Shopify Email gebruiken voor e-mailmarketing

E-mailmarketing kan helpen je bedrijf te laten groeien en relaties met je klanten op te bouwen. Het verzenden van nieuwsbrieven naar klanten die zich aanmelden voor je mailinglijst is een uitstekende manier om hen op de hoogte te stellen van nieuwe producten en aanstaande acties en promoties.

Je kunt Shopify Email gebruiken om e-mailmarketingcampagnes te maken en deze vanuit Shopify te verzenden. Je kunt e-mails ontwerpen die overeenkomen met je merk en rechtstreeks naar producten linken om ze met je klanten te delen.

Alle merchants met een betaald Shopify-abonnement hebben aan het begin van elke maand 10.000 gratis e-mails om te verzenden. E-mails worden geteld op basis van elk individueel e-mailadres waarnaar een e-mail wordt verzonden. Als je bijvoorbeeld één promotie-e-mail verzendt naar 800 abonnees, telt dit als 800 e-mails. Ongebruikte e-mails worden niet overgedragen naar de volgende maand. Je kunt, naast de 10.000 gratis e-mails, extra e-mails verzenden voor 0,001 USD per extra verzonden e-mail. Als je bijvoorbeeld 1000 extra e-mails verzendt, kost je dit 1 USD. De extra e-mails worden pas in rekening gebracht als de kosten 0,05 USD bedragen. Je hebt geen extra abonnement nodig en Shopify Email brengt alleen kosten in rekening voor wat je verzendt.

Je vindt Shopify Email in de Marketing-sectie van je Shopify-beheercentrum. Klik op Campagne maken > Shopify Email.

Installeer Shopify Email

1. Ga naar de app-pagina Shopify Email.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent ingelogd bij je Shopify-account, word je gevraagd in te loggen.
  3. Klik op Install app.

Meer informatie over hoe je je bedrijf kunt laten groeien met e-mailmarketing op de Shopify-blog.