Markkinointikampanjoiden luominen

Shopifyn Markkinointi-sivulla voit luoda ja hallinnoida myynninedistämiskampanjoita. Markkinointi-sivulla on myös suosituksia, joiden avulla voit parantaa markkinointistrategiaasi.

Markkinointikampanjoiden ymmärtäminen

Sekä markkinointikampanjat että automaatiot voivat kumpikin auttaa sinua kasvattamaan asiakaskuntaasi eri tavoin, mutta voit myös käyttää molempia kokonaismarkkinointistrategiassasi.

Markkinointikampanjoissa on yksi tai useampi markkinointitoimenpide, kuten sisältömarkkinointi tai mainonta. Markkinointikampanjat koskevat yleensä tiettyä tarjousta, koska voit tällöin julkistaa toiminnat tietyn ajanjakson kuluessa. Voit esimerkiksi luoda Facebook-mainoksen tietyn tuotteen myynnin edistämiseksi tai julkistaa tekstin sosiaalisessa mediassa, jotta voit kertoa seuraajillesi uudesta tuotteesta. Kun luot markkinointitoiminnon Shopifyssa, voit tallentaa sen luonnoksena ja julkaista vasta valmiina, niin markkinoinnin suunnitteluun jää aikaa. Tärkeitä tapahtumia, kuten Black Friday -alennuksia, varten voit luoda markkinointi­kampanjan ja ryhmitellä markkinointi­toiminnot yhteen tietyn tavoitteen saavuttamiseksi.

Sinun tulee asentaa markkinointisovellus, ja kaupallasi tulee olla vähintään Basic Shopify -sopimus, jotta voit tehdä markkinointitoimintoja. Monet markkinointisovellukset edellyttävät, että teet myyntiä Shopify-verkkokaupassa.

Markkinointitoiminnan luominen

Joitakin yleistä markkinointitoimintaa varten on luotu valmiita malleja. Lisättävät tiedot riippuvat luomastasi toiminnasta.

Tarvitset Markkinointi-käyttöoikeuden, ja jos markkinoit käyttämällä sovellusta tai kanavaa, tarvitset myös Sovelluksen ja kanavan käyttöoikeuden markkinointikampanjan luomista varten.

Kun luot markkinointitoimenpiteen tai automaation Shopifyssa, voit tallentaa sen luonnoksena ja julkaista sen, kun se on valmis, jotta voit valmistella markkinointia etukäteen.

Vaiheet:

Markkinointitoiminnan lisääminen olemassa olevaan kampanjaan

Markkinointitoiminnan muokkaaminen, tarkasteleminen, keskeyttäminen tai poistaminen

Voit muokata, keskeyttää tai poistaa luonnoksia ja julkaista markkinointitoimintoja tai automaatioita Shopifysta. Jos haluat tarkastella jo luotuja markkinointikampanjoita, klikkaa Shopify Adminissa Markkinointi ja klikkaa sitten Kampanjat.

Kun muokkaat markkinointitoimenpidettä tai automaatiota koskevaa luonnosta, voit tallentaa muutoksesi tai julkaista ne. Markkinointitoimenpidettä koskevat luonnokset luetellaan Markkinointi-sivulla ja automaatioluonnokset Markkinointi > Automaatiot-sivulla.

Jos haluat poistaa Shopifyssa luomasi markkinointitoimenpiteen, siirry Shopify Adminissa osioon Markkinointi ja klikkaa sitten Kampanjat. Valitse poistettava markkinointitoimenpide, klikkaa Poista toiminta ja vahvista valinta klikkaamalla uudelleen Poista toiminta.

Kun poistat markkinointitoiminnan tai -automaation Shopifysta, sinua ei laskuteta siitä enää. Shopify synkronoituu näihin liittyvään palveluun ja päivittää kaikki tekemäsi muutokset tiliisi. Kun toimintaa tai automaatiota poistetaan Shopifyn ulkopuolella, se näkyy Shopifyssa tilassa Poistetaan. Kun toiminta on kokonaan poistettu Shopifyn ulkopuolella, se poistetaan Shopifyn luettelosta. Markkinointitoiminnan tai -automaation poistaminen on pysyvä toimenpide.

Shopifyn ulkopuolella luodut markkinointitoimenpiteet täytyy poistaa palvelusta, jossa ne on luotu.

Markkinointikampanjan arkistointi

Voit arkistoida Shopifyssa olevia markkinointikampanjoita, jotka täyttävät jonkin seuraavista vaatimuksista:

• Kampanja ei sisällä markkinointitoimenpiteitä
  • Kaikki kampanjan markkinointitoimenpiteet on keskeytetty
  • Kaikkien kampanjan markkinointitoimenpiteiden synkronointi on epäonnistunut

Et voi lisätä markkinointitoimenpiteitä arkistoituun kampanjaan, mutta voit poistaa sen arkistosta milloin tahansa ja sitten lisätä toimenpiteitä. Jos haluat tarkastella arkistoituja kampanjoita, klikkaa Markkinointi-sivulla olevaa linkkiä.

Voit arkistoida markkinointikampanjan sen tiedot-sivun kautta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Markkinointi.

2. Klikkaa olemassa olevaa markkinointikampanjaa

3. Klikkaa Arkistoi kampanja

Markkinointikampanjan poistaminen

Jos markkinointikampanjassa on toimintoja, joilla on jokin seuraavista tiloista, voit poistaa markkinointikampanjan:

• Poistettu
  • Poistettu ulkoisesti
  • Luonnos

Tämä tarkoittaa sitä, että kampanjassa ei voi olla toimintoja, kaikki toiminnot on poistettu tai siinä voi olla vain luonnostilassa olevia toimintoja.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa kohtaa Markkinointi.
  2. Klikkaa poistettavaa kampanjaa, klikkaa Lisää toimintoja -alasvetovalikkoa ja valitse sitten Poista kampanja.
  3. Vahvista valintasi klikkaamalla uudelleen Poista kampanja.

Arkistoidun markkinointikampanjan poistaminen

1. Klikkaa Shopify adminissa kohtaa Markkinointi.
  2. Klikkaa arkistoitua kampanjaa, klikkaa Lisää toimintoja -alasvetovalikkoa ja valitse sitten Poista kampanja.
  3. Vahvista valintasi klikkaamalla uudelleen Poista kampanja.

Lisätietoja markkinoinnista

Lisätietoja markkinoinnista -osiosta löydät Shopify Academy -asiantuntijoidemme lyhyitä videoita ja resursseja, jotka auttavat sinua luomaan parempia markkinointikampanjoita ja -strategioita. Yrityksellesi kohdennettuja resursseja lisätään tänne jatkuvasti yrityksesi kehittyessä. Voit siirtyä edelliseen tai seuraavaan Shopify Learn -suositukseen <- ja >-painikkeilla. Jos tietty suositus ei ole sinulle hyödyllinen tai merkityksellinen, klikkaa ... > Hylkää.