Plaatsen op sociale media

Berichten plaatsen op sociale media kan een goede manier zijn om je webshop te promoten en contact te leggen met klanten. Je kunt socialemedia-accounts voor je bedrijf maken om je merk te helpen uitbouwen, je SEO te verbeteren en meer verkeer naar je winkel te halen.

Productpagina's en blogberichten in je webshop bevatten knoppen die jij en je klanten kunnen gebruiken om content op sociale media te delen.

Productpagina delen op social media

Vanuit het Shopify-beheercentrum kun je je productpagina rechtstreeks op socialemediaplatforms delen. Je kunt ook de link van je productpagina kopiëren en deze op andere socialemediaplatforms of elders delen.

Je kunt je productpagina rechtstreeks delen op de volgende socialemediaplatforms:

• Facebook
  • Twitter
  • Reddit
  • LinkedIn
  • Pinterest

Voordat je je productpagina op social media deelt, verwijder je wachtwoordbeveiliging uit je winkel. Je wordt gevraagd om in te loggen als je, voordat je je productpagina deelt, nog niet bent ingelogd bij het socialemedia-account.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Producten.
  2. Klik op het product dat je op social media wilt delen.
  3. Klik op Delen en vervolgens op het socialemediaplatform waar je je productpagina wilt delen.Je kunt ook op Link kopiëren klikken en de link naar je productpagina handmatig plakken op elk socialemediaplatform.

Blogberichten delen op sociale media

Wanneer je in een blog berichten over je bedrijf en producten plaatst, verhoog je je onlineaanwezigheid. Dit helpt zoekmachines om je site te vinden. Meer informatie over het toevoegen van een blog aan je Shopify-webshop.

Gebruik het verkoopkanaal Koopknop om je Shopify-producten toe te voegen aan blogberichten op andere platforms als je al een onlinedoelgroep hebt en daar wilt beginnen met verkopen.

Om het maximale uit sociale media te halen, moet je meer doen dan alleen je producten delen. Maak en deel bloginhoud die relevant is voor je klanten om merkloyaliteit te creëren en klanten aan te moedigen over je bedrijf te praten.

Knoppen om te delen verschijnen op gepubliceerde blogberichten.

Naar je socialemediaprofielen linken

Als je merkstrategie social media-marketing omvat, wil je misschien klanten helpen contact te houden met je bedrijf op social media. Bepaalde thema's zijn voorzien van social media-knoppen, zodat je klanten naar je social media-profielen kunt leiden. Je kunt in de Theme Store naar social media zoeken om thema's met deze functie te bekijken.

Meer functies voor sociale media toevoegen

Als je andere functies voor social media aan je webshop wilt toevoegen, zoek dan naar een app in de Shopify App Store die doet wat je nodig hebt, of pas je themacode aan.