Shopify Email -sähköpostin kautta toteutettava markkinointikampanjan luominen

Shopify Email -sähköpostilla voit luoda, mukauttaa, segmentoida ja ajoittaa sähköpostimarkkinointikampanjoita. Sähköpostimarkkinointikampanjat voivat olla hyödyllisiä alennusmyynneistä mainostamiseksi, uusien tuotteiden esiintuomiseksi tai varastoon tulleista uusista tuotteista tiedottamiseksi.

Voit muotoilla sähköpostikampanjoita niin, että ne sopivat eri kohderyhmille ja tapahtumille, ja jotta ne noudattavat brändisi värimallia, fonttia ja logoa ja vastaavat kauppasi ulkoasua. Voit myös tallentaa luomasi mallit tulevaa käyttöä varten.

Huomioitavaa sähköpostimarkkinointikampanjan luomisesta

Ennen kuin luot sähköpostimarkkinointikampanjan Shopify Emailin avulla, tarkista seuraavat seikat:

• Osa sähköpostipalveluiden tarjoajista eivät ole yhteensopivia Shopifyn kanssa tai ne edellyttävät, että säädät verkkotunnusasetuksia. Lisätietoja sähköpostiosoitteen määrittämisestä.
  • Sähköpostit lähetetään vain sillä kielellä, jolla ne kirjoitat, eikä niitä käännetä automaattisesti. Voit luoda asiakassegmenttejä, jos haluat kohdentaa kielen perusteella tietylle asiakasryhmälle.
  • Kaikilla kaupoilla, joilla on Basic-, Shopify-, Advanced Shopify- ja Shopify Plus -suunnitelma, on 10 000 ilmaista sähköpostia, jotka voidaan lähettää kuukauden alussa. Kun saavutat 10 000 ilmaista sähköpostia, hinta lasketaan volyymin perusteella. Lue lisää Shopify-sähköpostin hinnoittelusta.

Määritä sähköpostin avulla tapahtuva markkinointitoiminta

Shopify Email -sähköposti auttaa viestien lähettämisessä asiakassegmenteille, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa saada markkinointiviestejä kaupastasi. Jos haluat lähettää kampanjaviestejä tietyille asiakasryhmille, saat tästä lisätietoja kohdasta asiakassegmenttien luominen.

Riippuen siitä, millaisen viestin olet lähettämässä asiakkaillesi, voit valita erilaisista Shopify Email -säsähköpostin brändätyistä malleista. Jotkin mallit sisältävät automaattisesti kauppasi resursseja, kuten logon, tuotteita ja värejä. Shopify Email -sähköpostimallien oletussisältö perustuu sähköpostimarkkinoinnin parhaisiin käytäntöihin , ja se sisältää kauppasi tietojen perusteella paikkamerkkitekstin, kuvat ja linkit.

Kun määrität sähköpostimarkkinointitoiminnon, sinun on lisättävä aihe sähköpostiviestiin. Voit lisätä kansainvälisiä merkkejä ja emoijeja aiheriveille. Kun olet lisännyt aiheen, sähköpostitoimintosi tallennetaan tällä nimellä. Voit muuttaa sähköpostimarkkinointitoiminnon nimeä milloin tahansa.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sähköposti.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Valitse Luo kampanja.

5. Valitse sähköpostimalli.

6. Klikkaa Vastaanottaja ja valitse sitten asiakassegmentti.

7. Kirjoita sähköpostiviestiin aiherivi.

8. Valinnainen: Kirjoita esikatseluteksti, jos haluat mukauttaa asiakkaan sähköpostilaatikossa aiheen jälkeen näkyvää tekstiä. Voit esimerkiksi More fresh finds for your summer wardrobe.

