mere at vide om at tilpasse dine e-mails

11. Når du har konfigureret e-mailmarkedsføringsaktiviteten, kan du sende en testmail og derefter gennemgå og sende mailen.

Hvis du vil ændre din butiks Fra-mailadresse til udgående mailbeskeder, skal du gå til dine Shopify-butiksindstillinger.

Send en testmail

Når du har konfigureret en e-mailmarkedsføringsaktivitet, kan du sende en testmail for at få en forhåndsvisning af, hvordan mailen vises i din kundes indbakke.

Trin:

1. Klik på Send test i maileditoren.
  2. Angiv op til fem mailadresser i afsnittet Mailadresser, som du vil sende testen til – én ad gangen.
  3. Klik på Send.

Gennemgå og send en mail

Shopify tjekker ikke indholdet i din e-mail for stavefejl eller andre fejl. Når du har konfigureret en mailaktivitet, bør du gennemgå dit mailindhold, før du sender det til dine abonnenter.

Når du vælger at sende eller planlægge din mail, vises et foreslået fremtidigt tidspunkt med et Foreslået-badge ud for det. Det foreslåede tidspunkt er baseret på Shopifys data og optimeret til den bedste klikfrekvens. Hvis du vælger at sende din mail på det foreslåede tidspunkt, kan det medføre en bedre konverteringsrate. Hvis der er omkostninger ved at sende mails, vises en anslået omkostning ved siden af den afsendelsesmulighed, du vælger.

Trin:

1. Klik på Gennemgå i maileditoren. Gennemgå mailens brødtekst, og gør derefter et af følgende:
  2. Valgfrit: Hvis du vil foretage yderligere ændringer, kan du klikke på Rediger mail for at gå tilbage til maileditoren og foretage dine ændringer.
  3. Klik på Planlæg afsendelse, og gør derefter et af følgende:
    • Hvis du vil sende på det tidspunkt, som Shopify Email foreslår, skal du vælge det foreslåede tidspunkt og derefter klikke på Planlæg.
    • Hvis du vil sende mailen med det samme, kan du vælge Nu og derefter klikke på Send.
    • Hvis du vil planlægge et andet tidspunkt, skal du vælge Tilpasset dato og klokkeslæt, vælge en Afsendelsesdato og et afsendelsestidspunkt og derefter klikke på Planlæg.

Annuller eller rediger et afsendelsestidspunkt

Du kan annullere en planlagt mail for at stoppe afsendelsen af den på det valgte tidspunkt. Du kan også planlægge den på et andet tidspunkt.

Trin:

1. Klik på kampagnen i Shopify Email.
  2. Klik på Rediger afsendelsesdato.
  3. Du har følgende valgmuligheder:
    • Klik på Fjern afsendelsesdato, hvis du vil annullere afsendelsen af mailen på det planlagte tidspunkt.
    • Hvis du vil ændre planen, skal du vælge et nyt tidspunkt og en ny dato og derefter klikke på Gem.

Skift din mailadresse for afsender

Afsenders mailadresse er den mailadresse, der vises i feltet Fra i mails, som kunderne modtager fra dig. Nogle domæner kan kræver yderligere bekræftelse. Hvis dette ikke er tilfældet, vises din afsendermailadresse muligvis med via shopifyemail.com eller som store@shopifyemail.com.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Meddelelser i din Shopify-administrator.
  2. Indtast din mailadresse i feltet Afsenders mailadresse.
  3. Klik på Gem.

Afsnitstyper for skabelon til markedsføringsautomatisering

Du kan tilpasse selve indholdet til dine e-mailmarkedsføringsaktiviteter ved at tilføje, redigere eller fjerne afsnit. Ændringer gemmes kun i den specifikke e-mailmarkedsføringsaktivitet, som du redigerer.

Tekst

Tekstafsnittets attributter.
Redigeringsmuligheder
  • rediger tekst
  • rediger tekstens skrifttype, farve, vægt, justering eller anvende kursiv
  • tilføj punktopstilling eller nummereret liste
  • tilføj et link
  • brug Shopify Magic til automatisk at generere mail-emne og -brødtekst

Ændringer af teksttypografien anvendes i hele mailen. Hvis du for eksempel indstiller din Overskrift 1 til skrifttypen Times New Roman, bliver al tekst i Overskrift 1 vist i Times New Roman.

Teksten Price kan ikke ændres. Prisen på et produkt skal ændres på selve produktet.

Du kan bruge internationale tegn i emnelinjen og teksten på din mail. Emnelinjer i mails understøtter også emojis.

Knap

Knapafsnittets attributter.
Redigeringsmuligheder
  • skift skrifttype, skriftstørrelse, hjørnestil (kvadratisk, kurvet, afrundet), udfyldning (solid eller outline), bredde (automatisk, smal, bred), tekstfarve, baggrundsfarve og justering
  • tilføj et link

Billede og GIF

Billedafsnittets attributter.
Redigeringsmuligheder
  • rediger bredde, billedstil, baggrundsfarve
  • tilføj alternativ tekst
  • tilføj et link

Du kan vælge et billede eller en GIF i dine Shopify-filer eller uploade et nyt billede eller en ny GIF.

Betingelser
  • filstørrelse: højst 20 megabyte
  • opløsning: højst 20 megapixels
  • højde-bredde-forhold: mellem 100:1 og 1:100
  • understøttede filtyper: GIF, JPG eller PNG

Video

Videoafsnittets attributter.
Redigeringsmuligheder

Du kan vælge et miniaturebillede i dine Shopify-filer eller uploade et nyt billede.

Betingelser
  • accepterer YouTube- eller Vimeo-links

Sidehoved

Sidehovedafsnittets attributter.
Redigeringsmuligheder
  • tilpas med butikkens logo eller butiksnavnet eller skift skrifttype, tekststørrelse, tekstfarve, tekstjustering og baggrundsfarve
  • kan skjules

Produkt

Produktafsnittets attributter.
Redigeringsmuligheder
  • tilpas tekst, knap, kolonner, billedstil, bredde, justering og baggrundsfarve
  • kan være et layout med flere kolonner for at fremhæve produkter i forskellige retninger
  • vælg et nyt produktbillede (ændrer ikke billedet i indstillingerne Produkt)
  • op til 9 produkter kan tilføjes

Prisen på et produkt kan kun ændres i afsnittet Produkt, hvor skabelonen henter sine produktoplysninger. Prisen kan ikke ændres i Shopify Email-editoren.

Hurtig betaling

Attributterne for et afsnit med hurtig betaling.
Redigeringsmuligheder
  • tilpas layoutet for tekst, knap, kolonner, billedstil, bredde, justering og baggrundsfarve
  • vælg et nyt produktbillede (ændrer ikke billedet i indstillingerne Produkt)

Der kan kun vælges ét produkt med én variant til dette afsnit.

Hvis du har Shop Pay aktiveret for din butik, vises både knapperne Køb med Shop Pay og betal nu i afsnittet som standard. Du kan fravælge knappen Shop Pay for at skjule den, men knappen betal nu kan ikke skjules.

Du kan kun redigere knapstørrelsen og hjørnestilen for Shop Pay knap.

Gavekort

Gavekortafsnittets attributter.
Redigeringsmuligheder
  • tilpas med nyt billede, tekst, knap, justering eller baggrundsfarve
  • kan skjules

Gavekort skal oprettes i administratoren, før du opretter en mailkampagne. De kan ikke oprettes eller redigeres via Shopify Email-editoren.

Rabat

Rabatafsnittets attributter.
Redigeringsmuligheder
  • tilpas tekst, skriftstørrelse, tekstfarve og knap

Rabatter skal oprettes i administratoren, før du opretter en mailkampagne. De kan ikke oprettes eller redigeres via Shopify Email-editoren.

Billede med tekst

Attributter for afsnittet Billede med tekst.
Redigeringsmuligheder
  • tilpas tekst, knap, billedstil, placering, afstand, justering og baggrundsfarve
  • sørg for, at der føjes et link til eventuelle knapper
  • skjul eller vis tekst og knapper, men billeder skal altid være valgt

Flere kolonner

Attributter for afsnittet Flere kolonner.
Redigeringsmuligheder
  • tilpas tekst, knap, billedstil, placering, afstand, justering og baggrundsfarve
  • sørg for, at der føjes et link til eventuelle knapper
  • skjul eller vis billeder, tekst og knapper, så længe ét element forbliver synligt

Sidefod

Sidefodsafsnittets attributter.
Redigeringsmuligheder
  • tilpas layout, skrifttype, tekstfarve, linkfarve, baggrund og farve på skillelinje
  • vis butiksoplysninger, juridiske oplysninger og ikoner til sociale medier
  • sidefodsafsnittet kan ikke fjernes

Butikkens adresse og telefonnummer kan tilpasses ved at redigere teksten direkte eller i din butiks indstillinger. Butiksnavnet kan tilpasses i indstillingerne for din skabelons branding eller i indstillingerne for din butik.

