Automatisch kortingen toepassen op e-mails over het herstellen van afgebroken betalingen

Je kunt automatisch een korting toepassen op je e-mailberichten voor het herstellen van afgebroken betalingen. Wanneer je een korting toepast op je e-mails over afgebroken betalingen, worden je klanten per e-mail een vooraf gevulde winkelwagen gemaild tegen een gereduceerde prijs. Klanten hoeven slechts hun betalingsgegevens in te voeren om het afrekenen te voltooien.

Voordat je begint

Een korting instellen bij e-mailberichten voor het herstellen van afgebroken betalingen:

1. Maak een code voor het kortingspercentage of een code voor het kortingsbedrag, afhankelijk van het type promotie dat je wilt aanbieden.

2. Zorg ervoor dat je de naam noteert die je aan je kortingscode geeft wanneer je deze maakt, bijvoorbeeld: WelcomeBack. Je geeft je kortingscode een naam wanneer je die maakt.

3. Controleer op de pagina Afrekenen of je e-mailberichten voor het herstellen van afgebroken betalingen naar wens zijn geconfigureerd.

De e-mailberichten voor het herstellen van afgebroken betalingen bewerken

Stappen:

1. Klik onder Bestellingen op Afgebroken betalingen.

2. Zoek in het gebied E-mailtekst (HTML) de regel met de volgende code:

<td class="button__cell"><a href="{{ url }}" class="button__text">Items in your cart</a></td>
  1. Kopieer het onderstaande codefragment:
{% if url contains '?' %}{{ url | append: '&discount=ABC' }}{% else %}{{ url | append: '?discount=ABC' }}{% endif %}
  1. Plak het codefragment om te vervangen{{ url }}.

2. Zoek de regel met de volgende code:

<td class="link__cell">or <a href="{{ shop.url }}">Visit our store</a></td>
  1. Kopieer het onderstaande codefragment:
{% if shop.url contains '?' %}{{ shop.url | append: '&discount=ABC' }}{% else %}{{ shop.url | append: '?discount=ABC' }}{% endif %}
  1. Plak het codefragment om te vervangen{{ shop.url }}.

2. Vervang elk exemplaar van ABC door je kortingscode, bijvoorbeeld WelcomeBack. Je code zou er zo uit moeten zien:

<tr>
  <td class="actions__cell">
    <table class="button main-action-cell">
      <tr>
        <td class="button__cell"><a href="{% if url contains '?' %}{{ url | append: '&discount=WelcomeBack' }}{% else %}{{ url | append: '?discount=WelcomeBack' }}{% endif %}" class="button__text">Items in your cart</a></td>
      </tr>
    </table>
    {% if shop.url %}
    <table class="link secondary-action-cell">
      <tr>
        <td class="link__cell">or <a href="{% if shop.url contains '?' %}{{ shop.url | append: '&discount=WelcomeBack' }}{% else %}{{ shop.url | append: '?discount=WelcomeBack' }}{% endif %}">Visit our store</a></td>
      </tr>
    </table>
    {% endif %}
  </td>
</tr>
  1. Klik op Opslaan.

Nu hebben alle e-mailberichten voor het herstellen van afgebroken betalingen URL's die eindigen op discount=WelcomeBack. Deze korting wordt automatisch toegepast bij de betaling. Zorg ervoor dat je je kortingscode hebt ingesteld zodat deze correct kan worden toegepast.