Publicera på sociala medier

Att publicera på sociala medier kan vara ett bra sätt att marknadsföra din webbutik och komma i kontakt med kunder. Du kan skapa konton på sociala medier för ditt företag för att bygga ditt varumärke, förbättra din SEO och öka trafiken till din butik.

Produktsidor och blogginlägg i din webbutik innehåller knappar som du och dina kunder kan använda för att dela innehåll på sociala medier.

Dela blogginlägg på sociala medier

När du publicerar saker om ditt företag och dina produkter på en blogg ökar du din närvaro på nätet. Detta hjälper sökmotorer att hitta din webbplats. Läs mer om hur du lägger till en blogg på din Shopify-webbutik.

Om du redan har en målgrupp på nätet och vill börja sälja där, använder du försäljningskanalen Köp-knappen för att lägga till dina Shopify-produkter till blogginlägg på andra plattformar.

För att få ut så mycket som möjligt av sociala medier måste du göra mer än att bara dela dina produkter. Skapa och dela blogginnehåll som är relevant för dina kunder för att skapa varumärkeslojalitet och uppmuntra kunder att prata om ditt företag.

Delningsknappar visas på publicerade blogginlägg:

Länkar till dina profiler på sociala medier

Om din varumärkesstrategi inkluderar marknadsföring av sociala medier kanske du vill hjälpa kunder att engagera sig i ditt företag på sociala medier. Vissa teman kommer med sociala medier-knappar, så att du kan rikta kunder till dina profiler på sociala medier. Du kan söka efter sociala medier i temabutiken för att se teman som har den här funktionen.

Följande kostnadsfria Shopify-teman inkluderar sociala medier-knappar:

Lär dig hur du lägger till sociala medier i ett tema:

Lägger till fler sociala medier-funktioner

Om du vill lägga till andra sociala medier-funktioner i din webbutik söker du efter en app i Shopify App-butiken som gör vad du behöver, eller anpassar din temakod. Nedan följer några vanliga temaanpassningar för att lägga till sociala medier-funktioner i din webbutik: