Opprett markedsføringsautomasjoner i Shopify

Du kan opprette og administrere automasjoner på Shopify Markedsføring-siden. Automasjoner lar deg konfigurere arbeidsflyter som sender en e-post til kunder når en bestemt milepæl eller utløser er oppfylt.

Forstå markedsføringsautomasjoner

Automasjoner, både fra maler og bygget fra bunnen av, lar deg automatisere e-postmeldinger ved nøkkelpunkter i kundereisen.

Butikken må ha Basic Shopify-abonnementet eller høyere for å opprette automasjoner.

Følgende typer automasjoner er tilgjengelige:

• Ønsk ny abonnent velkommen: Send en e-postmelding til nye abonnenter med en rabatt som ønsker dem velkommen til butikken. Denne automasjonen fungerer for øyeblikket bare med skjemaet for e-postregistrering i nettbutikkens bunntekst.
  • Mersalg ved første kjøp: Driv gjentatte kjøp med produkttilbud etter en kundes første kjøp.
  • Winback av kunde: Knytt kontakt på ny med tidligere kunder ved å tilby dem en éngangsrabatt.
  • Tilpasset: Design din egen automasjon for e-postmarkedsføring med fleksibiliteten bedriften har behov for. Aktiver butikkdata med ulike utløsere for bestillinger, kundekonto, plassering med mer.
  • Tredjepart: Automasjoner levert av tredjepartsapper.
  • Forlatt kasse: Oppfordre kunder som har forlatt kassen til å fullføre kjøpet.
  • Forlatt handlekurv: Minn kunder som har lagt et produkt i handlekurven, og deretter forlatt butikken før de har fullført kjøpet, om at de har lagt igjen varer i handlekurven.
  • Forlatt kikking på produkter: Engasjer kunder som har sett en produktside i butikken, men ikke lagt en vare i handlekurven.

For å kunne opprette automasjoner må tillatelsen Markedsføring være aktivert. Hvis du er butikk- eller kontoeier har du allerede denne tillatelsen. Hvis du vil legge til denne tillatelsen i personalkontoer, kan du se Personalkontoer for å legge til de nødvendige tillatelsene. Merk at dersom du oppretter markedsføringskampanjer med en app eller en kanal, trenger du også tillatelsen Apper og Kanaler for å opprette markedsføringskampanjen.

Prissetting av automasjoner

E-postautomasjoner teller mot grensen på 10 000 gratis e-postmeldinger per måned for e-postutsendelser. Automatiseringer av forlatte kasser telles imidlertid ikke, og er alltid gratis. Hvis du sender over 10 000 e-postmeldinger i en kalendermåned blir du belastet ytterligere 1 USD per 1000 e-postmeldinger som sendes.

Du faktureres for ekstra e-postmeldinger ved utgangen av hver kalendermåned. Hvis du for eksempel når grensen på 10 000 gratis e-postmeldinger den 17. august, og sender ytterligere 2000 e-postmeldinger den 22. august, vil du se en belastning på 2 USD på fakturaen den 31. august. Du finner e-postkostnader på fakturaen i seksjonen Innstillinger > Fakturering.

Opprett en automasjon

Når du oppretter markedsføringsautomasjoner gjennom Shopify avhenger de nødvendige opplysningene av automasjonen du oppretter. Når du har valgt typen automasjon du vil opprette, lastes det inn en forhåndslaget mal. De fleste maler er nesten klare til utsending slik de er. Du blir bedt om å legge til eventuell nødvendig informasjon.

Når du oppretter en automasjon kan du også lagre den som et utkast for å publisere når du er klar, slik at du kan forberede markedsføringsstrategien på forhånd.

Steg:

1. I Shopify går du til Markedsføring.

2. Klikk på Automasjoner, og deretter Opprett automasjon.

3. Klikk på en automasjon for å laste inn popup-vinduet med informasjon. Hvis dette er automasjonen du vil opprette, klikker du på Bruk mal eller Lukk for å velge en annen automasjon.

4. Et rødt utropstegn vises ved siden av felter med nødvendig informasjon. Klikk på ikonet for å se Handlinger-panelet, og klikk deretter på Rediger e-postinnhold for å tilpasse innholdet i automasjonen.

5. Legg til et Emne og Forhåndsvisningstekst i automasjonen, og bruk så redigeringsprogrammet for e-post for å redigere, legge til eller flytte innhold i e-postmalen for automasjonen.

6. Du kan teste automasjonen ved å klikke på Send test. Test-e-postmeldinger kan sendes til fem e-postadresser av gangen. Når du er ferdig med å redigere e-postmalen klikker du på Lagre for å gå tilbake til arbeidsflyten for automasjonen.

7. For å starte automasjonen klikker du på Slå på arbeidsflyt. Hvis du går ut av automasjonen før den aktiveres, lagres den som et utkast. Du kan gå tilbake til automasjonen senere ved å velge den fra siden Markedsføringsautomasjoner.

Når en automasjon er aktiv kan du klikke på automasjonen fra Markedsføring-siden for å se et sammendrag av automasjonen og spesifikk analyse.

Slå automasjoner på eller av

Du kan slå bestemte automasjoner på eller av fra Shopify-administrator.

For å vise automasjoner du allerede har opprettet, åpner du Markedsføring og deretter Automasjoner fra Shopify-administrator. Automasjoner og kampanjer er merket som enten Utkast, Aktiv eller Inaktiv.

For å redigere en aktiv automasjon velger du automasjonen du vil endre og klikker på Rediger arbeidsflyt.

For å slå av en aktiv automasjon velger du automasjonen du vil stanse og klikker på Slå av automasjon.

Hvis du vil slette en aktiv automasjon, velger du automasjonen du vil slette, klikker på og deretter Slett automasjon.