9. Tee sähköpostin tekstisisältöön jokin seuraavista muutoksista:

• Jos haluat lisätä osion, siirrä hiiri sen sähköpostin sisällön päälle, johon haluat lisätä uuden osion, ja klikkaa sitten +.
    • Jos haluat poistaa osion sähköpostin sisällöstä, klikkaa sitä ensin, jolloin muokkausasetukset avautuvat, ja poista sitten osio klikkaamalla roskakorikuvaketta.
    • Klikkaa osiota, jota haluat muokata nähdäksesi muokkausvaihtoehdot. Muokkausvaihtoehdot määrittyvät osiotyypin mukaan.
  10. Valinnainen: Jos haluat mukauttaa aiheriviä, esikatsella tekstiä tai sen sisältöä, klikkaa Mukauta-kuvaketta kyseisessä osiossa ja valitse sitten arvo, jota haluat mukauttaa, ja syötä sitten valinnainen oletusarvo, jota käytetään, jos asiakkaan tiedot eivät ole käytettävissä. Jos et anna oletusarvoa, yksilöllisen tekstin tila jätetään tyhjäksi. Lue lisätietoja sähköpostien mukauttamisesta

11. Kun olet määrittänyt sähköpostimarkkinointitoiminnan, lähetä testiviesti ja tarkista seja lähetä sitten sähköposti.

Voit muuttaa kauppasi lähtevien viestien lähettäjän sähköpostiosoitetta siirtymällä Shopify-kauppasi asetuksiin.

Lähetä testisähköposti

Kun olet määrittänyt sähköpostimarkkinoinnin toiminnan, voit lähettää testisähköpostin ja esikatsella, miten sähköposti näkyy asiakkaan saapuneet-kansiossa.

Vaiheet:

1. Klikkaa sähköpostieditorissa Lähetä testi.
  2. Kirjoita Sähköpostiosoitteet-osioon yksi kerrallaan enintään viisi sähköpostiosoitetta, joihin haluat lähettää testin.
  3. Klikkaa Lähetä.

Tarkista ja lähetä sähköpostiviesti

Shopify ei tarkista sähköpostisi sisällön mahdollisia kirjoitusvirheitä tai muita virheitä. Kun olet määrittänyt sähköpostitoiminnan, sinun on tarkistettava sähköpostisi sisältö, ennen kuin lähetät sen tilaajillesi.

Kun haluat lähettää tai ajoittaa sähköpostiviestisi, näet ehdotetun tulevan ajan, jonka vieressä on Ehdotettu-tunnus. Ehdotettu aika perustuu Shopifyn tietoihin, ja se on optimoitu parhaan klikkausprosentin saamiseksi. Jos päätät lähettää sähköpostiviestisi ehdotettuna ajankohtana, konversioaste saattaa olla parempi. Jos sähköpostiviestien lähettämisestä veloitetaan maksu, valitsemasi veloitusvaihtoehdon vieressä näkyy arvioitu kulu.

Vaiheet:

1. Klikkaa sähköpostieditorissa Tarkista. Tarkista sähköpostin sisältö ja tee sitten jompikumpi seuraavista:
  2. Valinnainen: Jos haluat tehdä muita muokkauksia, siirry takaisin sähköpostieditoriin ja tee muutokset klikkaamalla Muokkaa sähköpostia.
  3. Klikkaa Ajoita lähetys ja tee sitten jokin seuraavista:
    • Jos haluat lähettää sähköpostia Shopify Emailin ehdottamalla hetkellä, valitse ehdotettu aika ja klikkaa Ajasta.
    • Jos haluat lähettää sähköpostiviestin välittömästi, valitse Nyt ja klikkaa sitten Lähetä.
    • Jos haluat ajastaa toisen ajan, valitse Mukautettu päivämäärä ja kellonaika, valitse Lähetyspäivä ja Lähetysaika ja klikkaa sitten*Ajasta*.

Lähetysajan peruuttaminen tai ajoittaminen uudelleen

Voit peruuttaa ajoitetun sähköpostiviestin, jolloin sitä ei lähetetä valitsemaasi aikaan. Voit myös ajoittaa sen lähetyksen uudelleen toiseen ajankohtaan.

