Toestemming geven voor de nieuwe automatisering voor afgebroken checkouts

Met de automatisering voor het heractiveren van afgebroken checkouts kun je geautomatiseerde e-mails verzenden naar klanten die een product aan hun winkelwagen hebben toegevoegd en zijn begonnen met afrekenen, maar de checkout hebben verlaten zonder de aankoop te voltooien.

De automatiseringsinstellingen voor afgebroken checkouts worden verplaatst naar de sectie Marketing in het Shopify-beheercentrum. Met de nieuwe instellingen heb je meer ontwerpflexibiliteit en controle over wanneer je e-mails over afgebroken checkouts worden verzonden en naar wie. Navigeer naar dit gedeelte om toestemming te geven voor de nieuwe automatisering.

Je kunt de bestaande e-mail over afgebroken checkout in Instellingen > Checkout blijven gebruiken totdat we deze verwijderen. Daarna kun je alleen nog de nieuwe afgebroken checkout onder Marketing gebruiken. Totdat we de bestaande e-mail verwijderen kun je afgebroken checkouts herstellen bekijken voor meer informatie.

Overschakelen naar de nieuwe automatisering voor afgebroken checkouts

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Marketing > Automatiseringen.
  2. Klik op Automatisering aanmaken.
  3. Selecteer de template voor automatiseringen voor Afgebroken checkout.
  4. Optioneel: Klik op Bewerken om de e-mailcontent te bewerken of om wijzigingen aan te brengen in de automatiseringsworkflow.
  5. Klik op Automatisering inschakelen.
  6. Controleer de informatie en klik op Doorgaan.

Nadat de nieuwe automatisering is ingeschakeld, kun je de automatisering via de overzichtspagina van de automatisering bewerken en beheren, inclusief het in- en uitschakelen.

Een e-mail over afgebroken checkout bewerken

Je kunt de klantenlijst wijzigen waar de e-mail naar wordt verzonden, evenals de onderwerpregel, de voorbeeldtekst en het adres van waaruit de e-mail wordt verzonden.

Je kunt in hetzelfde gedeelte waarmee je in Shopify Email e-mails bewerkt ook de content van de e-mail over afgebroken checkouts bewerken. Je kunt tekst toevoegen en het ontwerp aanpassen door een logo toe te voegen of het kleurenschema te wijzigen om het merk van je winkel weer te geven. Je kunt ook een korting toevoegen die de klant kan gebruiken wanneer diegene terug naar de checkout gaat. Hier vind je meer informatie over het aanpassen van e-mailberichten.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Marketing > Automatiseringen.
  2. Klik op Automatisering aanmaken.
  3. Selecteer de template voor automatiseringen voor Afgebroken checkout.
  4. Klik op Bewerken > E-mail bewerken.
  5. Klik op bewerken.
  6. Controleer de aandachtspunten voor het bewerken van de e-mail en klik vervolgens op Doorgaan.
  7. Optioneel: bewerk een van de volgende items:

• Bij Aan: selecteer je de klantgroep waar je de e-mail naar wilt verzenden.
    • Bij Onderwerp: wijzig je de standaard onderwerpregel voor e-mails naar een regel die je wilt gebruiken voor e-mails over afgebroken checkout.
    • Bij Voorbeeldtekst: vat je je e-mail samen met tekst die wordt weergegeven na de onderwerpregel.
    • Bij Van: klik je op Bewerken om de instellingen voor het e-mailadres van de afzender te openen om het e-mailadres te wijzigen van waaruit de e-mail wordt verzonden.
  8. Pas je e-mailbericht aan met de sectie-editor van Shopify Email.

9. Klik op Opslaan.

Automatisch een e-mail naar een klant sturen met een link naar de afgebroken checkout

Maak een automatisering aan als je automatisch e-mails over afgebroken checkouts wilt verzenden. Elke automatiseringsmail bevat een link naar de verlaten winkelwagen van de klant, waarmee ze hun checkout kunnen voltooien als ze daarvoor kiezen. Als je deze e-mails niet automatisch wilt laten verzenden, kun je deze handmatig verzenden.

Wanneer je de nieuwe automatisering voor afgebroken checkouts aanmaakt via Marketing > Automatiseringen, neem je de instellingen van je vorige afgebroken checkouts mee. Als je een tweede automatisering voor afgebroken checkouts aanmaakt, wordt de wachttijd voordat de e-mail naar klanten wordt verzonden, standaard ingesteld op tien uur. Deze e-mail wordt alleen verstuurd naar klanten die zich hebben geabonneerd op marketing.

Je kunt de workflow voor je nieuwe automatisering voor afgebroken checkouts, inclusief de wachttijd, bewerken met Shopify Flow.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Marketing > Automatiseringen.
  2. Klik op Automatisering aanmaken.
  3. Selecteer de automatisering voor Afgebroken checkout.
  4. Klik op Bewerken > Workflow bewerken.
  5. Gebruik Shopify Flow om de workflow te bewerken.
  6. Klik op Workflow inschakelen wanneer je klaar bent met bewerken.

