Publicera på sociala medier

Att publicera på sociala medier kan vara ett bra sätt att marknadsföra din webbutik och komma i kontakt med kunder. Du kan skapa konton på sociala medier för ditt företag för att bygga ditt varumärke, förbättra din SEO och öka trafiken till din butik.

Produktsidor och blogginlägg i din webbutik innehåller knappar som du och dina kunder kan använda för att dela innehåll på sociala medier.

Dela din produktsida på sociala medier

Du kan dela din produktsida direkt på sociala medier från din Shopify-administratör. Du kan även kopiera länken till din produktsida och dela den på andra sociala medier eller någon annanstans.

Du kan dela din produktsida direkt på följande sociala medier:

• Facebook
  • Twitter
  • Reddit
  • LinkedIn
  • Pinterest

Innan du delar din produktsida på sociala medier måste du ta bort lösenordsskydd från din butik. Om du inte är inloggad på kontot för sociala medier innan du delar din produktsida uppmanas du att logga in.

Steg:

1. Klicka på Produkter från din Shopify admin.
  2. Klicka på den produkt som du vill dela på sociala medier.
  3. Klicka på Dela och sedan på den plattform för sociala medier där du vill dela din produktsida.Du kan även klicka på Kopiera länk och manuellt klistra in länken till din produktsida på vilken social media-plattform som helst.

Dela blogginlägg på sociala medier

När du publicerar saker om ditt företag och dina produkter på en blogg ökar du din närvaro på nätet. Detta hjälper sökmotorer att hitta din webbplats. Läs mer om hur du lägger till en blogg på din Shopify-webbutik.

Om du redan har en målgrupp på nätet och vill börja sälja där, använder du försäljningskanalen Köp-knappen för att lägga till dina Shopify-produkter till blogginlägg på andra plattformar.

För att få ut så mycket som möjligt av sociala medier måste du göra mer än att bara dela dina produkter. Skapa och dela blogginnehåll som är relevant för dina kunder för att skapa varumärkeslojalitet och uppmuntra kunder att prata om ditt företag.

Delningsknappar visas på publicerade blogginlägg.

Länkar till dina profiler på sociala medier

Om din varumärkesstrategi inkluderar marknadsföring av sociala medier kanske du vill hjälpa kunder att engagera sig i ditt företag på sociala medier. Vissa teman kommer med sociala medier-knappar, så att du kan rikta kunder till dina profiler på sociala medier. Du kan söka efter sociala medier i temabutiken för att se teman som har den här funktionen.

Lägger till fler sociala medier-funktioner

Om du vill lägga till andra sociala medier-funktioner i din webbshop söker du efter en app i Shopify App Store som gör vad du behöver, eller anpassar din temakod.