Du kan føje links til sociale medier direkte til din mail eller via din butiks brandindstillinger.

Tilpasset Liquid

Attributterne for et tilpasset Liquid-afsnit.
Redigeringsmuligheder
  • tilpas billedstørrelse og afsnitsstørrelse
  • oprette tilpassede knapper, afsnit med flere kolonner, billeder side om side, punktopstillinger og andet dynamisk indhold.

Du kan indtaste tilpasset Liquid og HTML i kodeeditoren.

Den kode, du indsætter, må ikke fylde mere end 50 KB.

Få mere at vide om de understøttede Liquid-variabler for Shopify Email.

Personlig tilpasning af dine mailbeskeder

Du kan føje personlig tekst til dine mailkampagner under kampagneopsætning, f.eks. din kundes fornavn, efternavn, mailadresse, by, stat, provins og land. Hvis du føjer personligt indhold til et bestemt afsnit i din mailbesked, bruger Shopify Email automatisk kundens oplysninger i afsnittet, hvis disse oplysninger er registreret for den kunde, der modtager mailen. Du kan føje personlig tekst til din emnelinje, din eksempellinje og mailens brødtekst. Personlig tilpasning giver dine mailabonnenter en mere skræddersyet oplevelse, og det kan forbedre dine åbningsrater, konverteringer og interaktioner.

Du kan tilpasse følgende kundeværdier i en mail:

• Fornavn
  • Efternavn
  • Mail
  • By
  • Stat/provins
  • Land

Du kan kun have to personlig tilpassede værdier i mailens emnelinje og eksempellinje. Du kan f.eks. bruge First name og Last name i emnelinjen, men du kan ikke bruge en tredje personlig tilpasset værdi. Du kan højst have ti personlig tilpassede værdier i brødteksten i dine mails. Du kan også tilføje standardoplysninger, der bruges, når kundeoplysningerne ikke er tilgængelige.

Oprettelse af mail med tilpasset kode med Liquid

Hvis du vil bruge tilpasset Liquid-kode, når du opretter mails, kan du enten tilføje et afsnit med tilpasset Liquid-kode eller oprette en mail, der er fuldt ud baseret på tilpasset Liquid-kode.

Alle mails, der oprettes med tilpasset Liquid-kode, skal indeholde {{unsubscribe_link}} -variablen. Hvis du har tilvalgt sporing af åbninger, er {{open_tracking}} -variablen også påkrævet. Mails med tilpasset Liquid-kode må ikke fylde mere end 500 KB.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Mail.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Kod din egen.

5. Valgfrit: Hvis du har gemt en fil på din lokale enhed med den kode, du vil bruge, skal du klikke på Importér. Importerede filer skal være .html format.

6. Indsæt din Liquid-kode.

7. Valgfrit: Klik på Gennemgå for at se en forhåndsvisning af, hvordan din mail vises hos kunderne.

Få mere at vide om de understøttede Liquid-variabler for Shopify Email.

Oprettelse og administration af nye skabeloner i Shopify Email

Alle e-mails, som du opretter i Shopify Email, kan redigeres og tilpasses. Du kan gemme tilpassede skabeloner, som du kan bruge som udgangspunkt for fremtidige kampagner.

Sådan opretter du en tilpasset skabelon

Du kan oprette og gemme tilpassede skabeloner, som du kan bruge som udgangspunkt for fremtidige kampagner.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Mail.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Skabeloner.

5. Klik på Opret skabelon.

6. Vælg en skabelon, du vil tilpasse.

7. Navngiv din skabelon.

8. Rediger din skabelon i Shopify Email-skabeloneditoren. Alle ændringer gemmes automatisk.

9. Klik på Udført.

Brug af en tilpasset skabelon

Du kan bruge dine tilpassede skabeloner til fremtidige markedsføringskampagner.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Mail.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Opret kampagne.

5. Vælg en skabelon under Tilpassede skabeloner. Når du har valgt din skabelon, følg da trinnene til at oprette en e-mailmarkedsføringskampagne.

Redigering af en tilpasset skabelon

Hvis du har brug for at ændre en eksisterende skabelon, kan du redigere den via listen Skabeloner i Email-appen.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Klik på Mail.

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på menuknappen for at åbne de tilgængelige egenskaber for den skabelon, du vil administrere.

5. Klik på en af følgende:

• Klik på Dupliker for at kopiere den valgte skabelon.
    • Klik på Opret mail for at oprette en markedsføringskampagne ud fra den valgte skabelon.
    • Klik på Slet for at slette en skabelon.