Vaiheet:

1. Napsauta kampanjaa Shopify Email -sovelluksessa.
  2. Napsauta Muokkaa lähetyspäivää.
  3. Sinulla on seuraavat vaihtoehdot:
    • Jos haluat peruuttaa sähköpostiviestin lähettämisen ajoitettuna aikana, napsauta Poista lähetyspäivä.
    • Jos haluat ajoittaa lähetyksen uudelleen, valitse uusi aika ja päivämäärä ja napsauta sitten Tallenna.

Lähettäjän sähköposti­osoitteen muuttaminen

Lähettäjän sähköpostiosoite on sähköpostiosoite, joka näkyy Lähettäjä-kentässä viesteissä, joita lähetät asiakkaillesi. Osa verkkotunnuksista saattaa vaatia lisätodennuksen, jotta lähettäjän sähköpostiosoite ei näkyisi muodossa via shopifyemail.com tai store@shopifyemail.com.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administasi kohtaan Asetukset >Ilmoitukset.
  2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi Lähettäjän osoite -osioon.
  3. Klikkaa Tallenna.

Markkinoinnin automaatiomallien osiotyypit

Voit mukauttaa sähköpostitse toteutettavien markkinointitoimenpiteiden varsinaista sisältöä lisäämällä, muokkaamalla tai poistamalla sen osioita. Muutokset tallentuvat vain siihen markkinointitoimenpiteeseen, jota olet muokkaamassa.

Teksti

Tekstiosion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • muokkaa tekstiä
  • muuta tekstin fonttia, väriä, paksuutta tai tasausta tai käytä kursiivia
  • lisää luettelomerkeillä varustettu tai numeroitu luettelo
  • lisää linkki
  • Luo sähköpostin aiherivit ja teksti automaattisesti Shopify Magic -työkalun avulla

Tekstin tyyliin tehdyt muutokset koskevat koko sähköpostiviestiä. Jos esimerkiksi määrität, että Otsikko 1 -kentässä on käytettävä Times New Roman -kirjasinlajia, Otsikko 1 -kentän koko tekstin kirjasinlaji on Times New Roman.

Hinnan tekstiä ei voi muuttaa. Tuotteen hintaa on muutettava itse tuotteessa.

Voit lisätä kansainvälisiä merkkejä viestin aihekenttiin ja varsinaiseen tekstiin. Sähköpostin aiherivit tukevat myös emoj-symboleja.

Painike

Painikeosion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • muuta fonttia, kokoa, kulmatyylejä (neliö, käyrä, pyöristetty), täyttö (kiinteä tai ääriviiva), leveys (automaattinen, kapea, leveä), tekstin väri, taustaväri ja tasaus
  • lisää linkki

Kuva ja GIF

Kuvaosion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot

Voit valita kuvan tai GIF:n Shopify-tiedostoista tai ladata uuden kuvan tai GIF:n.

Vaatimukset
  • tiedoston koko: enintään 20 megatavua
  • resoluutio: enintään 20 megapikseliä
  • kuvasuhde: 100:1–1:100
  • tuetut tiedostotyypit: gif, jpg tai png

Video

Video-osion attribuutit.
Muokkausvaihtoehdot

Voit valita pikkukuvakkeen Shopify-tiedostoista tai ladata uuden kuvan.

Vaatimukset
  • YouTube- ja Vimeo-linkkien hyväksyminen

Ylätunniste

Ylätunnisteosion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • mukauta kaupan logolla tai kaupan nimellä tai muuta fonttia, tekstin kokoa, tekstin väriä, tekstin tasausta ja taustaväriä
  • voidaan piilottaa

Tuote

Tuoteosion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • mukauta tekstiä, painiketta, kuvan tyyliä, leveyttä, tasausta ja taustaväriä
  • asettelu voi olla monisarakkeinen, jos haluat korostaa tuotteita eri näkökulmista
  • valitse uusi tuotekuva (ei muuta kuvaa tuoteasetuksissa)
  • enintään 9 tuotetta voidaan lisätä

Tuotteen hintaa voidaan muuttaa vain tuoteosiossa, josta malli saa tuotetiedot. Sitä ei voi muuttaa Shopify Email -editorissa.

