Lähde mukaan uuteen hylätyn kassavaiheen automaatioon

Keskeytetyn maksuvaiheen uudelleen sitouttamisen automaation avulla voit lähettää automatisoituja sähköposteja asiakkaille, jotka ovat lisänneet tuotteen ostoskoriinsa ja aloittaneet maksuvaiheen, mutta poistuneet kassalta ennen ostoksen suorittamista loppuun.

Keskeytetyn maksuvaiheen automaatioasetukset siirretään Shopify Adminin Markkinointi-osioon. Uusien asetusten avulla voit tehdä suunnittelusta joustavampaa ja voit hallita sitä, milloin ja kenelle keskeytettyjä maksuvaiheita koskevia viestejä lähetetään. Siirry tähän osioon, jos haluat ottaa uuden automaation käyttöön.

Voit jatkaa nykyisen keskeytetyn maksuvaiheen sähköpostin käyttämistä kohdassa Asetukset > Kassavaihe ja tilit, kunnes se poistetaan, jolloin sinun täytyy siirtyä Markkinointi-osiossa uuteen keskeytetyn maksuvaiheen automaatioon.Siihen asti saat lisätietoja keskeytetyn maksuvaiheen palauttamisesta.

Vaihda uuteen hylätyn kassavaiheen automaatioon

1. Klikkaa Shopify Adminissa Markkinointi > Automaatiot.
  2. Klikkaa Luo automaatio.
  3. Valitse Hylätty kassavaihe -automaatiomalli.
  4. Valinnainen: Muokkaa sähköpostin sisältöä tai tee muutoksia automaation työnkulkuun klikkaamalla Muokkaa.
  5. Klikkaa Ota automaatio käyttöön.
  6. Tarkista tiedot ja klikkaa Jatka.

Kun uusi automaatio on otettu käyttöön, voit muokata ja hallita automaatiota automaation yhteenvetosivulta, jossa voit esimerkiksi ottaa sen käyttöön ja poistaa sen käytöstä.

Muokkaa hylättyyn kassamaksuun liittyvää sähköpostia

Voit muuttaa asiakasjoukkoa, jolle sähköposti lähetetään sekä aiheriviä, esikatselutekstiä ja sähköpostiosoitetta, josta viesti lähetetään.

Voit myös muokata keskeytetyn maksuvaiheen sähköpostiviestin sisältöä käyttämällä samoja sähköpostien muokkausosioita, joita käytetään Shopify Email -sovelluksessa. Voit lisätä tekstiä ja mukauttaa ulkoasua lisäämällä logon tai muuttamalla värimallia kauppasi brändin mukaan. Lue lisää sähköpostiviestien mukauttamisesta.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Markkinointi > Automaatiot.
  2. Klikkaa Luo automaatio.
  3. Valitse Hylätty kassavaihe -automaatiomalli.
  4. Klikkaa Muokkaa.
  5. Tarkista sähköpostin muokkaamiseen liittyvät seikat ja klikkaa sitten Jatka.
  6. Valinnainen: Muokkaa mitä tahansa seuraavista:

• Voit valita Vastaanottaja-kentän vierestä asiakasryhmän, jolle haluat lähettää sähköpostin.
    • Aihe-kentän vieressä voit muuttaa sähköpostin oletusarvoista aihetta sellaiseksi, jota haluat käyttää keskeytetyn kassavaiheen sähköpostiviestissä.
    • Esikatseluteksti-kentän vieressä voit kirjoittaa sähköpostiviestin aiherivin jälkeen näkyvän yhteenvedon.
    • Voit avata lähettäjän sähköpostiasetukset klikkaamalla Lähettäjä-kohdan vierestä Muokkaa, jos haluat muuttaa sähköpostiosoitetta, josta sähköposti lähetetään.
  7. Mukauta sähköpostiviestiäsi Shopify Emailin osioeditorin avulla.

8. Klikkaa Tallenna.

Lähetä asiakkaalle automaattisesti linkki hylättyyn kassavaiheeseen

Jos haluat lähettää sähköposteja keskeytetyistä maksuvaiheista automaattisesti, sinun täytyy luoda automaatio. Automaation sähköpostiviestissä on linkki asiakkaan hylkäämään ostoskoriin, ja sen avulla hän voi halutessaan viimeistellä maksun kassalle. Jos et halua lähettää näitä sähköposteja automaattisesti, voit lähettää ne manuaalisesti.

Kun luot uuden keskeytetyn maksuvaiheen automaation Markkinointi > Automaatiot -osiossa, asetuksesi siirretään aiemmista keskeytetyn maksuvaiheen asetuksistasi. Jos luot toisen keskeytetyn maksuvaiheen automaation, automaation odotusaika on oletusarvoisesti 10 tuntia, ennen kuin sähköposti lähetetään asiakkaille, ja sähköposti lähetetään vain asiakkaille, jotka ovat tilanneet markkinointia.

Shopify Flow'n avulla voit muokata uuden keskeytetyn maksuvaiheen automaation työnkulkua muokkaamalla esimerkiksi odotusaikaa.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Markkinointi > Automaatiot.
  2. Klikkaa Luo automaatio.
  3. Valitse Hylätty kassavaihe -automaatio
  4. Klikkaa Muokkaa > Muokkaa työnkulkua.
  5. Muokkaa työnkulkua Shopify Flow'n avulla.
  6. Klikkaa Ota työnkulku käyttöön, kun muutokset ovat valmiit.

