Shopcodes

Med Shopifys Shopcode-app kan du generera QR-koder för din butik som fungerar som en fysisk köpknapp, eller du kan använda dem online för att dirigera kunder till en produkt eller utcheckningssida. De QR-koder du genererar med Shopcodes-appen förändrar inte något i din webbutik, påverkar inte dina kunder och ändrar inte dina ordrar.

Du kan använda QR-koder för att:

• Låt kunderna få mer information om din produkt, eller skanna koden till kassan oavsett var de befinner sig.
  • Lägg QR-koder runt din fysiska detaljhandelsbutik som kunder kan skanna för att få mer information om dina produkter eller se ytterligare varianter.
  • Lägg till QR-koder till din fönsterdisplay för att göra den köpbar.
  • Lägg till QR-koder till dina produktförpackningar så att dina kunder kan beställa om genom att skanna koden.
  • Lägg till rabatter till QR-koder för att stimulera inköp.

Du kan ladda ner QR-koder som en PNG-fil eller som en SVG-fil. PNG-filer rekommenderas för delning på webben och SVG-filer passar bäst för att dela som utskrift.

Installera appen Shopcode

När du installerar appen Shopcode kan du låta den:

• se produkter, produktförteckningar och kollektioner
  • se ordrar
  • hantera marknadsföringshändelser
  • Se andra uppgifter, till exempel prissättningsregler.

Steg:

1. Gå till Shopcodes-appsidan.
  2. Klicka på Lägg till app. Om du inte är inloggad på ditt Shopify-konto, blir du uppmanad att logga in.
  3. Klicka på Installera app.

Skapa en QR-kod från en produktsida

När du skapar en QR-kod från en produktsida kan du ställa in koden för att rikta kunder till en produktbeskrivningssida, eller skicka dem direkt till din kassasida med den valda produkten i varukorgen. Du kan även lägga till en automatisk rabatt när du ställer in koden för att skicka kunder till kassan.

Steg:

1. Från rullgardinsmenyn fler åtgärder på en produktsida väljer du skapa en Shopcode.

Fler åtgärdsrullgardinsmenyer på en produktsida

2. Ange ett namn för QR-koden och välj en länk som du vill att QR-koden ska ta dina kunder till när de skannar den.

3. Klicka på skapa.

4. Välj fil-typ och klicka Ladda ner Shopcodes för att ladda ner QR-kod som PNG- eller SVG-fil. PNG-filer rekommenderas för delning online och SVG-filer passar bäst för att dela utskrift.

Skapa en QR-kod från appen

När du skapar en QR-kod från en produktsida kan du ställa in koden för att rikta kunder till en produktbeskrivningssida, eller skicka dem direkt till din kassasida med den valda produkten i varukorgen. Du kan även lägga till en automatisk rabatt när du ställer in koden för att skicka kunder till kassan.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar.

2. Klicka på Shopcodes.

3. Klicka på Skapa Shopcode.

4. Välj eller sök efter en produkt och klicka sedan på Välj produkt.

5. Ange ett namn för QR-koden och tillhandahåll en länk till den plats du vill att QR-koden ska ta dina kunder när de skannar den.

6. Valfritt: Markera kryssrutan under hjälptext för att lägga till förklarande kopia till QR-koden.

7. Klicka på Skapa Shopcode.

8. Valfritt: Välj en filtyp och klicka på Ladda ner Shopcodes för att ladda ner QR-koden som en PNG-fil eller som en SVG-fil. PNG-filer rekommenderas för delning på webben och SVG-filer passar bäst för att dela som utskrift.

Redigera, radera eller ladda ner dina Shopcodes

1. Klicka på den kod du vill redigera eller ta bort.
  2. Ändra informationen du vill ändra eller klicka på Radera Shopcode. Du kan också välja en annan produkt som ska associeras med din QR-kod eller ladda ner den igen.
  3. Om du har ändrat information eller valt en annan produkt klickar du på Spara.

Spåra Shopcodes i dina rapporter

Du kan se skanningar och konverteringar från dina Shopcodes i försäljningen som tillskrivs marknadsföring och sessioner som tillskrivs marknadsföringsrapporter.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar.

2. Klicka på Shopcodes.

3. Klicka på koden som du vill se rapporter för.

4. I avsnittet rapporter klickar du på antingen Visa trafik eller Visa konverteringar.

Så här använder du QR-koder för dina produkter

Du kan använda QR-koder för att förbättra ditt företag på många sätt.

Använda QR-koder på förpackningen

Genom att införliva QR-koder i dina produktförpackningar kan du göra det enklare för offlineköpare att lära sig mer om dina produkter, eller uppmuntra befintliga kunder att göra upprepade inköp genom att skanna och gå direkt till utcheckningskassa via mobil, med en rabattkod om du vill belöna kundernas lojalitet.

Använda QR-koder på dina detaljhandelsskärmar

Om du visar en QR-kod i ditt detaljhandelsbutiksfönster kan du sälja även när dina dörrar är stängda för kunder genom att dirigera dem till din Shopify-butik.

Kör du en händelse eller ett popup-event där lagerutrymme är begränsat? Få kunder att skanna en QR-kod och köpa dina produkter på sin smartphone. Öppna butiken var som helst offline utan att behöva ha lagret till hands.

Använd QR-koder på ditt marknadsföringsmaterial

QR-koder kan användas för att marknadsföra andra produkter eller rabatter med förpackningsinsatser och via reklammaterial offline. Istället för att skriva in din webbplats URL manuellt kan du ta kunder direkt till produkten i din Shopify-butik lika snabbt som att ta fram din telefon och skanna koden.

Obs! Shopcodes-appen visar endast din butiks 50 senaste rabattkoder.