Pikakassa

Pikakassa-osion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • mukauta tekstiä, painiketta, sarakkeita, kuvan tyyliä, leveyttä, tasausta ja taustaväriasettelua
  • valitse uusi tuotekuva (ei muuta kuvaa tuoteasetuksissa)

Tätä osiota varten voit valita vain yhden tuotteen, jolla on yksi versio.

Jos olet ottanut Shop Payn käyttöön kaupassasi, sekä Buy with Shop Pay- että Maksa nyt -painikkeet näkyvät osiossa oletusarvoisesti. Voit piilottaa Shop Pay -painikkeen poistamalla sen valinnan, mutta Maksa nyt -painiketta ei voi piilottaa.

Voit muokata vain Shop Pay -painikkeen kokoa ja kulmien tyyliä.

Lahjakortti

Lahjakorttiosion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • mukauta uudella kuvalla, tekstillä, painikkeella, tasauksella tai taustavärillä
  • voidaan piilottaa

Lahjakortit on luotava ylläpitäjässä ennen sähköpostikampanjan luomista. Niitä ei voi luoda tai muokata Shopify Email -editorissa.

Alennus

Alennusosion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • mukauta tekstiä, fonttikokoa, tekstin väriä ja painiketta

Alennukset on luotava adminissa ennen sähköpostikampanjan luomista. Alennuksia ei voi luoda tai muokata Shopify Email -editorissa.

Kuva tekstillä

Kuvan tekstillä -osion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • mukauta tekstiä, painiketta, kuvan tyyliä, sijaintia, välistystä, tasausta ja taustaväriä
  • varmista, että painikkeisiin on lisätty linkki
  • piilota tai näytä teksti ja painikkeet, mutta kuvien on aina oltava valittuna

Monisarakkeinen

Monisarakkeisen osion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • mukauta tekstiä, painiketta, kuvan tyyliä, sijaintia, välistystä, tasausta ja taustaväriä
  • varmista, että painikkeisiin on lisätty linkki
  • piilota tai näytä kuvia, tekstiä ja painikkeita, kunhan yksi elementti pysyy näkyvissä

Alatunniste

Alatunnisteosion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • mukauta pohjaa, fonttia, tekstin väriä, linkin väriä, taustaa ja väliviivan väriä
  • näytä kaupan tiedot, oikeudelliset tiedot ja sosiaalisen median kuvakkeet
  • alatunnisteosiota ei voi poistaa

Kaupan osoitetta ja puhelinnumeroa voidaan mukauttaa muokkaamalla tekstiä suoraan tai kauppasi asetuksissa. Kaupan nimeä voidaan mukauttaa mallin brändäysasetuksissa tai kauppasi asetuksissa.

Sosiaalisen median linkit voidaan lisätä sähköpostiisi suoraan tai kauppasi brändiasetuksissa.

Mukautettu Liquid

Mukautetun Liquid-osion ominaisuudet.
Muokkausvaihtoehdot
  • kuvan koon ja osion koon mukauttaminen
  • mukautettujen painikkeiden, monisarakkeisten osioiden, vierekkäisten kuvien, luettelomerkeillä varustettujen luetteloiden ja muun dynaamisen sisällön luominen.

Voit syöttää mukautettua Liquid- ja HTML-koodia koodieditoriin.

Syötetyn koodin koko ei voi olla yli 50 kilotavua (KB).

Lue lisää Shopify-sähköpostin tuetuista Liquid-muuttujista.

