Shopify Email gebruiken voor e-mailmarketing

E-mailmarketing kan helpen je bedrijf te laten groeien en relaties met je klanten op te bouwen. Het verzenden van nieuwsbrieven naar klanten die zich aanmelden voor je mailinglijst is een uitstekende manier om hen op de hoogte te stellen van nieuwe producten en aanstaande acties en promoties.

Je kunt Shopify Email gebruiken om e-mailmarketingcampagnes te maken en deze vanuit Shopify te verzenden. Je kunt e-mails ontwerpen die overeenkomen met je merk en rechtstreeks naar producten linken om ze met je klanten te delen.

Met Shopify Email kun je vijf e-mailcampagnes per week verzenden, die om middernacht UTC om de 7 dagen opnieuw worden ingesteld. Je kunt ook op dit moment maximaal 40.000 abonnees per e-mail versturen. Als je meer dan 40.000 abonnees hebt, kun je klantgroepen aanmaken om specifieke abonnees te targeten met specifieke campagnes, of je lijst in kleinere groepen op te splitsen.

Vanaf 1 oktober 2020 kunnen verkopers zoveel e-mailactiviteiten verzenden als ze willen en alle verkopers met een betaald Shopify-abonnement hebben aan het begin van elke maand 2500 gratis e-mails om te verzenden. E-mails worden geteld op basis van elk afzonderlijk e-mailadres waarnaar een e-mailactiviteit wordt verzonden. Als je bijvoorbeeld 1 promotionele e-mail naar 800 abonnees stuurt, telt dit als 800 e-mails. Ongebruikte e-mails worden niet overgedragen naar de volgende maand. Je kunt naast de 2.500 gratis e-mails nog meer e-mails verzenden voor $0,001 USD per extra e-mail. Het verzenden van 1000 extra e-mails kost bijvoorbeeld $ 1 USD. De extra e-mails worden pas in rekening gebracht als de kosten $0,05 USD bedragen. Er is geen extra abonnement en Shopify Email brengt alleen kosten in rekening voor wat je verzend.

Je vindt Shopify Email in de Marketing-sectie van je Shopify-beheercentrum. Klik op Campagne maken > Shopify Email.

Installeer Shopify Email

1. Ga naar de app-pagina Shopify Email.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent aangemeld bij je Shopify-account, word je gevraagd je aan te melden.
  3. Klik op Install app.

Meer informatie over hoe je je bedrijf kunt laten groeien met e-mailmarketing op de Shopify-blog.