Keskeytetyn maksuvaiheen viestiä ei toimitettu

Keskeytetyn maksuvaiheen uudelleen sitouttamisen sähköpostia ei lähetetä seuraavissa tilanteissa:

• jos potentiaalinen asiakas hylkää yhden tai useamman maksuvaiheen ja suorittaa sen jälkeen ostoksen loppuun ennen keskeytetyn maksuvaiheen sähköpostin lähettämistä
  • jos sähköposti on määritetty lähetettäväksi asiakkaille, jotka ovat tilanneet markkinointia, mutta kyseinen asiakas ei ole tilannut markkinointia, kun hän keskeyttää maksuvaiheen
  • jos mikään tuotteista ei ole ostettavissa kassalla
  • jos kaikki kassalla olevat tuotteet ovat ilmaisia eikä asiakas käy toimitussivulla lisäämässä toimitusmaksua tai myös toimitus on ilmainen
  • jos maksuvaihe on hylätty Shop-sovelluksen kassalla, sillä automaatio koskee vain verkkokaupan kassalla tehtyjä maksuja
  • jos asiakas on keskeyttänyt maksuvaiheen myöhemmin, eikä viimeisimmän keskeytetyn maksuvaiheen odotusaika ole päättynyt.

Jos olet määrittänyt kauppasi lähettämään keskeytettyjen maksuvaiheiden sähköposteja automaattisesti, suorituskykytiedot ovat Automaatiot-sivulla.

Automaatiotyönkulun toimitustietojen tarkasteleminen

Automaatiot-sivulla voit klikata tiettyä automaatiota ja katsoa tarkempia tietoja automaatiosta. Näet esimerkiksi, jos keskeytetyn maksuvaiheen sähköpostiviestin toimitus asiakkaalle on epäonnistunut.Lähetettyjä sähköposteja kutsutaan suorituksiksi ja niillä on omat tunnuksensa.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Markkinointi > Automaatiot.
  2. Klikkaa Automaatiot-kohdassa automaatiota, jonka tuloksia haluat tarkastella.
  3. Klikkaa Työnkulku-osiossa Näytä viimeaikainen toiminta.
  4. Klikkaa lähetettyä sähköpostia tai sen suorituksen tunnusta, jonka tietoja haluat tarkastella.

Sähköpostin tai suorituksen tunnuksen tiedot näkyvät Tulokset-osiossa.

Keskeytettyjä maksuvaiheita koskevien sähköpostiviestien lähettäminen manuaalisesti

Voit lähettää asiakkaalle keskeytetyn maksuvaiheen sähköpostiviestin manuaalisesti. Sähköpostissa on asiakkaan hylkäämään ostoskoriin johtava linkki, jonka avulla hän voi viimeistellä ostoksen. Saatat haluta lähettää keskeytetyn maksuvaiheen sähköpostin manuaalisesti, jos et ole määrittänyt automaatiota, joka lähettää sen automaattisesti tai jos asiakas pyytää sinulta linkkiä keskeytettyyn maksuvaiheeseen.

Vaiheet:

1. Valitse Shopifyn Admin-sivulta Tilaukset > Hylätyt kassavaiheet.
  2. Klikkaa sen hylätyn kassavaiheen numeroa, jonka haluat palauttaa.
  3. Klikkaa asiakkaan sähköpostiosoitetta asiakastietojen alla.

Sähköpostiohjelmasi avaa keskeytetyn maksuvaiheen mallin sähköpostiviestin runkotestissä.

Hylätty kassavaihe -sivulla näkyvä Palautuksen tila päivittyy palautetuksi vain, jos asiakas tekee tilauksensa kyseisen linkin kautta.

Tarkista hylätyt kassavaiheet

Voit tarkastella hylättyjä kassavaiheita ja etsiä malleja, joista voit päätellä, miksi asiakkaasi eivät vie tilauksia loppuun.

Hylättyjä kassavaiheita säilytetään Shopify Adminissa kolme kuukautta. Administa poistetaan joka maanantai hylätyt kassavaiheet, jotka ovat yli kolme kuukautta vanhoja.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa Hylätyt kassavaiheet.

Tarkastele maksutapahtumia hylätystä kassavaiheesta

Aina kun asiakas yrittää maksaa tilauksensa, hylätyn kassavaiheen historiaan jää maksutapahtumamerkintä. Voit laajentaa maksutapahtumia saadaksesi lisätietoja.

Maksutapahtumat voivat olla hyödyllisiä, jos asiakas yrittää tehdä tilauksen ja maksu epäonnistuu. Jos asiakas ottaa sinuun yhteyttä, koska hänen maksunsa ei toimi kassalla, voit tarkastella maksutapahtuman tietoja ja käyttää näitä tietoja auttaessasi asiakasta tekemään tilauksen.

Jos asiakas maksoi onnistuneesti kassalla, siirry tilauksen aikajanalle, jotta voit tarkastella maksutapahtumia.

Vaiheet:

1. Valitse Shopifyn Admin-sivulta Tilaukset > Hylätyt kassavaiheet.

2. Klikkaa hylättyä kassavaihetta.

3. Klikkaa Historia-osiossa maksutapahtumaa.

Hylättyjen kassavaiheiden sähköpostiraportti

Shopifyn sähköpostiraportti keskeytetystä ostoksesta auttaa sinua ymmärtämään paremmin, miten tehokkaita nämä sähköpostiviestit ovat asiakkaiden ohjaamisessa takaisin ostotapahtuman viemiseksi loppuun. Raportti löytyy Shopifyn markkinointiosiosta.

Raportista ilmenee, kuinka moneen istuntoon ja tilauksen viimeistelyyn muistutussähköpostit ovat johtaneet. Näet myös esimerkiksi korversiosuhteen, keskimääräisen tilauksen arvon, myytyjen tuotteiden keskimäärän ja sen, kuinka moni asiakkaista tilasi ensimmäistä kertaa.

Raportti näyttää tietoja vain 18. marraskuuta 2019 alkaen.