Sähköpostiviestien personoiminen

Voit lisätä sähköpostikampanjoihisi personoitua tekstiä kampanjan määrityksen aikana, kuten asiakkaan etunimen, sukunimen, sähköpostiosoitteen, paikkakunnan, osavaltion, provinssin ja maan. Jos lisäät personoitua sisältöä sähköpostiviestisi tiettyyn osioon, Shopify Email käyttää automaattisesti tässä osiossa olevia asiakastietoja, jos niitä on olemassa vastaanottavalle asiakkaalle. Voit lisätä aiheriville, esikatseluriville ja sähköpostiviestin leipätekstiin personoitua tekstiä. Personointi antaa sähköpostitilaajillesi räätälöidyn kokemuksen. Lisäksi se voi parantaa viestien avaamisasteita, konversioiden määrää ja sitoutumista.

Voit mukauttaa sähköpostiviestissä seuraavia asiakasarvoja:

• Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköposti
  • Kaupunki
  • Osavaltio/provinssi
  • Maa

Sähköpostiviestin aiherivillä ja esikatselurivillä voi olla vain kaksi personointiarvoa. Voit esimerkiksi käyttää aiherivillä arvoja First name ja Last name, mutta et kolmatta personointiarvoa. Sähköpostiviestin leipätekstissä voi olla enintään kymmenen personointiarvoa. Voit myös lisätä oletustietoja, joita käytetään silloin, kun tiettyjä asiakastietoja ei ole saatavilla.

Mukautetusti koodatun sähköpostiviestin luominen Liquid-palvelussa

Jos haluat käyttää mukautettua Liquid-koodia sähköpostisi luomisessa, voit joko lisätä mukautetun Liquid-osan tai luoda sähköpostiviestin kokonaan mukautetusta Liquid-koodista.

Kaikkien mukautetulla Liquid-koodilla luotujen sähköpostiviestien on sisällettävä {{unsubscribe_link}} muuttuja. Jos olet suostunut avoimeen seurantaan, myös {{open_tracking}} muuttujat tarvitaan. Mukautetut Liquid-sähköpostit eivät voi olla yli 500 kilotavua.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sähköposti.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Koodaa omasi.

5. Valinnainen: Jos olet tallentanut paikalliseen laitteeseen sellaisen koodin, jota haluat käyttää, klikkaa Tuo. Tuotujen tiedostojen on oltava .html muodossa.

6. Anna liquid-koodisi.

7. Valinnainen: Klikkaa Tarkista, jos haluat esikatsella, miten sähköpostiosoitteesi näkyy asiakkaille.

Lue lisää Shopify-sähköpostin tuetuista Liquid-muuttujista.

Uusien Shopify Email -sähköpostimallien luominen ja hallinta

Kaikkia Shopify Emailin avulla luomiasi sähköposteja voidaan muokata ja mukauttaa. Voit tallentaa mukautettuja malleja ja käyttää niitä tulevien kampanjoidesi lähtökohtana.

Mukautetun mallin luominen

Voit luoda ja tallentaa mukautettuja malleja ja käyttää niitä tulevien kampanjoidesi lähtökohtana.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sähköposti.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Mallit.

5. Klikkaa Luo malli.

6. Valitse mukautettava malli.

7. Anna mallillesi nimi.

8. Muokkaa malliasi Shopify Emailin mallieditorissa. Muutokset tallennetaan automaattisesti.

9. Klikkaa Valmis.

Mukautetun mallin käyttäminen

Voit käyttää mukautettuja mallejasi tulevia markkinointikampanjoita varten.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sähköposti.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Valitse Luo kampanja.

5. Valitse malli Mukautetut mallit ‑kohdasta. Kun olet valinnut mallin, luo sähköpostimarkkinointikampanja noudattamalla ohjeita.

Mukautetun mallin muokkaaminen

Jos sinun täytyy tehdä muutoksia olemassa olevaan malliin, voit muokata sitä sähköpostisovelluksen Mallit-luettelosta.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sähköposti.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa ylivuotovalikon painiketta avataksesi siinä mallissa, jota haluat hallinnoida, käytettävissä olevat vaihtoehdot.

5. Klikkaa jotain seuraavista:

• Luo valitusta mallista kopio klikkaamalla Luo kopio.
    • Luo markkinointikampanja valitusta mallista klikkaamalla Luo sähköposti.
    • Poista malli klikkaamalla Poista.