Skapa marknadsföringskampanjer i Shopify

Du kan skapa marknadsaktiviteter från sidan Marknadsföring på din Shopify-administratör och spåra hur de fungerar. För viktiga händelser, till exempel Black Friday, kan du skapa en marknadsföringskampanj och gruppera marknadsföringsaktiviteterna tillsammans för att arbeta mot ett specifikt mål. På sidan Marknadsföring finns rekommendationer för hur du förbättrar din marknadsföringsstrategi.

Obs! Du kan även använda tredjeparts appar för att skapa marknadsföringskampanjer utanför Shopify och visa data om dessa kampanjer i appen där du skapar dem.

Krav

Du måste ha en marknadsföringsapp installerad och vara på Basic Shopify-planen eller högre för att skapa marknadsföringskampanjer och aktiviteter.

Lägg till Google Shopping-appen i din butik

Du kan använda Google Shopping-appen för att synkronisera dina produkter och skapa marknadsföringsaktiviteter för Google Shopping. Du kan installera Google Shopping-appen direkt från sidan Marknadsföring, genom att klicka på Skapa kampanj > Konfigurera Google Shopping. Mer information finns i Google Shopping.

Lägg till Facebook Marknadsföringsappen i din butik

Du kan använda Facebook Marknadsföringsappen för att skapa Facebook Marknadsföringsaktiviteter direkt från sidan Marknadsföring i Shopify admin. Du kan installera Facebooks Marknadsföringsapp genom att klicka på Skapa kampanj > Konfigurera Facebook Marknadsföring. Läs mer om att konfigurera Facebooks Marknadsföringsapp i Shopify.

Skapa en marknadsföringskampanj

En marknadsföringskampanj är en eller flera marknadsföringsaktiviteter samlade under ett enda tema. Du kanske till exempel vill skapa en marknadsföringskampanj med temat "Black Friday Sales" som innehåller en Google Shopping och en Facebook-marknadsaktivitet. Du kan också skapa en marknadsföringskampanj för att fokusera på en produkt eller produktgrupp. När du skapar en marknadsföringskampanj kan du hitta föreslagna kampanjteman för ditt företag.

När du skapar en marknadsföringskampanj kan du också skapa marknadsföringsaktiviteter som är relaterade till kampanjen. Du kan när som helst lägga till marknadsföringsaktiviteter för en kampanj.

Steg:

Lägg till en aktivitet i en befintlig marknadsföringskampanj

Marknadsföringsrekommendationer

I rekommendationsavsnittet ingår ändringar som du kan göra i din butik för att förbättra trafiken och öka konverteringen av besökare till kunder. Shopify fortsätter att lägga till rekommendationer som är specifika för ditt företag när ditt företag utvecklas. Använd < och > för att ändra till föregående eller nästa rekommendationer. Om du inte längre vill ha en specifik rekommendation klickar du på Nej, tack.