Opprettelse av markedsføringskampanjer

Fra Markedsføring-siden i Shopify kan du opprette og administrere markedsføringskampanjer. Markedsføring-siden inkluderer også anbefalinger for å forbedre markedsføringsstrategien din.

Forstå markedsføringskampanjer

Markedsføringsaktiviteter og automasjoner kan hjelpe deg med å utvide kundebasen på forskjellige måter, men du kan vurdere å bruke begge i den generelle markedsføringsstrategien.

Markedsføringskampanjer inneholder én eller flere markedsføringsaktiviteter, som innholdsmarkedsføring eller annonsering. Markedsføringskampanjer er vanligvis rettet mot en bestemt kampanje, fordi du kan publisere aktiviteter innenfor en angitt tidsramme. Du kan for eksempel kjøre en Facebook-annonse for å promotere et salg av et produkt, eller du kan opprette et innlegg i sosiale medier for å informere følgerne dine om et nytt produkt. Når du oppretter en markedsføringsaktivitet i Shopify, har du muligheten til å lagre den som et utkast og publisere den når den er klar, slik at du kan klargjøre markedsføringsaktivitetene på forhånd. For viktige hendelser, som Black Friday, kan du gruppere markedsføringsaktiviteter sammen slik at de jobber mot et gitt kampanjemål.

Du må ha installert en markedsføringsapp og butikken må ha Basic Shopify-abonnementet eller høyere for å opprette markedsføringsaktiviteter. Mange markedsføringsapper krever at du selger ved å bruke en Shopify-nettbutikk.

Opprettet markedsføringsaktivitet

Det finnes forhåndslagde maler for en del vanlige markedsføringsaktiviteter. Opplysningene du må legge til avhenger av aktiviteten du oppretter.

Du trenger Markedsføring-tillatelsen, og hvis du markedsfører gjennom en app eller en kanal trenger du også tillatelsen App- og kanaltilgang for å opprette en markedsføringskampanje.

Når du oppretter en markedsføringsaktivitet i Shopify, har du muligheten til å lagre den som et utkast og publisere den når den er klar, slik at du kan klargjøre markedsføringsaktivitetene på forhånd.

Trinn:

Legg til en markedsføringsaktivitet i en eksisterende kampanje

Redigere, vise, pause eller slette en markedsføringsaktivitet

Du kan redigere, sette på pause eller slette utkast og publiserte markedsføringsaktiviteter eller automasjoner fra Shopify. For å se markedsføringskampanjer du allerede har opprettet, går du til Shopify-administrator, klikker på Markedsføring og deretter på Kampanjer.

Når du redigerer et utkast til en markedsføringsaktivitet eller automasjon, kan du lagre endringene eller publisere den. Utkast til markedsføringsaktiviteter er oppført på Markedsføring-siden og automasjoner av utkastene er oppført på siden Markedsføring > Automasjoner.

For å slette en markedsføringsaktivitet som er opprettet i Shopify, går du til Markedsføring-seksjonen i Shopify-administrator og klikker på Kampanjer. Velg markedsføringsaktiviteten du ønsker å slette, klikk på Slett aktivitet og klikk deretter Slett aktivitet igjen for å bekrefte valget.

Når du sletter en markedsføringsaktivitet eller automasjon i Shopify, vil du ikke bli fakturert for den lenger. Shopify synkroniserer til den relaterte tjenesten for å oppdatere kontoen din med endringer du gjør. Mens aktiviteten eller automasjonen er under sletting utenfor Shopify, vil den ha en Slettes-status i Shopify. Etter at aktiviteten er fullt ut slettet utenfor Shopify, fjernes den fra listen i Shopify. Sletting av en markedsføringsaktivitet eller automasjon er permanent.

Markedsføringsaktiviteter opprettet utenfor Shopify må slettes fra tjenesten de ble opprettet i.

Arkiver en markedsføringskampanje

Du kan arkivere markedsføringskampanjer i Shopify som samsvarer med en av følgende betingelser:

• Kampanjen inneholder ingen markedsføringsaktiviteter
  • Alle markedsføringsaktivitetene i kampanjen er satt på pause
  • Ingen av markedsføringsaktivitetene i kampanjen kunne synkroniseres

Du kan ikke legge til markedsføringsaktiviteter i en arkivert kampanje, men du kan fjerne arkiveringen når som helst og legge til aktiviteter. For å se arkiverte kampanjer, klikker du på koblingen på markedsføring-siden.

Du kan arkivere en markedsføringskampanje fra detaljsiden.

Trinn:

1. Gå til Markedsføring fra Shopify-administrator.

2. Klikk på en eksisterende markedsføringskampanje

3. Klikk på Arkiver kampanje

Slett en markedsføringskampanje

Hvis en markedsføringskampanje har aktiviteter med en av følgende statuser, kan du slette markedsføringskampanjen:

• Slettet
  • Slettet eksternt
  • Utkast

Dette betyr at kampanjen enten må være tom for aktiviteter, at alle aktivitetene er slettet, eller at den kun inneholder aktivitetsutkast.

Trinn:

1. Klikk Markedsføring i Shopify-administrator.
  2. Klikk på kampanjen du ønsker å slette, klikk på rullegardinmenyen Flere handlinger og velg så Slett kampanje.
  3. Klikk på Slett kampanje på nytt for å bekrefte valget.

Slett en arkivert markedsføringskampanje

1. Klikk Markedsføring i Shopify-administrator.
  2. Klikk på den arkiverte kampanjen du ønsker å slette, klikk på rullegardinmenyen Flere handlinger og velg så Slett kampanje.
  3. Klikk på Slett kampanje på nytt for å bekrefte valget.

Finn ut mer om markedsføring

Seksjonen Finn ut mer om markedsføring inkluderer korte videoer og ressurser fra Shopify Academy-ekspertene våre, som hjelper deg å skape mer effektive markedsføringskampanjer og strategier. Ressurser som er spesifikke for din bedrift legges jevnlig til her etter hvert som bedriften din utvikler seg. Bruk < og > for å gå til forrige eller neste Shopify Learn-anbefaling. Hvis en bestemt anbefaling ikke er nyttig eller relevant for deg, kan du klikke på ... > Lukk.