Kortingen voor verkoopkanalen

Je kunt kortingen synchroniseren met je verkoopkanalen. Ook kun je je productkortingen promoten in de verkoopkanalen die je gebruikt.

Op de pagina Kortingen kun je kiezen welke kortingen je wilt synchroniseren met je verkoopkanalen. Kortingen kun je alleen synchroniseren met verkoopkanalen die je hebt geïnstalleerd en toegang hebt gegeven tot je kortingen. Je kortingen zijn standaard altijd beschikbaar in je webshop.

Raadpleeg de documentatie voor bestellingenbeheer van Google voor meer informatie over het gebruik van kortingen met Google. Raadpleeg de documentatie van Facebook Payments en Shopify Payments voor meer informatie over het gebruik van kortingen met Facebook.

Kortingen synchroniseren met verkoopkanalen

Op de pagina Kortingen in je Shopify-beheercentrum kun je kiezen met welke verkoopkanalen je je kortingen wilt synchroniseren.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Kortingen.

2. Klik op de naam van de korting die je wilt bewerken.

3. Selecteer in het gedeelte Verkoopkanalen de verkoopkanalen waar je wilt dat je korting beschikbaar is.

4. Klik op Opslaan.

De beschikbaarheid van kortingen beheren

Je kunt de beschikbaarheid van je kortingen wijzigen voor de verkoopkanalen die je winkel gebruikt.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Kortingen.

2. Klik op de naam van de korting die je wilt bewerken.

3. Selecteer en deselecteer in het gedeelte Verkoopkanalen de verkoopkanalen waarop je je korting beschikbaar wilt hebben.

4. Klik op Opslaan.

Status korting

Je kunt de status van de gepubliceerde kortingen in verkoopkanalen bekijken op de pagina Kortingen of door de gegevens van individuele kortingen die je hebt aangemaakt, te bekijken.

Er zijn drie mogelijke kortingsstatussen:

• Succes: korting is gesynchroniseerd met het verkoopkanaal.
  • Niet gesynchroniseerd: korting is niet gesynchroniseerd met het verkoopkanaal vanwege een of meer fouten.
  • Inactief: korting is niet gepubliceerd op een bepaald kanaal of voldoet niet aan de geschiktheidscriteria.