Onbezorgde e-mails over afgebroken checkout

Een e-mail voor het opnieuw activeren van een afgebroken checkout wordt in de volgende gevallen niet verzonden:

• wanneer de klant nog niet eerder een aankoop heeft voltooid en zich heeft geabonneerd op marketing;
  • wanneer een klant een of meer afgebroken checkouts heeft en vervolgens een aankoop voltooit voordat de e-mail over afgebroken checkout wordt verzonden;
  • wanneer geen van de artikelen in de checkout beschikbaar is voor aankoop;
  • wanneer alle artikelen in de checkout gratis zijn en de klant de verzendpagina niet bezoekt om verzendkosten toe te voegen, of wanneer er geen verzendkosten zijn;
  • wanneer een checkout wordt afgebroken vanuit de Shop-app: de automatisering is alleen van toepassing op de checkout in webshops;
  • wanneer een klant een recentere checkout heeft afgebroken en de wachttijd van de laatste afgebroken checkout nog niet voorbij is.

Als je je winkel hebt geconfigureerd om automatisch e-mails over afgebroken checkout te verzenden, bevat de pagina Automatiseringen prestatiegegevens.

De bezorggegevens voor de workflow van automatiseringen bekijken

Op de pagina Automatiseringen klik je in een specifieke automatisering om gedetailleerde informatie voor die automatisering weer te geven, bijvoorbeeld als een e-mail over afgebroken checkout niet bij een klant is bezorgd. Elke verzonden e-mail wordt een uitvoering genoemd en heeft een bijbehorende ID.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Marketing > Automatiseringen.
  2. Klik onder Automatiseringen op de automatisering waar je de resultaten van wilt controleren.
  3. Klik onder Workflow op Recente activiteit weergeven.
  4. Klik op de verzonden e-mail of uitvoerings-ID waar je de gegevens van wilt bekijken.

De gegevens van de e-mail of uitvoerings-ID worden weergegeven onder Resultaten.

Handmatig een e-mail over afgebroken checkout verzenden

Je kunt ervoor kiezen om handmatig een e-mail over afgebroken checkout naar een klant te verzenden. De e-mail bevat een link naar de verlaten winkelwagen van de klant, waardoor deze de checkout kan voltooien. Verzend de e-mail over afgebroken checkout eventueel handmatig als je geen automatisering hebt ingesteld of als een klant de afgebroken checkoutlink aanvraagt.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen > Afgebroken checkouts.
  2. Klik op het nummer van de afgebroken checkout die je wilt herstellen.
  3. Klik op het e-mailadres van de klant onder de klantgegevens.

Vervolgens start de e-mailclient op met de afgebroken checkoutlink in de e-mailtekst.

Als de klant de bestelling via die link voltooit, wordt de herstelstatus op de afgebroken checkoutpagina bijgewerkt zodat deze wordt weergegeven als hersteld.

Afgebroken checkouts bekijken

Je kunt afgebroken checkouts bekijken om patronen te vinden die erop kunnen duiden waarom je klanten geen bestellingen voltooien.

Afgebroken checkouts worden gedurende drie maanden opgeslagen in het Shopify-beheercentrum. Elke maandag worden afgebroken checkouts die ouder zijn dan drie maanden verwijderd uit het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op Afgebroken checkouts.

Betalingsgebeurtenissen van een afgebroken checkout bekijken

Elke keer dat een klant probeert te betalen voor zijn bestelling, wordt een betalingsgebeurtenis genoteerd in de geschiedenis van de afgebroken checkout. Je kunt betalingsgebeurtenissen uitbreiden voor meer informatie.

Betalingsgebeurtenissen kunnen nuttig zijn als een klant probeert een bestelling te plaatsen en de betaling mislukt. Als een klant contact met je opneemt omdat het niet lukt om te betalen bij de checkout, kun je de gegevens van de betalingsgebeurtenis bekijken en die informatie gebruiken om je klant te helpen bij het plaatsen van de bestelling.

Ga naar de tijdlijn van een bestelling om betalingsgebeurtenissen te bekijken als je klant heeft betaald bij de checkout.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen > Afgebroken checkouts.

2. Klik op een afgebroken checkout.

3. Klik in het gedeelte Geschiedenis op een betalingsgebeurtenis.

Verslag m.b.t. e-mails over afgebroken checkout

Het E-mailrapport over afgebroken checkout van Shopify helpt je beter te begrijpen hoe effectief deze e-mails zijn om je klanten te laten terugkeren om een transactie te voltooien. Het is beschikbaar in de sectie Marketing van Shopify.

Uit het rapport blijkt hoeveel sessies en voltooide bestellingen het resultaat waren van de herinneringsmails. Er staat ook informatie in als het conversiepercentage, het totale verkoopbedrag, de gemiddelde orderwaarde, het gemiddelde aantal verkochte producten en het aantal nieuwe klanten.

Het rapport toont alleen gegevens vanaf 18 november 2019.